Doorgaan naar hoofdcontent

Fantasywereld strijkt neer in Flanders Expo voor Facts. “Iedereen klampt ons aan voor foto’s. Ik heb nog niks kun...

HLN
Fantasywereld strijkt neer in Flanders Expo voor Facts. "Iedereen klampt ons aan voor foto's. Ik heb nog niks kunnen kopen"
Ziet u dit weekend een vreemd figuur met een geweer of een hakbijl voorbij Flanders Expo flaneren, dan hoeft u niet meteen de politie te bellen. FACTS, de hoogmis van de fantasywereld in ons land, is aan z'n 36ste editie toe. Tienduizenden bezoekers zakken af naar de Expo. En daar zitten traditiegetrouw heel wat bijzondere figuren bij. Onze reporter ging op zoek naar de origineelste kostuums.
Lees verder

Seizoensfinale 'House of the Dragon' gelekt, "teleurgestelde" HBO doet er alles aan de aflevering van het internet te halen
Zondag wordt de finale van 'House of the dragon' de wereld ingestuurd door HBO, maar al sinds vrijdag circuleert die tiende aflevering al op het internet. De aflevering zou gelekt zijn via een distributiepartner in Europa, het Midden-Oosten of Afrika, laat HBO weten.
Lees verder

Vijftienjarige richt nepwapen op hoofd van leerling bij ruzie op speelplaats van SMI Lembeek
Een leerling van het Sancta Maria Instituut (SMI) in het Vlaams-Brabantse Lembeek werd vrijdag op school bedreigd met een nepwapen. Een oud-leerling van vijftien jaar was naar de school getrokken om de andere tiener aan te pakken. Drie personen werden opgepakt, maar niemand werd uiteindelijk ter beschikking gesteld van het parket.
Lees verder

Vijftienjarige richt nepwapen op hoofd van leerling op speelplaats van SMI Lembeek
Een leerling van het Sancta Maria Instituut (SMI) in Lembeek werd vrijdag op school bedreigd met een nepwapen. Een oud-leerling van vijftien jaar was naar de school getrokken om de andere tiener aan te pakken. Drie personen werden opgepakt, maar niemand werd uiteindelijk ter beschikking gesteld van het parket.
Lees verder

Oekraïense premier waarschuwt voor "migratietsunami" komende winter
Als Rusland de luchtaanvallen op civiele infrastructuur in Oekraïne blijft voortzetten, dreigt er een grote toename van het aantal vluchtelingen te ontstaan. Daarvoor waarschuwt de Oekraïense eerste minister Denys Sjmyhal.
Lees verder

Sarah (36) en Dieter (41) dachten een droomwoning te hebben gekocht: "Tot de winter aanbrak en we vochtproblemen en schimmel ontdekten"
"De gezondheid van onze kinderen was in gevaar. En dat is nog zacht uitgedrukt." Door de talrijke vocht- en schimmelplekken verkeerde het huis van Sarah en Dieter in zo'n slechte staat dat het niet langer een veilige plek was voor hun kroostrijke gezin, vertellen ze in Dag Allemaal. "Ik heb me heel schuldig gevoeld", zegt Sarah, nu hun woning in 'Extreme Makeover' weer deftig bewoonbaar werd gemaakt.
Lees verder

LIVE (16u). Aanvoerder De Bruyne en Haaland in de basis bij Man City, ook Trossard aan de aftrap
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Duivelse clash tussen De Bruyne en Trossard
Lees verder

Bezorgdheid over klimaatverandering neemt wereldwijd af, Belgen zijn Europese 'kampioenen'
De bezorgdheid over de klimaatverandering is vorig jaar wereldwijd afgenomen terwijl de dreiging toeneemt: minder dan de helft van de ondervraagden in een wereldwijde enquête gelooft dat klimaatverandering een 'zeer ernstige bedreiging' vormt. De Belgen zijn op Europese schaal kampioenen in afnemende klimaatbezorgdheid. "Toch begrijpt nu iedereen wat klimaatverandering doet. Droogte, overstromingen, stijgende zeespiegel: we zien het met onze eigen ogen", zegt klimaatwetenschapper Wim Thiery (VUB).
Lees verder

Football Talk. Liverpool blijft op de sukkel in Premier League en verliest nu ook bij Nottingham Forest
Na twee opeenvolgende zeges heeft Liverpool in de Premier League weer de zure smaak van de nederlaag geproefd. Op het veld van promovendus Nottingham Forest ging de ploeg van Jürgen Klopp met 1-0 onderuit. Taiwo Awoniyi - Nigeriaan met een verleden bij onder meer Liverpool, Moeskroen en Gent - tekende voor het enige doelpunt van de match. Onze landgenoot Orel Mangala mocht in de slotfase invallen voor Cheikhou Kouyaté, ex-Anderlecht.
Lees verder

KOERS KORT. Lucinda Brand voor onbepaalde tijd buiten strijd - Muur van Geraardsbergen ook komende jaren niet in de Ronde
Lucinda Brand is vandaag ten val gekomen bij de verkenning van het parcours in het Tsjechische Tabor, de derde Wereldbekermanche van het seizoen. Dat nieuws maakte haar ploeg Baloise Trek Lions bekend op Twitter. De Nederlandse heeft haar rechter middenhandsbeentje gebroken en zal voor onbekende tijd out zijn.
Lees verder

George Clooney over zijn huwelijksaanzoek aan Amal: "Het was een een ramp"
Acht jaar zijn ze inmiddels getrouwd, maar het aanzoek van George Clooney aan zijn vrouw Amal verliep niet zonder horten en stoten. In een talkshow van Drew Barrymore vertelt de 61-jarige acteur de bijzondere anekdote over die keer dat hij op één knie ging.
Lees verder

Achtergebleven nummerplaat verraadt 18-jarige bestuurder die ongeval veroorzaakt met auto van moeder en vluchtmisdrijf pleegt
Een 18-jarige bestuurder heeft vrijdagavond met de auto van zijn moeder een andere wagen aangereden op de Provinciale Baan (N451) in Verrebroek, en daarna vluchtmisdrijf gepleegd. Hem opsporen bleek niet moeilijk te zijn, aangezien zijn nummerplaat ter plaatse was achtergebleven.
Lees verder

Van lachen word je gelukkiger, zeggen wetenschappers
Onderzoekers vragen zich al langer af of de fysieke uitingen van emoties, van glimlachen tot huilen, de intensiteit waarmee een emotie wordt gevoeld, versterken. Daarop zouden ze nu een antwoord hebben: volgens de "gezichtsfeedback-hypothese" zou glimlachen mensen een gelukkiger gevoel moeten geven, terwijl fronsen hen net droeviger maakt.
Lees verder

De eventuele tweede ambstermijn van Boris Johnson zou wel eens even kort kunnen worden als die van Liz Truss door zijn liefde voor dure resorts
Als Boris Johnson opnieuw premier van Engeland wordt, en die kans groeit met het uur, dan kan hij vermoedelijk goed uitgerust aan de job beginnen. In de 46 dagen sinds zijn ontslag maakte Johnson drie luxueuze reizen. Maar wie heeft die reizen betaald? En heeft parlementslid Johnson daar eerlijk over gerapporteerd? Want dat deed hij in het verleden niet.
Lees verder

Pro-Russische autoriteiten roepen alle burgers op onmiddellijk Cherson te verlaten
De pro-Russische leiders in de Zuid-Oekraïense regio Cherson hebben zaterdag alle burgers opgeroepen om "onmiddellijk" de gelijknamige regionale hoofdstad te verlaten. Dat stad maakt deel uit van de Oekraïense gebieden die in september illegaal geannexeerd werden door Rusland.
Lees verder

LIVE. Aanvoerder De Bruyne en Haaland ontvangen met City het Brighton van Trossard
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Duivelse clash tussen De Bruyne en Trossard
Lees verder

Café Costume verkoopt genderloze kostuums. "Want wat is 'mannelijk' of 'vrouwelijk'? Die ideeën zijn heel klassiek"
Steeds meer modemerken trekken de genderinclusieve kaart en vinden de etiketten 'mannelijk' en 'vrouwelijk' niet meer helemaal van deze tijd. Ook Café Costume heeft zichzelf heruitgevonden. De geprefereerde maatpakkenleverancier van de Vlaamse man gooit alle hokjes overboord en maakt nu kostuums voor alle genders. "De wereld is meer flou geworden op dat gebied en dat is ook voor ons veel leuker", vertelt oprichter Bruno Van Gils.
Lees verder

Als je de film over je leven niet zo leuk vindt, wat dan?
De langverwachte Zillion-film moet het stellen zonder de zegen van één van de hoofdfiguren: Brigitta Callens (42). Wel vaker zijn mensen niet gelukkig met de zogenaamde 'biopics' die over hun leven worden gemaakt. Maar valt er iets te ondernemen tegen dit populaire genre? En krijgen beroemdheden een stukje van de opbrengst?
Lees verder

"Zet je verwarming even lager dan 17 graden als je poetst": schoonmaakexpert vertelt hoe je radiators in een handomdraai proper krijgt
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week neemt ze de verwarmingsradiatoren onder handen.
Lees verder

Janine Bischops supportert voor haar kleindochter in 'The Voice': "Ik was spijtig genoeg nooit de grootmoeder die op haar kleinkinderen babysitte"
Bekend volk in 'The Voice' zondagavond: niemand minder dan Janine Bischops (80) kwam supporteren voor kleindochter Kaat Neefs (22). "Ik dacht eerst dat het een grapje was, maar het zelfvertrouwen waarmee ze opkwam... fantastisch", klinkt het bij Janine. Aan 'Dag Allemaal' vertelt het duo over hun sterke band, 'kleindochter van' zijn en de atypische bomma die Janine tijdens haar kindertijd was.
Lees verder