Doorgaan naar hoofdcontent

Christiaan uit ‘Blind getrouwd’ gekwetst door Jana: “Achteraf besefte ik dat we elkaar niet gekozen hadden”

HLN
Christiaan uit 'Blind getrouwd' gekwetst door Jana: "Achteraf besefte ik dat we elkaar niet gekozen hadden"
Tussen Jana De Bosscher (29) en Christiaan Graulus (28) hing er vanaf het eerste moment al chemie in de lucht. Er werd zelfs al geflirt en gekust bij het nemen van de trouwfoto's. "Wij zijn geen preutse types", klonk het eerder al in 'TV Familie'. Ook op huwelijksreis leek het van een leien dakje te lopen. Tót Jana bekende dat Christiaan dan toch niet helemaal haar type is. "Ik reageerde aanvankelijk heel bot."
Lees verder

Karlien (51) verdient 4.120 euro netto, maar springt toch zuinig om met haar centen: "Alles wat ik op het einde van de maand overhoud, spaar ik"
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? In deze rubriek laten we een superbespaarder aan het woord. Deze keer is dat lab technician Karlien Duyssens (51), die al tientallen jaren geleden begon te sparen en te beleggen. Dat heeft inmiddels vruchten afgeworpen. "Mijn huis is zo goed als afbetaald, ik verhuur een appartement én kon een bouwgrond kopen."
Lees verder

Maakt Linda Mertens zich op voor comeback? Nieuwe beelden tonen hoe ze eerder al eens 'Walk on Water' zong
Eind september raakte bekend dat Linda Mertens (44) van Milk Inc. mogelijks weer gaat optreden. Na het verlies van haar 2,5-jarige dochtertje verdween de zangeres vijf jaar uit de spotlights. Eerder verscheen haar naam op de affiche van een Spaans festival, waar nog terughoudend op gereageerd werd. Maar ze heeft eigenlijk dit weekend al weer op het podium gestaan op een dance-event in het Engelse Blackpool. Maar stiekem was dat misschien toch niet de allereerste keer dat Linda terug zong, want nu duiken er beelden op dat ze in juni in een horecazaak in Mol al eens naar de micro greep. Die beelden ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Ed Sheeran verrast met een straatconcert en schenkt zijn gitaar aan een jongetje: "Ik was zo oud als jij toen ik begon"
Ed Sheeran (31) verraste de inwoners van zijn woonplaats Ipswich (Engeland) met een straatconcert. Voordat de zanger een nieuwe gitaar ging kopen in de stad, gaf hij een optreden aan het stadhuis. Daar verzamelden zich al snel een hoop fans die genoten van zijn grootste hits. Voor een tienjarig jongetje was het gebeuren helemaal onvergetelijk, want die kreeg Eds gitaar mee naar huis. "Ik was zo oud als jij toen ik begon, dus elke dag oefenen!"
Lees verder

Ed Sheeran verrast met een straatconcert en schenkt zijn gitaar aan een jongetje: "Ik was zo oud als jij toen ik begon, dus elke dag oefenen!"
Ed Sheeran (31) verraste de inwoners van zijn woonplaats Ipswich (Engeland) met een straatconcert. Voordat de zanger een nieuwe gitaar ging kopen in de stad, gaf hij een optreden aan het stadhuis. Daar verzamelden zich al snel een hoop fans die genoten van zijn grootste hits. Voor een tienjarig jongetje was het gebeuren helemaal onvergetelijk, want die kreeg Eds gitaar mee naar huis. "Ik was zo oud als jij toen ik begon, dus elke dag oefenen!"
Lees verder

Hoe komt dat kommetje chips wéér in je hand terecht? Diëtiste deelt 5 concrete tips om eetbuien en emo-eten tegen te gaan: "Iedereen is een emo-eter"
Iedereen trakteert zichzelf na een drukke werkweek wel eens op frietjes of een glas wijn. Voor veel mensen zijn snoep of snacks daarentegen elke dag een 'snelle oplossing' om zichzelf beter te voelen. "Het kan enorm vermoeiend zijn om altijd te moeten vechten tegen een stem in je hoofd die je richting snacks stuurt", vertelt diëtiste Trees Persman. Vanaf wanneer is emo-eten een probleem? Hoe herken je het? En vooral: hoe zorg je ervoor dat je uit die vicieuze cirkel geraakt?
Lees verder

"Strenge eetregimes werken eet- en snoepbuien in de hand": diëtiste deelt 5 concrete tips om komaf te maken met emo-eten
Iedereen trakteert zichzelf na een drukke werkweek weleens op frietjes of een glas wijn. Voor veel mensen zijn snoep of snacks daarentegen elke dag een 'snelle oplossing' om zichzelf beter te voelen. "Het kan enorm vermoeiend zijn om altijd te moeten vechten tegen een stem in je hoofd die je richting snacks stuurt", vertelt diëtiste Trees Persman. Vanaf wanneer is emo-eten een probleem? Hoe herken je het? En vooral: hoe zorg je ervoor dat je uit die vicieuze cirkel geraakt?
Lees verder

LIVE (di, 21u). Geen Charles De Ketelaere tegen Chelsea: hij traint binnen wegens spierprobleem
• Champions League • Aftrap: 21u • San Siro • De Ketelaere afwezig door spierprobleem
Lees verder

Geen Charles De Ketelaere tegen Chelsea: hij traint binnen wegens spierprobleem
• Champions League • Aftrap: 21u • San Siro • De Ketelaere afwezig door spierprobleem
Lees verder

"Mijn vader draaide zich om en knalde een kogel door haar hoofd": Renzy vertelt bij Jambers over de moord op zijn moeder
In 1987 speelde er in het Oost-Vlaamse Wortegem een familiedrama af. Renzy's moeder werd voor zijn ogen doodgeschoten door zijn eigen vader. Die werd uiteindelijk vrijgepleit op basis van "onweerstaanbare drang". De man vertelde in 1992 zijn verhaal bij Jambers, 35 jaar later vindt Renzy dat het tijd is om zijn kant te vertellen. "Ze viel naast mij neer. Toen haalde hij nog vier keer de trekker over."
Lees verder

Acht BV's gooien op 26 oktober 'Alles in de strijd' tijdens stripact (én jij kan erbij zijn)
Op donderdag 20 oktober is het zover. Dan wordt het startschot gegeven van de driedelige reeks op Eén 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'. Acht bekende mannelijke gezichten gaan uit de kleren, om op die manier het taboe rond mannenkankers te doorbreken. Onder meer Niels Destadsbader (34) en Dieter Coppens (44) gaan tijdens de grote apotheose op 26 oktober volledig naakt tijdens een stripact. De ticketverkoop gaat van start op 11 oktober. "Mannen moeten zich sneller durven blootgeven", klinkt het.
Lees verder

BV's gooien (letterlijk) 'Alles in de strijd': "Met deze stripact hopen we levens te redden"
Op donderdag 20 oktober is het zover. Dan wordt het startschot gegeven van de driedelige reeks op Eén 'Alles in de strijd'. Acht bekende mannelijke gezichten gaan uit de kleren, om op die manier het taboe rond mannenkankers te doorbreken. Onder meer Niels Destadsbader (34) en Dieter Coppens (44) gaan tijdens de grote apotheose op 26 oktober volledig naakt tijdens een stripact. "Mannen moeten zich sneller durven blootgeven", klinkt het.
Lees verder

"Mijn vader draaide zich om en knalde een kogel door mijn moeder haar hoofd": Renzy vertelt 35 jaar later zijn kant van het verhaal bij Jambers
In 1987 speelde er in het Oost-Vlaamse Wortegem een horrorscenario af. Renzy's moeder werd voor zijn ogen doodgeschoten door zijn eigen vader. Die werd uiteindelijk vrijgepleit op basis van "onweerstaanbare drang." De man vertelde in 1992 zijn verhaal bij Jambers, 35 jaar later vindt Renzy dat het tijd is om zijn kant te vertellen. "Ze viel naast mij neer. Toen haalde hij nog vier keer de trekker over."
Lees verder

Oekraïense Alla (52) getuigt over traumatische foltering door Russische soldaten: "Ik kerfde in de muren wat ze met me deden"
In een aangrijpende getuigenis vertelt Alla, een 52-jarige Oekraïense vrouw, over hoe ze tien dagen gevangen werd genomen door Russische soldaten in de stad Izjoem, in de Oost-Oekraïense provincie Charkiv. De vrouw deed haar verhaal bij de Amerikaanse krant 'The Washington Post'. Ze vertelt onder meer hoe de Russen haar meermaals verkrachtten en folterden. Uit angst om te sterven, kerfde Alla beschrijvingen van de mishandelingen in de muren. "Als mijn zoon me dan zou zoeken, zou hij die lezen en weten dat ik daar gestorven was", aldus Alla.
Lees verder

DUBBELINTERVIEW. Van Hooydonck en Benoot bij genomineerden Kristallen Zweetdruppel: "Raar om Tiesj op deze lijst te zien" - "Deze prijs komt Nathan toe"
Wie was de beste helper van 2022? Gaat de Kristallen Zweetdruppel op het Gala van de Kristallen Fiets voor de elfde keer op rij naar een renner van Quick.Step? Of is Jumbo-Visma aan de beurt? Naar Nathan Van Hooydonck (26) of Tiesj Benoot (28) bijvoorbeeld, die een pak werk opknapten voor Wout van Aert en Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Benoot: "De Tour was héél speciaal. Achteraf werd ik vaker gevraagd voor een selfie dan nadat ik de Strade Bianche had gewonnen." De stemming loopt vanaf dinsdagochtend 6u op HLN.be tot en met het eerste deel van de rechtstreekse televisieuitzending op VTM woensdagavond.
Lees verder

Het is De Week van de Belgische Mode. Mode-experte tipt al het moois uit eigen land, inclusief prijskaartjes
Van 10 tot 16 oktober loopt de 4de editie van De Week van de Belgische mode. Lokaal shoppen is dan de boodschap en dat kan doorheen het hele land in meer dan duizenden winkels. Nu al last van keuzestress? Onze mode-expert Hilde Geudens tipt alvast de mooiste Belgische herfsttoppers en aan welk budget jij ze in je kleerkast haalt.
Lees verder

ASSISEN. Aanklager vordert 27 jaar cel voor dood van agent en vader van drie: "Een kille, genadeloze en uiterst laffe daad van zinloos geweld"
Aanklager Ken Witpas heeft voor het Tongerse assisenhof een celstraf van 27 jaar gevorderd voor Yvo Theunissen (40). De Nederlander doodde politie-inspecteur Amaury Delrez (38) tijdens een verkeerscontrole op 26 augustus 2018 met een nekschot en vuurde ook meermaals op diens vluchtende collega Ghislain Schils. Witpas somde vooral verzwarende omstandigheden op voor de kille en laffe doodslag. Sven Mary, advocaat van Theunissen, zag dat anders.
Lees verder

Beelden tonen hoe Russische raket op haar na Oekraïens meisje raakt in Kiev
Er zijn meerdere Russische raketaanvallen geweest in Oekraïense steden, verspreid over het hele land. Ook in hoofdstad Kiev zijn verschillende explosies gemeld. Een meisje heeft het moment van zo'n raketinslag per ongeluk vastgelegd. De jonge Oekraïense vertelt hoe ze net nog een raket zag voorbijvliegen, wanneer plots een raket inslaat op luttele meters van haar.
Lees verder

Zoute Sale in Knokke brengt 25 miljoen euro (!) op ... en dat zonder de Ferrari van 4 miljoen: "Het was een ongelofelijk succes"
Een volle zaal met blijkbaar nóg vollere portefeuilles, zondagmiddag op het Albertstrand in Knokke, want de totale opbrengst van de Zoute Sale by Bonhams is opgelopen tot 25 miljoen euro. Jawel, u leest het goed. Van alle aangeboden wagens werd 95% verkocht. "Op gelijkaardige veilingen worden nergens ter wereld zo'n hoge percentages gehaald", zegt veilingmeester Gregory Tuytens. Maar de duurste wagen? Die bleef staan.
Lees verder

Zes jaar cel gevorderd voor de Belgische 'Tinder Swindler'
Het openbaar ministerie heeft maandag zes jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor X.S., een 27-jarige man uit Deurne die tal van jonge vrouwen gedwongen had om hem seksueel getinte beelden te bezorgen.
Lees verder