Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Project Jongleer helpt kwetsbare jongeren

Gemeente Lierde
Project Jongleer helpt kwetsbare jongeren

Jongleer is een project dat gelanceerd werd in onze regio met behulp van subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds en Vlaanderen. Sociale organisaties bundelen hun krachten en hun expertise om de positie van maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 18 en 30 jaar in deze samenleving te versterken. Via intensieve individuele begeleiding, jobcoaching en atelierwerking trachten ze om jongeren krachtiger te maken en aan hen de regie van hun leven terug te geven.

Lees verder

Lierde sluit zich aan bij Regioleverancier

Wij ondersteunen de lokale economie en geven ondernemers nog meer kans op overheidsopdrachten.

Jaarlijks doen wij beroep op ondernemers en leveranciers voor het invullen van talrijke opdrachten. Denk aan het dak herstellen van het gemeentehuis, geschenkmanden, catering, grafisch werk of een van de vele andere klussen.

Lees verder

Samen maken we de mobiliteitsswitch!

Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Dat doen we door de vraag en het aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op plaatsen waar er meer reizigers vertrekken of aankomen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke plaatsen komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of deelwagen om een deel van je route af te leggen.

Lees verder

'Elke stap telt!' brengt jouw buurt in beweging

Lierde is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne '10.000 stappen: elke stap telt!'. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al stappend bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Je hebt één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto's en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

Lees verder