Doorgaan naar hoofdcontent

Zo hard sloeg de Bende van Nijvel 37 jaar geleden toe in Overijse: "Toen we zagen dat een 14-jarige jongen doodgescho...

HLN
Zo hard sloeg de Bende van Nijvel 37 jaar geleden toe in Overijse: "Toen we zagen dat een 14-jarige jongen doodgeschoten werd, wisten we dat het geen mop was"
Op 27 september is het exact 37 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een van zijn vele bloederige raids hield in Overijse. Met de zware balans van vijf doden was het de op een na bloederigste overval van de bende. Maar was één van hen wel een toevallig slachtoffer? En waarom liep het onderzoek destijds vrijwel meteen in de soep?
Lees verder

Ook wie te veel verdient, kan door achterpoortje 392 euro energiepremie krijgen
Help! Ik verdien (net) te veel om de volledig energiepremie van de overheid te kunnen ontvangen. Geen probleem: zet uw contract(en) voor gas en elektriciteit gewoon op naam van uw kind(eren) en die 392 euro steun is de uwe. Perfect legaal. Wij deden de test, zelfs een 4-jarige kan een energiecontract aangaan bij Engie.
Lees verder

Alweer prominente Rus overleden in mysterieuze omstandigheden: oud-rector (72) valt van trap in Moskou
Het lijstje met omgekomen prominente Russen is weer wat langer geworden. Afgelopen woensdag overleed Anatoly Gerashchenko op 72-jarige leeftijd na de val van een trap in Moskou. Gerashchenko stond jarenlang aan het hoofd van het Moscow Aviation Institute (MAI) in Moskou. De staatsuniversiteit voor luchtvaarttechnologie heeft banden met het Russische ministerie van Defensie en heeft het overlijden bevestigd. Buitenlandse media merken op dat het gaat om het zoveelste onverwachte overlijden van een hooggeplaatste Rus sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.
Lees verder

KOERS KORT. Team van Axel Merckx strikt juniorenwereldkampioen - Weemaes naar Human Powered Health -Gilbert sluit carrière af in Parijs-Tours
Sasha Meewaes maakt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise naar Human Powered Health. "Sasha heeft al bewezen competitief te zijn tegen sommige van de beste sprinters ter wereld", legt performance director Jonas Carney uit. "We zijn dan ook opgetogen hem als eerste Belgische renner in ons team te mogen verwelkomen. We geloven dat hij ons team de nodige ervaring kan bijbrengen en ons stappen vooruit zal helpen zetten."
Lees verder

Sylvester Stallone en echtgenote blazen scheiding af: "Ze hebben hun verschillen kunnen oplossen"
Sylvester Stallone (76) en zijn vrouw Jennifer Flavin (54) gaan dan toch niet scheiden. Een maand nadat Jennifer de scheidingspapieren indiende, is het koppel erin geslaagd om zich te verzoenen. Dat bevestigt de woordvoerder van de Amerikaanse acteur aan 'Page Six'.
Lees verder

Controversiële journaliste Valérie Lempereur over haar leven als junk, prostituee en trans vrouw: "Mensen zijn geméén"
Eerlijk? We gaan met een portie argwaan naar Valérie Lempereur (59). De journaliste is een pathologische leugenaar genoemd. Een junk. Iemand die, om een interview binnen te halen, over lijken gaat — ook bij onze BV's. Ze is prostituee geweest en hield geheim dat ze een trans vrouw is. Nu praat ze in haar boek 'Mevrouw' voor het eerst over haar kant van het verhaal. "Na die affaire met Jean-Pierre Van Rossem en Jacky Lafon was alles wat ik had opgebouwd compleet kapot."
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Weer dezelfde namen vooraan na laatste Mount Pleasant, Kopecky op 15 seconden
De ontknoping van het WK wielrennen nadert. Vandaag staat de wegrit bij de elite vrouwen op het programma met Lotte Kopecky als een van de (top)favorietes. Wie wordt de opvolgster van Elisa Balsamo? Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

Experts over hoe consumeren in tijden van inflatie: "Als dit lang duurt, worden we even pinnig als onze grootouders"
Een brood van 3 euro. De kassa in de frituur print een rekening waarmee je vroeger biefstuk-friet at zonder zelf de afwas te moeten doen. In een boerengat voor een koffie betalen wat ze vroeger enkel in Knokke durfden te vragen. Je trekt grote ogen in tijden van inflatie. "Het choqueert hoe snel alles duurder wordt. Deze situatie kan van hele generaties op slag zuinige mensen maken."
Lees verder

Een hogere rusthuisfactuur in de bus? Ook die krijgt een indexering... "Met een inkomen van 1.500 euro kom je niet of maar heel nipt toe"
Woonzorgcentra mogen zesmaandelijks hun prijzen indexeren, en dat maakt de rusthuisfactuur onbetaalbaar voor hoe langer hoe meer mensen. Wat als je ouders of grootouders ze echt niet meer kunnen betalen? Draaien hun kinderen en kleinkinderen er dan voor op? Directeur Christian Fillet van Mintus licht toe. "In 80 à 85 procent van de gevallen is er familie bereid om borg te staan voor de verblijfskosten van de ouder. Die kunnen dan bijpassen."
Lees verder

Ongelofelijk: Kopecky komt nèt te kort en pakt zilver na verrassingsaanval Van Vleuten, die met breukje in elleboog wereldkampioen wordt
Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde.
Lees verder

KOERS KORT. Stybar naar Team BikeExchange-Jayco - Team van Axel Merckx strikt juniorenwereldkampioen
Dat Patrick Lefevere hem geen contractverlenging zou geven, was al langer geweten. Maar nu weten we ook voor welke ploeg Zdenek Stybar dan wel zal rijden komend seizoen: Team BikeExchange-Jayco. "Zijn resultaten en prestaties, in een brede waaier aan races, spreken voor zich. We weten wat we met hem binnenhalen. Het is enorm motiverend om zo'n rijder aan onze ploeg te kunnen toevoegen", stelt algemeen manager Brent Copeland.
Lees verder

Halloween wordt 'gruwelleuk': Ursula en Kapitein Haak krijgen eigen avondshow in Disneyland Paris
Goed nieuws voor wie niet kan wachten tot het Halloween is, want vanaf 1 oktober kan je in Disneyland Paris al serieus griezelen tussen de spookachtige decoraties, in één van de vele spannende attracties of tijdens de halloweenparade met Mickey Mouse en zijn vrienden. En voor het eerst krijgen de Disney-schurken, waaronder Ursula en Kapitein Haak, een eigen avondshow.
Lees verder

"Gevoel dat ik het goud verlies": Kopecky komt nèt te kort en pakt zilver na verrassingsaanval Van Vleuten, die met breukje in elleboog wereldkampioen wordt
Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. "Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies", vertelde Kopecky achteraf. Silvia Persico (Italië) werd derde.
Lees verder

"Gevoel dat ik het goud verlies": Kopecky komt nèt tekort en pakt zilver na verrassingsaanval Van Vleuten, die met breukje in elleboog wereldkampioen wordt
Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. "Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies", vertelde Kopecky achteraf. Silvia Persico (Italië) werd derde.
Lees verder

"Ook als het minder goed gaat, zijn we er voor elkaar": The Starlings vieren eerste huwelijksverjaardag
Vrijdagavond waren ze nog de verrassing van de avond tijdens 'Liefde Voor Muziek LIVE' in de Lotto Arena en op zaterdagavond staan The Starlings alweer op de planken in De Panne. Tussen alle optredens door zouden Tom en Kato bijna vergeten dat ze op 24 september exact één jaar getrouwd zijn, maar niets is minder waar. Een jaar later is de liefde tussen het koppel nog altijd even groot.
Lees verder

Overwinteren in het zuiden om energie te besparen of te telewerken: onze werkexpert geeft advies en de voordeligste aanbiedingen voor langverblijf
Bij reisorganisaties ziet men steeds meer reizigers die interesse hebben om te overwinteren aan de Middellandse Zee. Zowel de uit de pan swingende energieprijzen als de telewerk-trend spelen daarbij een rol. Maar ben je er zeker van mooi weer en wat kost het? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft advies.
Lees verder

Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe kunnen de set van 'Familie' niet missen: "Hier voelen we onze kwaaltjes niet"
Het aandeel van Annie Geeraerts (96) en Ray Verhaeghe (96) is de voorbije jaren serieus ingekrimpt, maar 'Familie' zonder het oudste soapkoppel ter wereld? Dat is ondenkbaar. Voor de fans van het eerste uur, maar zeker ook voor Annie en Ray zelf. "Elke dag dat we nog op de set mogen staan, zijn we zo blij als een klein kind", klinkt het in een dubbelgesprek in 'Primo'. De twee blikken terug op '30 jaar Familie' en tonen zich daarbij ook kritisch. "Een zin als 'Waddis me dat?' Daar word ik niet blij van."
Lees verder

Inzicht in de aparte WK-voorbereiding van Mathieu van der Poel na een jaar vol ups en downs: "Hij is klaar, maar het was met de hakken over de sloot"
Het is vallen, opstaan en weer doorgaan. Meer dan een jaar nu al wisselt Mathieu van der Poel hoogtepunten af met dieptepunten. Van zijn val in Tokio naar zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Van de roze trui in de Giro naar zijn opgave in de Tour. Kan hij zondag op het WK wielrennen in Wollongong weer triomferen? "Het zou een verrassing van formaat zijn."
Lees verder

Elke maand verandert 1 op de 7 producten van prijs
Elke maand verandert bijna 1 op de 7 producten en diensten die in ons land worden aangeboden van prijs. In meer dan twee gevallen op de drie gaat het om een prijsstijging.
Lees verder

Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe kunnen 'Familie'-set niet missen: "Hier voelen we onze kwaaltjes niet"
Het aandeel van Annie Geeraerts (96) en Ray Verhaeghe (96) is de voorbije jaren serieus ingekrimpt, maar 'Familie' zonder het oudste soapkoppel ter wereld? Dat is ondenkbaar. Voor de fans van het eerste uur, maar zeker ook voor Annie en Ray zelf. "Elke dag dat we nog op de set mogen staan, zijn we zo blij als een klein kind", klinkt het in een dubbelgesprek in 'Primo'. De twee blikken terug op '30 jaar Familie' en tonen zich daarbij ook kritisch. "Een zin als 'Waddis me dat?', daar word ik niet blij van."
Lees verder