Doorgaan naar hoofdcontent

‘De Kroongetuigen’ van HLN wint Belgian Podcast Award

HLN
'De Kroongetuigen' van HLN wint Belgian Podcast Award
'De Kroongetuigen' van HLN heeft vanavond op de Belgian Podcast Awards de overwinning binnengesleept in de categorie Documentary. 'De Kroongetuigen' is een podcast over moord in Vlaanderen; een documentairereeks over waargebeurde verhalen.
Lees verder

Nieuwe historie voor Union met al zekere groepswinst en achtste finale Europa League na zege bij Malmö: "In maart dromen van Juve of Barça..."
Union hoefde niet eens te 'toveren' nu: een droge 0-2-winst in een nat Malmö verzekert de groepswinst in de Europa League. Een extra 'couche' historie op de straffe wedergeboorte van een oude glorie: Union mag rechtstreeks naar de achtste finales. Verder dromen is toegestaan: "Geef mij maar Barcelona", zegt Teddy Teuma.
Lees verder

Anderlecht blijft in het sukkelstraatje: Veldman debuteert met onnodige draw tegen FCSB, Europese overwintering blijft wel mogelijk
Geen overwinning voor Anderlecht in de eerste match na het ontslag van Felice Mazzu. Paars-wit bleef op een 2-2-gelijkspel steken tegen het bescheiden FCSB. Twee keer gooide het een voorsprong al te makkelijk te grabbel. Dankzij de nederlaag van Silkeborg bij West Ham is het Europese verhaal van Anderlecht wel nog niet afgelopen. Volgende week volstaat enkel winst op Deense bodem voor overwintering.
Lees verder

LIVE EK DARTS. Titelverdediger Cross sneuvelt tegen Wade, Rock nu aan zet tegen Aspinall
Vanavond gaat het EK Darts van start. Dimitri Van den Bergh is morgen aan zet, straks schiet onder meer supertalent Josh Rock in actie. Welke darters stoten door naar de tweede ronde? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Neil Patrick Harris onder vuur nadat oud filmpje opnieuw opduikt met als titel 'crush op minderjarige'
Acteur Neil Patrick Harris krijgt kritiek voor een interview uit 2015 in 'The Wendy Williams Show', waarvan nu een bewerkt fragment viraal gaat. Hij werd daar gevraagd naar zijn 'celebrity crush', zeg maar een bekend persoon die zijn hart sneller deed slaan.
Lees verder

Een botoxdokter, een vriend van Jean-Claude Van Damme en een zelfverklaard 'boereke uit de Kempen': dit is de cast van seizoen zes van 'The Sky is the Limit'
Op de start van 'The Sky is the Limit' is het nog even wachten, maar vandaag werd de cast van het zesde seizoen wel al voorgesteld. "Een grand cru jaar", zo stelt programmamaker Peter Boeckx - die naast deze editie ook binnenkort z'n 'All Stars'-versie brengt, waarin vedetten zoals stellingbouwer Michel Van den Brande en saucissenmadam Marie-Anne De Nil te zien zullen zijn.
Lees verder

"Het loopt niet precies hoe ik het mij had voorgesteld": ontgoochelde Vertonghen ziet 'kinderlijke fouten' Anderlecht weer punten kosten
Een ontgoochelde Jan Vertonghen na afloop van het 2-2-gelijkspel van Anderlecht tegen FCSB. De Rode Duivel had boter op het hoofd bij de 1-1, maar zag zijn doelpunt daarna uitgewist na een nieuwe defensieve fout bij paars-wit. "Basisafspraken werden niet nageleefd."
Lees verder

LIVE. AA Gent virtueel uitgeschakeld na vroege openingstreffer Gaffney
• Aftrap: 21u • Tallaght Stadium • Vijfde speeldag Conference League • Heenmatch eindigde op 3-0
Lees verder

Martin Garrix voor de vierde keer uitgeroepen tot beste dj ter wereld: "Heel onwerkelijk"
De Nederlandse Martin Garrix (26) is vanavond voor de vierde keer uitgeroepen tot de beste dj ter wereld bij de jaarlijkse verkiezing van het Britse tijdschrift 'DJ Mag'.
Lees verder

Betogers proberen water over Filip Dewinter te gieten bij lezing aan UAntwerpen
Geen toestanden zoals in Kessel-Lo donderdagavond op de Universiteit Antwerpen. Behalve een mislukte poging tot hem besmeuren met water, verliep de lezing van Filip Dewinter (Vlaams Belang) zonder commotie. Een honderdtal leden van verschillende linkse middenveldorganisaties kwam als protest tegen de lezing wel samen op de Graanmarkt.
Lees verder

Europees akkoord om in 2035 te stoppen met verkoop auto's die CO2 uitstoten
Europarlementsleden en de lidstaten van de Europese Unie hebben donderdagavond een akkoord bereikt over Europese wetgeving die voorziet in het einde van de verkoop van nieuwe voertuigen die CO2 uitstoten tegen 2035, zo maakten onderhandelaars bekend.
Lees verder

Europees akkoord om in 2035 te stoppen met verkoop van auto's met verbrandingsmotoren: "Historisch"
Europarlementsleden en de lidstaten van de Europese Unie hebben donderdagavond een akkoord bereikt over Europese wetgeving die voorziet in het einde van de verkoop van nieuwe voertuigen met verbrandingsmotor tegen 2035. Dat maken de onderhandelaars zelf bekend.
Lees verder

LIVE. AA Gent aan de rust virtueel uitgeschakeld: Buffalo's staan 1-0 in het krijt tegen het bescheiden Shamrock Rovers
• Aftrap: 21u • Tallaght Stadium • Vijfde speeldag Conference League • Heenmatch eindigde op 3-0
Lees verder

GEZIEN? 'Ons DNA': "Het klonen van een hond leek plots de normaalste zaak van de wereld"
Een klein beetje DNA, meer hebben Frances Lefebure en Lieven Scheire niet nodig om dieren opnieuw tot leven te wekken, familieraadsels op te lossen en ons te laten kennismaken met de wonderen die de wetenschap kan verrichten op basis van genetica. Maar zijn die bouwstenen voldoende om tot een goed programma te komen? "De pakkende zoektocht van Luc naar z'n biologische ouders verzoop in de hoeveelheid topics die de revue passeerden."
Lees verder

'Ons DNA'-presentatoren Lieven Scheire en Frances Lefebure blijken familie (en niet uit het zevende knoopsgat)
Verrassing in de eerste aflevering van 'Ons DNA'. Na een onderzoek van hun eigen genen blijken presentatoren Lieven Scheire (41) en Frances Lefebure (34) familie. Ze zijn beide nazaten uit een koppel dat in de 19de eeuw trouwde.
Lees verder

Dode en gewonden bij steekpar­tij in supermarkt nabij Milaan, ook bekende voetballer Pablo Mari (29) gewond
Bij een steekpartij in een supermarkt in Assago, nabij de Italiaanse metropool Milaan, is donderdag één dode gevallen en zijn minstens vier mensen gewond geraakt, zo heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.
Lees verder

Dode en gewonden bij steekpartij in supermarkt nabij Milaan, ook bekende voetballer Pablo Mari (29) gewond
Bij een steekpartij in een supermarkt in Assago, nabij de Italiaanse metropool Milaan, is donderdag één dode gevallen en zijn minstens vier mensen gewond geraakt, zo heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.
Lees verder

LIVE EK DARTS. Supertalent Rock klopt Aspinall, titelverdediger Cross sneuvelt tegen Wade
Vanavond gaat het EK Darts van start. Dimitri Van den Bergh is morgen aan zet, straks schiet onder meer supertalent Josh Rock in actie. Welke darters stoten door naar de tweede ronde? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Tom Waes lacht met zijn exclusief VRT-contract: "Ik sloeg de krant open en verslikte me in mijn glas champagne"
Het was de laatste 'gewone' aflevering voor de start van de finaleweken van 'De Allerslimste Mens', en wat voor een geweldige aflevering. Zonder enige twijfel absoluut de beste, de leukste, de grappigste, de strafste, de meest humoristische van dit seizoen en veruit de allerbeste sinds de start van de quiz twintig jaar geleden. Met een perfect evenwicht tussen de strafste kandidaten, de excellerende juryleden Pedro Elias (47) en Jelle de Beule (41) en Erik Van Looy (60) als de perfecte, gewiekste aangever. Een aflevering die haast tien minuten langer duurde dan normaal, maar geen seconde verveelde.
Lees verder

Brits koppel al jaren overstelpt met brieven geadresseerd aan Downing Street 10
De Britse Peter en Rhiannon Bryant worden al jarenlang overstelpt met brieven gericht aan de Britse premier. De reden hiervoor is hun adres, namelijk 10 Stryd Downing in het Welshe Llanelli, ook wel gekend als 10 Downing Street, zo bericht 'ITV News' donderdag.
Lees verder