Doorgaan naar hoofdcontent

“Doelstelling van 300.000 Russische reservisten behaald”, zegt minister van Defensie

HLN
"Doelstelling van 300.000 Russische reservisten behaald", zegt minister van Defensie
"Rusland is erin geslaagd om op iets meer dan een maand 300.000 reservisten te mobiliseren". Dat verklaarde de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe vrijdag in een nieuwsprogramma met president Vladimir Poetin. De doelstelling is daarmee behaald, klonk het. Er komt niet onmiddellijk een nieuwe mobilisatie.
Lees verder

Gezin staat op straat nadat nieuwbouw onbewoonbaar verklaard werd, vriend start steunactie: "'We gaan jullie kapot procederen', zei aannemer"
Een horrorscenario in de Luikse provincie Braives. Acht jaar nadat Ben-Lee en Nadia Van de Velde de drukte van het Antwerpse Borsbeek achter zich lieten om in te trekken in hun droomvilla, staan ze nu op straat. Reden? Hun nieuwbouw werd onbewoonbaar verklaard. Het juridisch geschil met de bouwheer kostte het gezin van vijf al 80.000 euro. Om de kosten te helpen dekken zet een goede vriend van Ben-Lee een steunactie op poten. Hij hoopt 25.000 euro in te zamelen.
Lees verder

Yaremchuk ontbreekt in selectie Club Brugge tegen Oostende, Skov Olsen en Mata haken af met blessures
• 15de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club incasseerde deze week een tik tegen Porto
Lees verder

"Plots bouwt iemand huis op ons perceel, en wij weten van niks": landbouwer en koppel blijken eigenaar van zelfde stuk grond
"Ik lig er 's avonds uren wakker van. Het is niet te begrijpen." Een koppel uit Pepingen is ten einde raad: hoewel ze zelf nooit een stuk van hun grond te koop hebben gezet, bouwt een jong gezin momenteel wel een nieuwbouwwoning op hun perceel. Compleet illegaal, zou je denken maar wat blijkt: een landbouwer heeft ook een eigendomsbewijs in handen en die had er doodleuk een bordje 'te koop' gezet. Een ware nachtmerrie voor Claude Debaes (76) en Jacqueline Mangelinckx (76), die er intussen al jaren zonder resultaat tegen procederen. "Maar liefst 218.000 euro vroeg hij. Voor onze grond."
Lees verder

Koppel ziet eigen grond naast de deur te koop staan, terwijl ze die nooit te koop hebben gezet: "We denken aan verhuizen, dit is echt een nachtmerrie"
En dan sta je daar... Op jouw eigen stukje grond komt plots een bordje 'te koop' staan en niet veel later starten de werken aan een nieuwbouwwoning. Dat terwijl de rechtmatige eigenaars hun grond helemaal nooit te koop hebben gezet. Een ware nachtmerrie voor Claude Debaes (76) en Jacqueline Mangelinckx (76), die er intussen al jaren zonder resultaat voor procederen. "We hadden een prachtig zicht op het landschap, nu kijken we uit op bakstenen", vertellen ze.
Lees verder

Inkomensgrens voor weduwen en weduwnaars met kinderen gaat omhoog
Weduwen en weduwnaars met kinderen ten laste mogen voortaan meer verdienen bovenop hun overlevingspensioen. Dat heeft de federale ministerraad beslist, meldt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Lees verder

Avril Lavigne krijgt drastische knipbeurt van Yungblud (en dat op het toilet)
De Canadese zangeres Avril Lavigne (38) neemt afscheid van haar lange lokken. In een video op sociale media is te zien hoe ze haar haren laat knippen door de Britse rocker Yungblud (25), terwijl ze op het toilet zit. De twee brengen op 3 november ook samen een nummer uit, genaamd 'I'm A Mess'.
Lees verder

Vluchtende motorrijder schiet in vuur en vlam nadat politie hem raakt met taser
Christopher Gaylor (38) betaalt een dure prijs voor het rijden zonder nummerplaat. Niet alleen rijgt de motorrijder verkeersboetes aan elkaar tijdens zijn vlucht in North Little Rock (Arkansas), hij vliegt nog in brand ook.
Lees verder

Meisje (16) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad aan Kortrijkse school
In het centrum van Kortrijk is een 16-jarig meisje uit Oostrozebeke vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval.
Lees verder

Belgische fans weer niet onbesproken in Europa: AA Gent-supporters clashen met Ierse politie in de straten van Dublin
De fans van AA Gent hebben zich niet van hun fraaiste kant laten zien in Dublin. Toen de aanhang van de Buffalo's door de Ierse hoofdstad trok, kwam het tot een stevige aanvaring met de politie.
Lees verder

Inflatie stijgt naar hoogste niveau in bijna 50 jaar... En het is nog (lang) niet gedaan: "Volgende maand al nieuwe overschrijding spilindex"
In plaats van te stagneren, is de inflatie in oktober nóg toegenomen, tot 12,3 procent. Bovendien is ook de spilindex overschreden, waardoor de uitkeringen, pensioenen en ambtenarenwedden zullen stijgen. Net als de lonen in de privésector. En daar stopt het niet bij, want volgende maand wordt alweer een nieuwe overschrijding voorspeld. Bovendien moet de zwaarste klap nog altijd komen. "En dan zitten we pas echt in een koopkrachtcrisis."
Lees verder

Regering neemt maatregelen om consument beter te beschermen tegen incassobureaus en deurwaarders
De federale regering neemt maatregelen om consumenten beter te beschermen tegen incassobureaus en gerechtsdeurwaarders. Dat kondigt minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) aan.
Lees verder

Regering maakt 6 miljoen euro vrij voor ontwikkeling groen staal
De federale regering maakt 6 miljoen euro vrij voor de ontwikkeling van groen staal in ons land. Dat heeft de ministerraad beslist. Staal is onmisbaar in de moderne economie, maar de productie van staal is erg vervuilend, omdat de extreem hoge temperaturen die nodig zijn om ijzererts te smelten in een hoogoven met behulp van cokes, een soort steenkool, worden bereikt.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent in survivalmodus: "Sommige jongens stuiten op limieten"
On to the next one. Na het povere gelijkspel tegen Shamrock Rovers bekampt AA Gent zondag alweer OH Leuven. De buikgriep die de Buffalo's teisterde, lijkt gelukkig binnen de perken te blijven.
Lees verder

Tom Brady en topmodel Gisele Bündchen gaan effectief scheiden na 13 jaar huwelijk: "Pijnlijk en moeilijk"
American Football-ster Tom Brady (45) en topmodel Gisele Bündchen (42) gaan scheiden. Daar waren al een tijdje geruchten over en het koppel bevestigt het nieuws nu ook. De beslissing van de Amerikaan om zijn pensioen terug te draaien en toch nog een 23ste seizoen in de NFL te spelen met Tampa Bay Buccaneers, viel niet in goede aarde bij de Braziliaanse en het koppel leefde al enkele weken apart.
Lees verder

Tom Brady en topmodel Gisele Bündchen scheiden effectief na 13 jaar huwelijk: "Pijnlijk en moeilijk"
American Football-ster Tom Brady (45) en topmodel Gisele Bündchen (42) hebben beslist om te scheiden. Daar waren al een tijdje geruchten over en het koppel bevestigt het nieuws nu ook. De beslissing van de Amerikaan om zijn pensioen terug te draaien en toch nog een 23ste seizoen in de NFL te spelen met Tampa Bay Buccaneers, viel niet in goede aarde bij de Braziliaanse en het koppel leefde al enkele weken apart.
Lees verder

Na tien jaar wachten: dEUS lanceert volgende week nieuwe single
Het geduld van de dEUS-fans wordt volgende week beloond. De band rond Tom Barman (50) heeft namelijk op Instagram laten weten dat ze over zeven dagen uitpakken met groot nieuws. Wellicht houdt dat de lancering van een nieuwe single in.
Lees verder

"Eerste stap om vervuiling van de eeuw aan te pakken": overheid en actiegroepen tekenen saneringsverbond voor PFAS-opkuis rond 3M
De Vlaamse overheid heeft vrijdag met verschillende actiegroepen een zogenaamd 'Saneringsverbond' afgesloten om de PFAS-vervuiling in Zwijndrecht aan te pakken. Er is afgesproken om de verontreiniging van meet af aan grondig aan te pakken. Dat betekent zo weinig mogelijk schuiven met vervuilde grond en zoveel mogelijk afvoeren en saneren. Lantis hoopt in februari of maart de Oosterweelwerf weer te kunnen opstarten.
Lees verder

Onze opinie. "Just stop the clowns. Gekken zijn het laatste dat het klimaat nodig heeft"
"Mensen die zich vastkleven aan schilderijen brengen niet zozeer de kunst, maar vooral het klimaat ernstige schade toe", schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. "Op een kritiek moment dat het draagvlak zo groot mogelijk moet zijn, creëren ze een beeld dat vooral halve gekken van dit thema wakker liggen."
Lees verder

Aanvraagtermijn voor verwarmingspremie opnieuw verlengd. Nog tijd tot 15 november
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft vrijdag aangekondigd dat de termijn voor de aanvraag van de verwarmingspremie met 15 dagen wordt verlengd. Tijdens een bezoek aan het callcenter van de FOD Economie in Brussel kondigde ze ook nog aan dat daar 45 extra medewerkers komen voor een periode van zes maanden.
Lees verder