Doorgaan naar hoofdcontent

Controversiële rapper Kanye 'Ye' West niet langer miljardair: “Hij kan belangrijk worden voor extreemrechts”

HLN
Controversiële rapper Kanye 'Ye' West niet langer miljardair: "Hij kan belangrijk worden voor extreemrechts"
Kanye 'Ye' West (45) is zijn miljardairsstatus kwijt, nu Adidas weigert om nog met hem samen te werken. Een triest dieptepunt na weken vol controverse, waarin de artiest de incidenten aan elkaar reeg - van antisemitisme tot porno in meetings. Twee experts buigen zich over de situatie. Is de bipolaire stoornis van Kanye de oorzaak van z'n problemen? En komt de rapper hier nog van terug? "Ik zou verwachten dat zo'n bekend persoon beschermd zou worden door z'n entourage."
Lees verder

LIVE. Lukaku begint op de bank tegen Viktoria Plzen, krijgt hij straks z'n eerste minuten sinds eind augustus?
• Giuseppe Meazza (18u45) • Ref: Andreas Ekberg (ZWE) • Inter kan zich plaatsen als Barça niet wint van Bayern • Maakt Lukaku zijn langverwachte wederoptreden?
Lees verder

"Normaal gebeurt dit enkel bij blockbusters": al meer dan 17.000 tickets verkocht voor 'Zillion'
Dat veel mensen benieuwd zijn naar de film 'Zillion' is een understatement. Meer dan 17.000 mensen kochten in voorverkoop al een ticket bij Kinepolis. "Een unicum", vertelt woordvoerster Anneleen Van Troos. "Ik kan me geen enkele andere Vlaamse film herinneren waarvoor er op voorhand zoveel interesse was."
Lees verder

"Ruim 70.000 burgers uit Cherson weggehaald", zegt Pro-Russisch bestuur
De door Rusland geïnstalleerde autoriteiten in Cherson claimen dat de 'evacuatie' van burgers voorspoedig verloopt. In een week tijd zouden meer dan 70.000 mensen zijn weggehaald naar de andere kant van de rivier Dnjepr.
Lees verder

Bedrijf dat België mondmaskers verkocht failliet verklaard: zijn vermeende oplichters gaan lopen met 32 miljoen euro?
De Luxemburgse firma die ervan verdacht wordt ons land opgelicht te hebben bij de verkoop van 32 miljoen euro aan mondmaskers is failliet verklaard. Dat is slecht nieuws voor de Belgische staatskas. "De kans dat we nog geld kunnen terugvorderen, is klein geworden."
Lees verder

Politieke rel in Zuid-Afrika over aanmeren Russisch superjacht
De Zuid-Afrikaanse regering staat toe dat een Russische oligarch zijn superjacht aanlegt in Kaapstad, ondanks oproepen van de burgemeester van de stad om dit te verbieden. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC woensdag.
Lees verder

Loonoverleg lijkt al voorbij voor het begonnen is: "Geen ruimte voor meer loon, terwijl winstmarges van bedrijven historisch hoog liggen"
De socialistische vakbond waarschuwt een dag voor de start van het overleg geen akkoord te ondertekenen waarin sprake is van 0 procent loonsverhoging. Maar volgens de loonnormwet is een hoger bruto loon de komende twee jaar onmogelijk.
Lees verder

Ken je deze 16 verborgen trucjes op je iPhone al? "Zo maak je meer geheugenruimte vrij"
Afgelopen maand lanceerde Apple de update naar iOS 16. Daardoor konden iPhone-gebruikers genieten van talloze extra snufjes. Maar heb je ze intussen al allemaal ontdekt? Wist je bijvoorbeeld dat je oude berichten makkelijker kan terugvinden? En dat je kan kiezen om je mails later te verzenden? Wij zetten 16 verborgen trucjes op een rij.
Lees verder

LIVE CLUB-PORTO. Hoefkens zet Lang in de basis, ook Buchanan aan de aftrap
• Jan Breydel (18u45) • Ref: Michael Oliver (ENG) • Club heeft genoeg aan punt voor groepswinst • Blauw-zwart zonder geschorste Sowah
Lees verder

Zware brand op industrieterrein in Smeermaas
Op het industrieterrein in Smeermaas (Lanaken ) woedt momenteel een zware brand. De brand ontstond rond 17 uur bij een afvalverwerkingsbedrijf. Een gigantische zwarte rookpluim is tot ver buiten de gemeente te zien. Aan buurtbewoners van het industrieterrein wordt gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Astrid Coppens bevallen van haar tweede kindje: "De perfecte 'finishing touch' aan ons gezin"
Astrid Coppens (39) is voor de tweede keer mama geworden. Dat heeft ze zonet zelf laten weten op Instagram. "De perfecte 'finishing touch' aan ons gezin", klinkt het onder meer op haar sociale media. Billie-Ray (3) heeft er dus een zusje bij: Joey-Lee Coppens.
Lees verder

Rusland ontkent spionagepraktijken in Noorwegen: "Allemaal politiek gestuurd"
De Russische ambassade ontkent spionagepraktijken in Noorwegen. Gisteren kondigde de Noorse nationale veiligheidsdienst aan een Russische spion te hebben gearresteerd die zich voordeed als een Braziliaanse academicus. De Russische ambassade in Noorwegen beweert niet te weten "over wie of wat het gaat". "In het algemeen wordt spionage de laatste tijd zwaar gepromoot in Noorwegen. Dat is allemaal politiek gestuurd", klonk het.
Lees verder

Politie roept op tot extra alertheid na meldingen over mogelijke kinderlokker: "Er is wel geen reden tot paniek"
De politie Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) vraagt burgers om extra alert te zijn, nadat de voorbije weken drie meldingen bekendgeraakten over een mogelijke kinderlokker. "Er is wel geen enkele reden tot paniek of ongerustheid", klinkt het.
Lees verder

"Oekraïne zal winnen. En wij zullen winnen met Oekraïne": Taiwan geeft 56 miljoen dollar voor heropbouw van verwoeste infrastructuur
Oekraïne is een model voor Taiwan. Dat heeft de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu gezegd. Hij kondigde ook 56 miljoen dollar aan hulp aan voor de heropbouw van infrastructuur die door Russische bombardementen werd vernield.
Lees verder

Eli Iserbyt: "Zonder startgelden is de Wereldbeker onbetaalbaar, als eindwinnaar hield ik vorig seizoen 5.000 euro over"
Eli Iserbyt begrijpt dat Flanders Classics CEO Tomas Van den Spiegel het startgeld in het veldrijden in vraag stelt. Maar dan moet er iets tegenoverstaan. "Nu is de Wereldbeker ontbetaalbaar zonder startgeld."
Lees verder

Porto-supporter zet 'per ongeluk' haag in brand in omgeving Jan Breydelstadion
De aankomst van de Porto-supporters aan het Jan Breydelstadion is zonder grote problemen verlopen. Al moest de brandweer deze namiddag wel uitrukken richting omgeving van het stadion omdat een Portugese supporter 'per ongeluk' een haag in brand stak met pyrotechnisch materiaal.
Lees verder

Brooddozen van kinderen in Brugse scholen bestaan vooral uit witbrood, sandwiches en snoep: "We moeten hen groenten leren eten"
Witbrood, sandwiches, salami en snoep: de inhoud van een brooddoos in vier basisscholen rond Brugge beantwoordt bijna nooit aan de vereisten voor een gezonde lunch op school. Dat hebben studenten Voedings- en Dieetkunde aan de VIVES Hogeschool ondervonden tijdens een onderzoek. Ze gaan nu workshops geven aan de kinderen om hen hummus of groenten te leren proeven en eten.
Lees verder

Rishi Sunak verhuist dan toch met gezin naar Downing Street 10
De kersverse Britse premier Rishi Sunak en zijn familie zullen wel degelijk intrekken in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premiers. Dat meldt een woordvoerster van Downing Street. Daarmee komt er een einde aan de geruchten die de kop opstaken na Sunaks eerste toespraak als premier. Hoewel zijn voorgangster Liz Truss bij de aankondiging van haar ontslag door haar echtgenoot en hun twee dochters werd vergezeld, was Sunak alleen tijdens zijn eerste speech. Commentatoren vroegen zich vervolgens af of zijn familie wel met hem zou verhuizen.
Lees verder

Politie neemt 5691 tabletten tegen erectiestoornissen in beslag
Tijdens een controleactie in verschillende seksshops in Brussel nam de politie duizenden verboden artikelen in beslag. Het gaat onder meer om poppers en tabletten tegen erectiestoornissen.
Lees verder

Ouders Natacha De Crombrugghe mogen lichaam van hun overleden dochter nog steeds niet mee naar huis nemen: "We weten niet waarom dit zo lang duurt"
Een maand geleden werd het lichaam van de Belgische Natacha De Crombrugghe teruggevonden in Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van Peru. Inmiddels wachten haar ouders nog steeds op de toestemming om het lichaam van hun dochter terug naar huis te brengen. "Het lichaam van onze dochter is formeel geïdentificeerd, maar ligt nog steeds in het mortuarium", zo hekelen ze in een Facebookbericht.
Lees verder