Doorgaan naar hoofdcontent

Anderlecht-fan veroordeeld tot acht weken gevangenis na rellen tijdens Europese partij tegen West Ham

Anderlecht-fan veroordeeld tot acht weken gevangenis na rellen tijdens Europese partij tegen West Ham

Een Anderlecht-fan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht weken vanwege het aanvallen van een reddingswerker na de Conference League-wedstrijd van donderdag tussen het Engelse West Ham United en paars-wit in Londen. De supporter verscheen zaterdag voor een plaatselijke rechtbank, zo meldt BBC.

Lees verder

Eerst droog, later op de dag toenemende kans op neerslag

In vele streken verwacht het KMI zondag lange tijd droog weer, met soms enkele opklaringen. Vanochtend is het aan zee wisselend bewolkt met kans op een bui. Over het zuidoosten is het vaak zwaarbewolkt met soms wat regen of motregen.

Lees verder

Het zijn zotten die werken

Een hervorming van het sociaal energietarief is de ­sleutel om de verarmende ­middenklasse een duw in de rug te geven, schrijft Zelfa Madhloum.

Lees verder

Elf doden bij schietpartij tijdens Russische militaire training: 'Schutters kwamen uit Tadzjikistan'

Op een militair oefenterrein bij de Russische stad Belgorod, waar rekruten worden opgeleid, zijn zaterdagavond bij een incident elf mensen gedood en vijftien anderen verwond. Het Russische ministerie van Defensie spreekt van een terroristische aanslag.

Lees verder

Mooi, maar niet bijster gezellig

Bob Dylan gaf zaterdag in Vorst Nationaal zijn beste concert in jaren, maar verknalde de sfeer zelf door zijn afstandelijke houding tegenover het publiek. Misschien kan hij bij een volgende gelegenheid zijn piano dwars opstellen, zodat zijn fans hem ook kunnen zien.

Lees verder

Titelverdedigster Emma Plasschaert moet leiding uit handen geven

Emma Plasschaert begint als tweede aan de slotdag van het WK zeilen in de ILCA 6-categorie (ex-Laser Radial) in het Amerikaanse Kemah.

Lees verder

Eerste Wereldoorlogscène op het slagveld in Bachmoet

De Russen proberen het verhaal van de oorlog te keren in Bachmoet. Van de 77.000 inwoners die de stad ooit telde, blijven enkel ouderen over. Rusland laat de stad niet los omdat ze een toegangspoort is naar twee grote steden verderop. Beelden van de loopgraven rond de stad echoën naar een oorlog uit een ver verleden.

Lees verder

Zwaar onweer op Kreta eist twee mensenlevens

Zware herfststormen hebben tijdens het weekeinde op het Griekse eiland Kreta aan zeker twee mensen het leven gekost. Het noodweer richtte enorme schade aan. De regionale gouverneur van Kreta sprak zondag over 'het ergste onweer van de laatste honderd jaar'.

Lees verder

Belgische film 'Close' wint hoofdprijs op Hamptons Film Festival in VS

De film Close van Lukas Dhont heeft de hoofdprijs gewonnen op het 30ste Hamptons Film Festival in de Verenigde Staten. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Lees verder

Staatssecretaris De Bleeker stelt ultimatum aan hardleerse energieleveranciers: 'Los het op of er komen boetes'

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) geeft energieleveranciers die ondanks herhaaldelijk aandringen en boetes van de Economische Inspectie nog steeds geen performante klantendienst hebben, nog een week de tijd om met een 'duidelijk stappenplan' te komen. Als dat er niet komt, stapt ze naar de rechter. Dat heeft De Bleeker zondag gezegd in De zevende dag.

Lees verder

Koen Naert wint halve marathon van Brugge

Koen Naert heeft zondag de halve marathon van Brugge gewonnen. De voormalige Europese marathonkampioene haalde het in een bescheiden 1u06:33.

Lees verder

Beelden tonen hoe appartementsgebouw van 24 verdiepingen hoog in brand staat in Istanbul

Een wolkenkrabber in Istanbul vatte zaterdagavond vuur na een storing in een airconditioning op de eerste verdieping. De aanwezige inwoners van de 125 appartementen in het gebouw moesten via de trappen geëvacueerd worden omdat de lift het al begeven had.

Lees verder

Oproep | Wat is uw ervaring met klantendienst van energieleverancier?

Ombudsdiensten worden overstelpt met klachten over de klantendiensten van energieleveranciers. De Standaard zoekt lezers die willen getuigen over hun ervaringen.

Lees verder

Ook wie collectieve teller heeft, heeft recht op energiekorting

Ook bewoners met een collectieve verwarming op gas hebben recht op de energiepremie van (hoogstwaarschijnlijk) 196 euro per maand die wordt toegekend in de wintermaanden, dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) verduidelijkt bij De zevende dag.

Lees verder

Titelverdedigster Lotte Kopecky wordt vierde in puntenkoers, Britse Evans pakt goud

Lotte Kopecky heeft op de slotdag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines net geen derde medaille kunnen pakken. Als titelverdedigster werd ze zondag vierde in de puntenkoers.

Lees verder

Paddington-beertjes als eerbetoon voor de Queen worden aan goed doel geschonken

De meer dan duizend Paddington-beertjes die aan de poort van Buckingham Palace zijn achtergelaten na de dood van de Britse Queen Elizabeth zullen aan het goede doel geschonken worden. Dat laat het paleis weten.

Lees verder

Verschroeiende start met drie goals in negen minuten levert Standard overwinning op tegen onmachtig Antwerp

Standard heeft de eerste topper van Super Sunday relatief eenvoudig met 3-0 gewonnen van een onmondig Antwerp. Dankzij een verschroeiende start van de Rouches stond die eindstand al na amper negen minuten op het scorebord. William Balikwisha, Denis Dragus en Cihan Canak lieten de netten trillen in een kolkend Sclessin. Standard springt door de zege voorlopig naar plek drie.

Lees verder

Geen brooddoos met chips op school, maar zelfgemaakte soep: 'Thuis mag ik nu ook helpen koken'

Steeds meer kinderen komen met een lege brooddoos naar school. Lokale overheden, non-profitorganisaties en scholen proberen zelf de honger van hun leerlingen te stillen. De Standaard ging kijken in 't Speelscholeke in Deurne, waar een maaltijd meer dan een maaltijd is.

Lees verder

Frontex bevestigt dat 92 migranten naakt achtergelaten werden aan Turks-Griekse grens

Het Europese grensagentschap Frontex bevestigt dat er vrijdag 92 naakte migranten zijn aangetroffen aan de grens tussen Turkije en Griekenland. Volgens een woordvoerster vertoonden enkele migranten zichtbare verwondingen.

Lees verder

AA Gent spoelt Europese kater door met duidelijke overwinning tegen tien man van KV Mechelen

De wolken boven de Ghelamco Arena zijn opnieuw iets minder donker. Dankzij een vlotte 3-0 zege tegen een ontstellend pover KV Mechelen, kunnen de Buffalo's even opgelucht ademhalen. Toch kan de vlag nog niet uit in de Ghelamco Arena. Komende woensdag volgt een echte test op bezoek bij Union. Malinwa komt ondertussen steeds meer in vieze papieren in de rangschikking en moet zich dringend herpakken.

Lees verder

Real Madrid is Barcelona de baas in Clasico

Real Madrid toonde zich de betere van FC Barcelona in de Clasico. Zonder de geblesseerde Thibaut Courtois en Eden Hazard trok de Koninklijke een prestigieuze 3–1 winst over de streep in Santiago Bernabeu.

Lees verder

Xi voelt zich eerder bedreigd en onzeker dan tevreden

Pessimisme troef in de opmerkelijk korte openingsspeech van Xi Jinping op het 20ste partijcongres van de Communistische Partij. Al liet de Chinese president minder dan voorheen in zijn kaarten kijken.

Lees verder

Mignolet smoort Brussels reveil van Anderlecht

Ondanks een zesde nederlaag in twaalf matchen kan Anderlecht weer hoopvol zijn. Met zes jongeren in de basis bood het strijd, intensiteit en voetbal tegen Club Brugge. Alleen Simon Mignolet in een begenadigde week voorkwam een Brussels reveil.

Lees verder

Het moet gedaan zijn met: er zijn oneindig veel wachtenden voor u

Ellenlange wachttijden en onbereikbare medewerkers: de regering roept energieleveranciers op het matje om hun klantendienst te verbeteren. Maar 'vooral vragen over overheidsmaatregelen overstelpen onze diensten', stellen die.

Lees verder

Na twee wereldtitels op rij pakt Emma Plasschaert nu brons op WK zeilen

Na twee wereldtitels op rij staat Emma Plasschaert in de Ilca 6-klasse opnieuw op het WK-podium, met brons.

Lees verder

Union kent geen enkele moeite met KV Oostende en legt er zes in het mandje

Die thuiswedstrijden tegen Union zullen ze in Oostende liever niet meer zien komen. Vorig seizoen kwam Union met 1-7 winnen, deze keer scoorde het een goaltje minder: 1-6. Vanzeir (2x), Sykes, Adingra, Boniface en Puertas zorgden voor de Brusselse goals, Ambrose 'redde' de eer.

Lees verder

Einde van ethische bank NewB: beetje jammer, beetje helaas

Als we enkele jaren teruggaan in de tijd dan zien we hoe onze grote banken, megalomane banken, een na een bijna omvallen en moeten gered worden tijdens de bankencrisis. De tijd was rijp voor een nieuwe bank. Een ethische bank. NewB zou het anders en beter doen. Maar nu weten we dat het niet gelukt is. Waarom? En hoe anders was NewB echt?

Lees verder

Hoe de Britse premier haar eigen economie versmacht

'Bijna niets lijkt nog te werken in Groot-Brittannië en het kan nog erger worden.' Dat schreef The Economist eind augustus. En The Economist kreeg gelijk: de regering van Liz Truss zag deze week het Britse pond ongekend diep wegzakken, ze werd op de vingers getikt door het IMF, en de Bank of England moest alle zeilen bijzetten om te redden wat er te redden viel. Wat is er aan de hand met de Britten en hun economie?

Lees verder

Mignolet smoort Brussels reveil

Ondanks een zesde nederlaag in twaalf matchen kan Anderlecht weer hoopvol zijn. Met zes jongeren in de basis bood het strijd, intensiteit en voetbal tegen Club Brugge. Alleen Simon Mignolet in een begenadigde week voorkwam een Brussels reveil.

Lees verder

Regen spelbreker op zeer zachte herfstdag

Deze ochtend zijn er nog enkele tijdelijke opklaringen mogelijk. Een groot deel van de dag wordt het echter zwaarbewolkt met regen of buien. De neerslag valt eerst over de noordwestelijke landshelft.

Lees verder

Opnieuw explosies in Kiev

De Russische bombardementen op Oekraïense steden blijven aanhouden. Vanochtend vonden alweer twee explosies plaats. Bij de ontploffingen van vorige week vielen negentien doden.

Lees verder

Enorm veel meldingen: waar komen al die lieveheersbeestjes plots vandaan?

Opvallend veel lieveheersbeestjes vliegen momenteel rond, op zoek naar een plek om te overwinteren.

Lees verder

Chaos op luchthaven Charleroi

Door een staking bij het veiligheidspersoneel is het verkeer rond de luchthaven van Charleroi maandagochtend verzand in grote chaos. Dat meldt de RTBF.

Lees verder