Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom Wout van Aert 8.000 euro uit eigen zak betaalde om in businessclass naar Australië te kunnen vliegen

Waarom Wout van Aert 8.000 euro uit eigen zak betaalde om in businessclass naar Australië te kunnen vliegen

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week: 16.757, het aantal kilometer tussen onze hoofdstad en Wollongong, waar het WK wielrennen plaatsvindt.

Lees verder

Remco Evenepoel stoomt zich klaar voor WK-tijdrit met verkenning en stevige training achter brommer, Wout van Aert gaat voor ochtendloopje in Australië

Remco Evenepoel (22) heeft vrijdag in Australië voor het eerst sinds zijn Vuelta-winst weer een stevige trainingsrit afgewerkt om zich voor te bereiden op de WK-tijdrit van komende zondag.

Lees verder

Om trots op te zijn: na twee Europese speeldagen is België van de 35 landen als enige ongeslagen

De Belgische clubs zijn verrassend sterk gestart in Europa dit seizoen. Na twee speeldagen in de groepsfase van de Champions League, Europa League en Conference League is België van de 35 deelnemende landen het enige land waarvan alle clubs nog ongeslagen zijn. Een straffe statistiek, waarmee ons land beter doet dan grootmachten als Engeland en Spanje. Daar mogen we even van genieten.

Lees verder

Lotte Kopecky tempert verwachtingen en rijdt WK-tijdrit in Australië vooral "om lange reis te verteren"

Lotte Kopecky en Julie Van de Velde zijn zondagnacht de eerste Belgen die op dit WK in aanmerking komen. Allebei starten ze in de tijdrit bij de vrouwen. Maar een medaille hoeven we niet te verwachten, ook niet van Kopecky. Haar hoofddoel, zegt ze zelf, ligt volgende week bij de wegrit.

Lees verder

DISCUSSIE. "In stadions heerst sfeer van holbewoners onder elkaar": vind jij dat Bart De Wever gelijk heeft?

Aan Bart De Wever is geen vurig voetbalsupporter verloren gegaan. Daarmee zeggen we niets nieuws, maar de aversie tegen het spelletje zit blijkbaar nog veel dieper dan we dachten.

Lees verder

Hese Remco Evenepoel rijdt WK tijdrijden om te winnen, mààr: "Tweede of tiende, dat verandert niets meer aan mijn seizoen"

Remco Evenepoel is klaar voor het WK Tijdrijden. Hoopt hij. Vier dagen rustig herstellen moeten volstaan om hem zondag naar een nieuwe topprestatie te loodsen. Wordt dat goud? "Uiteraard wil ik winnen." Maar als dat niet lukt? "Dan is dat ook maar zo. Ik start hier zonder de minste druk."

Lees verder

Delanghe (Lierse) en De Cuyper (Westerlo) opgeroepen voor nationale beloften

Jacky Matthijsen heeft zijn selectie voor de belofteploeg van de Rode Duivels bekendgemaakt. Maxime Delanghe (Lierse) en Maxim De Cuyper (Westerlo) zijn erbij.

Lees verder

Alderweireld eerste Rode Duivel van Antwerp sinds Smidts in 1997, Debast enige nieuwkomer in selectie van Martinez

Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels, heeft op de middag zijn selectie bekendgemaakt voor twee interlands in het kader van de Nations League. Een nieuwe naam is die van de 18-jarige Zeno Debast van Anderlecht. Het is de enige nieuweling in de selectie. Dat Toby Alderweireld erbij is, is geen verrassing, maar wel een historisch feit voor Antwerp. De verdediger is de eerste Rode Duivel van Antwerp sinds Rudi Smidts in 1997.

Lees verder

Vincent Janssen (Antwerp) geselecteerd door Van Gaal voor Nederlands elftal

Vincent Janssen (28) heeft opnieuw een selectie voor de nationale ploeg beet. De spits van Antwerp zit in de selectie voor de Nations League-wedstrijden van Oranje tegen België en Polen.

Lees verder

Remco Evenepoel 'aangevallen' door vogel op training: "Best angstaanjagend. Maar dat is Australië, blijkbaar"

Schrikken voor Remco Evenepoel donderdag op training. Tijdens zijn anderhalf uur durende rit werd hij plots belaagd door een vogel.

Lees verder

Ook ex-voetbalsters slachtoffer van grensoverschrijdende Marc Overmars: "Hij deed het als grap, maar zo werd het niet beleefd"

Ook voetbalsters van Ajax zijn in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van oud-directeur Marc Overmars, zeggen drie oud-speelsters tegen de Nederlandse krant Het Parool.

Lees verder

Doku, Januzaj, Praet en Chadli niet in selectie van Rode Duivels, maar: "We houden hen wel in de gaten"

Jérémy Doku, Adnan Januzaj, Dennis Praet en Nacer Chadli zijn zowat de opvallendste afwezigen in de dertigkoppige selectie die bondscoach Roberto Martinez vrijdagmiddag in Tubeke bekendmaakte voor de Nations League-duels tegen Wales en Nederland, de laatste twee wedstrijden met inzet vooraleer het WK in Qatar van start gaat.

Lees verder

Na lang beraad en platte rust: Dimitri Van den Bergh zakt ondanks paniekaanvallen af naar Amsterdam voor World Series Finals

Dimitri Van den Bergh (28) doet dan toch mee aan de World Series Finals. 'The DreamMaker' - het eerste reekshoofd in Amsterdam - is op de sukkel met zijn gezond, maar wil de kans om een topdartstoernooi te winnen niet laten schieten.

Lees verder

Buijs wil voor eigen fans iets rechtzetten tegen OHL: "We moeten de lijn van tegen Kortrijk doortrekken"

KV Mechelen krijgt zaterdag ploeg in vorm OH Leuven over de vloer in het AFAS Stadion. Aan de vorige thuiswedstrijd houden de KV-fans geen goede herinneringen over. "Dat was een enorme teleurstelling", komt Buijs terug op de nederlaag tegen Seraing. "We moeten zaterdag de lijn van tegen Kortrijk doortrekken."

Lees verder

Carl Hoefkens zet Champions League opnieuw "eventjes in de koelkast" en heeft goed nieuws over geblesseerden bij Club Brugge

De verplaatsing naar Standard is de laatste die Club Brugge moet afwerken zonder Lang, Mata en Buchanan. Het trio is opnieuw fit na de interlandbreak, waardoor de weelde voor Carl Hoefkens nog groter wordt. Ondertussen mag de Europese euforie opnieuw "in de koelkast" van de coach. "Nieuwe ambities? In Europa is er niets veranderd voor ons."

Lees verder

KV Mechelen: Vanderbiest keert terug in technische staf, Malede twijfelachtig

Fred Vanderbiest keerde deze week terug in de staf bij KV Mechelen. De Brusselaar werd twee weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een zware longontsteking.

Lees verder

Opluchting in Ecuador: FIFA wijst alle bewijzen tegen spilfiguur Byron Castillo af, Zuid-Amerikanen mogen naar WK

Komende winter zien we Ecuador naar alle waarschijnlijkheid dan toch op het WK voetbal. De FIFA oordeelde vrijdag dat de zaak tegen speler Byron Castillo geen uitsluiting met zich mee kan brengen.

Lees verder

Alles wat je moet weten over het WK tijdrijden in Wollongong

De Italiaanse titelverdediger Filippo Ganna start op zondag 18 september opnieuw als dé topfavoriet op het WK tijdrijden in het Australische Wollongong. Het is nog afwachten wat Remco Evenepoel in zijn benen zal hebben na zijn triomf in de Vuelta, maar het parcours is alvast niet onoverkomelijk. Wie de tijdrit live wil volgen vanuit België (vanaf 7u bij Sporza op één) zal zijn wekker zondagochtend wel vroeg moeten zetten. De exacte starttijden zijn echter nog niet bekend.

Lees verder

Dit levert een wereldtitel wielrennen op: Wout van Aert kan vlucht naar WK in Australië tot op de eurocent terugverdienen

Een wereldtitel levert de nieuwe eigenaar van de regenboogtrui de mooie som van 8.000 euro op. Evenveel als de winnares bij de vrouwen.

Lees verder

DAVIS CUP. Zizou Bergs gaat nipt onderuit in eerste duel tegen Duitsland

Zizou Bergs (ATP 134) heeft vrijdag het eerste duel van de tweede groepsmatch tegen Duitsland tijdens de Davis Cup Finals verloren. De 23-jarige Limburger moest in Hamburg na een spannende partij van twee uur en zeven minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (11/9)) de duimen leggen voor Jan-Lennard Struff (ATP 132). Duitsland leidt zo met 1-0 en heeft nog één zege nodig om zich te kunnen plaatsen voor de finaleronde.

Lees verder

Beerschot staat voor verste verplaatsing van het seizoen: "Ach, in Oostenrijk zaten we soms zeven uur op de bus"

Zondagmiddag speelt Beerschot in en tegen Virton. De fans die er willen bijzijn, maken zich op voor een retourtje van 460 kilometer. Andreas Wieland vertrekt met zijn spelers zaterdag al richting het meest zuidelijk gelegen stadje van België. "Normaal gezien doen we dat niet, maar voor deze wedstrijd maken we een uitzondering."

Lees verder

Ook Serena Williams en Novak Djokovic zwaaien Roger Federer uit: "Een eer om jou op en naast de court te kennen"

Novak Djokovic heeft vrijdag in een bericht op Instagram gereageerd op het afscheid van Roger Federer. Hij looft de carrière van de 41-jarige Zwitser en noemt het een eer om hem te kennen. Ook Serena Williams, die zelf waarschijnlijk gaat stoppen, schreef een eerbetoon aan Federer.

Lees verder

Fabio Jakobsen schrijft het Kampioenschap van Vlaanderen op zijn naam na massasprint

Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft vrijdag het Kampioenschap van Vlaanderen (cat. 1.1) gewonnen. De 26-jarige Nederlander was na 195,3 kilometer of 13 ronden, met start en aankomst in Koolskamp, na een massasprint sneller dan de Australiër Caleb Ewan en zijn landgenoot Dylan Groenewegen. De Italiaan Luca Mozzato werd vierde, voor Timothy Dupont en Belgisch kampioen Tim Merlier. Gerben Thijssen werd zevende, Amaury Capiot vervolledigde de top 10.

Lees verder

Zijn ambities op het WK zijn te groot: Mathieu van der Poel past voor natte Primus Classic

Geen Mathieu van der Poel in de Primus Classic zaterdag. De Nederlandse kopman van Alpecin - Deceuninck wil geen risico's nemen met oog op het WK.

Lees verder

Roger Federer stopt met tennis maar de kassa blijft rinkelen voor RF: geen tennisser die zoveel geld ophaalt naast het veld

Wie goed keek naar zijn afscheidsrede, zal zelfs op de hoofding van de A4'tjes die voor hem lagen, het logo 'RF' opgemerkt hebben. De tennisser Roger Federer neemt afscheid, het merk RF blijft. Waarom de kassa blijft rinkelen voor de gentleman van het tennis.

Lees verder

LIVE. Stoomt Antwerp tegen Seraing door naar negende zege op rij?

Begin er maar aan, Seraing. De Luikse laagvlieger komt vanavond op bezoek in een uitverkocht Bosuilstadion, waar Antwerp op zoek gaat naar zijn negende competitiezege op rij. Wordt het 27 op 27 of krijgen we toch een stunt? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Geef toe dat de uitspraak van onze burgemeester over het voetbal heel moedig is"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elk weekend de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen. Hier verwondert hij zich onder meer over de reacties in de sportwereld na het overlijden van de Queen en burgemeester Bart De Wever die sprak over een sfeer van holbewoners onder elkaar in de voetbalstadions. "Geef toe dat de uitspraak van onze burgemeester heel moedig is. Weinig politici die het aandurven om zo openlijk tegen de stroom van het populairste volksvermaak in te roeien."

Lees verder

Sanne Cant verlengt contract bij veldritteam van broers Roodhooft tot maart 2025

Vrijdag werd in het regionale hoofdkantoor van Crelan in Antwerpen veldritteam Crelan-Fristads voorgesteld aan de pers. Crelan-Fristads is de opvolger van IKO-Crelan. Sanne Cant blijft ook de komende seizoenen een uithangbord. De drievoudige wereldkampioene verlengde haar contract tot maart 2025.

Lees verder

Het Minerva Cycling Team verdwijnt in 2023 uit het peloton

Het Minerva Cycling Team houdt na één jaar op met bestaan. De renners en begeleiding werden onlangs ingelicht dat de continentale wielerploeg aan het einde van het seizoen wordt ontbonden.

Lees verder

Uitgerekend voor het WK in eigen land laat de Austalische bond Caleb Ewan links liggen: "Het zal pijn doen om te kijken"

De Australische wielerbond liet hem links liggen voor het WK in Wollongong. Lotto-Soudal is wat blij om Caleb Ewan (28) te kunnen inzet om het behoud in de World Tour te forceren. Dat betekent ook in de regen gaan koersen in Koolkamp in plaats van met de elite van het hedendaagse wielrennen naar het WK toewerken in zijn vaderland.

Lees verder

Het voetbaldier in politici over "het stamgevoel van holbewoners onder elkaar": "Met voetbal draag je ook je stad uit"

Politici annex diehard-voetbalfans verdedigen hun favoriete sport nadat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd heeft dat in voetbal een "stamgevoel van holbewoners onder elkaar zit". "Voetbal is mijn ontspanning als ik na een heel lange dag werken de doelpunten in de Champions League kan meepikken", aldus Vlaams Parlementslid Caroline Gennez (Vooruit), supporter van KV Mechelen, Racing Mechelen én STVV.

Lees verder

Er zat geen kat in de tribunes, maar piepjonge kunstschaatser schrijft geschiedenis met tot nu toe ongeziene sprong op het ijs

Geschiedenis in het kunstschaatsen, en dat tijdens de U.S. International Classic in Lake Placid. De amper 17-jarige Ilia Malinin landde een perfecte quadruple axel, een sprong waarbij er liefst 4,5 keer om de as wordt gedraaid. Nooit eerder lukte een kunstschaatser deze sprong.

Lees verder

Dartsvriend van Dimitri Van den Bergh deelt emotioneel verhaal over dochtertje: "We vreesden voor haar leven"

Opluchting bij de dartsfamilie Rodriguez. Het dochtertje van Rowby-John Rodriguez is weer thuis na een zware periode in het ziekenhuis.

Lees verder

Dries Mertens en Galatasaray zetten opmars voort met zege tegen Konyaspor

Dries Mertens heeft vrijdagavond met Galatasaray de koppositie in het klassement van de Turkse voetbalcompetitie veroverd. De ploeg uit de hoofdstad won op de zevende speeldag met 2-1 tegen Konyaspor en is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Lees verder

Brusselse jonkies halen Pallieters van hun wolk: kwelduivel Lucas Stassin smeert Lierse eerste thuisnederlaag aan

Na vier opeenvolgende overwinningen volgde tegen de RSCA Futures de pijnlijke ontnuchtering voor Lierse, dat op het eigen Lisp onderuit ging na drie tegengoals van kwelduivel Lucas Stassin: 2-3. Voor de Pallieters het tweede verlies in deze competitie.

Lees verder

ONS OORDEEL. Eerste thuisnederlaag van Lierse levert twee buizen op

Lierse K. heeft zijn eerste thuisnederlaag geleden tegen de jonkies van Anderlecht en dan vooral een ontketende Lucas Stassin. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Pallieters.

Lees verder

ONS OORDEEL. Twintig sterke minuten volstaan voor Antwerpse zege, Alderweireld andermaal van goudwaarde

En dat is negen op een rij. Antwerp rekende zich na twintig minuten spelen al zegezeker tegen Seraing, maar op slag van rust kon ex-Antwerpspeler Bernier milderen. Na de pauze sputterde de Antwerpse motor, maar de zege kwam niet meer in het gedrang. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

REACTIES. Lierse-doelman Delanghe: "Speciaal om nu eens tegen Anderlecht te spelen…"

"…maar ik had graag voor een eerste keer tegen Anderlecht gespeeld en gewonnen", beseft Maxime Delanghe, die de jeugdreeksen bij Anderlecht doorliep. "We moesten scherper aan de match beginnen, zoals we ook aan de tweede helft begonnen. Maar dat was nu niet het geval, en da's jammer."

Lees verder

COMMENTAAR. "Dat Antwerp in overlevingsmodus naar een 27 op 27 ging hadden we na dat lange eenrichtingsverkeer niet verwacht"

U herinnert zich nog wel de uitspraak van clublegende Marc Van Der Linden in de weekendkrant van vorige week: "Het Antwerp van nu doet me denken aan de ploeg uit het seizoen 1987-1988. Als je bij ons tien minuten te laat in het stadion toekwam, had je al twee doelpunten gemist. Dat gevoel krijg ik bij deze ploeg."

Lees verder

REACTIES. Stengs levert eerste assist af bij Antwerp: "Ik had het Toby beloofd"

Na een weekje afwezigheid stond Calvin Stengs tegen Seraing opnieuw aan de aftrap. De Nederlander deponeerde na een handvol minuten spelen de perfecte hoekschop op het hoofd van Toby Alderweireld. "Dat is best grappig, want gisteren op training trapte ik echt slecht. Vandaag ook tot twee keer toe trouwens. Ik beloofde Toby gisteren dat het tijdens de wedstrijd wél goed zou komen, gelukkig hield ik woord", kon de 23-jarige Nederlander lachen na afloop. "Toby vertelde trouwens net dat het hem nooit eerder overkwam dat hij twee weken op rij scoorde."

Lees verder

Lamkel Zé viert zijn 26ste verjaardag in Kortrijk: "Ik wilde Antwerp al 2, 3 jaar verlaten"

Didier Lamkel Zé viert vandaag zijn 26ste verjaardag. Na een heuse transfersoap bleef hij alsnog in België en maakte hij vorig weekend zijn eerste goal voor KV Kortrijk. Redenen genoeg voor een interview met het Kameroense 'enfant terrible'. Al is hij bij KVK voorlopig verrassend kalm. "Dat beeld dat iedereen heeft van mij is er door Antwerp."

Lees verder

Geoffry Hairemans (KVM) begon nooit beter aan het seizoen dan nu: "Ik ben niet het type dat slechter wordt met de jaren"

"De ploegmaats lachen er vaak om: 'Na Nieuwjaar komt 'de Geof' op dreef.'" Linkspoot Geoffry Hairemans is een atypische mooiweervoetballer die naar zijn beste niveau toegroeit wanneer de velden er op hun slechtst bij liggen. Behálve dit seizoen. Met vier goals en twee assists houdt de Antwerpenaar KV Mechelen in deze moeizame aanvangsfase overeind.

Lees verder

Hij is al Simply Debast, maar wordt Zeno straks ook de nieuwe Kompany? "Hij heeft ook durf en lef, maar is minder nonchalant"

Zeno Debast (18) is voor het eerst Rode Duivel. De verdediger is hét lichtpunt bij Anderlecht en krijgt voor de interlands tegen Wales en Nederland de voorkeur op pakweg Bornauw. Wordt Debast straks de nieuwe Kompany? Tijdens zijn opleiding werkte de tiener alvast samen met externe specialisten. Van ademhalingsoefeningen tot nu en dan een koude douche.

Lees verder

Het veldritseizoen begint vandaag: Eli Iserbyt meteen op de afspraak op de Poldercross in Kruibeke

Het WK in Wollongong moet nog gereden worden, maar zondag duiken de crossers al voor het eerst het veld in. De Poldercross in Kruibeke is de eerste van acht Exact Crossen.

Lees verder

Supporters van Van Aert en Evenepoel kijken uit naar WK in Australië: "Wie de grootste is? Wout/Remco* natuurlijk!" (*schrappen wat niet past)

De fans van Wout van Aert en Remco Evenepoel kijken uit naar het WK dat gereden wordt van 18 tot 25 september in het Australische Wollongong. Hun idolen hebben respectievelijk een groene trui uit de Ronde van Frankrijk en een rode trui uit de Vuelta in de kleerkast hangen, maar er is honger naar meer. Respect is er duidelijk langs beide kanten. Maar wie is nu echt de grootste Belgische renner van het moment?

Lees verder

KOPMAN. "Geen Wout van Aert in de WK-tijdrit: een gemiste kans of de juiste keuze?"

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers. "In het Australische Wollongong begint dit weekend het WK wielrennen met op zondag de ­individuele tijdrit voor zowel mannen als ­vrouwen. Zonder Wout van Aert, de tweevoudige winnaar van zilver in de meest recente edities. Een gemiste kans of de juiste keuze?"

Lees verder

Vijf vragen aan Remco Evenepoel: "Ik start echt wel met de ambitie om te winnen"

Kan de winnaar van de Vuelta één week later ook wereldkampioen tijdrijden worden, aan de andere kant van de wereld nota bene? Het is een vraag waarop enkel Remco Evenepoel (22) zondag in de buurt van de Australische metropool Sydney een antwoord kan geven. "Ik start alvast met de ambitie om te winnen", aldus het goudklompje van Quick-Step Alpha Vinyl.

Lees verder

Bondscoach Sven Vanthourenhout wil België waarschuwen: "De kans dat we geen wereldkampioen worden, is nog altijd groter dan dat het wel lukt"

Als Wout van Aert straks naast de regenboogtrui grijpt, is er nog altijd die fenomenale Tour om naar te wijzen. Pakt Evenepoel geen medaille, hij blijft wel winnaar van de Vuelta. Maar wat heeft Sven Vanthourenhout om zich aan vast te klampen? Geen Belg die zo wordt afgerekend op een WK als de bondscoach. Zeg hem dus niet dat hij met de nummers twee en drie van de wereld in zijn ploeg de makkelijkste job ter wereld heeft. "Dit is net de moeilijkste baan. Lukt het niet is er pas over 365 dagen weer een kans."

Lees verder

"Lyra-Lierse wil de beste amateurclub van het land ­worden": maandag starten werken om in 2024 terug te keren naar Lier

Met een magere 1 op 6 kent Lyra-Lierse niet meteen de start waarop het had gehoopt. Maar dé te kloppen ploeg uit de tweede amateurafdeling panikeert nog niet, ook niet nu het zondag (15.00u) vol aan de bak moet tegen Cappellen, de ploeg in vorm. "In 2024 willen we dé volksclub van Lier worden."

Lees verder

Kemphaan vs Zebra: Westerlo tegen Charleroi was ooit de pittige broederstrijd tussen Toni en Dante Brogno

Charleroi tegen Westerlo, dat was eind vorige eeuw een echte broederstrijd. Niet tussen Walen en Vlamingen, wel tussen twee spelers met een neus voor goals. Twee bloedbroeders ook: Toni (49 inmiddels) en Dante Brogno (56). Ruim twintig jaar later halen ze samen herinneringen op.

Lees verder