Doorgaan naar hoofdcontent

Brugge in rouw na overlijden bekende stadskoetsier Peter (60): “Hij was vergroeid met het stadsbeeld”

HLN
Brugge in rouw na overlijden bekende stadskoetsier Peter (60): "Hij was vergroeid met het stadsbeeld"
De Brugse koetsiers zijn in rouw: na een ongelijke strijd tegen een slepende ziekte is de gekende stadskoetsier Peter De Mulder zaterdag overleden. Peter baatte sedert 1980 zelfstandig één van de dertien koetsiersvergunningen uit. "Hij was vergroeid met het stadsbeeld van Brugge. Bovendien kende hij het toerisme al van voor hij koetsier werd, want zijn moeder baatte een souvenirwinkel in de stad uit", weet Mark Wentein, voorzitter van de vzw Brugse Koetsiers.
Lees verder

Miss Engeland-finaliste zet de toon voor een samenleving zonder make-up. Deze vrouwen zijn fan
Melisa Raouf (20) is de allereerste finaliste van Miss England die make-uploos aan de verkiezing meedeed, van begin tot einde. Door die gedurfde zet trekt ze nu de 'no make-up movement' op gang. Zo gaat Jitske Van de Veire (29) al anderhalf jaar zonder schmink door het leven. En zagen we Koningin Maxima (51) ook zonder. Het lijstje dikt stevig aan. "De lat wordt onrealistisch hoog gelegd."
Lees verder

12-jarige Lola, die misbruikt en vermoord werd gevonden in een reiskoffer, begraven in Frankrijk: "Niet verteld hoeveel ik van je hield"
Lola Daviet, het meisje dat half oktober dood aangetroffen werd in een koffer in Parijs, is begraven. De dood van Lola Daviet leidde tot ontsteltenis bij veel Fransen en kreeg ook een politieke lading. Met name uiterst rechtse politici wezen op de achtergrond van de dader, een 24-jarige Algerijnse die illegaal in Frankrijk was.
Lees verder

Moskou zegt dat Oekraïne in de laatste fase is voor bouw van "vuile bom"
Rusland heeft vandaag gezegd dat Oekraïne de laatste fase is ingegaan bij het bouwen van de "vuile bom" waarover Moskou sinds zondag communiceert. Kiev en zijn bondgenoten verwerpen de aantijging resoluut. Volgens luitenant-generaal Igor Kirillov zou Oekraïne gebruik kunnen maken van radioactieve substanties uit de opslagplaatsen voor gebruikte kernbrandstof in Tsjernobyl.
Lees verder

Zelensky: "Rusland heeft zowat 2.000 Iraanse drones besteld"
Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland ongeveer 2.000 Iraanse drones besteld om de bombardementen in Oekraïne op te drijven. In ruil zou Rusland helpen bij het nucleair programma van Iran. Dat heeft Zelensky gezegd tijdens een videoboodschap op een conferentie die georganiseerd werd door het Israëlisch dagblad 'Haaretz'. Moskou en Teheran ontkennen dat er sprake is van een wapendeal.
Lees verder

Burgemeester Haaltert plooit dan toch: politie-inspecteur mag blijven
De hoofdinspecteur van de politiezone Denderleeuw - Haaltert die tegen de wil van burgemeester Baeyens boetes uitschreef aan het N-VA eetfestijn, mag dan toch binnen het korps blijven. Dat hebben de burgemeesters van beide gemeenten en de korpschef vandaag beslist op het politiecollege. De burgemeester zette eerder druk op het korps om de agent over te plaatsen naar een andere zone, maar bindt nu toch in.
Lees verder

"Mijn papa was homoseksueel en bekocht dat met zijn leven. In 2022, dat hou je toch niet voor mogelijk?"
In Kortrijk treurt een jongeman om zijn 58-jarige vader die na vijf maanden coma is overleden na een zwaar geval van zinloos geweld. A. had in een park in Gent afgesproken met een andere man, maar werd er opgewacht door zeven jongeren die hem een lesje wilden leren, wellicht omdat ze er van overtuigd waren dat hij een pedofiel was. "Mijn vader moest destijds al zijn moed bijeenrapen om zich te outen. Maar kinderen misbruiken? Nee, dat nooit."
Lees verder

Geflitst met 129 km/uur: hoeveel is dat op je dashboard?
Wie met een snelheid van 129 km/uur of meer een flitscamera of een trajectcontrole passeert, krijgt gegarandeerd een boete. Maar met hoeveel komt dit overeen op de kilometerteller van je voertuig? Filip Rylant, woordvoerder van mobiliteitsfederatie TRAXIO, geeft uitleg.
Lees verder

KOERS KORT. Iserbyt voert EK-selectie aan in Namen, Noppe verhuist naar Cofidis
Eli Iserbyt voert de Belgische selectie aan op het EK veldrijden van eind volgende week in Namen. De Europese kampioen van 2020, zondag in Tabor nog winnaar van zijn derde wereldbekermanche op rij, wordt vergezeld door Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout. Die waren op het EK van vorig jaar in het Nederlandse Wijster goed voor zilver en brons achter de Nederlander Lars van der Haar.
Lees verder

Arnica (17) overleeft verlangen naar vrijheid niet: Iraanse zedenpolitie doodt haar met wapenstok
In Iran heeft de zedenpolitie opnieuw met bruut geweld een tienermeisje gedood. Arnica Kaem Maqami stierf volgens mensenrechtenorganisaties nadat politieagenten haar met een wapenstok hadden geslagen. Het autoritaire regime probeerde vervolgens om de echte reden van haar overlijden te verdoezelen.
Lees verder

Arnica (17) overleeft haar verlangen naar vrijheid niet: Iraanse zedenpolitie doodt haar met wapenstok
In Iran heeft de zedenpolitie opnieuw met bruut geweld een tienermeisje gedood. Arnica Kaem Maqami stierf volgens mensenrechtenorganisaties nadat politieagenten haar met een wapenstok hadden geslagen. Het autoritaire regime probeerde vervolgens om de echte reden van haar overlijden te verdoezelen.
Lees verder

IN BEELD. "Als Anderlecht belt, twijfel je niet." Felice Mazzu: in vijf maanden van de hemel naar de hel bij Anderlecht
Ze gingen er in mei met kleine buur Union nog stevig voor in de clinch: zo graag wilde Anderlecht hun trainer Felice Mazzu (56) naar het Astridpark halen. Vijf maanden later ligt hij alweer buiten. Een schets van zijn neergang.
Lees verder

Minstens twee studenten gewond bij schietpartij in Amerikaanse school: "Dader kon snel gestopt worden"
Bij een schietpartij in een middelbare school in Saint Louis (Missouri) zijn minstens twee studenten gewond geraakt. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de politie. De schutter is opgepakt.
Lees verder

Russische stafchef praat met Amerikaanse ambtgenoot over "vuile bom"
De Russische stafchef Valeri Gerasimov heeft maandag telefonisch contact gehad met zijn Amerikaanse ambtgenoot, generaal Mark Milley, om te praten over de "vuile bom" die het Oekraïense leger zou willen gebruiken. Dat beweert Moskou althans, maar wordt tegengesproken door Kiev en zijn westerse bondgenoten.
Lees verder

"Vuurpijlen een voetbalstadion binnen krijgen? Een makkie. Ze zijn niet groter dan een Labello-stick, terwijl een steward toch nergens mag voelen"
"Het is nog nooit zo makkelijk geweest om vuurpijlen een voetbalstadion in te smokkelen. Ze worden steeds kleiner." Zo zegt een Anderlecht-supporter die gisteravond aanwezig was op Standard-Anderlecht. Terwijl omgekeerd de macht van de voetbalstewards niet vergroot: "Behalve wat oppervlakkig controleren mogen stewards heel weinig zélf", klinkt het bij verschillende voetbalstemmen. "Pas als er morgen een nieuw Heizeldrama gebeurt, zal de politiek ingrijpen", zucht een veiligheidsverantwoordelijke van een Belgische topclub.
Lees verder

Twee doden bij schietpartij in Amerikaanse school: "Dader kon snel gestopt worden"
Bij een schietpartij in een middelbare school in Saint Louis (Missouri) zijn twee mensen gedood. Dat meldt de Amerikaanse politie. Ook de schutter kwam om het leven. Het drama gebeurde rond 9 uur (16 uur Belgische tijd) in de Central Visual and Performing Arts High School.
Lees verder

Henry Cavill kruipt opnieuw in de huid van Superman: "Jullie geduld zal beloond worden"
Henry Cavill (39) is binnenkort opnieuw te zien als de held Superman. Dat maakte de Britse acteur maandag officieel bekend via een filmpje op Instagram.
Lees verder

HERBELEEF. Crisis Anderlecht compleet op dag één na het debacle op Sclessin, voorzitter Vandenhaute: "Iederéén moet in de spiegel kijken"
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu intussen ook bezegeld is. Herbeleef hier nog eens alle ontwikkelingen van vandaag op Anderlecht, inclusief de persconferentie van voorzitter Wouter Vandenhaute.
Lees verder

David Goffin raakt niet voorbij eerste ronde in Bazel
David Goffin (ATP 53) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel. De 31-jarige Luikenaar, die een wildcard kreeg voor het evenement, verloor in drie sets van de tien jaar jongere Amerikaan Brandon Nakashima (ATP 44). Het werd 2-6, 7-6 (7/4) en 6-4.
Lees verder

Oekraïne beschuldigt Rusland van opzettelijk vertragen van ruim 165 graanschepen
Oekraïne beschuldigt Rusland ervan opzettelijk meer dan 165 schepen voor graantransporten te vertragen door inspecties langer te laten duren. Dat blijkt uit een mededeling van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder