Doorgaan naar hoofdcontent

Blauw-zwart bloed in Antwerpen: GVA ging op zoek naar wat Club Brugge-supporters in onze provincie drijft

Blauw-zwart bloed in Antwerpen: GVA ging op zoek naar wat Club Brugge-supporters in onze provincie drijft

Zouden er in Seoul Koreanen rondlopen die Kim Jong-Un een toffe peer vinden? Zouden er buren van het KMSKA zijn die het MSK in Gent mooier vinden? Zouden sommige Italianen liever poffertjes en pindakaas eten dan pasta of risotto? We kunnen het nauwelijks geloven. Maar er zijn wel verrassend veel Antwerpenaars die voor Club Brugge supporteren. We vonden er een paar die zich fier outen als fan van de landskampioen, stuntploeg in de Champions League en eeuwig 'zwart beest' van onze eigen Antwerpse profclubs. En ze waren nog verrassend sympathiek ook.

Lees verder

Lierse-scherpschutter Leonardo Rocha: "Als het goed loopt, klopt iedereen aan je deur. Maar even snel ben je vergeten"

Eén week na de crash bij SK Beveren heeft Lierse nood aan een revanche op het eigen Lisp tegen de beloften van Standard. Winst én goals zijn nodig en dan wordt er in Lier al snel naar Leonardo Rocha gekeken. De 25-jarige Portugese aanvaller is na een mislukte passage bij AS Eupen opnieuw helemaal hot in België. Of hoe zelfs het pad van een geboren goalgetter niet altijd over rozen loopt.

Lees verder

Aad de Mos over het stroeve seizoensbegin van KV Mechelen en Anderlecht: "Buijs of Mazzu: wie zondag verliest, zit in zwaar weer"

"Ik haal de krenten uit de pap", zegt Aad de Mos over de keuzes die hij maakt in de wedstrijden die hij volgt. De clash in de Belgische middenmoot tussen KV Mechelen en Anderlecht, twee roemruchte clubs waarmee de Nederlandse oud-trainer meer dan 30 jaar geleden prijzen pakte, is niet langer een van die krenten. "De terugval van Mechelen kan je minder kwalijk nemen dan die van Anderlecht."

Lees verder

Mama en papa De Cuyper over blauw-zwart verleden van Westerlo-speler: "Als Maxim kon, zou hij zelfs met een gebroken been spelen"

Club Brugge vs. Westerlo, dat is een wedstrijd zonder al te veel geschiedenis. Traditioneel een quasi zekere nederlaag voor de Kemphanen, 17 keer in 19 verplaatsingen. 58 tegengoals, nooit uitzicht op een stunt. Na de straffe Europese prestaties van Club is de Kempense hoop er niet groter op geworden. Eén speler geeft deze confrontatie toch extra pigment: Maxim De Cuyper (21). Smaakmaker in de Jupiler Pro League met een blauw-zwarte toekomst. Samen met papa Fred en mama Sofie fietsen we door het blauw-zwarte verleden.

Lees verder

Paul Herygers en Bart Wellens blikken vooruit op veldritseizoen: "Wout van Aert? Ik denk dat hij gaat focussen op het WK in Hoogerheide"

De ene is cocommentator, de andere ploegleider bij Intermarché - Wanty Gobert en CX Tormans. Allebei zijn ze afkomstig uit de Kempen, mannen van het mulle zand. En samen zijn ze goed voor drie wereldtitels in het veld. Samen blikken Paul Herygers (59) en Bart Wellens (44) vooruit op het nieuwe veldritseizoen, dat voor hen zondag pas écht begint in het Amerikaanse Waterloo. "Mathieu van der Poel heeft meer klasse dan zijn vader, maar zou wel beter wat meer van zijn karakter hebben."

Lees verder

Tim Heemskerk, de trainer die Jonas Vingegaard klaarstoomde voor de Tourzege: "Er zit een Ferrarimotor in hem"

Slechts één man mag dit jaar zowel le maillot jaune van de Tour als een regenboogtrui inkaderen. Hij luistert naar de naam Tim Heemskerk (46), de trainer van zowel tijdritkampioen Tobias Foss als Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Die laatste stoomde hij de voorbije maanden in alle rust klaar voor een nieuw huzarenstukje in de Ronde van Lombardije, waar de Deen zijn eerste Monument hoopt binnen te rijven.

Lees verder

Van Gran Fondo naar de weg: Merksemnaar Olivier Godfroid tekent op zijn 28ste contract bij Baloise - Trek Lions

Afgelopen week versierde Olivier Godfroid (28) uit Merksem zijn allereerste contract bij Baloise - Trek Lions, het team van Sven Nys. "Stiekem heb ik hier wel op gehoopt, maar toen ik drie weken geleden dat telefoontje kreeg, kwam dat best wel onverwacht."

Lees verder

Bloemkooloren, krakende ribben en kapotte vingers: het lichaam van Matthias Casse lijdt onder een leven op de tatami

Amper 25 jaar oud is Matthias Casse, maar zijn monumentale lichaam vertoont toch al veel sporen van een half leven op de judomat. Wat een lijf lijden kan: van kop tot teen.

Lees verder

Domien Loubry (Kangoeroes Mechelen): "Mijn laatste seizoen? Dat weet ik nog niet"

Zaterdagavond werkt Kangoeroes ­Mechelen zijn eerste thuis­wedstrijd van het nieuwe seizoen af. De vicekampioen ontvangt kampioen Oostende. "We willen vooral de misstap van vorige week in Brussels uitwissen", zegt ancien Domien Loubry.

Lees verder

Sebastien raakte zwaargewond bij aanslagen in Zaventem, nu doet hij mee met Ironman: "Ik ben geen slachtoffer, ik ben een overlever"

Zes en een half jaar geleden ontsnapte de Belgische basketballer Sebastien Bellin (44) ternauwernood aan de dood bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. Ondanks de blijvende schade door de tweede bom, maakt de reus met Braziliaanse roots zaterdag een schijnbaar onmogelijke droom waar. Hij doet mee aan de moeder aller triatlons: de loodzware Ironman op Hawaï. "De operaties hebben me hersteld, maar triatlon heeft me genezen."

Lees verder

Trek voorbereid het veld in met de veldritgids van Gazet van Antwerpen: "West-Vlaanderen heeft de fakkel overgenomen van Antwerpen in de cyclocross"

Na jaren van hoogconjunctuur en bijna permanente groei staat het veldrijden voor de winter van de waarheid. Kan de cross overleven in een winter waarin de absolute vedetten hun wedstrijden zien als voorbereiding op het wegseizoen?

Lees verder

LIVE. Volg de Ronde van Lombardije hier op de voet!

Het einde van het wegseizoen nadert, maar er moet nog een Monument gereden worden. Mis hier niets van de Ronde van Lombardije!

Lees verder

Alles wat u moet weten over EK-loting: Rode Duivels in pot 1, confrontatie met Kylian Mbappé én Erling Haaland kan

In de Festhalle in Frankfurt wordt zondag om 12 uur geloot voor de kwalificaties voor EURO 2024, dat over twee jaar in Duitsland wordt gespeeld. Alles wat u moet weten over dat Europees kampioenschap leest u hier.

Lees verder

Derbytime! Dessel Sport wil absoluut drie punten pakken: "We spelen alleen maar geladen matchen tegen Thes"

Bij Dessel Sport hinken ze op twee gedachten dezer dagen. Enerzijds schakelden ze Virton uit in de Beker van België en krijgen ze weldra AA Gent voorgeschoteld. Maar anderzijds blijft groen-wit op vier punten steken in de reguliere competitie. "We hebben onze start volledig gemist."

Lees verder

Anderlecht-CEO Peter Verbeke ligt wakker van het klassement, maar: "De coach ontslaan, dat is nu niet de oplossing"

Anderlecht staat onder druk. Na de schamele 13 op 30 in de competitie stijgt de nervositeit – niet in het minst bij de fans – waardoor coach Felice Mazzu onder vuur ligt. Een nieuwe uitschuiver tegen KV Mechelen is niet toegelaten. Toch probeert CEO Peter Verbeke (39) de situatie bij RSCA rationeel te bekijken en hij is ook zelfkritisch "Misschien hadden we meer moeten inzetten op een ervaren spits, maar we zijn ook geen doodzieke ploeg."

Lees verder

Alle ogen op Valverde en Nibali in Lombardije! Afscheidnemende wielerlegendes fietsen onder luid gejuich samen naar de start

Met de Ronde van Lombardije staat de laatste belangrijke koers van het seizoen op het programma. Voor Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali is het nog meer dan voor de andere renners een speciale wedstrijd. Beide renners nemen na deze koers afscheid van het peloton. Onder luid gejuich fietsten de twee wielerlegendes samen naar de start van hun laatste koers.

Lees verder

Gefrustreerde topdarter mishandelt Belgische speelster (en collega): "Hij moet levenslang geschorst worden"

Ophef in de dartswereld. Tijdens de Spanish Open in Gandia verloor José Justicia de controle. De Spaanse profdarter mishandelde meerdere vrouwelijke speelsters.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp al bibberend naar de winst tegen Leuven Bears

De eerste wedstrijd in de BNXT League bracht voor Telenet Giants Antwerp in een heuse nagelbijter een nipte zege tegen Leuven Bears. De met een double-double uitpakkende Royce Hamm (11 punten, rebounds), Reggie Upshaw en een strak verdedigende Jean-Marc Mwema waren de sterkhouders bij een zwak afwerkend (17 op 61 shots, waarvan 5 op 27driepunters) Antwerp Giants. "Het was geen mooie wedstrijd, maar een "win is een win"," zei Reggie Upshaw.

Lees verder

VIDEO. Het WK gravel, dat is continu opletten geblazen: Italiaanse dames duiken verkeerde weggetje in

In Veneto wordt dit weekend het allereerste WK gravelbiken afgewerkt. De vrouwen beten zaterdagmiddag de spits af, maar merkten al snel dat het gevaar op de grindwegen in een klein hoekje schuilt. En verkeerd rijden, dat kan al eens gebeuren. Vraag dat maar aan Letizia Borghesi en Sofia Bertizzolo.

Lees verder

Peter Wright ziet grootse toekomst voor Dimitri Van den Bergh, maar kan het niet laten en deelt na dartsthriller een steekje uit

Dimitri Van den Bergh slaagde er vrijdag niet in om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd van de World Grand Prix Darts (PDC/691.000 euro). In het Engelse Leicester moest de Antwerpenaar met 3-2 zijn meerdere erkennen in de Schot Peter Wright.

Lees verder

Brugse huurlingen praten openhartig: "Hoefkens is altijd correct en open. En naast het voetbal kan je er perfect een pint mee drinken"

Maxim De Cuyper (21) en Thomas Van den Keybus (21) zijn behalve goede vrienden ook allebei op huurbasis van Club Brugge bezig aan hun tweede seizoen bij Westerlo. Ze praten openhartig over waarom zij voor een stap opzij kozen, terwijl generatiegenoten Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt een transfer naar het buitenland maakten. Zelfs een telefoontje van CEO Vincent Mannaert veranderde niets aan die keuze.

Lees verder

LIVE. Behoudt Beerschot gedeelde leiderspositie in topper tegen RWDM?

Beerschot maakt zaterdagavond de verplaatsing naar Brussel voor de topper tegen RWDM. De Brusselaars ambiëren promotie, maar staan voorlopig teleurstellend zesde. Beerschot daarentegen draait goed mee bovenin. Blijft het na vanavond ook gedeeld eerste? Volg het hier LIVE!

Lees verder

LIVE. Doet Westerlo naam van spektakelploeg alle eer aan in topper tegen Club Brugge?

Tussen twee Champions League-wedstrijden tegen Atlético Madrid door komt Westerlo op bezoek in het Jan Breydelstadion. Kunnen de Kemphanen stunten tegen landskampioen Club Brugge? Volg het hier LIVE!

Lees verder

LIVESTREAM. Filippo Ganna valt werelduurrecord aan: volg het hier op de voet!

Filippo Ganna wil zijn seizoen nog wat glans geven: de Italiaan gaat zaterdagavond vanaf 20u op zoek naar het werelduurrecord. De huidige recordhouder - Daniel Bigham - legde eerder dit jaar 55,548 kilometer af in één uur. Ganna hoopt niet alleen de grens van de 56km te passeren, hij wil ook het niet-gehomologeerde record van Chris Boardman - 56,375 kilometer - aan diggelen rijden. Volg het hier via een livestream.

Lees verder

Beerschot-fans laten zich negatief opmerken met discriminerende gezangen tegen RWDM-aanhang

De Beerschot-supporters hebben zich zaterdagavond van hun minst fraaie kant laten zien tijdens de uitwedstrijd tegen RWDM. Het uitvak scandeerde op een bepaald moment 'Dat is een vak vol makakken' naar de thuissupporters.

Lees verder

ONS OORDEEL. Blunder van Van den Bergh is doodsteek voor Beerschot, ook afwerking ontbrak in Brussel

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen RWDM en Beerschot.

Lees verder

Die mist hij niet vaak (nooit eigenlijk): Hans Vanaken knalt niet te missen kans huizenhoog over doel tegen Westerlo

Club Brugge kreeg op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League promovendus Westerlo over de vloer in Jan Breydel. Trainer Carl Hoefkens gaf enkele spelers rust na de Europese triomf tegen Atlético Madrid, maar Hans Vanaken startte wel in de basis. De kapitein van blauw-zwart liet voor rust echter een kans liggen die hij normaal gezien niet zou laten liggen.

Lees verder

ONS OORDEEL. Matchwinnaar Foster en doelman Bolat uitblinkers bij Westerlo

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen Club Brugge en Westerlo.

Lees verder

REACTIES. Beerschot: "RWDM parkeerde de bus en speculeerde op de counter"

"Dit is een onnodige nederlaag. Ik denk dat we minstens een punt en eigenlijk zelfs een overwinning hadden verdiend", zei Beerschot-middenvelder Dante Rigo na de 2-0 nederlaag bij RWDM.

Lees verder

REACTIES. De Cuyper (Westerlo) na stunt tegen zijn Club: "Het dak er af in de kleedkamer"

Voor Maxim De Cuyper werd het een avond in het Jan Breydelstadion om niet snel te vergeten. Uitgerekend tegen de club door wie hij wordt uitgeleend aan Westerlo zorgden hij en zijn maats voor een historische stuntzege. "Uiteraard was het speciaal om in dit stadion, waar zoveel mensen in de tribune zaten die ik ken, te spelen. We overleefden het eerste kwartier. Met wat geluk had Club Brugge twee of drie keer kunnen scoren in dat openingskwartier. Nadien zijn we gegroeid en kregen we enkele kansen. Ook ik. Ik weet niet of ik gejuicht had als ik gescoord had", glimlachte de linkerflankspeler.

Lees verder