Doorgaan naar hoofdcontent

Acteur en raadslid Mark Tijsmans protesteert tegen eigen partij en stapt uit politiek: “Cultuur is voor N-VA niet b...

HLN
Acteur en raadslid Mark Tijsmans protesteert tegen eigen partij en stapt uit politiek: "Cultuur is voor N-VA niet belangrijk"
"Ik heb níets kunnen betekenen voor cultuur deze legislatuur: de grootste teleurstelling van mijn leven én de reden waarom ik stop met politiek." De besparing in de sector is de druppel voor acteur en auteur Mark Tijsmans, die voor N-VA in de Antwerpse gemeenteraad zetelt. "Of de partij me mijn uitspraken kwalijk neemt? Natuurlijk, maar ik kan niet langer zwijgen."
Lees verder

"Verdrink die Oekraïense kinderen gewoon": presentator Russische staatstelevisie moet opstappen na schokkende uitspraken
De Russische staatsomroep RT heeft Kremlin-propagandist Anton Krassovsky voorlopig ontslagen na controversiële uitspraken over het verdrinken van Oekraïense kinderen. "De uitspraken van Anton Krassovsky zijn barbaars en gruwelijk", zegt het hoofd van RT, Margarita Simonjan, op haar Telegram-kanaal. Krassovsky heeft al maandenlang haat tegen Oekraïne gepredikt op de televisiezender. De 47-jarige staat sinds februari op de EU-sanctielijst.
Lees verder

Q-presentator Maarten Vancoillie beantwoordt eerlijk 11 stoute vragen. "Ik ween nogal gemakkelijk"
Voor de ochtendshow bij Qmusic moet radiopresentator Maarten Vancoillie (34) vroeg uit de veren. En dat wreekt zich soms. Op tijd in bed kruipen lukt niet altijd, en door het slaaptekort weent hij nogal makkelijk, zegt hij. Je ziet: door onze stoute vragen komen we heel wat over hem te weten. Dat hij een slechte leugenaar is, bijvoorbeeld, dat hij als kind soms illegale dingen deed op de speelplaats én dat hij nog steeds een witte knuffelaap heeft.
Lees verder

Blijft het ook warm tijdens de herfstvakantie? En hoe uitzonderlijk is dit weer? Onze experte Jill Peeters geeft uitleg
Het is uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. We halen nog temperaturen tot 20 graden Celsius. Hoe lang blijft dit nog duren? En hoe uitzonderlijk is het voor de tijd van het jaar? Onze klimaatexperte en weervrouw Jill Peeters geeft uitleg bij HLN Live.
Lees verder

Kennis over koloniaal verleden nog steeds erg laag in België
Belgen weten nog altijd bitter weinig over het koloniaal verleden, al hebben de Black Lives Matter-protesten (2020) onze kennis over het onderwerp wel aangescherpt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met het Afrikamuseum.
Lees verder

Ze kopieert haar looks en voelt zich even groot slachtoffer: Meghan Markle spiegelt zich aan Wallis Simpson
Onlangs gaven prins Harry (38) en Meghan (41) een nieuw portret vrij van zichzelf, waarop ze heel verenigd staan. Zij aan zij, hand in hand. Niet alleen de timing zorgde voor ophef, ook de gelijkenissen met Edward, de voormalige hertog van Windsor, en zijn vrouw Wallis Simpson waren opvallend. Het is niet de eerste keer dat Meghan zich spiegelt aan dat historische figuur, en dat is geen toeval, menen experten. "Ze wil een heel duidelijk signaal geven."
Lees verder

Taylor Swift krijgt lyrische reviews op haar nieuwste album: "Haar teksten bevatten briljante vondsten"
'Midnights', het nieuwe album van Taylor Swift (32) is amper een paar dagen oud of de gebroken records vliegen de zangeres al om de oren. Geen enkele plaat werd de eerste dag na release zo vaak gestreamd in de geschiedenis van Spotify, Apple Music én Amazon Music. En recensies spreken van een 'genie' dat 'briljant' liedjes schrijft. "Taylor voelt dat ze zich niet meer aan dezelfde regels hoeft te houden als haar 'concurrenten'."
Lees verder

Zin in een zalige herfstwandeling? Zo kies je de perfecte stapschoenen
Een positieve nevenwerking van de pandemie: we zijn massaal aan het wandelen geslagen. Het verplichte binnen zitten heeft ons de geneugten van het buitenleven doen inzien, en die goede gewoonte zetten we nog steeds verder. De herfst is bovendien hét uitgelezen wandelseizoen. Maar ten volle genieten van de kleurenpracht van het najaar doe je enkel met de juiste schoenen aan je voeten. HLN Shop helpt je op weg om het ultieme paar wandelboots uit te pikken a.d.h.v. 4 simpele vragen.
Lees verder

Over het algemeen koop je je wandelschoenen groter dan je gewone schoenen: 4 tips om jouw perfecte paar te vinden
Een positieve nevenwerking van de pandemie: we zijn massaal aan het wandelen geslagen. Het verplichte binnen zitten heeft ons de geneugten van het buitenleven doen inzien, en die goede gewoonte zetten we nog steeds verder. De herfst is bovendien hét uitgelezen wandelseizoen. Maar ten volle genieten van de kleurenpracht van het najaar doe je enkel met de juiste schoenen aan je voeten. HLN Shop helpt je op weg om het ultieme paar wandelboots uit te pikken aan de hand van vier simpele vragen.
Lees verder

BV 24/7. Frances Lefebure en Boris Van Severen zijn nog steeds verliefd, Olga Leyers ging op date night
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Strafproces rond belastingfraude 'The Trump Organization' gaat van start, veroordeelde ex-financieel directeur gaat getuigen
'The Trump Organization', de groep van bedrijven die lang werd bestuurd door de gelijknamige Amerikaanse ex-president, staat centraal in een strafzaak die vandaag begint in de staat New York. In de zomer van 2021 klaagde een openbare aanklager in Manhattan The Trump Organization en haar oude financieel directeur Allen Weisselberg aan, onder meer wegens belastingfraude. Weisselberg pleitte eerder schuldig en stemde er in een deal met justitie mee in om tegen het bedrijf te getuigen. Donald Trump zelf is niet aangeklaagd en zal volgens berichten in de media waarschijnlijk niet getuigen.
Lees verder

LIVE CRISIS OP ANDERLECHT. Mazzu verlaat Neerpede, waar spelers eerste keer trainden onder coach ad interim Robin Veldman
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu bezegeld is. Alle ontwikkelingen in de crisis op Anderlecht volgt u hier LIVE!
Lees verder

Politie zoekt maandag opnieuw naar vermisten aanvaring Terschelling
Met twee boten gaat de politie maandagmiddag bij laagwater opnieuw zoeken naar de 12-jarige jongen en de volwassen man die vrijdag na een aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi, vlak bij het eiland Terschelling, vermist zijn geraakt. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid gebeurt het bij laagwater omdat er dan goed zicht is op de zandbanken. Twee lichamen werden eerder al uit het water gehaald.
Lees verder

King Charles en Queen Consort Camilla versturen hun eerste lading wenskaarten naar Britten
King Charles (73) en Queen Consort Camilla (75) verstuurden hun eerste stapel wenskaarten naar Britten die een bijzondere verjaardag vieren. Mensen die 100 of 105 kaarsjes uitblazen, of een bijzondere huwelijksverjaardag vieren in het Verenigd Koninkrijk mogen dus een kaartje van het kersverse koningspaar verwachten. Dat meldt Buckingham Palace.
Lees verder

Negen lokale radiozenders krijgen erkenning voor FM-band
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle geeft aan negen lokale radio-omroepen groen licht om uit te zenden op de FM-band. Dat meldt het Departement Cultuur, Jeugd en Media. De CD&V-minister spreekt van "een verrijking van het sterke Vlaamse lokale radiolandschap".
Lees verder

Na de soep en de puree, de taart: beelden tonen hoe activisten wassen beeld van koning Charles in Madame Tussauds besmeuren
Activisten van Just Stop Oil hebben weer toegeslagen. Ze hebben vandaag in het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen het wassen beeld van koning Charles beklad met taart. Op Twitter werd zoals steeds weer een filmpje van de daad gedeeld.
Lees verder

Fan vergelijkt 'House of the Dragon' met 'Shrek' (en de gelijkenissen zijn treffend)
Opmerkelijke beelden op TikTok: een fan merkt op dat het eerste seizoen van 'House of the Dragon' en de films van 'Shrek' heel gelijkend zijn. Zo heeft de TikTokker in een video van slechts achttien seconden kunnen aantonen dat er maar liefst tien verschillende scènes met elkaar overlappen.
Lees verder

Motorrijder (45) op slag dood na klap tegen gevel
Een 45-jarige man uit Rijkevorsel is maandagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Lodewijk De Konincklaan in Hoogstraten.
Lees verder

Duizelingwekkende cijfers uit megacontract Kylian Mbappé liggen op straat: 630 miljoen in drie jaar tijd
Absurde bedragen in de Ligue 1. Kylian Mbappé krijgt bij Paris Saint-Germain een bruto jaarsalaris van 72 miljoen euro. Exclusief de premies die de club hem betaalt. Alles bij elkaar opgeteld krijgt de Franse stervoetballer in drie jaar tijd zo'n 630 miljoen euro. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.
Lees verder

"38.000 euro voor een vrijstaande woning met grote tuin": Marleen (57) en Jef (75) vonden hun droomhuis in Hongarije
Eigenlijk zochten Marleen en Jef een huis in Dendermonde, maar het werd er eentje in het Hongaarse Tiszaszentimre, zo'n 1.550 km verder. "Voor 100.000 euro hebben we een vrijstaand huis met grote tuin én op Jefs pensioen moeten hier geen belastingen worden betaald."
Lees verder