Doorgaan naar hoofdcontent

Flo Windey schuwt controverse niet: "Maar Vlaamse versie van 'Spuiten & Slikken' is onmogelijk in ons land”

HLN
Flo Windey schuwt controverse niet: "Maar Vlaamse versie van 'Spuiten & Slikken' is onmogelijk in ons land"
Flo Windey (Studio Brussel) is terug met een nieuw seizoen van 'Faqda', een online jongerenmagazine, waarin ze controversiële thema's niet schuwt. Dit keer verdiept ze zich in vragen rond het thema drugs. Flo laat zich daarvoor onder andere inspireren door de gewaagde Nederlandse show 'Spuiten & Slikken'. "Een programma dat hier in België niet gemaakt kan worden", zegt ze. Waarom niet legt ze uit aan Desna in een nieuwe Showbits.
Lees verder

LIVE (zo, 16u15). Carlo Ancelotti bevestigt afwezigheid Courtois: "Thibaut is out voor de Clásico" - Hazard wel in de selectie
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt niet
Lees verder

Carlo Ancelotti bevestigt afwezigheid Courtois: "Thibaut is out voor de Clásico" - Hazard wel in de selectie
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt niet
Lees verder

GELDFLATER. Viktor (44) werd vervolgd voor de pittige boetes van een vriend: "Ik ben 1.700 euro en mijn vertrouwen in mensen kwijt"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Viktor (44), die 2.500 euro én bijna zijn rijbewijs verloor door de auto van een vriend op zijn naam te laten zetten.
Lees verder

Wie zijn de activisten die schilderij van Van Gogh bekladden met soep?
'Zonnebloemen', het wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh was gisteren het mikpunt van een klimaatactie in de National Gallery in Londen. Twee activisten van milieugroep Just Stop Oil bekladden het kunstwerk met Heinz-tomatensoep als protestactie tegen de winning van fossiele brandstof. Just Stop Oil kennen we al van vorige acties en ook deze twee activisten zijn geen nieuwe gezichten.
Lees verder

Cardi B viert haar 30ste verjaardag met spectaculair feest (maar Jamie Foxx mag niet binnen)
Cardi B is 30 jaar geworden en dat heeft ze gevierd met een spectaculair feest. De rapper droeg voor de gelegenheid een rood korset met pluimen en veren. Naast de jarige was ze ook de entertainer van de avond. De hele nacht lang was ze dansend en zingend te zien op het podium. Ze stond daar niet alleen. Er waren ook professionele dansers die elk auditie hebben moeten doen om te mogen werken op het feest van Cardi B. Maar het feest was niet één en al plezier. Acteur Jamie Foxx (54) mocht het feest niet binnen door een misverstand met de portier. Daarnaast werd er ook een onbekende vrouw van de locatie afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Nieuwe Britse minister van Financiën lijkt premier Truss tegen te spreken en zegt dat meer belastingen omhooggaan
De nieuwe Britse minister van Financiën Jeremy Hunt heeft gezegd dat er meer belastingen omhooggaan en dat de uitgaven van de Britse regering ook niet zoveel zullen stijgen als sommige mensen willen. Daarmee probeert Hunt de financiële markten gerust te stellen over het begrotingsbeleid van de Britse regering, maar lijkt hij premier Liz Truss tegen te spreken. Zij zei gisteren bij Hunts aanstelling nog dat er geen grote draaien in het beleid meer te verwachten zijn.
Lees verder

Eerste hulp bij spataders: "Warmte is een echte boosdoener, zeker van de sauna en lang baden of douchen"
Ook na de zomer kunnen uitstekende of zichtbare aders langs je benen een vervelend kwaaltje zijn. Hoe krijg je die ontsierende spataders weer weg? En wat betekenen ze voor je gezondheid? Wij vroegen het aan dr. Samira Baharlou, dermatologe en kliniekhoofd aan het UZ Brussel. "Cijfers zijn er niet, maar de ene mens heeft er meer aanleg voor dan de andere."
Lees verder

"Spelen de kinderen in de kelder? Daar hoor je hen niet gillen": het waargebeurde en lugubere verhaal van 'The Watcher'
Vreugde kan razendsnel omslaan in afgrijzen. Vraag maar aan de familie Broaddus, die in 2014 dacht een droomhuis op de kop te hebben getikt. Maar toen arriveerden de lugubere brieven van 'The Watcher', die hun huis constant in de gaten hield en het doen en laten van hun kinderen volgde. Het verhaal is zo angstaanjagend dat Netflix er een reeks over maakte. "Wraak komt in verschillende vormen. Geliefden die plots sterven. Botten die breken."
Lees verder

"Weten jullie wat er in de muren verscholen zit?": hoe 'The Watcher' maandenlang een gezin terroriseerde
Vreugde kan razendsnel omslaan in afgrijzen. Vraag maar aan de familie Broaddus, die in 2014 dacht een droomhuis op de kop te hebben getikt. Maar toen arriveerden de lugubere brieven van 'The Watcher', die hun huis constant in de gaten hield en het doen en laten van hun kinderen volgde. Het verhaal is zo angstaanjagend dat Netflix er een reeks over maakte. "Wraak komt in verschillende vormen. Geliefden die plots sterven. Botten die breken."
Lees verder

De gereedschapskist van Geraerts: aanvallende weelde van Union biedt vijf tools om elke defensie te kraken
Het is nu al zonneklaar: Victor Boniface doet Deniz Undav vergeten bij Union. Meer nog: aanvallend staat Union sterker met een bredere keuze aan complementaire profielen. Een analyse van de vijf tools in de gereedschapskist van Karel Geraerts om defensies te kraken.
Lees verder

Dankzij Pascal ervaart Thea voor het eerst een nieuwe vorm van bondage. "Met elke knoop werd het touw strakker"
Op een erotisch evenement rond bondage ontmoeten Pascal* (34) en Thea* (33) elkaar. Deze vorm van BDSM is nieuw voor Thea, dus wanneer de twee besluiten om een privésessie te houden bij Thea thuis, spreken ze af dat Pascal zal knopen en zij zal ondergaan. Thea geeft zich volledig over aan Pascal, ook wanneer hij haar hele lichaam vastbindt en een radeerwieltje bovenhaalt. "Met het puntje van het touw beroerde ik haar rug. Meteen sloot ze haar ogen en begon ze zachtjes te kreunen."
Lees verder

Paniek in 'Extreme Makeover' wanneer blijkt dat lift niet in huis past: "Het verhaal stopt hier"
In 'Extreme Makeover Vlaanderen' doen James Cooke en de zijnen er alles aan om het huis van Jeremy rolstoelvriendelijk te maken. En daar hoort een lift bij, die Jeremy probleemloos naar de bovenste verdiepingen kan brengen. Het lijkt te lukken, tot interieurarchitecte Anneke een alarmerend telefoontje krijgt van de werf... "De lift geraakt er eigenlijk niet in", klink het. "Dat is een groot probleem." Boosdoener van dienst is een poutrel die in de weg steekt. Die kan niet zomaar weggenomen worden zonder de stabiliteit in gevaar te brengen. "Er is geen weg terug", klinkt het dan ook. "We moéten die lift zetten. Lukt dat niet, dan stopt het verhaal."
Lees verder

Waarom zitten er gaten in kaas?
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. "Dat is niet zomaar toeval", vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. Waarom hebben sommige kazen dan wel gaten en andere niet? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit.
Lees verder

Braziliaanse Ronaldo volgt therapie om mentale problemen de baas te kunnen
Ronaldo was in zijn hoogdagen een van de allerbeste voetballers op de planeet, maar naast het veld liep het voor O Fenomeno niet altijd even gemakkelijk. De Braziliaan kampte met mentale problemen, maar kon daarmee bij niemand terecht. Vandaag is hij al 2,5 jaar in therapie en voelt hij zich naar eigen zeggen veel beter.
Lees verder

Waarom zetten kinderen vaak zoveel druk op een huwelijk? "Om opvoedingsconflicten te voorkomen, moet je stoppen met denken dat jij het het beste weet"
Ze horen de ultieme bekroning van de huwelijkse liefde te zijn, maar feit is dat de komst van kinderen nogal eens het einde van die liefde betekent. Samen met seks en geld is de opvoeding van onze kroost immers het grootste struikelblok in een relatie. "Niet iedereen kan de verschillende rollen van partner én ouder even goed combineren." Relatiebemiddelaar Rika Ponnet geeft raad.
Lees verder

"Belgisch topmodel Rose Bertram aan het daten met voetballer Kylian Mbappé"
Het Belgische model Rose Bertram (27) zou een nieuwe vriend hebben. Verschillende media, waaronder de Daily Mail, schrijven dat ze aan het daten is met voetballer Kylian Mbappé (23), die voor Paris Saint-Germain speelt.
Lees verder

LIVE. Leye kiest voor Bostyn in doel, geen verrassingen bij KV Kortrijk
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Kortrijk staat net boven de degradatiezone, Zulte Waregem is hekkensluiter
Lees verder

Overvaller met duivelsmasker krijgt volle frietmand over zich in snackbar
In het Nederlandse Apeldoorn heeft een bijzondere poging tot overval plaatsgevonden in snackbar De Gildehof. De overvaller, die een poncho, een badjas en een rood duivelsmasker draagt, trekt een groot mes om de uitbater angst aan te jagen. Eigenaar Chris van Nunspeet, zijn zoon Youri en medewerker Julian de Ree zijn echter niet onder de indruk. Samen met een onverschrokken klant geven ze de crimineel op zijn donder, onder meer met een volle frietmand.
Lees verder

NINA en Bel&Bo lanceren nieuwe collectie: dit zijn de favorieten van de redactie. "3 trends in één stuk, heerlijk"
De nieuwe collectie van Bel&Bo en NINA ligt nu in de winkel, met veel romantisch roze, berezachte teddystof en gezellige knitwear. Om dat te vieren zetten 6 NINA-redactrices hun favoriete stuk in de kijker. Ze vertellen waarom ze het item kozen en hoe ze het zouden dragen. "Hoewel deze stof jarenlang werd uitgespuwd door de modewereld, is hij nu helemaal terug."
Lees verder