Doorgaan naar hoofdcontent

Explosie beschadigt twee woningen in Wilrijk

Explosie beschadigt twee woningen in Wilrijk

De bewoners van de Pieter van Passenstraat in Wilrijk zijn zaterdagochtend opgeschrikt door een explosie. Minstens twee gevels van woningen raakten beschadigd.

Lees verder

Onschuldige man na 38 jaar vrijgelaten uit gevangenis

Een man die ten onrechte tot levenslang was veroordeeld, is na 38 jaar gevangenisstraf vrijgelaten uit een Californische gevangenis. 'Ik sta hier niet als een verbitterd man,' zei de 69-jarige Maurice Hastings.

Lees verder

Sonny Colbrelli moet noodgedwongen stoppen met koersen

De Italiaan Sonny Colbrelli stopt op 15 november officieel met wielrennen. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix en de wegrit op het EK in 2021 stortte na een rit in de Ronde van Catalonië eerder dit jaar ineen en gaat nu door het leven met een pacemaker.

Lees verder

Spaanse verpleegster (23) doodgestoken in Brussel

In Brussel is afgelopen donderdag een 23-jarige vrouw van Spaanse nationaliteit om het leven gebracht met messteken. De vermoedelijke dader, de 24-jarige ex-partner van het slachtoffer, werd opgepakt.

Lees verder

Is een wederopstanding van de Boekenbeurs in zicht?

Er is opnieuw een sprankel hoop dat er een volwaardige opvolger komt voor de Boekenbeurs. De onenigheid daarover lijkt stilaan weg te ebben, de verschillende partijen zitten weer rond de tafel om na te denken over de toekomst.

Lees verder

'Harry en Meghan weigeren uitnodiging van koning Charles om samen Kerstmis te vieren'

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle zullen de kerst niet samen met de rest van de koninklijke familie vieren. Volgens de Daily Mail heeft het koppel een uitnodiging van koning Charles daartoe geweigerd.

Lees verder

Qatar zet duizenden arbeiders uit hun woningen in Doha

Qatar heeft een appartementsgebouw ontruimd waar duizenden buitenlandse arbeiders woonden. De gebouwen bevinden zich in hetzelfde gebied waar tijdens het WK voetbal buitenlandse voetbalfans zullen verblijven.

Lees verder

Hoofd Revolutionare Garde waarschuwt Iraanse betogers

Het hoofd van de gevreesde Revolutionaire Garde in Iran, Hossein Salami, heeft de betogers gewaarschuwd dat het morgen (zondag) de laatste dag is dat ze nog op straat mogen komen.

Lees verder

Gebruikers van sportapps geven vaak te veel privégegevens prijs

De onderzoeksgroep imec-DistriNet aan KU Leuven stelt dat gebruikers van sport- en fitnessapps zoals Strava vaak onbewust meer persoonlijke gegevens delen met mekaar dan ze zouden willen.

Lees verder

Bisschop Van Looy kreeg toch een kardinaalsring

Afgelopen zomer weigerde bisschop Luc Van Looy de titel van kardinaal. Toch kreeg hij van paus Franciscus de speciale kardinaalsring. Dat meldt Vaticaanwatcher Hendro Munsterman in het Nederlands Dagblad.

Lees verder

Een strenge winter in Oekraïne kan in het voordeel van Poetin zijn

Als de winter streng wordt, lijkt dat in het voordeel van Rusland te zijn, op dit moment de verdedigende partij. Maar Oekraïners hebben betere, warmere uitrustingen.

Lees verder

Journalist en columnist Hugo Camps op 79-jarige leeftijd overleden

Journalist en columnist Hugo Camps is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Verkrachtingszaak KU Leuven: professor tekent beroep aan tegen veroordeling

De omstreden voormalige professor van de KU Leuven, die onlangs door de Tongerse rechtbank veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 54 maanden voor de verkrachting van een voormalige studente, heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. Dat heeft het Limburgse parket bevestigd.

Lees verder

Nederlandse politie houdt twee verdachten aan na explosie in Wilrijk

De Nederlandse politie heeft twee verdachten aangehouden voor de explosie die zaterdagochtend in Wilrijk plaatsvond. 'Dit was mogelijk door het intensief speurwerk van de verschillende diensten', aldus het parket.

Lees verder

59 doden en 150 gewonden na stormloop op Halloweenfeest in Zuid-Korea

In Itaewon, een populaire uitgaansbuurt in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, zijn zaterdagavond 59 doden en 150 gewonden gevallen tijdens een Halloweenfeest nadat er paniek uitbrak. Dat melden lokale media.

Lees verder

STVV pakt in extremis de volle buit in Westerlo, Chadli valt geblesseerd uit

Sint-Truiden heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-3 gewonnen op het veld van promovendus Westerlo.

Lees verder

Club Brugge spoelt nederlaag tegen Porto door met felbevochten zege tegen KV Oostende

Landskampioen Club Brugge heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 4-2 (rust: 2-0) gewonnen in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Blauw-zwart knoopt zo weer aan met de zege na de zware nederlaag tegen Porto in de Champions League (0-4) en het puntenverlies van vorig week op bezoek bij Union (2-2), toen tegen tien Brusselaars een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven.

Lees verder