Doorgaan naar hoofdcontent

Dessel Sport zet trainer buiten na nederlaag tegen rode lantaarn

Dessel Sport zet trainer buiten na nederlaag tegen rode lantaarn

Dessel Sport heeft de samenwerking met trainer Benny Lunenburg stopgezet. Groen-wit verloor zaterdag met 2-1 op het veld van rode lantaarn Rupel Boom en telt na elf speeldagen slechts acht punten. Daarmee staat het 17e in de hoogste amateurklasse (20 ploegen).

Lees verder

Vincent Kompany over crisis bij Anderlecht: "Ik heb er mijn mening over, maar die is irrelevant"

Terwijl Anderlecht in een diepe crisis zit en niet wegraakt uit de rechterkolom in België, maakt Vincent Kompany indruk met Burnley. De club van Kompany staat sinds deze week aan de leiding in de Championship en won zaterdag (tegen Reading) opnieuw. Wij gingen een kijkje nemen over het Kanaal en polsten na de wedstrijd ook even naar de kijk van Kompany op de malaise bij zijn ex-club.

Lees verder

Twaalf sportboeken die het voorbije jaar niet de aandacht kregen die ze verdienden: "Op papier is Anderlecht nog wel kampioen"

Novembermaand, boekenmaand. In Kortrijk wordt straks Boektopia op gang geschoten. Meer heeft uw sportboekenrecensent niet nodig om in zijn oogst van de voorbije maanden te duiken. Hij zocht en vond twaalf sportboeken van het voorbije jaar die niet altijd de aandacht kregen die ze verdienden. Van de fratsen van Ullrich en Frank Vandenbroucke tot de dagen dat Anderlecht wel nog kampioen werd.

Lees verder

Dries 'Aladdin' Mertens en Kat 'Jasmine' Kerkhofs tonen hun schattige Halloween-kostuums, al ziet Radja Nainggolan een andere ster

In celebrityland is Halloween een van de hoogtepunten van het jaar. Om ter gekste of engste outfits worden aangetrokken. Ook Rode Duivel Dries Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs doen mee, maar dan wel met heel bijzondere outfit die van Halloween plots iets schattigs maken.

Lees verder

Sonny Colbrelli (32) zet punt achter wielercarrière door hartprobleem

Sonny Colbrelli hangt zijn fiets aan de haak. Dat bevestigt de Italiaanse renner zondag op de website van zijn team Bahrain-Victorious.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Het is zorgwekkend dat tegenstanders niet langer met knikkende knieën naar het Kiel afzakken"

"Wil Beerschot meedoen voor de titel, dan moet er dringend wat aan de thuisreputatie veranderen. Die ligt met een 7 op 18 aan diggelen. Het is een zorgwekkende statistiek. Tegenstanders zakken niet langer met knikkerende knieën naar het Kiel af en nemen zelfs dikwijls de volle buit mee. Twee zeges in zes wedstrijden is voor een club als Beerschot gewoon te weinig. Het contrast met de 10 op 15 op verplaatsing is groot. Met die cijfers behoort Beerschot tot de beste leerlingen van de klas."

Lees verder

Naar het EK voor Arabische volbloeden in Koningshooikt: "Mijn koninkrijk voor een zaadlozing…"

Dit weekend kon je in het Azelhof in Koningshooikt terecht voor het Europees Kampioenschap voor Arabische volbloedpaarden. Het is een fascinerende wereld waarin titels en medailles beslissen hoeveel de volgende zaadlozing waard is.

Lees verder

COMMENTAAR. "Westerlo liep tegen STVV opnieuw in dezelfde val"

De thuisreputatie van Westerlo heeft een klein deukje gekregen. Na vier zeges in de eerste vijf wedstrijden in Het Kuipje leverden de komst van Seraing en Sint-Truiden amper één puntje op. Te weinig. Iedereen is bang van Westerlo? Voorlopig niet als je weet hoe je een dubbele gordel moet optrekken.

Lees verder

Ook dat nog! Anderlecht valt zonder paars-witte spelersbus dankzij … eigen fans

Zondagmiddag om 13u30 bekampt het bekritiseerde Anderlecht in eigen huis Eupen. Voor de match viel vooral de bus van de thuisploeg op. Dat is niet de gekende bus in paars-witte kleuren, maar een vervangexemplaar. En dat heeft alles met de vorige match tegen Standard te maken.

Lees verder

Tweede zege op rij voor Thibau Nys in Wereldbeker U23: "Verwacht nu niet dat ik Iserbyt ga kloppen op de Koppenberg"

Twee op twee voor Thibau Nys (19) in de Wereldbeker voor beloften. In Maasmechelen rekende hij in de slotronde af met de Nederlander Pim Ronhaar en Witse Meeussen. Dinsdag gaat hij op de Koppenberg de strijd aan met onder meer Eli Iserbyt om dan komende zaterdag in Namen de Europese titel te pakken bij de U23. "Ik zit op schema."

Lees verder

Er staat geen maat op Van Empel! Nederlandse wint duel der jonkies in Maasmechelen

Fem van Empel heeft in Maasmechelen de vierde Wereldbekermanche van het seizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse won nabij de oude mijn nadat ze ook al de vorige drie manches won. Tot in de slotronde had ze het gezelschap van de jonge Puck Pieterse en Shirin Van Anrooij, maar zij moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen.

Lees verder

Welcome back, Nina Derwael! (en wat u allemaal nog moet weten over het WK turnen)

In België (en ver daarbuiten) staan vele ogen gericht op Nina Derwael, die 14 maanden na haar olympische triomf van Tokio opnieuw in competitie treedt. Maar wat moet u nog weten over het WK gymnastiek, dat deze week in Liverpool plaatsvindt.

Lees verder

Laurens Sweeck doorbreekt Wereldbeker-hegemonie van Iserbyt en pakt deugddoende eerste seizoenszege in Maasmechelen

Laurens Sweeck heeft in de nieuwe Wereldbekerveldrit in Maasmechelen zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. Halfweg koers ging hij solo, even nadat Iserbyt tegen de grond was gegaan. Gisteren was Sweeck nog gefrustreerd door het niet-kopwerk van Iserbyt, maar vandaag heeft hij dus zijn revanche te pakken. Achter Sweeck werd Van der Haar tweede, Iserbyt sleepte nog een derde plaats uit de brand. Hij blijft wel leider in de Wereldbeker.

Lees verder

Beerschot staat halverwege het seizoen pas vijfde: "Promotie? Dan moet het toch nog beter en constanter"

Beerschot heeft de heenronde met een 1-2-nederlaag tegen de RSCA Futures afgesloten. Zo staat het halverwege het reguliere seizoen pas op de vijfde plaats. Van de blunder van Matthys tot de aansluitingstreffer van Sanusi die te laat viel: het relaas van een teleurstellende avond op het Kiel.

Lees verder

Lierse K. is leider af na 3-0 pandoering in topper bij RWDM

Leider af! Exact vier weken nadat het ferme billenkoek had gekregen bij titelkandidaat SK Beveren ging Lierse ook bij die andere titelfavoriet RWDM stevig voor de bijl. De Pallieters hingen na amper twintig minuten al in de touwen in Molenbeek. Op het uur volgde nog het genadeschot.

Lees verder

Eli Iserbyt haalt snoeihard uit na nieuwe cross in Maasmechelen: "Dit is de Wereldbeker onwaardig, hier komen we niet meer terug"

De Wereldbeker veldrijden hield zondag voor het eerst halt in Maasmechelen, gloednieuw parcours incluis. Laurens Sweeck pakte er zijn eerste zege van het seizoen, maar achteraf ging vooral over het parcours. Vooral Eli Iserbyt, na een valpartij finaal nog derde, was not amused en haalde hard uit naar de organisatie. Maar ook runner-up Lars van der Haar was kritisch.

Lees verder

Laurens Sweeck heeft zijn revanche beet en wint voor het eerst in de Wereldbeker: "Dit voelt fantastisch"

Laurens Sweeck rijdt nu al een aantal jaar aan de top van het veldrijden, maar een overwinning in de Wereldbeker bleef al die tijd uit. Tot vandaag. In de nieuwe veldrit in Maasmechelen stond er geen maat op de Vlaams-Brabander, die halfweg solo ging. Na drie tweede plaatsen, in Waterloo, Fayetteville en afgelopen zaterdag nog in Ruddervoorde, was het nu wel prijs.

Lees verder

ONS OORDEEL. Geen gebuisden bij Lierse K, ondanks 3-0-nederlaag

Lierse K stootte op een efficiënt RWDM. Zonder echt weggespeeld te worden, slikten de Pallieters toch drie tegentreffers. En toch valt er Lierse weinig te verwijten. Hierbij kan u onze spelersbeoordeling terugvinden.

Lees verder

LIVE. Blijft Antwerp in Charleroi in het spoor van leider Racing Genk?

Charleroi en Antwerp sluiten de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League af op zondagavond. De Great Old verloor drie van zijn laatste vijf wedstrijden en daar mag in het Zwarte Land geen vierde nederlaag bijkomen als de Antwerpenaren in het spoor wil blijven van leider Racing Genk. Volg de wedstrijd hier LIVE!

Lees verder

REACTIES. Ontgoocheling bij Lierse K.: "In dit soort matchen moet je efficiënt zijn"

Veel balbezit, doelpogingen, hoekschoppen, maar tegelijk ook een erg zwaar 3-0 verlies. Die cocktail zadelde Nils Schouterden met een dubbel gevoel op. "En vooral ook een frustrerend gevoel", pikte de routinier in.

Lees verder

COMMENTAAR. "De titel is te hoog gegrepen voor Lierse K."

Nu de heenronde van de reguliere competitie is afgevinkt, worden ook de verhoudingen in de Challenger Pro League stilaan duidelijk. En is het klaar dat voor Lierse geen rol als titelkandidaat zal weggelegd zijn. Daarvoor waren de recente uitmatchen bij SK Beveren en RWDM té confronterend.

Lees verder

FC Ekeren staat na acht wedstrijden nog ongeslagen aan de leiding in derde provinciale A

Alleen in vierde provinciale is er nog één club in onze provincie die Ekeren evenaart. Vanmiddag ging Ekeren op eigen veld op zoek naar zege nummer negen.

Lees verder

Mbokani en Barry vormen dodelijk spitsenduo tegen Jong Genk: Beveren samen met RWDM aan de leiding

SK Beveren heeft de kater van vorige week doorgespoeld met een eenvoudige thuiszege tegen Jong Genk: 3-0. Mbokani en Barry vonden elkaar blindelings en vormden een dodelijk spitsenduo. Geel-blauw komt zo samen met RWDM aan de leiding in de Challenger Pro League.

Lees verder

Magistrale Max Verstappen wint in Mexico City en is nieuw record rijker met felbegeerde 14 GP-zege

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Mexico City gewonnen. De Nederlander vertrok vanop de pole en reed door een goede bandenstrategie van Red Bull autoritair naar de overwinning. Zijn veertiende van het seizoen, een nieuw record bovenop zijn eerdere tweede wereldtitel.

Lees verder

ONS OORDEEL. Drie buizen bij Antwerp, spits Janssen verdiende een doelpunt

Antwerp is het enige doelpunt van de wedstrijd in Charleroi niet te boven gekomen. Rood-wit had nog genoeg kansen om de gelijkmaker te maken, maar kreeg de nul niet van het bord. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

COMMENTAAR. "De Antwerpse 6 op 18 uit de maand oktober is ver onder de maat voor een titelpretendent"

Zo voorspoedig de seizoensstart verliep voor Royal Antwerp FC, zo ongelukkig was de maand oktober. De Great Old verloor nu ook in Charleroi en duikt de herfstvakantie in met een schrale 6 op 18. Cijfers die ver onder de maat zijn voor een titelpretendent. En dan wachten voor het WK nog Anderlecht en Club Brugge.

Lees verder

REACTIES. Ritchie De Laet na zwarte oktobermaand: "De druk ligt erop. De volgende matchen is het van moeten"

Antwerp ging onderuit op het veld van Sporting Charleroi en het enige doelpunt van de partij viel na een mislukte dribbel van Ritchie De Laet. "Het begint bij mij en ik moest daar beter doen, maar ik verlies de bal op zeventig meter van het doel. Het kan niet dat ze daarna vrije doorgang krijgen, de bal kunnen afleggen en er iemand vrijstaand kan binnentrappen", was De Laet teleurgesteld na de nederlaag op het veld van Charleroi.

Lees verder