Doorgaan naar hoofdcontent

Al 146 doden en 100 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: “Mensen konden niet communiceren...

HLN
Al 146 doden en 100 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: "Mensen konden niet communiceren of niet ademen"
Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoel blijft oplopen. Intussen is al sprake van 146 doden en 150 gewonden, nadat een stormloop was ontstaan toen duizenden mensen waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad.
Lees verder

Al 146 doden en 100 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: "Mensen konden niet communiceren of ademen"
Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoel blijft oplopen. Intussen is al sprake van 146 doden en 150 gewonden, nadat een stormloop was ontstaan toen duizenden mensen waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad.
Lees verder

IN BEELD. Het halloweenfeest dat uitdraaide op een drama
Het moest een kleurrijk feest worden, maar het werd een drama. Bij de halloween-viering in Seoel zijn 59 doden en 150 gewonden gevallen, vertrappeld in de chaos die uitbrak in een smalle straat. Opgelet, we willen u waarschuwen voor schokkende beelden.
Lees verder

Ramp in Zuid-Korea is niet enige in zijn soort: dit zijn enkele van de dodelijkste stormlopen uit de moderne geschiedenis
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul lieten zaterdag 120 mensen het leven tijdens een stormloop. Wat normaal een Halloween-viering moest zijn, eindigde in een heuse ramp. Zo'n stormloop komt meestal voor wanneer mensen in paniek raken en proberen te vluchten. Tijdens het drummen vallen er mensen op de grond en worden vertrappeld door anderen. Jammer genoeg gebeuren dit soort rampen vaker. Dit zijn enkele van de dodelijkste stormlopen uit de recente geschiedenis.
Lees verder

Twaalfjarige in Marseille dood teruggevonden met steekwonden
Een twaalfjarig kind is zaterdag dood teruggevonden in Marseille, nadat het sinds vrijdag verdwenen was. Het lichaam bevond zich aan de oever van de rivier Huveaune en vertoonde steekwonden, zo werd vernomen bij het parket van de Zuid-Franse stad. De moeder van het autistische kind is in hechtenis genomen.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku begint ook tegen Sampdoria nog op de bank bij Inter, dat na één helft al zegezeker lijkt
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Breidt Lukaku een vervolg aan zijn goal tegen Plzen in de Champions League?
Lees verder

LIVE. Onwaarschijnlijke blunder Boyata brengt KVO opnieuw in de wedstrijd
• 15de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club incasseerde deze week een tik tegen Porto
Lees verder

Neven Tom en Peter winnen derde seizoen van 'LEGO Masters'
Vlaanderen boven in de finale van 'LEGO Masters' zaterdagavond. De West-Vlaamse neven Tom en Peter moesten het in de laatste ronde opnemen tegen de Nederlandse duo's Arne en Sander en Jaap en Mathijs. Hoewel het er op een bepaald moment slecht uitzag voor de bevriende familieleden, wonnen ze uiteindelijk toch het pleit.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku valt twintig minuten voor het einde in tegen Sampdoria, kan hij opnieuw scoren?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Breidt Lukaku een vervolg aan zijn goal tegen Plzen in de Champions League?
Lees verder

PS en Ecolo boos over MR-video die fascime van Mussolini "relativeert"
De PS en Ecolo zijn niet te spreken over een video van de Europese en internationale tak van de MR (MRI) die het fascisme van de Italiaanse dictator Benito Mussolini "relativeert". "Het fascisme banaliseren, dat is de deur openzetten voor zijn terugkeer", tweette PS-voorzitter Paul Magnette. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft intussen gevraagd de video in te trekken.
Lees verder

LIVE. Katelaris maakt het af met een owngoal, Boyata haalt opgelucht adem, 4-2!
• 15de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club incasseerde deze week een tik tegen Porto
Lees verder

Derwael stelt bij WK-rentree finaleplek op brug wellicht veilig, maar ze valt wel op de balk
Het competitiebeest in Nina Derwael is weer ontwaakt. Bij haar post-olympische terugkeer op het internationale toneel op het WK in Liverpool volstaat haar score van 14,700 op de brug wellicht voor de finale. Derwael viel wel op de balk en de Belgische ploeg maakte als 'team' iets te veel fouten om kans te maken op een teamfinale.
Lees verder

Nina Derwael stelt bij WK-rentree finaleplek op brug wellicht veilig, maar ze valt wel op de balk
Het competitiebeest in Nina Derwael is weer ontwaakt. Bij haar post-olympische terugkeer op het internationale toneel op het WK in Liverpool volstaat haar score van 14,700 op de brug wellicht voor een finaleplek volgende zaterdag. Derwael viel wel op de balk en de Belgische ploeg maakte als 'team' wellicht iets te veel fouten om kans te maken op een teamfinale.
Lees verder

Blunderende Boyata en wéér twee penaltymissers, maar Club Brugge houdt de punten wel thuis tegen KV Oostende
Opnieuw twee gemiste strafschoppen en twee flaters van Dedryck Boyata. Club hield de drie punten thuis tegen KV Oostende, maar beleefde allesbehalve een rustige avond.
Lees verder

Invaller Romelu Lukaku kan deze keer niet scoren voor Inter, dat wel eenvoudig afrekent met Sampdoria
Inter heeft op eigen veld al bij al makkelijk gewonnen van Sampdoria. Na doelpunten van De Vrij, Barella en Correa werd het 3-0. Romelu Lukaku mocht 20 minuten voor tijd invallen.
Lees verder

Stel hier uw vraag aan minister Vincent Van Peteghem
Zondagmiddag is minister van Financiën Vincent Van Peteghem te gast in de studio van VTM NIEUWS. Hij beantwoordt er vragen over energie en geld, maar ook over de plannen van minister Zuhal Demir (N-VA), die een strenger mestactieplan voor de Vlaamse boeren voorstelt.
Lees verder

61 agenten raken gewond bij uit de hand gelopen protestactie in Frankrijk
Bij een protestactie tegen de bouw van een wateropslagplaats - een "megabassin" - voor de landbouw in het westen van Frankrijk zijn zaterdag 61 gendarmes gewond geraakt, van wie er 22 ernstige verwondingen opliepen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, zaterdagavond bekendgemaakt.
Lees verder

Penaltytrauma bij Club wordt groter, maar Sowah is gemotiveerd: "Ik hoop dat ik de volgende mag trappen"
Van de acht penalty's die Club Brugge dit seizoen al kreeg, kon het er amper drie scoren. Op school ben je met zo'n resultaten gebuisd. Twee reddingen van bezoekende doelman Phillips kostten Club zaterdagavond bijna de overwinning tegen KV Oostende. De bal van Jutglà had hij klemvast, gelukkig voor Club Brugge kon Casper Nielsen in de rebound van zíjn misser nog scoren.
Lees verder

"Telefoon Liz Truss gehackt door vermoedelijk Russische geheim agenten", schrijft Britse pers
De telefoon van de voormalige Britse premier Liz Truss zou gehackt zijn door vermoedelijk geheim agenten die werkten voor de Russische president Vladimir Poetin. Dat gebeurde toen zij nog minister van Buitenlandse Zaken was. Dat heeft de Britse krant Daily Mail zaterdag onthuld. Britse kwaliteitskranten zoals The Guardian bevestigen alvast dat er een onderzoek gestart zal worden.
Lees verder

LIVE (16u). Rekent Union af met Seraing?
• Speeldag 15 JPL • Stade du Pairay • Scheidsrechter: Bert Put • Union staat gedeeld 3de, Seraing is 16de
Lees verder