Doorgaan naar hoofdcontent

Buren en kennissen aangeslagen door moord vlak bij hun clublokaal: “Magda moet haar moordenaar gekend hebben”

HLN
Buren en kennissen aangeslagen door moord vlak bij hun clublokaal: "Magda moet haar moordenaar gekend hebben"
Voorlopig is er nog geen spoor in het onderzoek naar de moord op Magda A., de 86-jarige weduwe uit de Medelaar in Zoersel. Niemand begrijpt waarom de alleenstaande weduwe moest sterven. Vooral de mensen van seniorenvereniging Okra, waar Magda vroeger ook langskwam, reageren aangeslagen. "Welke lafaard doet zo'n weerloze vrouw zoiets aan?"
Lees verder

VIDEO. Trein rijdt met open deuren tussen Waregem en Kortrijk
Opvallende beelden uit West-Vlaanderen. Daar raasde in de vooravond een trein met de deuren open richting Kortrijk. Dat meldt een lezer aan onze redactie. De trein vertrok in Harelbeke zonder haar deuren te sluiten.
Lees verder

LIVE. Knokt AA Gent zich terug uit uitzichtloze positie? Cuypers tikt de 4-2 in doel
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Tele2 Arena • Djurgårdens-AA Gent
Lees verder

LIVE UNION-BRAGA. Union flikt het weer! Boniface kopt de 3-3 tegen het net, wat krijgen we nog?
• Union - Braga • Europa League • 18u45 • Union won vorige week met 1-2 in Braga
Lees verder

Experts dringen aan op ommezwaai partijfinanciering
De vier onafhankelijke experts die door het parlement zijn aangesteld om de partijfinanciering in ons land te evalueren, bevelen een volledige ommezwaai van de huidige regels aan. Dat blijkt uit het rapport dat donderdag gepubliceerd werd.
Lees verder

Lies maakt speciale verzorgingsproducten voor chemopatiënten: "Zo huideigen mogelijk"
Lies De Nyn uit Mechelen ontwikkelde een set huidverzorgingsproducten voor mensen die chemotherapie ondergaan. Chemo droogt de huid uit en maakt ze heel gevoelig. Ze heeft zelf kanker gehad, en vond toen geen geschikte verzorgingsproducten.
Lees verder

Polestar presenteert nieuwe elektrische SUV met een vanafprijs van 75.000 euro: wat heeft de Polestar 3 allemaal te bieden?
Polestar, het Zweeds-Chinese dochtermerk van Volvo en Geely heeft een nieuw model klaar. De eerste SUV van het merk. Daarmee wil het merk zijn positie als premium EV-merk bestendigen. Nuja, klaar… de productie start halverwege volgend jaar en de eerste leveringen zijn in kwartaal vier voorzien.
Lees verder

"Er zal geen evenwicht zijn in de Waalse begroting tegen 2024", vermoedt Waalse begrotingsminister
"Gezien de crisissen die we gekend hebben, is een evenwicht in mijn begrotingsvisie niet te verwachten tegen 2024". Dat heeft Waals Begrotingsminister Adrien Dolimont donderdag verklaard. Nochtans had de Waalse regering vorige week na afloop van het begrotingsconclaaf verzekerd dat de terugkeer naar een evenwicht in 2024 gerespecteerd zou worden. Zonder evenwel de uitgaven voor de relance, COVID, de overstromingen, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis mee te tellen.
Lees verder

Kristallen Fiets-winnares Kopecky kroont zich tot wereldkampioen op de afvalling: "Wist dat ik de fouten van vorig jaar niet meer mocht maken"
Lotte Kopecky (26), gisterenavond nog winnares van de Kristallen Fiets, heeft zich op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines tot wereldkampioen op de afvalling gekroond. Ze haalde het voor de Italiaanse Barbieri en de Amerikaanse Valente. "Dit voelt heel goed", glunderde Kopecky na afloop.
Lees verder

Kristallen Fiets-winnares Lotte Kopecky kroont zich tot wereldkampioen op de afvalling!
Lotte Kopecky (26), gisterenavond nog winnares van de Kristallen Fiets, heeft zich op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines tot wereldkampioen op de afvalling gekroond. Ze haalde het voor de Italiaanse Barbieri en de Amerikaanse Valente.
Lees verder

Radja Nainggolan wil zijn in beslag genomen auto terug: "Hij heeft iemand die hem naar de training kan brengen"
Antwerpspeler Radja Nainggolan gaat aan de gerechtelijke instanties vragen om opnieuw te mogen beschikken over zijn in beslag genomen auto. Nainggolans Mercedes ligt sinds woensdag aan de ketting, nadat de voormalige Rode Duivel werd betrapt op autorijden zonder rijbewijs. "Radja heeft iemand om hem naar de training te brengen, maar die persoon moet dan wel over Radja's wagen kunnen beschikken", klinkt het in de entourage van Nainggolan.
Lees verder

Playdate is de eerste 'indie'-videogameconsole
Er zijn heel wat gamers die graag voor een wat minder geavanceerde, maar meer op verrassing en artistieke vervulling gestoelde ervaring gaan. Maar zijn zo'n gamers ook bereid om een alternatief hardwareproduct in huis te halen? We brachten enkele weken door met de Playdate, de meest 'indie' handheldconsole die je ooit zult vinden.
Lees verder

Netflix lanceert goedkoper abonnement met reclame, maar niet in België
Netflix zal in november zijn nieuwe abonnementsformule met reclameboodschappen lanceren in twaalf landen. België is er niet bij. In Frankrijk en Duitsland zal de formule respectievelijk 5,99 euro en 4,99 euro per maand kosten.
Lees verder

Union blijft imponeren in Europa: 3-3 na nieuwe spektakelmatch geeft zekerheid over Europese overwintering
Union blijft verbluffen in de Europa League: opnieuw pakte de Brusselse club uit met een fameuze comeback na een 1-3-achterstand voor een 3-3-gelijkspel. Het maximum is Union wel kwijt, maar met 10 op 12 is Europese overwintering sowieso een feit en wenkt zonder meer de groepswinst.
Lees verder

Union blijft imponeren in Europa: 3-3 na nieuwe spektakelmatch geeft zekerheid van Europese overwintering
Union blijft verbluffen in de Europa League: opnieuw pakte de Brusselse club uit met een fameuze comeback na een 1-3-achterstand voor een 3-3-gelijkspel. Het maximum is Union wel kwijt, maar met 10 op 12 is Europese overwintering sowieso een feit en wenkt zonder meer de groepswinst.
Lees verder

AA Gent klungelt er achterin op los en gaat met de billen bloot bij Djurgårdens, Buffalo's wacht pittige strijd om tweede plek in de groep
Arm AA Gent. Arme voorzitter - dit was zijn eerste Europese verplaatsing sinds lang. 4-2 tegen Djurgårdens, zeg. Groepswinst is weg, overwintering wordt een hele uitdaging.
Lees verder

Noord-Korea lanceert weer raket en stuurt straaljagers naar grens
Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd, melden de strijdkrachten van Zuid-Korea. Die belandde in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) in de Japanse Zee. Wat voor raket het precies was, is nog onduidelijk. Volgens Japan zijn er meerdere raketten afgevuurd.
Lees verder

Zonsopgang van David Hockney geveild voor bijna 28 miljoen euro
In Londen is het schilderij 'Early morning, Sainte-Maxime' van David Hockney geveild voor meer dan 24 miljoen pond (ongeveer 27,8 miljoen euro). Dat is het dubbele van de geschatte waarde. Het werk brengt een ode aan de Franse Rivièra en stelt een zonsopgang voor.
Lees verder

LIVE. De bal rolt in het London Stadium! Wat kan Anderlecht, in 4-4-2 zonder Hoedt en met Esposito, op bezoek bij West Ham?
• Conference League • Aftrap: 21 uur • London Stadium • West Ham-Anderlecht
Lees verder

LIVE. Anderlecht duidelijk maatje te klein voor West Ham: Bowen knalt 2-0 op het halfuur voorbij Van Crombrugge!
• Conference League • Aftrap: 21 uur • London Stadium • West Ham-Anderlecht
Lees verder