Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. “Waarom zou je een lijk verbergen als je niks met de moord te maken hebt?”

HLN
ASSISEN. "Waarom zou je een lijk verbergen als je niks met de moord te maken hebt?"
In hun pleidooien over de campingmoord hebben de burgerlijke partijen het hardst uitgehaald naar de derde beschuldigde, Romuald Verburgh. Die ontkent nog altijd dat hij klappen uitdeelde aan slachtoffer Mihael Parrent. Maar als er op de laatste procesdag van de week al iets bleek, dan was het dat Verburgh wel heel losse handjes had.
Lees verder

Zondag geen 'De Zevende Dag' door vakbondsactie: "Rechtstreekse aanleiding is Septemberverklaring"
Door een staking van de crew van 'De zevende dag' zal het actuaprogramma komende zondag niet te zien zijn op één. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Directe aanleiding is de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. "Die voorzag in een paar miljoen extra werkingsmiddelen, terwijl de kosten met tientallen miljoenen zijn gestegen", zegt Carlos Van Hoeymissen (ACV Transcom). Mogelijk volgen de komende dagen nog meer acties.
Lees verder

LIVE. GOAL! Standard met verstomming geslagen: Seraing komt meteen op voorsprong!
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Sclessin • Boekt Standard vijfde zege op rij?
Lees verder

Amerikaanse legerarts en zijn vrouw probeerden gevoelige militaire informatie door te spelen aan Rusland
Een arts van het Amerikaanse leger en zijn vrouw, een anesthesiste, worden in de VS vervolgd omdat ze zouden samengespannen hebben om gevoelige informatie over militaire patiënten door te spelen aan Rusland. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag bekend.
Lees verder

LIVE. Standard ontsnapt aan dubbele achterstand tegen Seraing na defensief geklungel
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Sclessin • Boekt Standard vijfde zege op rij?
Lees verder

30 burgerdoden en 88 gewonden bij Russische aanval in Zaporizja
In Oekraïne zijn 30 mensen omgekomen bij een Russische aanval op burgers. Dat heeft de lokale politie van Zaporizja, een regio die door de Russen gedeeltelijk wordt bezet, gezegd. Er vielen ook 88 gewonden. De politie spreekt van een oorlogsmisdaad. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt Rusland in een reactie "bloeddorstig tuig".
Lees verder

'Bloempotkachel' vat plots vuur: "Een alternatief om je huis mee te verwarmen? Zeker niet"
In de nacht van donderdag op vrijdag is omstreeks 1 uur brand uitgebroken in een woning te Hoogstraten. De oorzaak? Een zogenaamde 'bloempotkachel', een geïmproviseerde verwarming gemaakt met theelichtjes en een stenen bloempot. "Een rage die niet zonder gevaar is", zegt brandweerkapitein Jacques Van Gils.
Lees verder

Software achter 'WRC Generations' wordt gebruikt om nieuwe coureurs te scouten
Met een speciale afgeleide versie van aanstaande rallygame 'WRC Generations' zoekt de wereldwijde automobielfederatie FIA naar beloftevolle jonge coureurs. Het is een opsteker voor de relatief kleine Franse gamestudio KT Racing, gespecialiseerd in racespellen, en de achterliggende engine die dat bedrijf de afgelopen 16 jaar is blijven doorontwikkelen.
Lees verder

Biden reageert op toespraak Poetin: "VS en hun bondgenoten zullen zich niet laten intimideren"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in een toespraak in het Witte Huis gezegd dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten zich niet zullen laten intimideren door de Russische president Vladimir Poetin. Hij beloofde dat de NAVO "elke centimeter" van haar grondgebied zal verdedigen.
Lees verder

LIVE. 0-2! Poaty knalt Seraing op dubbele voorsprong tegen Standard
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Sclessin • Boekt Standard vijfde zege op rij?
Lees verder

Geen verrassing: Rusland gebruikt veto tegen VN-resolutie die annexatie veroordeelt
Zoals verwacht heeft Rusland vrijdag zijn veto gebruikt tegen een resolutie binnen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties waarin de annexatie van Oekraïens grondgebied door Rusland wordt veroordeeld als een schending van het internationaal recht.
Lees verder

Knappe zege van Yellow Tigers op WK volleybal: gastland Nederland gaat voor de bijl
Knappe overwinning van de Yellow Tigers op het WK volleybal. Onze Belgische dames klopten gastland Nederland met 1-3. De Tigers waren sinds gisteren al zeker van een plaats in de tweede ronde. Zondag sluiten ze de eerste groepsfase af tegen Kameroen.
Lees verder

Indexering van ministersalarissen op tafel van begrotingsconclaaf
Binnen de federale regering wordt nagedacht over de indexering van de salarissen van de ministers. Dat is uit goede bron vernomen.
Lees verder

Standard weer met voeten op de grond na pijnlijke derbynederlaag tegen Seraing
Geen vijfde opeenvolgende zege voor Standard, wel een domper van jewelste. In de heksenketel van Sclessin verkocht de kleine Luikse broer Seraing de troepen van Ronny Deila een uppercut zoals Standard er zelf twee weken geleden Club Brugge één had toegediend.
Lees verder

Standard weer met voeten op de grond na pijnlijke derbynederlaag: "Seraing had het al vroeger kunnen afmaken"
Geen vijfde opeenvolgende zege voor Standard, wel een domper van jewelste. In de heksenketel van Sclessin verkocht de kleine Luikse broer Seraing de troepen van Ronny Deila een uppercut zoals Standard er zelf twee weken geleden Club Brugge één had toegediend.
Lees verder

BASKET ACTUA. Limburg United opent BNXT League met knaller: 101-79 zege tegen Bergen.
Dat is een openen met een knaller! Limburg United was indrukwekkend in zijn eerste seizoensmatch tegen Bergen: 101-79. IJzersterk in defensie, met een hoge intensiteit - getekend: Quentin Serron - en een loepzuivere afwerking (15 driepunters). Het nieuwe United geeft meteen zijn visitekaart af.
Lees verder

Zelensky: "Oekraïense troepen boeken aanzienlijke resultaten in het oosten"
Het Oekraïense leger heeft volgens president Volodymyr Zelensky "aanzienlijke resultaten" geboekt in het oosten van het land. Het Oekraïense staatshoofd benoemde daarbij de successen in Lyman, een door Rusland bezet bolwerk waar pro-Moskou-troepen grote moeite hebben om de controle te behouden.
Lees verder

Duitse politie zet "alle beschikbare middelen" in op zee tegen na Nord Stream-incident
De Duitse politie patrouilleert met "alle beschikbare middelen" op de Noord- en Oostzee na de ontploffingen die de onderzeese aardgaspijpleidingen Nord Stream hebben beschadigd. Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser vrijdag aan de krant Süddeutsche Zeitung.
Lees verder

LIVE (16u). OH Leuven ontvangt Union
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 16u • Den Dreef • OHL heeft 17 punten, Union eentje minder
Lees verder

LIVE (20u45). Wat doen AC Milan-Belgen op bezoek bij Empoli?
• Serie A • Speeldag 8 • Aftrap: 20u45 • Stadio Carlo Castellani
Lees verder