Doorgaan naar hoofdcontent

Technische storing bij ING-bankapp lijkt opgelost

HLN
Technische storing bij ING-bankapp lijkt opgelost
Eerder vandaag ondervonden heel wat gebruikers van de bankapp van ING problemen. Omstreeks 14 uur waren er meer dan honderd meldingen van storingen. Ondertussen lijkt het probleem weer van de baan.
Lees verder

Nieuwe 'Star Trek'-film plots van releaselijst geschrapt
De nieuwe 'Star Trek'-film die volgend jaar in de bioscoop te zien zou moeten zijn, is van de releaselijst gehaald. Dat meldt 'The Hollywood Reporter'. Het vierde deel met Chris Pine in de hoofdrol als Captain Kirk zou in de kerstperiode van 2023 in première moeten gaan.
Lees verder

9 tekens dat je partner de juiste voor jou is. Expert: "Veel koppels maken bitter weinig contact met elkaar"
Net aan het daten of al lang in een relatie, dezelfde vraag brandt op ieders lippen: ben ik met de juiste persoon samen? Volgens experts kun je dat achterhalen door negen vereisten af te vinken. Of dat klopt, checken we bij relatietherapeut en seksuoloog Filip Geelen. Hij geeft ook tips om te achterhalen of jij mister of miss right aan de haak sloeg.
Lees verder

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau biedt wisselmeerderheden aan voor alle maatregelen die de koopkracht verhogen
Vooruit wil vanuit de oppositie gedoogsteun geven aan alle dossiers die de koopkracht van burgers verhogen en de facturen willen verlagen. Dat zegt Conner Rousseau, de voorzitter van de partij.
Lees verder

Nieuwe studie werpt licht op langdurig reukverlies na coronabesmetting
Het uitblijven van herstel van het reukvermogen na een coronabesmetting gaat bij sommigen gepaard met langdurig verlies. Dat blijkt woensdag uit gezamenlijk onderzoek van professor Jérôme Lechien en Sven Saussez.
Lees verder

Econoom Koen Schoors (UGent): "Zou zinvol zijn de gasprijzen in Europa tijdelijk te bevriezen"
"Het zou zinvol zijn om de gasprijzen in Europa tijdelijk te bevriezen". Dat heeft Koen Schoors, hoogleraar economie van de UGent, gezegd in de Kamer, waar Schoors gehoord werd als een van de experten van de expertengroep 'Koopkracht en concurrentievermogen'.
Lees verder

Europese Commissie zet nieuwe sancties tegen Rusland in de steigers
In een reactie op de "escalatie" van de Russische invasie van Oekraïne heeft de Europese Commissie woensdag een nieuwe batterij sancties tegen Moskou gepresenteerd. Ze bepleit onder meer een nieuw invoerverbod op Russische goederen, een prijsplafond voor Russische olie en een verbod voor EU-burgers om te zetelen in bestuursorganen van Russische staatsbedrijven.
Lees verder

"Je kan moeilijk je brein breken als er een tailleband in je vlees duwt": de kleren maken de quizzer in 'De slimste mens'
Ze scoren niet enkel met hun kennis, maar ook met hun kleding. Door de jaren heen zien de kandidaten van 'De slimste mens ter wereld' er steeds bedachtzamer uitgedost uit. Niet verwonderlijk, als er gemiddeld een miljoen mensen naar je kijken, weet styliste Farah El Bastani. Zij verklapt in 'De Morgen' hoe de ideale 'Slimste mens'-outfit eruitziet en wat de kracht is van kledij bij het quizzen. "Ella Leyers heeft het tij echt gekeerd."
Lees verder

Op restaurant voor amper 10 euro per persoon? In deze 10 eetadressen in Leuven kan het nog
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Leuven kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro: van smeuïge croques en salades met gerookte zalm tot lekkere frietjes met mayonaise en pasta.
Lees verder

Gaan we opnieuw massaal hamsteren door energiecrisis? Stormloop op zakken pellets aan lage prijzen in Waalse supermarkt
In Marcinelle is er een ware stormloop ontstaan in de supermarkt Match nadat die met een superpromo op pellets uitpakte. Klanten konden er een zak van 15 kilo voor slechts 8,99 euro scoren. Een actie die voor taferelen zorgt waarbij we meteen terugdenken aan de 'wc-rolhamsteraars' in coronatijden. Op slechts een kwartier waren alle 520 zakken met pellets de deur uit. "Gek om te zien dat we opnieuw dit punt hebben bereikt", aldus een Waalse klant.
Lees verder

Waarom de Nord Stream-sabotage 'hybride oorlogsvoering' tegen Europa is
Wie achter de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen zit, komen we misschien nooit te weten. Al sprak Oekraïne meteen over een terroristische aanval door Rusland. Maar de pijpleidingen zijn grotendeels in handen van Russische bedrijven. Dus waarom zou Rusland zijn eigen infrastructuur aanvallen? Professor Internationale Energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent) legt uit. "Rusland heeft er alle belang bij om het Westen te destabiliseren."
Lees verder

Zeven gewonden nadat raketten inslaan in Groene Zone van Bagdad
In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag zeven mensen gewond geraakt nadat drie raketten waren ingeslagen in de "Groene Zone", de buurt waarin zich overheidsgebouwen en westerse ambassades bevinden. In het parlement vond op het moment van de aanvallen een hoorzitting plaats, melden de veiligheidsdiensten in een persbericht.
Lees verder

Rusland stuurt geen film naar de Oscars: "Ik denk dat ze op zijn zachtst gezegd onethisch hebben gehandeld"
Rusland zou naar verluidt niet van plan zijn om een film aan te duiden die kan meedingen naar een Oscar voor 'Beste internationale film'. Dat liet de Russische Filmacademie aan het nationale persagentschap TASS weten. De beslissing zou een gevolg zijn van de aanhoudende militaire aanval op Oekraïne.
Lees verder

Margriet Hermans en Bart Peeters zaten ooit samen vast in een lift: "We kregen bijna geen lucht meer"
Vast komen te zitten in een lift: Margriet Hermans en Bart Peeters weten alvast hoe het voelt. In een nieuwe aflevering van 'Beste kijkers' vertellen de twee artiesten hun verhaal aan Nathalie Meskens.
Lees verder

Russische grensregio met Georgië beperkt toegang van auto's
De Russische regio Noord-Ossetië, die grenst aan Georgië en waar zich reusachtige rijen Russen hebben gevormd die de mobilisatie ontvluchten, gaat de toegang van voertuigen op zijn grondgebied beperken. Dat heeft de regioleider Sergei Meniaello woensdag aangekondigd.
Lees verder

KOERS KORT. Barbier juicht in Kroatië, maar fotofinish duidt Milan als winnaar aan - Quick.Step met Alaphilippe en vijf Belgen naar Giro dell'Emilia
Pijnlijk moment voor Pierre Barbier. De 25-jarige Fransman van B&B Hotels - KTM dacht dat hij de tweede etappe van de Ronde van Kroatië had gewonnen. Barbier vierde intens, maar de finishfoto bracht slecht nieuws voor de Fransman. Jonathan Milan trok na een prangende sprint aan het langste eind. Gisteren won de 21-jarige Italiaan van Bahrain-Victorious ook al de eerste rit.
Lees verder

Franse gerecht vraagt uitlevering van Rwandese arts die in België woont en beschuldigd wordt van genocide
Het Parijse hof van beroep heeft woensdag bevestigd dat de Rwandese arts Eugène Rwamucyo, die in België woont, voor het hof van assisen zal moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat melden gerechtelijke bronnen aan het Franse persbureau AFP.
Lees verder

MR wil fiscale hervorming koppelen aan hervorming arbeidsmarkt: "Er zitten niet genoeg stimulansen in om te gaan werken en er zijn te veel werkloosheidsvallen"
"We kunnen niet onderhandelen over een fiscale hervorming indien er tegelijkertijd geen ambitieuze hervorming van de arbeidsmarkt komt." Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaard op de website van de Franstalige liberalen, op een moment dat de begrotingsgesprekken stilaan van start gaan.
Lees verder

Helft vogelsoorten gaat wereldwijd achteruit: gierzwaluw, watersnip en roek bedreigd
49 procent van de vogelsoorten in de wereld gaat achteruit door toedoen van de mens en de klimaatwijziging. Eén op de acht is met uitsterven bedreigd. Wereldwijd neemt slechts 6 procent van de vogelsoorten toe. De weinig opbeurende conclusies staan in het nieuwe State of the World's Birds-rapport dat om de vier jaar verschijnt. Bij ons is onder meer de gierzwaluw bedreigd.
Lees verder

"In de war, bedroefd en in shock": Deense koningin neemt titels van vier kleinkinderen af
De vier kinderen van de Deense prins Joachim (53) en prinses Marie (46) verliezen hun titel van prins en prinses. De drie zoons en dochter van het koppel zijn vanaf volgend jaar alleen nog graaf en gravin, zo maakte het Deense koningshuis bekend. De kleinkinderen van koningin Margrethe (82) zagen de beslissing duidelijk niet aankomen.
Lees verder