Doorgaan naar hoofdcontent

Al 149 doden en 150 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: “Mensen konden niet communiceren...

HLN
Al 149 doden en 150 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: "Mensen konden niet communiceren of ademen"
Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoel blijft oplopen. Intussen is al sprake van 149 doden en 150 gewonden, nadat een stormloop was ontstaan toen duizenden mensen waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad.
Lees verder

Beelden tonen moment waarop paniek uitbreekt op halloweenfeest in Seoul
Beelden op sociale media tonen het moment waarop er chaos uitbreekt op het halloweenfeest in Seoul, Zuid-Korea. Het drama zou zich hebben afgespeeld toen mensen begonnen te duwen terwijl de menigte zich in een smalle straat bevond. Vele mensen verloren hun evenwicht en werden vertrappeld in de chaos die daarop volgde. We willen u waarschuwen voor de schokkende beelden.
Lees verder

Nina Derwael stelt bij WK-rentree finaleplek op brug haast zeker veilig, maar ze valt wel op de balk
Het competitiebeest in Nina Derwael is weer ontwaakt. Bij haar post-olympische terugkeer op het internationale toneel op het WK in Liverpool stelde ze met haar score van 14,700 op de brug haast zeker een finaleplek volgende zaterdag veilig. "Dit zou moeten volstaan", zei Derwael zelf in een eerste reactie. Nina viel wel op de balk wat haar nijdig maakte. Voor de Belgische ploeg is het bang afwachten of ze door een iets te hoge gezamenlijke foutenlast naast de teamfinale grijpen.
Lees verder

"Telefoon Liz Truss gehackt door vermoedelijk Russische geheim agenten"
De telefoon van de voormalige Britse premier Liz Truss zou gehackt zijn door vermoedelijk geheim agenten die werkten voor de Russische president Vladimir Poetin. Dat gebeurde toen zij nog minister van Buitenlandse Zaken was. Dat heeft de Britse krant Daily Mail zaterdag onthuld. Britse kwaliteitskranten zoals The Guardian bevestigen alvast dat er een onderzoek gestart zal worden.
Lees verder

LIVE (20u45). Kan De Ketelaere zich tonen op het veld van Torino?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Stadio Olimpico Grande Torino • Toont De Ketelaere zich?
Lees verder

LIVE (13u30). Krijgt Robin Veldman Anderlecht tegen Eupen weer aan het winnen in de Jupiler Pro League?
• Speeldag 15 JPL • Lotto Park • Scheidsrechter: Jan Boterberg • Robin Veldman coacht zijn eerste match in de Belgische competitie
Lees verder

Musk plant ontslagronde bij Twitter
Ondernemer Elon Musk bereidt bij Twitter een ontslagronde voor nadat hij eerder deze week de overname van het socialemediaplatform afrondde.
Lees verder

REPORTAGE. Cinemazaal, technogoden en een miljoen euro: dit was Zillion in de Waagnatie. Frank Verstraeten: "Dinsdag verdwijn ik opnieuw in de anonimiteit"
"Dinsdag verdwijn ik opnieuw in de anonimiteit. Ik wil niet meer meemaken wat ik twintig jaar geleden heb moeten doorstaan." Of Frank Verstraeten die woorden hard maakt zien we dinsdag na zijn exclusieve set, maar niet voordat de iconische Zillion voor de laatste keer in de Waagnatie herrijst. Voor 25 euro herbeleefden zillionaires, de vaste kern en ook de jonge garde de hoogdagen van weleer. Dit was Zillion, the Club: "Elke zaterdag zonder rijbewijs de grens over naar de Zillion, een ongeziene tijd."
Lees verder

Hoofd Iraanse Revolutionaire Garde waarschuwt betogers: "Dit is de laatste dag van de rellen"
Het hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde waarschuwde demonstranten in het land zaterdag dat ze aan hun laatste dag van betogingen toe waren, een teken dat de veiligheidstroepen hun streng optreden tegen de betogers nog zullen opvoeren. De waarschuwing doet vrezen dat de Revolutionaire Garde nu effectief zal worden ingezet.
Lees verder

Kinshasa zet ambassadeur van Rwanda het land uit: "M23 valt met steun van Rwandees leger Congolese dorpen aan"
Kinshasa, dat Rwanda ervan beschuldigt de rebellen van M23 te steunen, heeft beslist om de ambassadeur van Rwanda het land uit te zetten. Dat meldt de woordvoerder van de Congolese regering Patrick Muyaya.
Lees verder

Minstens 100 doden en 300 gewonden na bomaanslag Mogadishu
Bij een aanslag met verschillende autobommen op zaterdag zijn in de Somalische hoofdstad Mogadishu minstens honderd doden en driehonderd gewonden te betreuren, meldt de Somalische regering. Volgens de autoriteiten zit terreurorganisatie al-Shabaab achter de aanval, die gericht was op het ministerie van Onderwijs, een kruispunt en een school.
Lees verder

Minstens honderd doden na bomaanslag Mogadishu
Bij een aanslag met verschillende autobommen op zaterdag zijn in de Somalische hoofdstad Mogadishu minstens honderd doden en driehonderd gewonden te betreuren, meldt de Somalische regering. Volgens de autoriteiten zit terreurorganisatie al-Shabaab achter de aanval, die gericht was op het ministerie van Onderwijs, een kruispunt en een school.
Lees verder

Tientallen doden na bomaanslag Mogadishu
Bij een aanslag met verschillende autobommen op zaterdag zijn in de Somalische hoofdstad Mogadishu tientallen mensen omgekomen. Volgens de autoriteiten zit terreurorganisatie al-Shabaab achter de aanval, die gericht was op het ministerie van Onderwijs, een kruispunt en een school.
Lees verder

Nancy Pelosi "getraumatiseerd" door gewelddadige aanval op haar man door complotdenker
Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is "getraumatiseerd" door de gewelddadige aanval op haar echtgenoot in hun huis in Californië. Dat zegt ze in een eerste reactie op het voorval.
Lees verder

Spannende finale verkiezingsronde in Brazilië: kan Lula Bolsonaro verslaan?
Vandaag vindt de tweede ronde plaats van de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Ex-president Luiz Inácio Lula da Silva ('Lula') lijkt het volgens de peilingen te halen van de huidige president Jair Bolsonaro, maar wel met een minder groot verschil dan aanvankelijk werd gedacht.
Lees verder

Johan en Christine verloren 20 jaar geleden hun zoon Dries (19): "Na al die jaren komen de antwoorden niet meer"
Als steenkapper restaureerde Johan Ostyn (64) honderden monumenten. Wat hij nooit wilde en voorzag te maken, was de gedenksteen voor zijn eigen zoon Dries. Die overleed in 2002 op de autostrade, onderweg naar huis. "Hij was topverkoper die dag. En misschien té enthousiast om het ons te komen vertellen."
Lees verder

Ingeborg verklapt geheimen uit 'Blind getrouwd': "De keuzes van de experts zijn ver van 'blind'"
Koppelsweekend in 'Blind getrouwd' en dus zijn ook Ingeborg en de experts weer op post. Ingeborg is nieuw in het team dit jaar en kan ons uitleggen hoe de relatiedeskundigen en seksuologen te werk gaan bij het matchen van de koppels. Aan Showbits geeft ze in inkijk in de trukendoos van de experts. "Zo 'blind' gekoppeld is het allemaal niet", aldus Ingeborg. Ze praat ook over haar eigen relatie. "Mijn man en ik zijn net heel verschillende types, maar ook dat kan passie geven", zegt Ingeborg.
Lees verder

ANALYSE. De impasse is compleet bij Anderlecht: wie trekt de club uit het moeras?
Spelers zonder vertrouwen, een trainer zonder diploma, een club zonder dagelijks bestuur en een voorzitter vol in de wind. De paars-witte impasse is compleet. En hoe valt het op te lossen?
Lees verder

WEERBERICHT. Opnieuw erg zacht met temperaturen tot 22 graden, vanaf morgen dag na dag frisser
De dag start vrij zonnig, al neemt de bewolking vrij snel toe in het westen en later ook in het centrum van het land. Het is nog steeds opvallend zacht met maxima tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in de Kempen, meldt het KMI.
Lees verder

De wereld rouwt mee met Zuid-Korea na drama tijdens halloweenviering: "Vreselijk nieuws"
Vanuit de hele wereld komen steunbetuigingen voor Zuid-Korea, nadat minstens 151 mensen om het leven kwamen toen paniek uitbrak tijdens een halloweenviering in Seoel.
Lees verder