Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste schepen Tom Dedecker in coma na val van trap, oom Jean-Marie neemt voorlopig taken over: “We blijven met vee...

HLN
Eerste schepen Tom Dedecker in coma na val van trap, oom Jean-Marie neemt voorlopig taken over: "We blijven met veel vraagtekens achter?"
Schepen Tom Dedecker (45) zal, na een ongeval thuis, voor langere tijd zijn mandaat niet kunnen uitoefenen. Al zijn bevoegdheden worden integraal overgenomen door burgemeester Jean-Marie Dedecker, zijn oom. Het gemeentebestuur van Middelkerke, alle mandatarissen en alle medewerkers wensen Tom een spoedig herstel en betuigen hun steun aan zijn gezin en familie.
Lees verder

Koppel negentigers slachtoffer van gewelddadige nachtelijke homejacking in Zottegem
Een of meerdere criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een gewelddadige homejacking gepleegd langs Buke in Zottegem. Een bejaard koppel werd daarbij overmeesterd en vastgebonden met duct tape.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens weegt populaire nieuwe relatievorm af. "Niet zó anders dan monogamie"
Traditionele relaties blijken niet meer het summum, merkt seksuologe Goedele Liekens. "Het is een feit dat zowat de helft van alle monogame koppels ooit al is vreemdgegaan", schrijft ze. Geen wonder dat een nieuwe, vrijere relatievorm aan populariteit wint in ons land. En die heeft mooie kantjes, vindt la Liekens, maar komt óók met heel scherpe randjes, waarschuwt ze. "Het is niet voor iedereen weggelegd, maar belangrijk is dat we weten dat het kán."
Lees verder

"Je zag treintjes van vijf naakte mannen." Dé Vlaamse Hollywoodfilm van de laatste jaren is vanaf vandaag in de bioscoop: mis onze beste 'Zillion'-stukken niet
Vanaf vandaag kunt u 'Zillion' in de bioscoop bekijken. Eindelijk, want het is intussen vier jaar geleden dat de film officieel werd aangekondigd. Hoe ging het er écht aan toe in de meest exclusieve discotheek van Vlaanderen begin jaar 2000? Waar BV's, topadvocaten, politici en modellen het deden met elkaar? HLN sprak als enige Vlaamse nieuwsmerk onder meer met de hoofdrolspelers van weleer: Frank Verstraeten en Dennis Black Magic. Lees hier onze beste 'Zillion'-stukken.
Lees verder

"Mijn filosofie sluit nauwer aan bij die van Kompany dan bij die van Mazzu": coach ad interim Robin Veldman spreekt voor het eerst de pers toe
Robin Veldman staat voor zijn eerste belangrijke opdracht als coach ad interim van Anderlecht. Morgen speelt paars-wit een cruciaal Conference League-duel tegen FCSB (18u45) en vandaag op training werden de deuren alvast opengezet. Hij legde meteen zijn accenten en sprak achteraf ook nog een eerste keer de pers toe.
Lees verder

Amerikaanse beweert dat haar vader minstens 50 vrouwen vermoordde: "Ik moest lichamen mee helpen dumpen en weet dus waar ze begraven liggen"
Een vrouw uit Iowa beweert dat haar vader over een tijdsspanne van dertig jaar zeker vijftig vrouwen vermoord heeft. Lucy Studey moest naar eigen zeggen de lichamen mee helpen dumpen, bijgevolg weet ze perfect waar de slachtoffers begraven liggen. Op de aangewezen plekken vingen twee lijkhonden alvast een verdachte geur op. De politie hecht geloof aan haar verhaal, maar verder onderzoek moet uitsluitsel brengen.
Lees verder

"Van Bommel ziet er een sportieve bink uit, maar angsten kunnen ook maanden later komen": sportpsycholoog Nathan Kahan over mentale impact van poging tot carjacking
Een man met een pistool die hem bedreigde. Een poging tot carjacking. Mark van Bommel (45) noemde het dinsdag nog "even schrikken". Kan de trainer van Antwerp het voorval zo makkelijk van zich afzetten of moet de naschok nog komen? "Als er nachtmerries of angsten van komen, dan weet je dat het nog niet verwerkt is," zegt sportpsycholoog Nathan Kahan.
Lees verder

Wat doe je het best met je geld na je 60ste? Michaël Van Droogenbroeck: "Je levert 2% in op je pensioen per jaar dat je minder hebt gewerkt"
Na je 60ste verandert er heel wat op financieel vlak. Hoe ga je het best om met je geldzaken na die leeftijd, onder meer met oog op een comfortabel pensioen? We stellen zeven gerichte vragen aan financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck (VRT), die er samen met zijn Knack-collega Ewald Pironet een verhelderend boek over schreef: Investeren in de derde helft van je leven. "Je beleggingshorizon moet lang genoeg zijn bij aandelen, maar je portefeuille kan na je dood ook gewoon naar je erfgenamen gaan."
Lees verder

"Vergis je niet, ze is geen seut. Ze wéét wat ze wil": intimi onthullen hoe prinses Elisabeth écht is
Prinses Elisabeth heeft op dinsdag 25 oktober haar 21ste verjaardag gevierd. De dochter en troonopvolger van koning Filip is de meest gemediatiseerde jongedame van België. Maar wat weten we écht over haar? Bevoorrechte getuigen vertellen aan 'Story' over memorabele momenten die ze meemaakten met onze jarige kroonprinses. Van haar pianolerares tot de man die haar kleding verzorgt. "Elisabeth was zich van kleins af aan bewust van de camera."
Lees verder

Man schiet in wilde weg op auto's en mensen in Spanje: twee doden en meerdere gewonden, ook schutter omgekomen
Bij de schietpartij die woensdagochtend plaatsvond aan de rand van Argamasilla de Calatrava in de Spaanse provincie Ciudad Real zijn drie doden en minstens twee gewonden gevallen, zo melden Spaanse media.
Lees verder

Koningin Mathilde leert kleine Gabrielle kennen in Litouwen: "Geniet van deze periode, ze groeien zo snel"
Koningin Mathilde bezoekt op de derde en laatste dag van het Belgisch staatsbezoek aan Litouwen een sociaal restaurant in de hoofdstad Vilnius. Het restaurant werd opgericht en wordt gerund door de Nederlander Tim van Wijk. Zijn familie was er ook. De koningin maakt kennis met zijn dochtertje, Gabrielle van 10 maanden. "Mijn zoon heet ook Gabriël!"
Lees verder

Wat te doen tijdens de herfstvakantie? 6 keer gezellig griezelen met het hele gezin
Bijna Halloween! Voor heel wat kinderen (en hun ouders) belooft dit feest hét langverwachte hoogtepunt van de herfstvakantie te worden. Tijd dus om je zo eng mogelijk te verkleden, samen pompoensoep en -taart te bereiden, griezelverhalen te vertellen, ... Of je kan het wat verder zoeken en het hele gezin trakteren op een memorabele uitstap. HLN Shop tipt zes spannende activiteiten in halloweensfeer.
Lees verder

Protest met een prijskaartje: man verbrandt voor duizenden euro's aan Yeezy-sneakers na antisemitische uitspraken Kanye West
Een man uit Florida heeft er heel wat geld voor over om duidelijk te maken dat hij het niet eens is met de antisemitische uitspraken van Kanye 'Ye' West. Beelden tonen hoe de man enkele peperdure Yeezy-sneakers ter waarde van 15.000 euro in brand steekt. Kanye West kwam onlangs in een slecht daglicht te staan door enkele extreme tweets over de Joodse bevolkingsgroep. Onder meer Adidas, de producent van Wests Yeezy-schoenenlijn, besliste al om de banden met de Amerikaanse rapper te breken.
Lees verder

LIVE CLUB-PORTO. Realiseert Hoefkens een unicum in de Champions League-geschiedenis? "Vraag is of er van decompressie sprake zal zijn"
• Jan Breydel (18u45) • Ref: Michael Oliver (ENG) • Club heeft genoeg aan punt voor groepswinst • Blauw-zwart zonder geschorste Sowah
Lees verder

Dievegge steelt trolley vol chocolade: "Ik wou een extraatje in de brooddoos van mijn kinderen steken"
"Ik wou bij de start van het schooljaar wat chocolade in de brooddoos van mijn kinderen kunnen steken." De uitleg die een 36-jarige asielzoekster aan de rechter in Kortrijk gaf om te verantwoorden waarom ze in de Kortrijkse Aldi met een trolley vol gestolen chocolade werd staande gehouden, was schrijnend. Toch bleef de openbare aanklager sceptisch.
Lees verder

Anderlecht-coach ad interim Robin Veldman: "Tijdelijk hoofdcoach? Als mijn manier van werken bevalt volgt er misschien snel een nieuw gesprek"
Ontspannen en met de glimlach, zo stond Robin Veldman de pers voor het eerst als hoofdcoach van Anderlecht te woord. "Nederlanders geven altíjd graag hun mening", knipoogde hij. Middenin misschien wel de diepste crisis in het bestaan van Anderlecht heeft de Nederlander één doel: "Ik wil hier opnieuw een glimlach op de gezichten zien."
Lees verder

Rusland rekruteert Afghaanse commando's om te vechten in Oekraïne: "Ze hebben niets te verliezen"
Afghaanse commando's, die door de VS en het VK zijn opgeleid, krijgen naar verluidt aanbiedingen om zich bij het Russische leger aan te sluiten. Het inlijven van de commando's van het 'Afghanistans National Army Commando corps' (ANA) kan volgens Afghaanse militaire bronnen een grote impact hebben op het slagveld, zo bericht nieuwsmagazine 'Foreign Policy'.
Lees verder

Football Talk. Cristiano Ronaldo opnieuw in selectie Man U - Burnley en Kompany pakken koppositie in Championship
Cristiano Ronaldo zit na een tijdelijke verbanning opnieuw in de wedstrijdselectie van Manchester United voor het Europa League-duel van donderdag tegen Sheriff Tiraspol, zo bevestigde United-coach Erik ten Hag tijdens het persmoment. "Hij was er één wedstrijd niet bij en nu zit hij weer in de selectie", vertelde Ten Hag.
Lees verder

Buschauffeur blaast positief op weg naar school en moet te voet naar huis: "Eén pintje is er al één te veel in zijn functie"
Een chauffeur van een schoolbus heeft maandag zijn rijbewijs even moeten inleveren na een alcoholcontrole in Eeklo. Belangrijke nuance: de man zat niet ladderzat achter het stuur, maar voor professionele bestuurders is één pintje al te veel.
Lees verder

Singapore laat beleggers in cryptomunten kennistest afleggen
Wie in Singapore wil investeren in cryptomunten, een soort digitale munteenheden, zal binnenkort een test moeten afleggen om te bewijzen dat hij of zij begrijpt waarover het gaat. Dat heeft de centrale bank van de stadstaat aangekondigd. Singapore wil vermijden dat onwetende beleggers hun inleg verloren zien gaan.
Lees verder