Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Lamkel Zé moet van Disciplinair Comité praten met supporters van Antwerp - Burnley en Kompany pakken...

HLN
Football Talk. Lamkel Zé moet van Disciplinair Comité praten met supporters van Antwerp - Burnley en Kompany pakken koppositie in Championship
Het Burnley van coach Vincent Kompany is de nieuwe leider in de Championship, de Engelse tweede klasse. De Clarets pakten dinsdag een late 1-0-zege tegen Norwich City. Door de overwinning telt Burnley 32 punten na 17 speeldagen. Queens Park Rangers is de eerste achtervolger met 30 punten na 16 speeldagen.
Lees verder

Sunak kiest oude bekenden voor ministerposten, belt met Washington en Kiev
De nieuwe Britse premier Rishi Sunak heeft dinsdag heel wat oude bekenden een ministerpost gegeven in zijn regering. Verschillende ministers blijven op hun plaats zitten of hadden al een ministerpost onder Boris Johnson of Liz Truss. Op zijn eerste avond als premier belde Sunak al met onder andere de presidenten van de Verenigde Staten en van Oekraïne.
Lees verder

Union presenteert boek bij 125-jarig jubileum van Union Soixante tot 'back in Europe': "Geschiedenis kan je niet kopen"
De renaissance van Union in België - en Europa dit seizoen - past bij het komende jubileum: op 1 november bestaat Union 125 jaar. Voor die gelegenheid stelde de club een officieel boek voor over zijn rijke 125-jarige geschiedenis. "Het geeft onze club nog meer glans als je weet welke strijden hier in dit stadion gestreden zijn", zegt CEO Philippe Bormans.
Lees verder

Otto-Jan Ham zorgt voor verwarring in 'Allerslimste mens': is hij nog in staat om kinderen te verwekken?
Nu hij zingt bij de band Hairbaby wordt hij omschreven als de nieuwe Vlaamse rockgod. En toch zag Otto-Jan Ham er vooral moe uit tijdens zijn eerste en meteen succesvolle passage in 'De allerslimste mens'. Even doorduwen tijdens de filmpjesronde was voor hem voldoende om de dames Merol en Danira Boukhriss Terkessidis richting finalespel te sturen. Daar maakte de Eén-presentatrice genadeloos korte metten met de Hollandse schone.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere vijf minuten na rust en meteen na 0-2 gewisseld, Giroud breidt voorsprong nog wat uit
• Maksimirstadion (21u) • Ref: Szymon Marciniak (POL) • Chelsea leidt poule met 7 punten, voor Salzburg (6), AC Milan en Zagreb (elk 4) • Krijgen Origi en De Ketelaere minuten?
Lees verder

Europese energieministers stellen besluit over begrenzen gasprijs uit
De energieministers van de EU-landen hebben nog geen besluit genomen over het begrenzen van de gasprijs. Dat moet nu over een maand gebeuren, op 24 november, al is het ook mogelijk dat er ook dan nog geen besluit komt. Enige duidelijkheid over het aanpakken van de energiecrisis is er wel: de gezamenlijke inkoop van gas kan straks van start. Een prijsplafond voor gas voor stroom, een van de varianten die de ronde doet, lijkt van de baan.
Lees verder

Bleke De Ketelaere vroeg gewisseld bij Milan, dat dankzij ruime zege goeie zaak doet en Chelsea aan groepswinst helpt
In groep E heeft Chelsea zich verzekerd van de groepswinst door met 1-2 te gaan winnen bij Red Bull Salzburg. Ook Milan deed een goeie zaak en mag volgende week met de Oostenrijkers vechten om de tweede plaats. Charles De Ketelaere kon niet overtuigen en werd al vroeg gewisseld.
Lees verder

Geen geslaagde homecoming voor Haaland: Noorse topspits bij rust vervangen tegen ex-club, Dortmund en groepswinnaar City stoten door
Erling Braut Haaland (22) heeft zijn oude liefde geen pijn kunnen doen. De Noorse vedette van Manchester City kreeg wél respect in Dortmund, maar een goal was hem in de 45 minuten die hij speelde niet gegund. Het relaas van een avondje Haaland-watchen.
Lees verder

Real nog niet zeker van groepswinst: Courtois moet zich bij nederlaag in Leipzig drie keer omdraaien
Real Madrid is nog niet zeker van groepswinst in de Champions League. De Koninklijke leed een verrassende nederlaag in Leipzig (3-2). De Duitsers komen zo op één punt van Madrid met nog één speeldag te gaan in groep F.
Lees verder

16 goals in 2 matchen: PSG en Benfica maken er een doelpuntenfestival van, ook Seck (ex-Antwerp) doet mee
PSG en Benfica blijven elkaar voor geen vin lossen in groep H. De Parijzenaars wonnen in eigen huis met 7-2 ruim van Maccabi Haifa, de Portugezen bezorgden Juventus even rode oren. Na een spektakelrijke helft werd het uiteindelijke 4-3.
Lees verder

Rusland niet overtuigd van inspecties atoomagentschap na beschuldigingen over "vuile bom"
Rusland heeft dinsdag tijdens een zitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties opnieuw verklaard dat het vermoedt dat Oekraïne een "vuile bom" wil inzetten. Moskou is er bovendien niet van overtuigd dat de inspectie van het internationaal atoomagentschap IAEA zal kunnen bewijzen dat Oekraïne geen plannen heeft om dat te doen.
Lees verder

Elf blinde kinderen dood na brand in Oegandese school: vluchten onmogelijk door vensters met tralies
In Oeganda zijn elf kinderen om het leven gekomen nadat 's nachts brand uitbrak in een slaapzaal van een school voor blinden. Zes andere leerlingen bevinden zich nog in kritieke toestand.
Lees verder

Rusland waarschuwt VS voor aanstaande nucleaire oefeningen: "Jaarlijkse routine"
Rusland heeft de Verenigde Staten laten weten dat het nucleaire oefeningen gaat uitvoeren. Het zou volgens de Russen gaan om een jaarlijkse routine-oefening. Dat meldt Washington.
Lees verder

Milieuagentschap EU: uitstoot broeikasgassen in 2021 met 5 procent gestegen
Het economisch herstel na coronajaar 2020 heeft de uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie voor het eerst weer de hoogte ingejaagd. Volgens voorlopige cijfers ging het in de EU in 2021 om een toename met naar schatting 5 procent vergeleken met het voorgaande jaar. De uitstoot lag daarmee wel nog altijd ongeveer 6 procent lager dan in 2019, voor de coronacrisis uitbrak.
Lees verder

Robbie Williams speelt twee keer in prestigieuze Royal Albert Hall voor opnames film
Robbie Williams geeft volgende maand twee grote concerten in de Royal Albert Hall in Londen. De concerten worden opgenomen voor een film over de zanger en er is voor bezoekers een speciale dresscode.
Lees verder

Russische discounter Mere definitief gesloten
De eerste winkel van de Russische discounter Mere in ons land is nu ook definitief gesloten. De maand verlenging die hij na een kort bestaan nog kreeg, maakt hij zelfs niet vol.
Lees verder

ONZE OPINIE: "1,4 miljoen euro voor een bezoekerscentrum van de KU Leuven? Is dat wel nodig?"
De demarche van Zuhal Demir in de verkrachtingszaak aan de KU Leuven zet ook de schijnwerpers op het subsidiebeleid , schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. "Ook Matthias Diependaele en Jan Jambon hebben steun veil voor de KU Leuven en haar 600-jarig bestaan. Is dat eigenlijk wel nodig? De subsidiedrang was lang een Belgische ziekte, maar de Vlaamse regering is in hetzelfde bedje ziek."
Lees verder

Nederlandse rechtbank beslist over uitlevering verdachten ontvoeringsplan Van Quickenborne
De mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) te ontvoeren, moeten vanaf woensdagmiddag voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Deze Nederlandse rechtbank beslist of de verdachten worden overgeleverd aan België. Zij verzetten zich daartegen.
Lees verder

Ziekenhuisartsen rekenen vaker extra kosten naast ereloon: patiënt de dupe van gebrek aan transparantie
Steeds meer specialisten stappen af van de officiële tarieven en rekenen bovenop hun ereloon supplementen aan. De patiënt is vaak amper op de hoogte. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen woensdag.
Lees verder

Beruchte studentenvereniging Solvay voor strafklacht al eerder in opspraak: "Ik moest 'voor de grap' verkracht worden"
De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een klacht ingediend bij het parket vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag bij activiteiten van studentenkring Solvay. Onder meer op seksueel gebied gingen sommige leden hun boekje ver te buiten. De club van de handelsingenieurs lijkt dan ook niet aan zijn proefstuk toe te zijn: eerder getuigden studentes al over 'extreem seksistische praktijken' binnen de vereniging.
Lees verder