Doorgaan naar hoofdcontent

Evy moet afscheid nemen van paard Idalgo na aanrijding: “Wie jaagt in de streek paarden op?”

HLN
Evy moet afscheid nemen van paard Idalgo na aanrijding: "Wie jaagt in de streek paarden op?"
Amazone Evy Meurisse (34) uit Lotenhulle (Aalter) is op zoek naar tips die kunnen leiden tot de ontmaskering van een fietser die het in de streek gemunt heeft op paarden door hen op stang te jagen. Zaterdagavond moest ze met een gebroken hart afscheid nemen van haar geliefde paard Idalgo nadat het op de weg tussen Aalter en Ruiselede door een auto was aangereden en een gebroken been opliep. "We vermoeden dat Idalgo niet alleen is opgejaagd maar zelfs uit de weide is losgelaten", klinkt het.
Lees verder

Wordt Ronse de start- of aankomstplaats van een Tourrit 2023? "Ons wielerverleden en de namen Alapahilippe en Rousse kunnen een troef zijn"
De vzw Ronse Koerst heeft plannen om in de Hermesstad de start- of aankomststreep te trekken van een rit in de Ronde van Frankrijk. Voorzitter Luc Vandenabeele was daarvoor in Parijs bij de voorstelling van de Tour 2023 en keerde terug met een scenario dat doet dromen.
Lees verder

IN BEELD. Sam (8) beklimt in vier dagen rots van meer dan 900 meter in nationaal park Yosemite
Sam Baker is de jongste klimmer ooit die de bekende rots El Capitan in Yosemite National Park heeft bedwongen. Dat zegt zijn vader, Joe Baker, op Facebook. De Amerikaan bereikte vrijdag samen met zijn 8-jarige zoon de top van de 900 meter hoge bergwand in Californië. "Wat een geweldige week. Ik ben zo trots op Sam", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Julian Alaphilippe maakt zijn plannen voor 2023 bekend: ex-wereldkampioen richt zich op de Vlaamse klassiekers
Tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe zal komend seizoen enkele Vlaamse klassiekers betwisten. De 30-jarige Fransman deelde dat nieuws mee aan La Montagne. Dit jaar liet Alaphilippe de Vlaamse wedstrijden links liggen.
Lees verder

"Op vrije dagen lopen koning Filip en koningin Mathilde zelf al eens langs bij hun favoriete slager":
Waar haalt de koning zijn brood? Welke chocolade eet hij het liefst? En wie maakt zijn schoenen? Vanaf volgende week gunnen de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België ons een gedistingeerde blik in de boodschappentas van de koninklijke familie. Eerst introduceert Yves Callebaut, algemeen secretaris van de beroepsvereniging, ons in de wonderlijke wereld van hofleveranciers.
Lees verder

Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. "Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst"
Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten.
Lees verder

De assen of een haartje van een geliefde rond je hals? Steeds meer mensen halen troost uit een rouwjuweel
In de realityserie 'The Kardashians' maakte Kris Jenner (66) onlangs een opvallende opmerking. De mater familias wil dat haar kinderen haar assen bij zich dragen, als ze ooit komt te overlijden. Op het eerste gezicht klinkt dat misschien een beetje luguber, maar er is steeds meer vraag naar zulke rouwjuwelen. "Wanneer we iemand dierbaar verliezen, willen we hen dicht bij ons dragen en liefst op een discrete manier."
Lees verder

Demir over gelekt mestactieplan: "Georganiseerde aanval om overleg te torpederen"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir betreurt dat er zaterdag een tekst over het nieuwe mestactieplan (MAP7) is gelekt. Volgens de N-VA-minister gaat het om een "georganiseerde aanval" en is de tekst bewust gelekt met als bedoeling het overleg te "torpederen". Dat heeft Demir gezegd in De Zevende Dag.
Lees verder

LIVE (16u15). Hazard in de basis tegen Girona? Geen Benzema bij Real, ook Rodrygo twijfelachtig
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Santiago Bernabéu • Krijgt Hazard opnieuw minuten?
Lees verder

LIVE ANDERLECHT-EUPEN. Veldman mist Verschaeren, Stroeykens en Debast wel opnieuw in de basis
• Speeldag 15 JPL • Lotto Park • Scheidsrechter: Jan Boterberg • Robin Veldman coacht zijn eerste match in de Belgische competitie
Lees verder

Acht doden bij concert in Kinshasa
Bij een stormloop tijdens een concert van de Congolese artiest Fally Ipupa in het grootste stadion van de hoofdstad Kinshasa zijn zaterdagavond zeven toeschouwers en een politieman om het leven gekomen.
Lees verder

Benita en Bryan (beiden 26) zien hun dochter minder vaak dan ze zouden willen: "Door mijn ploegensysteem ben ik maar één weekend per maand bij mijn gezin"
Om het moederschap met een intensieve opleiding te kunnen combineren, staat Benita (26) 's nachts om twee uur op om te studeren. Bryan (26) werkt in een ploegensysteem en kan daardoor minder bij zijn gezin zijn dan hij zou willen. Het gemis compenseren ze door dochter Loenna 's nachts tussen hen in te leggen.
Lees verder

LIVE OHL-GENT (18u30). Vanhaezebrouck in survivalmodus: "Sommige jongens stuiten op limieten"
On to the next one. Na het povere gelijkspel tegen Shamrock Rovers bekampt AA Gent zondag alweer OH Leuven. De buikgriep die de Buffalo's teisterde, lijkt gelukkig binnen de perken te blijven.
Lees verder

LIVE EK DARTS. Finaledag in Dortmund, wie plaatst zich voor halve finales?
Vandaag vindt de finaledag op het EK Darts in Dortmund plaats. In de namiddagsessie staan de kwartfinales op het programma. Welke darters stoten door naar de halve finales? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Football Talk. Dominik Thalhammer (ex-Cercle) in beeld bij Eupen
Exact een week geleden beëindigde Eupen de samenwerking met hoofdcoach Bernd Storck. De Duitser moest het gelag betalen voor de tegenvallende resultaten. Een opvolger hebben de Panda's nog niet, maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen. De Oostenrijker Dominik Thalhammer (52) - die dit seizoen ontslagen werd bij Cercle Brugge - is nadrukkelijk in beeld.
Lees verder

Nicole De Moor (CD&V): "We kijken zeker niet alleen naar Jabbeke voor noodopvang"
Er is dringend nood aan extra humanitaire opvangplaatsen, maar het is volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) niet zo dat er daarbij alleen naar Jabbeke gekeken wordt. "Er zijn vandaag een 90-tal gemeenten die een collectief centrum op het grondgebied hebben. Het is zeker niet zo dat we alleen naar Jabbeke kijken. Maar we hebben wel urgent humanitaire opvang nodig", zei De Moor in 'De Zevende Dag'. De CD&V-staatssecretaris gaat de komende dagen nog in gesprek met de burgemeester van Jabbeke.
Lees verder

Nabestaanden slachtoffers Jeffrey Dahmer gingen niet in op contactverzoek, zegt maker van Dahmer-serie Ryan Murphy
Ryan Murphy, de producent van de Netflix-serie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story', zegt dat zijn team voor de release van de serie contact heeft gezocht met de nabestaanden van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer. Zij zouden echter geen respons hebben gegeven, verklaart Murphy tegenover de Hollywood Reporter.
Lees verder

LIVE ANDERLECHT-EUPEN (2-0). Amuzu en Silva verzuimen de score verder uit te diepen
• Speeldag 15 JPL • Lotto Park • Scheidsrechter: Jan Boterberg • Robin Veldman coacht zijn eerste match in de Belgische competitie
Lees verder

Professor beantwoordt vragen over pijnstillers: "Aan bepaalde soorten kan je wel degelijk verslaafd raken"
Een aspirientje tegen de hoofdpijn, ibuprofen tegen de koorts en paracetamol tegen de pijn. Grijpen we met z'n allen niet te snel naar ons medicijnkastje? Wat zijn de gevaren van overmatig gebruik en mag je pijnstillers nemen die overtijd zijn? We staken ons licht op bij professor Huisartsengeneeskunde Cathy Matheï van de KU Leuven. "Combineer aspirine nooit met andere bloedverdunners."
Lees verder

Laatste vriendin van Elvis Presley onthult details over einde van zijn leven: "Priscilla kwam hem niet één keer bezoeken, ík zat aan zijn bed"
"Elvis was de liefde van mijn leven", aldus Linda Thompson (72). "Zijn kussen waren zo zacht dat ik ze meer dan veertig jaar later nog kan proeven." Zij was de laatste vrouw die aan hem gelinkt werd voor zijn dood. Ze maakte zijn verslaving mee vanop de eerste rij, en keek met lede ogen toe hoe hij op zijn einde afging, zo vertelt ze in een interview. "Als ik hem niet had gered, was hij verdronken in zijn bord soep."
Lees verder