Doorgaan naar hoofdcontent

Baron en barones zwaaien exclusief deuren van hun kasteel open: “Ook wij voelen energiecrisis. We hebben dit jaar n...

HLN
Baron en barones zwaaien exclusief deuren van hun kasteel open: "Ook wij voelen energiecrisis. We hebben dit jaar nog geen druppel stookolie gekocht"
Hoe is het om te leven als een kasteelheer en kasteeldame? Is het achter de kasteelpoort al goud wat blinkt of moeten baronnen en baronessen zoals elke sterveling in tijden van energiecrisis op hun centen letten? Bernard della Faille d'Huysse (59) en barones Elisabeth du Bois de Vroylande (57) laten ons meekijken in hun kasteel, hun familietradities én hun portemonnee. "Wij hadden niet het gevoel dat we met dit kasteel een mooie erfenis hadden gekregen. Het leek eerder een vergiftigd geschenk."
Lees verder

INTERVIEW. Christian Benteke, 'vergeten' Duivel in de VS: "Het WK? Niet het gevoel dat keuzes gemaakt worden op basis van mijn prestaties"
Christian Benteke (31), de ietwat vergeten spits van de Rode Duivels. Aan de slag in 'the USA', hopend op het WK in Qatar. "Misschien is de bondscoach geen fan van spelers met mijn profiel. Het zou niets aan mijn status veranderd hebben, mocht ik bij Crystal Palace gebleven zijn."
Lees verder

"Hij is de magie": hoe Kompany van bouwwerf Burnley de best voetballende ploeg van de Championship maakte
Zou hij met Anderlecht inzitten? Vincent Kompany (36) beleeft - in tegenstelling tot 'zijn' RSCA - topweken. Vijftien matchen op rij ongeslagen intussen. Maar hoe kreeg hij Burnley weer sexy? Alles begon met een lijst van 20 spelers uit onze competitie...
Lees verder

Niels Albert en Michel Wuyts trekken hun laarzen aan nu het seizoen écht begint: "€25.000 startgeld voor Van Aert? Met plezier, áls hij naar mijn viptent komt"
De laarzen mogen aan. Dit weekend begint de cross écht. De Wereldbeker komt naar België, de Superprestige trapt af en dinsdag is er de eerste klassieker op de Koppenberg. Onze analisten Michel Wuyts (65) en Niels Albert (36) draaiden al warm. "Ik zou ervan huiveren moest het publiek Van der Poel aan Australië blijven herinneren. Doe dat alstublieft niet, daarvoor is die mens veel te fideel."
Lees verder

Niels Albert en Michel Wuyts fileren het veldritseizoen: "25.000 euro startgeld voor Van Aert? Met plezier, áls hij naar mijn viptent komt"
De laarzen mogen aan. Dit weekend begint de cross écht. De Wereldbeker komt naar België, de Superprestige trapt af en dinsdag is er de eerste klassieker op de Koppenberg. Onze analisten Michel Wuyts (65) en Niels Albert (36) draaiden al warm. "Ik zou ervan huiveren moest het publiek Van der Poel aan Australië blijven herinneren. Doe dat alstublieft niet, daarvoor is die mens veel te fideel."
Lees verder

Namen dooft deel van openbare verlichting vanaf 1 november
Om het hoofd te bieden aan de hoge prijzen voor elektriciteit, dooft de stad Namen vanaf 1 november een deel van de openbare verlichting tussen middernacht en 5 uur. Dat heeft het schepencollege bekendgemaakt.
Lees verder

'Rebel' van Adil en Bilall in de prijzen gevallen op het Philadelphia Film Festival
Goed nieuws voor Adil El Arbi (34 en Bilall Fallah (36). Hun film 'Rebel' is namelijk in de prijzen gevallen op het Philadelphia Film Festival. De prent ging naar huis met de prijs voor Best Narrative Feature. Het nieuws komt er nog geen maand na de releasedatum van 'Rebel'.
Lees verder

Met de wagen op reis tijdens de herfstvakantie? Zo check je of je autoverzekering wel of niet geldig is in het buitenland
Wist je dat je met je autoverzekering niet in elk Europees land gedekt bent? Ben je van plan er met de wagen op uit te trekken deze herfstvakantie, dan is het dus belangrijk om vóór je vertrek te checken of je in orde bent. Is dat niet het geval, neem dan meteen contact op met je verzekeraar. Independer.be legt uit waarop je moet letten.
Lees verder

Sonny Colbrelli moet noodgedwongen zijn fiets aan de haak hangen
Sonny Colbrelli moet op 32-jarige leeftijd stoppen met wielrennen. De voormalige Europese kampioen zakte eerder dit jaar na een rit in de Ronde van Catalonië ineen en zag zo zijn seizoen in rook opgaan. Volgens La Gazzetta dello Sport verbiedt de Italiaanse wielerbond hem om terug te keren in het peloton.
Lees verder

"Je kan perfect overleven op cola en chips, maar dan gebruik je al je reserves op": welke voedingssupplementen heb je nodig?
De kou nadert met rasse schreden. Voor veel mensen hét signaal om naar voedingssupplementen te grijpen, onder meer om hun immuunsysteem een boost te geven. Maar halen we niet al voldoende vitaminen en mineralen uit onze voeding? Van welke stoffen nemen we toch best een supplement in? En wat zijn de risico's? Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote, verbonden als gastprofessor aan de associatie KU Leuven, geeft advies.
Lees verder

Bart Peeters en zangeres Meskerem Mees bewonderen elkaar: "Je moet geweldig pretentieus durven zijn in deze job"
België barst van het muzikaal talent, maar wie heeft what it takes om echt door te breken? Ancien en singer-songwriter Bart Peeters (62) raakt niet uitgepraat over opkomende zangeres Meskerem Mees (23). Zij is een rustige, oude ziel, hij de eeuwige jongen die barst van de energie. Al zijn ook hun gelijkenissen als muzikanten treffend. "Ik heb meer ongelukkige dagen dan dagen waarop ik expliciet gelukkig ben."
Lees verder

Uitgelaten Dimitri Van den Bergh na winst in eerste ronde EK Darts: "Gemiddelde van 101? Wow, yes!" - Price en Van Gerwen gaan verrassend onderuit
Dimitri Van den Bergh heeft de Noord-Ier Daryl Gurney geklopt in de eerste ronde van het EK Darts. Een sterke 'Dancing Dimi' haalde het in Dortmund met 6-2. In de volgende ronde treft hij de Engelsman Ross Smith.
Lees verder

Vannacht zetten we de klok een uur achteruit: onze wetenschapsexpert geeft advies om zo snel mogelijk te wennen aan het winteruur
Het is weer zover. Komende nacht zetten we met zijn allen de klok een uur achteruit. En zoals ieder jaar vragen we ons dan af: schaffen we het winter- of zomeruur niet beter gewoon af? En zo ja, welke tijd laten we dan best in het verleden? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters geeft mee wat voor wetenschappers de beste optie lijkt, én geeft advies om de uurwisseling vlot te laten verlopen.
Lees verder

Wát een invalbeurt: Openda kroont zich met loepzuivere hattrick tot matchwinnaar bij Lens en zweept daarna het publiek op
Loïs Openda heeft zijn RC Lens de volle buit bezorgd op de dertiende speeldag van de Ligue 1. De 22-jarige aanvaller viel tegen Toulouse tien minuten na de rust in en zorgde met een zuivere hattrick (60., 87., 90.+3) in zijn eentje voor de 3-0-overwinning. Zo komt er voor de ex-Bruggeling een einde aan een reeks van zes wedstrijden zonder doelpunt.
Lees verder

LIVE GP F1 Mexico. Russell domineert tweede oefensessie, Leclerc crasht - Verstappen: "Elke race die dit seizoen nog komt, wil ik winnen"
Dit weekend wordt op de Autódromo Hermanos Rodríguez de GP Formule 1 van Mexico afgewerkt. Pakt Max Verstappen, die zoals geweten al wereldkampioen is, er een nieuwe zege? Of is het deze keer de beurt aan iemand anders? De GP van Mexico volgt u hier op de voet!
Lees verder

De LA Lakers gaan opnieuw onderuit en evenaren slechtste seizoensstart ooit
De LA Lakers hebben hun vijfde nederlaag in evenveel wedstrijden geleden in de NBA. De topploeg uit LA ging met 111-102 onderuit in Minnesota. Het evenaart zo haar slechtste seizoensstart ooit.
Lees verder

De zon straalt, letterlijk én figuurlijk: NASA deelt opmerkelijk beeld van 'glimlachende' zon
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft een bijzonder beeld gedeeld van onze zon. Net zoals op andere foto's zie je de zon stralen, maar dit keer lijkt ze dat ook figuurlijk te doen. En wie wordt er nu niet gelukkig van een glimlachende zon?
Lees verder

Spaanse verpleegster doodgestoken in Brussel
In Brussel is afgelopen donderdag een 23-jarige vrouw van Spaanse nationaliteit om het leven gebracht met messteken. Dat melden Sudinfo en verschillende Spaanse media, en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De vermoedelijke dader, de 24-jarige ex-partner van het slachtoffer, werd opgepakt. Volgens mediaberichten was de jonge vrouw een verpleegster die in juni naar België was verhuisd om hier aan de slag te gaan.
Lees verder

Hangt je auto vol met stof of andere vuiligheid? Zo maak je hem schoon zonder krassen en strepen
Met een coating op je carrosserie hoef je jouw auto niet zo grondig te wassen, maar heb je die niet, dan zal je toch geregeld aan het poetsen moeten gaan. Daarbij ga je best op een goede manier te werk om geen krassen of strepen op je lak te krijgen. Hoe je dat best doet, waar je op moet letten en hoe je dat vlekkeloze resultaat krijgt, vertelt Yves De Boeck, docent carrosserie bij Syntra Mechelen.
Lees verder

INTERVIEW. Philip Zinckernagel, de Deense X-factor van Standard: "Voor elke wedstrijd mediteer ik even"
Standard-aanvaller Philip Zinckernagel (27) wil constant groeien, als voetballer en als mens. In zijn late tienerjaren ging hij met een persoonlijke mental coach aan de slag. Ze bellen elkaar twee keer per week. "Mijn ogen gingen open. Was ik er maar eerder mee gestart."
Lees verder