Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Burgerbevraging milieu en verkeer

Gemeente Lierde
Burgerbevraging milieu en verkeer

Wat is de samenhang tussen milieu en de manier waarop we ons verkeer organiseren? Dat is de vraag die de Vervoerregio Vlaamse Ardennen, waartoe ook onze gemeente behoort, zich stelt. De vervoerregio lanceert een grootschalige bevraging van de burgers. Welke ideeën kan jij aandragen en wat vind jij belangrijk bij de samenhang tussen milieu en verkeer?

Via een online bevraging leggen we een aantal 'akkoord of niet'-vragen voor, waarna wie zin heeft kan doorklikken naar meer vragen:

Lees verder

Bescherm je huid. Ook tijdens het sporten.

Tijdens het sporten is het belangrijk om je huid te beschermen. Zoek de schaduw op, draag beschermende kledij en smeer je in met zonnecrème. Ook kinderen moeten beschermd worden tijdens het sporten of spelen. Pas deze aandachtspunten dus zeker ook voor hun toe.

Ben je op het sportpark en ben je jouw zonnecrème vergeten? Geen probleem, er is een gratis zonnecrème-dispenser aanwezig. Op deze manier hopen we alle sporters maar vooral de jonge sporters niet alleen te sensibiliseren maar ook onmiddellijk aan te zetten om zich te beschermen tegen de zon.

Lees verder

Lierde is een hartveilige gemeente

Sinds vandaag, 10 mei 2022, mag onze gemeente zich twee jaar lang een Hartveilige gemeente noemen.

Wat hebben we hiervoor gedaan:

Lees verder

Uw belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het u gemakkelijk.

Uw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is uw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? 

Lees verder