Doorgaan naar hoofdcontent

‘De service in het restaurant is voor ons een rustpunt’

'De service in het restaurant is voor ons een rustpunt'

Joke Michiel (40) en haar IJslandse man Vilhjalmur Sigurdarson (35) zoeken constant het evenwicht tussen hun sterrenrestaurant Souvenir en hun drie jonge kinderen thuis. 'Ons leven is strak geregeld, als een horloge waarvan alle radertjes in elkaar grijpen.'

Lees verder

Nederlandse vrouw laat 5 miljoen euro na aan stad Brugge

Een Nederlandse vrouw heeft de stad Brugge een fortuin van zowat 5 miljoen euro nagelaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Nicaragua verbreekt diplomatieke relaties met Nederland

De regering van Nicaragua heeft vrijdagavond de diplomatieke banden met Nederland verbroken. Enkele uren eerder had president Daniel Ortega aangegeven dat hij geen banden meer wilde "met de interventionistische regering" van Nederland.

Lees verder

Nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat Vlaanderen zich droog draineert

In en rond natuurgebied moeten alle mogelijke drainages – pompen, greppels, etc. – die water afvoeren, een vergunning aanvragen, besliste de Vlaamse regering.

Lees verder

Ngo van Prins Harry onder vuur

African Parks een natuurbeschermingsorganisatie waarvan de Prins Harry voorzitter is, oogst kritiek voor de overplaatsing van ruim 260 olifanten. Door overhaast werk zouden drie mensen om het leven gekomen zijn.

Lees verder

Waarom de Russen in zak en as zitten als Oekraïne dadelijk Lyman herovert

Het Oekraïense leger staat op het punt om de door Rusland bezette stad Lyman opnieuw in te nemen. De stad zou inmiddels volledig omsingeld zijn. Als Lyman valt, is dat een strategische en symbolische opdoffer voor Moskou.

Lees verder

Voormalig spits in Pro League Kaveh Rezaei opgepakt door Iraanse regime

Het Iraanse regime heeft voetballer Kaveh Rezaei gearresteerd voor kritiek tegen het regime. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Hengaw. De familie van Rezaei bevestigde het nieuws aan Hengaw. Rezaei speelde in ons land bij Charleroi, Club Brugge en OH Leuven.

Lees verder

Topmodel verschijnt bijna naakt op catwalk, maar krijgt jurk opgespoten

Topmodel Bella Hadid verscheen vrijdag zo goed als helemaal naakt op de catwalk in Parijs. Ze werd gelukkig snel geholpen door mannen die een synthetische vloeistof op haar lichaam spoten, het materiaal veranderde in een vaste stof. Het verbluffende resultaat ziet u in de video hierboven. 

Lees verder

Zelfmoordaanslag in Kaboel eist 35 levens op

De dodentol van de zelfmoordaanslag vrijdag op een onderwijsinstelling in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is opgelopen tot minstens 35. Dat heeft de VN-missie in Afghanistan (Manua) zaterdag verklaard.

Lees verder

Staatsgreep in Burkina Faso: Brussels Airlines schrapt vluchten

In het West-Afrikaanse land Burkina Faso, heeft legerleider Ibrahim Troaré vrijdagochtend de macht gegrepen. Brussels Airlines schrapt alle vluchten naar de hoofdstad Ouagadougou.

Lees verder

Iraanse protestgolf bereikt nu ook Brussel

In Iran wordt er nu al twee weken lang betoogd na de dood van een jonge vrouw. De 22-jarige Mahsa Amini stierf nadat ze werd gearresteerd voor het overtreden van de kledingvoorschriften. Bekijk het protest in Brussel hierboven.

Lees verder

Man dood aangetroffen in kledingcontainer

Een man is dood aangetroffen in een kledingcontainer in de West-Vlaamse gemeente Avelgem.

Lees verder

Lyman valt als volgende dominosteen in Oekraïense handen

Het Russische leger geeft toe zich te hebben 'teruggetrokken' uit de belegerde stad Lyman. Naast het verlies aan manschappen en materiaal is voor Rusland vooral de reputatieschade groot, net nu president Poetin de annexatie van vier Oekraïense regio's heeft gevierd.

Lees verder

Union tankt vertrouwen voor Europa League-duel met zege bij OH Leuven

Union kan met een gerust hart afreizen naar Portugal voor het Europa League-treffen met SC Braga. De Belgische vicekampioen won vlot met 0-3 bij OH Leuven. Union doet zo een uitstekende zaak in het klassement, want het wipt op en over OHL en duikt de top vier in.

Lees verder

Vlaamse meerderheid sluit rangen bij debat septemberverklaring: 'We slaan de bladzijde om'

Terwijl de oppositie spreekt van een 'aalmoesbeleid', verdedigen N-VA, Open VLD én CD&V de Vlaamse begroting die voorligt. Ook de christendemocraten spreken nu van een 'indrukwekkend akkoord', weliswaar zonder de gevraagde volledige indexering van de kinderbijslag.

Lees verder

Man raakt zwaargewond na diefstal tas van Waals parlementsvoorzitter

Twee personen hebben vrijdagavond in Luik de tas gestolen van Jean-Claude Marcourt, de voorzitter van het Waals Parlement. Dat meldt het parket van Luik. Bij zijn vlucht raakte een verdachte zwaargewond.

Lees verder

Racing Genk wint op het nippertje bij KV Oostende en legt druk bij leider Antwerp

Racing Genk heeft in de slotfase puntenverlies kunnen vermijden op bezoek bij KV Oostende. Kort voor het einde stond het nog gelijk, maar dankzij een late treffer van Daniel Muñoz gingen de Genkies alsnog met de zege lopen: 1-2. Genk nadert zo tot op twee punten van leider Antwerp, dat zondag nog in actie komt bij KV Kortrijk.

Lees verder

Westerlo duwt rode lantaarn Zulte Waregem nog wat dieper in de put

Hekkensluiter Zulte Waregem hoopte op bezoek bij promovendus Westerlo nog eens te proeven van een zege. Door een vroege treffer van Chadli was Essevee al gauw op achtervolgen aangewezen. Daarbij etaleerde het team van Leye heel veel goede wil maar de matig geïnspireerde thuisploeg besliste kort na rust via Foster de partij. Opnieuw een opdoffer voor Zulte Waregem dat lijdzaam moet toekijken hoe de concurrentie dit weekend verder uit kan lopen.

Lees verder

Maatregel over bevriezing huurprijzen nu al van kracht

Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de onmiddellijke bevriezing van de huurprijzen van huurwoningen die onvoldoende energiezuinig zijn.

Lees verder

Zoekactie naar kadaver van vinvis in Noordzee stopgezet

Voor de Belgische kust drijft sinds vrijdag het karkas van een vinvis rond. Een zoekactie naar de dode walvis is intussen stopgezet.

Lees verder

Geslaagde repetitie voor Champions League-duel: Club Brugge klopt KV Mechelen

Een opwarmertje richting Atlético Madrid: Club Brugge kende zaterdagavond weinig moeite met KV Mechelen (3-0), dat zich een halfuurtje staande kon houden op Jan Breydel. Daar viel enkel maar goed nieuws te rapen: een zege, een jonge debutant en de terugkeer van Lang en Buchanan. Meer moest dat niet zijn.

Lees verder

Zeker 129 doden bij rellen na voetbalwedstrijd in Indonesië

Minstens 129 mensen zijn in Indonesië omgekomen bij rellen na een voetbalwedstrijd. Dat zeiden de politie en de hulpdiensten zondag.

Lees verder

Een blik in de Vlaamse schatkist: waar komt het geld vandaan, en wat doen we ermee?

Vlaams minister-president Jan Jambon trok donderdag naar het parlement om de Vlaamse begroting uit de doeken te doen. Over die begroting is al veel gezegd en geschreven, maar wat houdt ze eigenlijk allemaal in? Journalist Sofie Hens geeft een overzicht.  

Lees verder

Vooral in het zuiden veel regen

Een nieuwe neerslagzone bereikt zondag ons land via het noorden van Frankrijk. Deze zone is actief met continue matige regen over het zuiden van het land. Nabij de Franse grens kan ook een donderslag weerklinken.

Lees verder

Officiële dodental orkaan Ian stijgt tot 44

In de zuidoostelijke Amerikaanse staat Florida heeft orkaan Ian de voorbije week aan zeker 44 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit de nieuwe officiële balans van de lokale autoriteiten.

Lees verder