Doorgaan naar hoofdcontent

Ex-wereldkampioen Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren: “Op Brand en Betsema na wordt de oudere generat...

HLN
Ex-wereldkampioen Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren: "Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld"
Komend weekend strijkt het veldritcircus opnieuw neer in ons land. Maasmechelen is een nieuwkomer op de kalender van de Wereldbeker veldrijden, maar het is een cross met heel wat mogelijkheden. Niels Albert kijkt voor deze eerste wereldbekermanche op Belgische bodem in zijn glazen bol. Ga jij akkoord met de voormalige wereldkampioen of maak je andere keuzes voor jouw Gouden Cross-ploeg?
Lees verder

Lagere werkloosheidsuitkeringen leiden werklozen niet naar werk
De degressiviteit van de uitkeringen, waarbij die naar verloop van tijd zakken, leidt werklozen niet naar werk en levert bijna geen besparing op. Dat blijkt uit een analyse van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
Lees verder

Bodem is nog niet bereikt: Facebook-moederbedrijf Meta keldert bijna 25 procent op beurs
Beleggers kunnen Meta's kwartaalresultaten die woensdagavond werden gepubliceerd niet smaken. Bij het openen van de beurs om 15u30 Belgische tijd is het aandeel van het Facebook-moederbedrijf bijna 25 procent gekelderd. Door de beursval verliest het bedrijf van Mark Zuckerberg op het moment van schrijven meer dan 75 miljard dollar aan waarde. In februari werd Meta al op één dag bijna 200 miljard dollar minder waard. Dat is nog steeds een record.
Lees verder

Kevin Vandendriessche weet dat KV Kortrijk de drie punten moet thuishouden tegen ploeg-in-vorm Cercle Brugge: "Een levensbelangrijke partij"
KV Kortrijk snakt naar puntengewin. Zaterdag kijken de Kerels het Cercle Brugge van Miron Muslic in de ogen. Onder de flamboyante Oostenrijker pakte de Vereniging een knappe 12 op 15. De 33-jarige Kevin Vandendriessche beseft dat KVK top zal moeten zijn om Cercle te verslaan.
Lees verder

Adele stopt even met muziek om zich te focussen op haar studie
Het is nooit te laat om opnieuw te studeren. Adele (34) raakte na de middelbare school nooit op de universiteit, en daar wil de zangeres binnenkort verandering in brengen. In 2025 neemt ze even een muziekpauze om zich te concentreren op haar studie Engelse literatuur.
Lees verder

Politie doet inval in woning van 'Russische Paris Hilton': Poetin-critica vlucht naar Litouwen
Russische speurders hebben een inval gedaan in het Moskouse huis van Ksenia Sobtsjak (40), ex-presidentskandidate en de dochter van Vladimir Poetins voormalige baas en mentor. Ze maakte naam als socialite en realityster en stond bekend als de "Russische Paris Hilton" voordat ze zich ontpopte tot tv-journaliste en oppositielid.
Lees verder

Tim Tubbax was buitenwipper in de legendarische Zillion: "Sommige dingen haalden de film niet, wegens té heftig"
Bijna twee jaar werkte acteur/dj Tim Tubbax (50) destijds als portier in de legendarische Antwerpse nachtclub Zillion. "Elke week gebeurde er wel íets", biecht hij op in een interview met 'TV Familie'. In de nieuwe film 'Zillion' pikt hij de draad van buitenwipper nu na ruim twintig jaar weer op. "Matteo Simoni hing aan m'n lippen toen ik straffe verhalen over die periode bovenhaalde."
Lees verder

"Als iemand anders jouw financiële zaken regelt, weet die precies hoeveel je uitgeeft, waar en wanneer": 8 adviezen om zelf je geld te beheren tot op hoge leeftijd
Wie de 75 gepasseerd is, wordt vaak nogal betuttelend behandeld en de dingen uit handen genomen. Zelf bepalen wat je met je geld doet, blijkt een van de belangrijkste kopzorgen waar 75-plussers vandaag de dag mee te maken krijgen. "Als je jouw bankzaken op latere leeftijd uit handen moet geven, word je onomkeerbaar afhankelijk van anderen." Knack-journaliste Ann Peuteman, die al meerdere boeken schreef over 75-plussers, geeft acht goede adviezen om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen.
Lees verder

"In ons land komt financieel misbruik van ouderen nog heel vaak voor": 8 adviezen om tot op hoge leeftijd je geldzaken zelf in handen te houden
Wie de 75 gepasseerd is, wordt vaak nogal betuttelend behandeld en de dingen uit handen genomen. Zelf bepalen wat je met je geld doet, blijkt een van de belangrijkste kopzorgen waar 75-plussers vandaag de dag mee te maken krijgen. "Als je jouw bankzaken op latere leeftijd uit handen moet geven, word je onomkeerbaar afhankelijk van anderen." Journaliste Ann Peuteman, die al meerdere boeken schreef over 75-plussers, geeft acht goede adviezen om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen.
Lees verder

Steven Defour en KV Mechelen trekken vol vertrouwen naar leider Genk: "Een zege is ook nu het doel"
Racing Genk - KV Mechelen. Dat is ook Steven Defour die zijn leermeester Wouter Vrancken in de ogen kijkt. De ex-Rode Duivel werkte eerst als speler en nadien als assistent-coach samen met de Limburgse trainer. "Na de overwinning tegen Standard heeft Wouter me een berichtje gestuurd", aldus Defour.
Lees verder

Na de "Schipbreuk in de Champions League": hoe Real Madrid wint bij de Spaanse miseria op het kampioenenbal
Spaanse miserie in de Champions League. Drie van de vier deelnemers zijn gestrand in de groepsfase - dat is niet meer gebeurd sinds het seizoen 2003-2004. De financiële druk, die er sowieso al was, zal door de uitschakeling alleen maar groter worden. Een situatieschets. Met veel verliezers en één winnaar.
Lees verder

VIDEO. Activisten bekladden wereldberoemd schilderij 'Meisje met de Parel' in Mauritshuis in Den Haag
Het Mauritshuis in Den Haag is vanmiddag afgezet door de politie na bekladding van beroemde schilderij 'Meisje met de Parel' van Johannes Vermeer. Drie personen zijn opgepakt, meldt de politie op Twitter. Het schilderij hing achter glas en is niet beschadigd.
Lees verder

Na meer dan 20 uur intens blussen is vuurzee in Smeermaas bestreden, maar de oorzaak zullen we nooit kennen
Na meer dan 20 uur blussen, is het vuur bij recyclagebedrijf Van Werven in Smeermaas eindelijk onder controle. De oorzaak zullen we nooit kennen, daarvoor is de brand te hevig geweest. Uit luchtmetingen in Nederland en zelfs Duitsland bleek dat de rook nooit schadelijk was voor de burgers.
Lees verder

Amper één tijdrit en zwaar Alpenmenu maar "Evenepoel kan Tour in eerste 10 dagen dynamitiseren": ontdek hier Tour-parcours van 2023
Het parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit van 22 kilometer heel erg karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.
Lees verder

Pietro Perdichizzi en KVC Westerlo kunnen zaterdag thuis tegen STVV een goede zaak doen: "We zullen opnieuw tot op de bodem moeten gaan"
Drie wedstrijden heeft KVC Westerlo nog om zijn positie in de linkerkolom voor de WK-break eventueel wat te verstevigen. Het team van coach Jonas De Roeck herpakte zich na de 6-1-pandoering tegen RC Genk met een 0-2-zege op Kortrijk. Met de topper tegen Union in het vooruitzicht zou een nieuwe driepunter thuis tegen concurrent STVV opnieuw een flinke opsteker zijn voor de Kemphanen.
Lees verder

Groen licht voor eerste plan om zone rond 3M-fabriek te saneren van PFAS
De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft groen licht gegeven aan het bodemsaneringsplan van chemiebedrijf 3M voor een eerste zone rond de bedrijfssite in Zwijndrecht. In principe zal 3M nu binnenkort van start kunnen gaan met de voorgestelde sanering van met PFAS verontreinigde gronden.
Lees verder

"Harry Styles en Florence Pugh hadden vanaf het begin chemie": insider doet romance op de set van 'Don't Worry Darling' uit de doeken
Chemie op én achter het scherm? Harry Styles (28) en Florence Pugh (26) vertolken een passievol koppel in de film 'Don't Worry Darling', geregisseerd door Harry's vriendin Olivia Wilde (38). De twee hoofdrolspelers zouden al een kus uitgewisseld hebben naast de set, enkele weken voordat Harry zijn romance met de regisseur begon.
Lees verder

Nieuwe Belgische thuistest laat je zélf je vruchtbaarheid onderzoeken. Gynaecoloog reageert
Het vrouwenlichaam is een mysterie. Precies daar willen de Brusselse biologe Jenifer King (45) en de Gentse Hanne T'Kindt (28) vrouwen een tikkeltje bij helpen. Als Odyssey Fertility brengen ze DIY testkits op de markt waarmee je zelf kan nagaan hoe het met je hormonale huishouding en je vruchtbaarheid gesteld is. Maar wat word je écht wijzer van zo'n test? Een gynaecoloog verheldert.
Lees verder

LIVE. Poetin geeft speech: welke toon slaat hij aan? Volg het hier live
Russisch president Vladimir Poetin geeft zo dadelijk een speech in de Valdai Club in Moskou. Het is vooral uitkijken naar de toon die hij zal aanslaan. Nu steeds meer mensen uit zijn 'inner circle' kritiek uiten op zijn aanpak van de oorlog in Oekraïne, is deze speech een interessante graadmeter: escaleert de oorlog verder of niet? Volg de toespraak hier live.
Lees verder

Matthew Perry over zijn voorkomen in 'Friends': "Aan mijn gezicht kon je zien welke drugs ik gebruikte"
Het is geen geheim meer dat Matthew Perry (53) het in zijn komende memoires 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing' uitgebreid zal hebben over zijn strijd met drugsmisbruik. Maar ondanks dat het boek pas op 1 november in de rekken ligt, heeft de acteur zich er wel al over uitgelaten: "Aan de hand van mijn gewicht en baardlengte kan je zien hoe ernstig mijn drugsgebruik was."
Lees verder