Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

Twaalfde verzoek om vrijlating moordenaar John Lennon afgewezen

HLN
Twaalfde verzoek om vrijlating moordenaar John Lennon afgewezen
Mark David Chapman komt voorlopig niet op vrije voeten. De moordenaar van John Lennon had voor de twaalfde keer een verzoek om vervroegde vrijlating ingediend, maar dat werd maandag afgewezen.
Lees verder

LIVE. Schotten schuiven massaal aan om Queen te groeten, lichaam Elizabeth wordt vanavond naar Londen gebracht
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. De kist van de overleden koningin staat momenteel in de St. Giles kathedraal in Edinburgh, waar de Schotten vandaag een laatste groet kunnen brengen. Vanavond wordt het lichaam naar Londen gevlogen, waar het naar Buckingham Palace wordt gebracht. Koning Charles reist vandaag dan weer af naar Noord-Ierland. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

"Hij is nog steeds de beste voetballer van de voorbije vijftien jaar in België": terugblik op de Belgische jaren van Sergio Conceição
"Hij tackelde spelers, maakte ruzie, ging neus aan neus staan - hij zocht de grenzen op." De Belgische jaren van Sergio Conceição. Als speler en als assistent-trainer. Een terugblik in het collectieve geheugen.
Lees verder

Een terugblik op de Standard-jaren van Porto-trainer Sergio Conceição: "Geen make-up, geen komedie! Sergio is een man uit één stuk"
"Hij tackelde spelers, maakte ruzie, ging neus aan neus staan - hij zocht de grenzen op." De Belgische jaren van Sergio Conceição. Als speler en als assistent-trainer. Een terugblik in het collectieve geheugen.
Lees verder

WEERBERICHT. Zwaarbewolkte dag met plaatselijk lichte neerslag, temperaturen tot 24 graden
Het is vandaag meestal zwaarbewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag. Tegen de avond neemt de kans op regen en buien toe. We halen maxima tussen 20 en 24 graden, meldt het KMI. Komende nacht wordt de neerslag intenser, met kans op onweer in het zuiden van het land. Het koelt af naar temperaturen tussen 12 en 16 graden.
Lees verder

Dolly Dots nemen met strakke pakjes en dansjes afscheid van fans
Antwerpen wordt de zwanenzang van de legendarische Dolly Dots. Hun allerlaatste show in Vlaanderen. Met verhalen over rock 'n roll achter de disco, maar ook een eerbetoon aan het zesde zusje dat in 2009 overleed. "Soms heb ik kippenvel tot in mijn bilnaad," klinkt het bij Angela Groothuizen. "Dan weet ik: Ria was erbij."
Lees verder

Dolly Dots nemen in Antwerpen afscheid van Vlaamse fans: "In ons busje gaat het steeds vaker over de overgang"
Antwerpen wordt de zwanenzang van de legendarische Dolly Dots. Hun allerlaatste show in Vlaanderen vindt op 8 oktober plaats in de Stadsschouwburg. Met verhalen over rock 'n roll achter de disco, maar ook een eerbetoon aan het zesde zusje dat in 2009 overleed. "Soms heb ik kippenvel tot in mijn bilnaad," klinkt het bij Angela Groothuizen. "Dan weet ik: Ria was erbij."
Lees verder

Vlaamse regering kan volgens Groen 2,5 miljard inzetten voor energiemaatregelen
Oppositiepartij Groen heeft berekend dat de Vlaamse regering 2,5 miljard euro zou kunnen inzetten om gerichte energiemaatregelen te nemen. Met dat geld zou de Vlaamse regering niet alleen heffingen uit de factuur kunnen halen, maar ook een 'zonnesprint' inzetten door meer zonnepanelen te plaatsen op daken van overheidsgebouwen en sociale woningen.
Lees verder

Operation London Bridge: wat staat er vandaag te gebeuren?
Operatie London Bridge gaat dinsdag dag 5 in. King Charles III en zijn echtgenote Camilla reizen af naar Noord-Ierland.
Lees verder

Recordaantal vacatures: "Heel wat bedrijven doen moeite niet meer om ze te plaatsen, omdat ze tóch niet ingevuld raken"
Er waren in ons land nooit meer vacatures dan nu: bijna 214.000. Tegelijk hadden ondernemingen het nooit moeilijker deze ingevuld te krijgen. Voor elke 100 arbeidsplaatsen moeten er nu al vijf zien ingevuld te geraken. Waarom is dat een probleem? In welke sectoren is de nood het hoogst? Maar vooral: hoe geraken we hier uit?
Lees verder

Jambers toont unieke beelden van boer Charel en zijn weduwe Vera: "Ik ben nooit verliefd geweest op hem"
"Ik zag hem graag als mens, niet als liefdespartner", vertelt weduwe Vera over haar overleden man boer Charel. Jambers bezocht haar op het erf en keerde terug met unieke beelden van hun huwelijk en zijn allerlaatste dagen. "Hij is gestorven terwijl ik hem vasthad."
Lees verder

Blinken noemt atoomdeal met Iran op korte termijn "onwaarschijnlijk"
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft gezegd dat het "onwaarschijnlijk" is dat de VS en Iran binnen afzienbare tijd een atoomakkoord sluiten. Daarmee sluit Blinken zich aan bij het bredere sentiment in de westerse wereld dat het akkoord uit 2015 niet op korte termijn zal herleven.
Lees verder

Jambon wil economische banden aanhalen tussen Vlaanderen en Ierland
Vlaams minister-president Jan Jambon wil economisch nog nauwer gaan samenwerken met Ierland. Sinds de brexit ging de Vlaamse export naar het land exponentieel naar omhoog. Maar er is nog meer potentieel, volgens Jambon. De Vlaams minister-president bezoekt daarvoor vandaag onder meer de haven van Dublin.
Lees verder

Australische premier neemt tien burgers mee naar begrafenis Queen Elizabeth
De Australische premier Anthony Albanese heeft aangekondigd dat tien burgers met hem mee mogen reizen naar de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II in Londen. Het zijn verdienstelijke mannen en vrouwen uit alle delen van het land. Albanese tweette dat hij daarmee een wens van de Britse koninklijke familie vervulde.
Lees verder

Waarom is het nu weer dikwijls mistig 's ochtends? En waar komt dat fenomeen vandaan?
Met de start van het nieuwe schooljaar is ook een nieuw seizoen aangebroken: de meteorologische herfst. Die brengt prachtige kleuren en heerlijke nazomerdagen met zich mee. Maar, mooi weer gaat de komende maanden ook vaak gepaard met een nevelige of mistige start van de dag. Eén van de meest kenmerkende weerfenomenen van het najaar.
Lees verder

Vorige week nog 53 graden, nu zorgt hevige regen voor overstromingen in Death Valley
Death Valley, een van de warmste plekken ter wereld, is overstroomd. De naweeën van Orkaan Kay zorgden voor heel wat regen in het gebied, want ook de omliggende steden in de Amerikaanse staat Californië kampen met wateroverlast. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een bruine waterval langs de flank van de berg naar beneden stroomt. Er viel in enkele uren tijd bijna evenveel regen als er normaal gezien in een heel jaar valt. En dat terwijl het kwik er de week daarvoor nog tot 53 graden steeg.
Lees verder

VRT haalt omstreden docureeks 'FIRE' offline: "Een van de gezichten betrokken bij Russisch piramidespel"
Van "pure oplichterij" tot zelfs "extreem gevaarlijk": de kritieken rond documentaire 'FIRE: vroeg op pensioen' waren niet mals. Toch hield de openbare omroep het programma in het aanbod van VRT MAX, omdat "ook controversiële onderwerpen een plaats hebben", klonk het. Tot nu, want onderzoek van de VRT zelf wijst uit dat een van de gezichten in het programma betrokken is bij een Russisch piramidespel.
Lees verder

De tweede Milanese Duivel in de lappenmand: ook Origi laat zich behandelen in Antwerpen
Terwijl Romelu Lukaku ondertussen weer individueel traint in Milaan, na zijn heupblessure, meldt een andere Rode Duivel zich aan bij Lieven Maesschalck. Divock Origi hoopt dat de kinesist van de nationale ploeg hem van een klein euvel af kan helpen.
Lees verder

William Boeva haalt uit naar programma's als 'Down the Road': "Mensen met beperking dienen niet om jezelf beter te laten voelen"
"Vlaamse media : wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen." Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer 'Down the Road' en 'Out of office'. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het namelijk niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. "Als de VRT denkt hiermee bij te dragen tot de inclusie van personen met een handicap, maakt mij dat oprecht verdrietig."
Lees verder

"Oekraïense leger heeft 6.000 kilometer territorium heroverd", volgens president Zelensky
Het Oekraïense leger heeft zo'n 6.000 kilometer grondgebied heroverd. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verklaard.
Lees verder