Doorgaan naar hoofdcontent

Alles wat u moet weten over het EK Darts, waar Dimitri Van den Bergh na reeks nederlagen de rug wil rechten

HLN
Alles wat u moet weten over het EK Darts, waar Dimitri Van den Bergh na reeks nederlagen de rug wil rechten
Na de World Grand Prix staat met het EK Darts al het volgende televisietoernooi op de agenda. Dimitri Van den Bergh is de enige Belg van de partij. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi in Dortmund.
Lees verder

Schoten te horen op beelden waarin man in wilde weg op auto's en mensen schiet in Spanje: twee doden en meerdere gewonden, ook schutter omgekomen
Bij de schietpartij die woensdagochtend plaatsvond aan de rand van Argamasilla de Calatrava in de Spaanse provincie Ciudad Real zijn twee doden en minstens twee gewonden gevallen, zo melden Spaanse media. De schutter, een vijftiger, werd door de politie doodgeschoten.
Lees verder

Veegt Rusland dopingzaak-Valieva in de doofpot? Antidopingagentschap meldt datum, details en vonnis van proces stil te houden
Eerst stal ze de show op de Winterspelen in Peking, met sprongen die niemand anders zo goed beheerste. Vervolgens kraakte ze onder een storm van dopingberichten. Negen maanden later is nog altijd niet duidelijk welke straf kunstschaatster Kamila Valieva nu te wachten staat. En als het van Rusland afhangt, zal dat ook zo blijven.
Lees verder

Homokoppel pleegt zelfmoord omdat hun relatie niet aanvaard werd in Armenië
Nog één kus en dan samen de dood in: een homokoppel heeft zelfmoord gepleegd in de Armeense hoofdstad Yerevan omdat hun relatie niet aanvaard werd. "Een gelukkig einde. We hebben gezamenlijk beslist om deze foto's te delen", klinkt het in hun laatste Instagrambericht.
Lees verder

Nog één kus en dan samen de dood in: homokoppel pleegt zelfmoord omdat hun relatie niet aanvaard werd
Nog één kus en dan samen de dood in: een homokoppel heeft zelfmoord gepleegd in de Armeense hoofdstad Yerevan omdat hun relatie niet aanvaard werd. "Een gelukkig einde. We hebben gezamenlijk beslist om deze foto's te delen", klinkt het in hun laatste Instagrambericht.
Lees verder

RECENSIE. 'Zillion': "Matteo Simoni speelt Black Magic niet. Hij ís de pornokoning"
De film 'Zillion' kreeg dinsdagavond de spectaculairste première in jaren. "Een echt meesterwerk", klonk het unisono uit de monden van bekend Vlaanderen. Maar is de prent over de op- en ondergang van discotheekuitbater Frank Verstraeten wel echt de hype waard? Onze man deelt z'n eerlijke oordeel. "Dit is een film die zowel qua muziek, acteurs als personages helemaal uit zijn voegen barst."
Lees verder

Hoe snel merk je de prijsdaling van gas in je voorschotten? Dat hangt af van één code op je gasfactuur
De hoge pieken van de gasprijs liggen (voorlopig) achter ons, en de dalende tendens lijkt zich nog even voort te zetten. Maar of je die daling snel zal merken op je voorschotfactuur, hangt af van je contracttype. Wie een variabel contract heeft, is namelijk niet zeker dat zijn voorschotten meteen zullen zakken. Veel hangt af van één code op je factuur.
Lees verder

Niels Destadsbader en Dieter Coppens gaan uit de kleren om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker: "Als we met onze stripact één leven kunnen redden, is de missie al geslaagd"
Als Niels Destadsbader (34) en Dieter Coppens (44) zich letterlijk blootgeven aan het publiek, is daar een goede reden voor. Ze willen mannen aansporen om zich regelmatig te laten controleren op prostaat- en teelbalkanker. Hoe belangrijk dat is, ondervonden ze allebei bij hun eigen vader. In 'Story' doen ze hun verhaal.
Lees verder

Nederlandse tankstations waarschuwen voor dieseltekorten: "Voorraden zijn uiterst grillig", in ons land loopt het niet zo'n vaart
De kans is groot dat er bij sommige, lokale, tankstations in Nederland straks geen diesel meer te krijgen is als gevolg van nieuwe Europese sancties tegen Rusland. Daarvoor waarschuwt een belangenorganisatie van zelfstandige tankstations. In België zijn er volgens de sector geen soortgelijke signalen.
Lees verder

"Je levert 2% in op je pensioen per jaar dat je minder hebt gewerkt": wat doe je best met je geld na je 60ste?
Na je 60ste verandert er heel wat op financieel vlak. Maar hoe ga je dan best om met je geldzaken om toch een comfortabel pensioen te krijgen? We stellen zeven vragen aan financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck (VRT), die er samen met zijn Knack-collega Ewald Pironet een verhelderend boek over schreef: Investeren in de derde helft van je leven. "Algemeen gesteld bedraagt het wettelijk pensioen iets minder dan de helft van je laatste loon."
Lees verder

Europese Commissie: binnenkort flitsbetalingen bij alle banken, zonder meerkosten
Banken in de Europese Unie moeten betalingen binnen 10 seconden overmaken als hun klanten dat willen, als het aan de Europese Commissie ligt. Die flitsbetalingen mogen volgens het wetsvoorstel niet meer kosten dan 'normale' betalingen. Ook wil de Commissie dat banken checken of het rekeningnummer overeenkomt met de naam van de begunstigde, om zo oplichting te helpen vermijden.
Lees verder

Wanneer de camera's niet meer welkom waren: de 'Zillion'-afterparty door de ogen van onze BV's
Na de première van de langverwachte film 'Zillion' volgde nog een spectaculaire afterparty in de Waagnatie in Antwerpen. Daar konden de aanwezigen na al die jaren nog eens een stevig feestje in ware Zillion-stijl meemaken. Na 1 uur 's nachts waren camera's niet meer welkom, maar bekende Vlamingen gaven op sociale media toch nog een inkijk in hoe het feestje met slangen, dansers en veel vuurwerk eraan toe ging.
Lees verder

Foto van 'stoffige' mijnwerker bij basketbalwedstrijd gaat viraal: "Hij is de vader van het jaar"
Een foto van een mijnwerker in vuile werkkledij en zijn 3-jarig zoontje die een basketbalwedstrijd in de Verenigde Staten bezoeken, gaat viraal. De man trok meteen na zijn werk naar het basketbalstadion van Kentucky University om geen seconde van de wedstrijd te missen.
Lees verder

Cynthia en Stephan werkten én werden verliefd in de Zillion: "Vrouwen kickten op me, maar ik wilde enkel haar"
Cynthia en Stephan waren twee begeerde Zillion-werknemers. Zij de knappe serveerster, hij de stoere portier, die meteen Cynthia in het oog had. "Niet moeilijk met de outfits die ze moest dragen." Een kwarteeuw én een Zillion-baby later blikt het koppel terug op hun absurde romance op en naast de mythische dansvloer, waar de verleidingen niet te tellen waren. "Dat onze relatie dát overleefd heeft... Dat vind ik het mooiste."
Lees verder

Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin
De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag vanuit een controlecentrum de training gevolgd van Russische strijdkrachten die een zogenaamde nucleaire aanval uitvoerden. Er werden onder meer kruis- en ballistische raketten, waaronder die voor de lange afstand, afgeschoten. Ook onderzeeërs en strategische bommenwerpers deden aan de oefeningen mee, meldt het Kremlin volgens staatsmedia.
Lees verder

Man (94) en vrouw (92) in ziekenhuis na brutale homejacking: "Aan de plas bloed te zien, heeft moeder zich hevig verzet"
Een koppel negentigers uit Zottegem lig in het ziekenhuis na een brutale homejacking in de nacht van dinsdag op woensdag. "Het was de thuisverpleging die mijn ouders woensdagochtend vond. Moeder lag in een plas bloed en vader was zwaar in shock", vertelt de dochter van het koppel.
Lees verder

LIVE (18u15). Verzekert Inter zich van overwintering in de Champions League?
• Champions League • Speeldag 5 • Inter is bij winst zeker van overwintering in CL • Aftrap: 18u15
Lees verder

Refaelov veegt spons over incident met Hoedt, die zijn ongenoegen tegenover de pers uit
Lior Refaelov heeft op de persconferentie van Anderlecht in aanloop naar het Conference League-duel tegen FCSB nog eens teruggekoppeld over het incident van afgelopen weekend met Wesley Hoedt. De twee ploegmaats kregen het bij het debacle op Standard met elkaar aan de stok, maar daar moet de spons nu over.
Lees verder

K3 heeft eigen tributeband: "Zelfs Gentse Feesten zijn geïnteresseerd"
Een primeur in de Benelux: K3 krijgt een tributeband genaamd 'Alle Kleuren'. Met de zegen van Studio 100, tourt de groep binnenkort doorheen België en Nederland. En de vier zangeressen, die komen je wellicht bekend voor. "We mikken vooral op de zomer van volgend jaar. Onder meer de Gentse Feesten zijn geïnteresseerd"
Lees verder

Eerste hoofdrol en meteen door de grote poort: Jonas Vermeulen knalt als Zillion-baas Frank Verstraeten
Tien jaar onder de radar in het theater, maar vanaf vandaag kent iedereen z'n naam. Jonas Vermeulen (32): klein van gestalte, groots van acteren. "Die karakterstudie van Frank Verstraeten was een droom. De ene dag stond ik te feesten, de andere dag sloegen ze mij in elkaar", vertelt de acteur over de 'Zillion' - vanaf nu in de bioscoop. Eerder was Vermeulen, zoon van De Nieuwe Snaar-zanger, al te zien met bijrollen in tv-reeksen als 'Studio Tarara' en 'In Vlaamse velden'. "Hopelijk opent deze rol deuren."
Lees verder