Doorgaan naar hoofdcontent

Fietser met 3,4 promille alcohol in bloed veroorzaakt ongeval: “Niet de eerste keer dat we hem betrappen op dronken...

HLN
Fietser met 3,4 promille alcohol in bloed veroorzaakt ongeval: "Niet de eerste keer dat we hem betrappen op dronkenschap in het verkeer"
Een fietser heeft het afgelopen weekend in de Borgersteinlei in Mechelen een verkeersongeval veroorzaakt. Er raakte niemand gewond. Achteraf bleek wel dat de fietser 3,4 promille alcohol in zijn bloed had, zo'n 17 glazen alcohol.
Lees verder

Shoppen we met z'n allen binnenkort (nog) meer in 'steenwegwinkels'? "Veel fijner voor de portefeuille"
Bij shoppen denk je snel aan boetieks in de stad, maar veel Vlamingen trekken net zo graag naar de grote baanwinkels langs de grijze wegen in ons land. Belgische modemerken smullen daarvan: zij wisselen steeds meer de stad in voor de steenweg, want internationale concurrenten met poen en klanten die willen besparen maken het hen niet makkelijk. "Maar de tijd van de zielloze, ouderwetse baanwinkel is gelukkig wel voorbij."
Lees verder

"Vaccins om kanker te behandelen zijn mogelijk tegen 2030", melden oprichters van BioNTech
"Vaccins tegen kanker zouden beschikbaar kunnen zijn vóór het einde van het decennium", dat zegt het team achter een van de meest succesvolle Covid-vaccins van de pandemie. Uğur Şahin en Özlem Türeci, oprichters van BioNTech, het Duitse bedrijf dat samen met Pfizer een mRNA Covid-vaccin op de markt zette, zeggen dat ze hoopvolle doorbraken hebben bereikt in het ontwikkelen van kankervaccins.
Lees verder

Let op: deze valse WhatsApp steelt jouw gegevens
YoWhatsApp, een aangepaste versie van het populaire chatprogramma van Meta, steelt gegevens van gebruikers en kan zelfs accounts helemaal overnemen. Dat meldt veiligheidsbedrijf Kaspersky. YoWhatsApp is een populaire 'mod' van het origineel voor Android. Je kan er onder andere extra emoji's mee sturen en grotere bestanden mee uitwisselen.
Lees verder

Let op: deze 'valse WhatsApp' steelt jouw gegevens. Wat als je de app gedownload hebt?
YoWhatsApp, een aangepaste versie van het populaire chatprogramma van Meta, steelt gegevens van gebruikers en kan zelfs accounts helemaal overnemen. Dat meldt veiligheidsbedrijf Kaspersky. YoWhatsApp is een populaire 'mod' van de originele app voor Android. Je kan er onder andere extra emoji's mee sturen en grotere bestanden mee uitwisselen.
Lees verder

CELEB 24/7. Kourtney Kardashian bouwt gruwelijk spookhuis en Mariah Carey neemt een bad
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'Tot 30 procent van de gestookte warmte gaat via het dak verloren': voor deze premies kom je in aanmerking bij het plaatsen van dakisolatie
De energiecrisis jaagt de prijs van gas en elektriciteit naar ongekende hoogtes. De beste manier om je energiefactuur te drukken, is het dak isoleren. Heel wat gestookte warmte gaat namelijk via het dak verloren. Om dakisolatie voor zoveel mogelijk Vlamingen toegankelijk te maken, biedt de Vlaamse regering verschillende premies aan. Bouwsite Livios zocht uit welke premies je voor dakisolatie kan aanvragen en hoeveel ze bedragen.
Lees verder

Dakisolatie plaatsen: welke premies kan je aanvragen en hoeveel bedragen die?
De energiecrisis jaagt de prijs van gas en elektriciteit naar ongekende hoogtes. De beste manier om je energiefactuur te drukken, is het dak isoleren. Heel wat gestookte warmte gaat namelijk via het dak verloren. Om dakisolatie voor zoveel mogelijk Vlamingen toegankelijk te maken, biedt de Vlaamse regering verschillende premies aan. Bouwsite Livios zocht uit welke premies je voor dakisolatie kan aanvragen en hoeveel ze bedragen.
Lees verder

Tientallen boeken uitgebracht, maar zelf geen letter op papier gezet: Jamie Oliver doet opmerkelijke uitspraak op Instagram
Jamie Oliver (47) heeft een bijzonder openhartig bericht gedeeld op Instagram. De wereldberoemde chef heeft naar eigen zeggen al meer dan 26 boeken op de markt gebracht. Opvallend detail: Oliver heeft geen enkel woord uit zijn kookboeken zelf op papier gezet.
Lees verder

Dodental na brand in beruchte gevangenis Iran loopt op, Djajali ongedeerd volgens familie
De brand van afgelopen weekend in de beruchte Evin-gevangenis in Iran heeft nog vier levens geëist. De autoriteiten van het land melden dat de slachtoffers gevangenen zijn. Ze zijn in het ziekenhuis overleden. Het dodental is daarmee opgelopen tot acht.
Lees verder

Man duwt andere man op spoor: politie New York op zoek naar dader
De politie van New York is op zoek naar een spoorduwer. De verdachte duwde een man op het spoor in het metrostation van The Bronx in New York. De man kon snel geholpen worden door enkele voorbijgangers, maar moest naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen.
Lees verder

Russen schieten Oekraïense dirigent thuis dood omdat hij niet wou meewerken aan concert in bezet gebied
De Oekraïense dirigent Yuri Kerpatenko weigerde categoriek zijn medewerking aan een concert dat de Russische troepen wilden organiseren in het bezette Cherson. Hij bekocht het met zijn leven. Volgens het Oekraïense ministerie van Cultuur werd Kerpatenko thuis doodgeschoten door Russische soldaten.
Lees verder

Verdwijning van 83-jarige vrouw uit Namen na twee jaar opgelost dankzij Google Street View
In Andenne, een stad in de Waalse provincie Namen, heeft de politie de mysterieuze verdwijning van een vrouw na twee jaar kunnen oplossen dankzij Google Street View. De 83-jarige Paulette Landrieux was sinds 2 november 2020 vermist. Het lichaam van de vrouw is nu gevonden op enkele meters van haar woning, in de tuin van Paulette's buurman.
Lees verder

De blik zegt genoeg: Wright mist liefst zes matchdarts op Gibraltar in onwaarschijnlijke thriller
Damon Heta heeft na een thriller de titel gepakt op de Gibraltar Darts Trophy. De Australiër klopte Peter Wright in de finale, 'Snakebite' miste liefst zes matchdarts.
Lees verder

Benzine wordt dinsdag weer duurder
De maximumprijzen voor benzine gaan dinsdag opnieuw omhoog, zo meldt de FOD Economie. Benzine is in vergelijking met een maand geleden nu al ruim 10 procent duurder.
Lees verder

Hevige staking op luchthaven van Charleroi: wat zijn je rechten als passagier?
Grote chaos op de luchthaven van Charleroi vandaag. Het veiligheidspersoneel staakt en bezet verschillende toegangswegen. Passagiers moeten daardoor lang wachten, en missen zo mogelijk hun vlucht. Maar wanneer heb je nu ook alweer recht op een schadevergoeding? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Trein ramt bus los doormidden in Nederlandse Bergen op Zoom: "Godzijdank geen passagiers in de bus"
Op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom in Nederland, vlak bij de grens met België, is een trein maandag op een bus gebotst. De ravage is enorm: de trein is dwars door de bus gereden. Er zaten gelukkig geen passagiers in de bus en de chauffeur raakte wonderwel niet gewond.
Lees verder

20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. "Zo fijn om met die mannen te werken"
De bouwsector kampt nog altijd met een van de grootste personeelstekorten van alle sectoren. Jammer, vinden Greet en Kimberley, gelukkig zijn zij als vrouwen stilaan niet meer zo zeldzaam in hun wereld. De één rolde toevallig de sector in als dakwerker, de ander droomt al van kinds af aan van de bouw en verft nu. "Mannen willen zich precies meer bewijzen wanneer er een vrouw op de werf is."
Lees verder

Vrouw van Bruce Willis toont hoe acteur het stelt na afasie-diagnose: "Het was een magische zomer"
Bruce Willis (67) en zijn gezin genieten na van een "magische zomer". Zijn vrouw, Emma Heming Willis (44), deelt op haar Instagram een video waarin te zien is hoe zij, haar man en hun dochters gelukkige zomerdagen beleven. Ze zingen, dansen en genieten van de natuur. "We geloven niet in perfectie, maar deze zomer komt er dicht bij", schrijft Emma bij de beelden. De video geeft een inkijk in het leven van Bruce Willis. Zeven maanden geleden liet de acteur weten dat hij afstand zou nemen van zijn acteercarrière om zich te focussen op zijn gezondheid. Bruce Willis lijdt aan Afasie, een taalstoornis die de cognitieve vaardigheden aantast.
Lees verder

"Brecht en Dziubi zouden beter vrienden blijven": Nuria uit 'Blind Getrouwd' fileert de huidige koppels
Nuria Gilizintinova (35) uit het allereerste seizoen van 'Blind Getrouwd' is na zeven jaar nog steeds grote fan van het programma. Haar huwelijk met Stijn Van Poucke (44) is dan ook een van de grote succesverhalen. "Al voel ik de seven year itch heel erg", bekent ze in Story. Maar hoe schat ze de kansen in van de nieuwe kandidaten? Ze geeft haar opvallende inzichten mee: "Bij Jana en Christiaan is het erop of eronder."
Lees verder