Doorgaan naar hoofdcontent

Rusland neemt afscheid van laatste Sovjetleider Gorbatsjov

HLN
Rusland neemt afscheid van laatste Sovjetleider Gorbatsjov
In de Russische hoofdstad Moskou is de begrafenisplechtigheid voor de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) afgelopen. Honderden mensen verzamelden zich in het Huis van de Vakbonden, waar zijn lichaam opgebaard is. Er werden geen Europese politieke leiders verwacht op de begrafenis, maar de Hongaarse premier Viktor Orbán reisde toch naar Moskou om "hulde te brengen" aan Gorbatsjov.
Lees verder

Opstijgen op grootste markt, landen op kleinste kruispunt: ballonvaarder zet mand neer in woonwijk. "In de wei waar we wilden landen, was geen plaats meer"
Ballonpiloot Bart Martens (35) uit Sint-Pauwels heeft zaterdagochtend zijn mand met daarin vier passagiers veilig neergezet op een klein kruispuntje in een woonwijk in Kemzeke. Een uur daarvoor was hij opgestegen vanop het grootste marktplein van België tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas. "Op geen énkel moment hebben we schrik gehad", getuigen de passagiers.
Lees verder

LG brengt box uit voor designerschoenen: "Past lichtsterkte en temperatuur aan voor ideale omgeving van je schoenen"
Technologiegigant LG heeft een speciale schoendoos voorgesteld op de IFA technologiebeurs in Berlijn. De 'ShoeCase' zorgt namelijk voor de perfecte omstandigheden voor je designerschoenen of favoriete schoenen. Zo kan de temperatuur en de lichtsterkte aangepast worden afhankelijk van de schoen. Daarnaast heb je ook nog de 'ShoeCare', een box waar twee paar schoenen in passen. Die box reduceert de geurtjes en bacteriën van je schoenen aan de hand van stoomtechnologie. Bekijk in bovenstaande video de twee toestellen.
Lees verder

Een carrière overschaduwd door psychische problemen: Josip Iličić krijgt afscheid door grote poort bij Atalanta
Josip Iličić is niet langer een voetballer van Atalanta. De Sloveense doelpuntenmachine en de club uit Bergamo hebben in onderling overleg het contract ontbonden, mede door psychische problemen waar Iličić de voorbije jaren mee kampte. Al zal de Sloveen voor altijd een plek hebben in de harten van de Atalanta-fans. Dat bewees zijn afscheid.
Lees verder

EuroBasket 2022. Belgian Lions gaan op zoek naar tweede EK-zege tegen Montenegro
Na de knappe openingszege (79-76) tegen thuisland Georgië werken de Belgian Lions vanmiddag (opworp om 13.30 uur) hun tweede wedstrijd op het EK af. Tegen Montenegro gaan ze op zoek naar een tweede zege, die meteen de poort richting kwalificatie voor de eindfase wijd open zou zetten.
Lees verder

"1 op 10 Belgen krijgt ooit last van nierstenen": hoe herken je ze en kan je ze voorkomen?
Iedereen die ooit al nierstenen heeft gehad, weet: het doet geen deugd. Ze brengen een erg forse pijn mee, die in pieken verloopt. Uroloog Tim Brits legt uit waarom die zo hevig is. En hoe behandel je zo'n niercrisis, die bij zeker 10 procent van de Belgen vroeg of laat voorkomt? "Als je al eens nierstenen gehad hebt, krijg je die ook snel terug."
Lees verder

"1 op de 10 Belgen krijgt ooit last van nierstenen": hoe herken je ze en kan je ze voorkomen?
Iedereen die ooit al nierstenen heeft gehad, weet: het doet geen deugd. Ze brengen een erg forse pijn mee, die in pieken verloopt. Uroloog Tim Brits legt uit waarom die zo hevig is. En hoe behandel je zo'n niercrisis, die bij zeker 10 procent van de Belgen vroeg of laat voorkomt? "Als je al eens nierstenen gehad hebt, krijg je die ook snel opnieuw."
Lees verder

Banken werken aan oplossing voor wie lening niet meer kan afbetalen
De banken werken aan oplossingen voor mensen die met hun aflossing van hun lening in de problemen dreigen te komen nu ze hoge energiefacturen moeten betalen. "Maar de energiecrisis is anders dan de coronacrisis. De oplossing die nu geboden zal worden, zal er dan ook wellicht anders uitzien dan toen", zegt topman Max Jadot van BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land.
Lees verder

Wat dragen hippe vogels naar school? Mode-experte tipt 3 trends waarmee je kind scoort op de speelplaats
Het jonge grut keerde, al dan niet met volle goesting, terug naar de klas. En ook jonkies zitten het liefst in stijl aan de schoolbanken. Maar welke items doen een kinderhart sneller slaan dit najaar? Onze mode-experte Hilde Geudens tipt drie trends op minimaat die zéker scoren.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel voor eerste van twee zware weekendetappes: "Voel me nog 'ça va', maar ik denk vooral aan verdedigen vandaag"
Cruciaal weekend voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Met een aankomst bovenop de onbekende Sierra de la Pandera moet hij vandaag zijn rode aspiraties opnieuw kracht bij zetten. Doorstaat hij de lakmoesproef? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Verontwaardiging in Verenigde Staten nadat agent ongewapende zwarte jongeman (20) in eigen woning doodschiet
Beelden waarop te zien is hoe een agent een ongewapende zwarte twintiger neerschiet in zijn eigen woning doen heel wat stof opwaaien in de Verenigde Staten. De 20-jarige Donovan Lewis overleed afgelopen dinsdag nadat hij werd neergeschoten in zijn woning in de stad Columbus, gelegen in de staat Ohio. De jongeman lag in zijn bed toen de politie plots kwam binnengestormd. De 30-jarige agent Ricky Anderson schoot Lewis onmiddellijk neer.
Lees verder

LIVE F1. Leclerc is ook de snelste in laatste vrije training
Na Francorchamps is het komend weekend de beurt aan Zandvoort. Wie houdt Max Verstappen van een nieuwe zege in eigen land? Alle ontwikkelingen rond de Grote Prijs formule 1 van Nederland, volgt u hier LIVE!
Lees verder

Recordzomer voor de horeca: 4,4 miljard uitgegeven
De Belgische horecaganger heeft deze zomer zeker 4,4 miljard euro in de economie gepompt. Dat is 400 miljoen euro meer dan in de vorige recordzomer van 2019. De horeca springt een gat in de lucht, na twee moeilijke coronajaren.
Lees verder

Gazprom stuurt gas via andere route naar Europa
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom stuurt via een andere route aardgas naar Europa. Dat meldt het bedrijf nadat het vrijdag aangaf dat de belangrijke Nord Stream 1-pijplijn door "technische problemen" langer dicht zal blijven.
Lees verder

Mijlpaal in neoliberaal modelland: Chili stemt over nieuwe grondwet
Chili staat voor een ingrijpende verandering. Ooit was het Zuid-Amerikaanse land nog een experiment van de neoliberale Chicago Boys, nu kan Chili de meest progressieve, sociale en ecologische grondwet ter wereld aannemen. Een jaar lang broedde een grondwetgevende vergadering over de grondwet. Zondag stemmen de Chilenen over de 388 artikels van de nieuwe grondwet. Aan interesse in elk geval geen gebrek: een boekuitgave van de tekst werd het meest verkochte non-fictieboek van het land.
Lees verder

Van actieheld naar man van 270 kilo: 'The Mummy'-hunk Brendan Fraser wordt getipt voor een Oscar
Ooit actieheld du moment in 'The Mummy', nu een man van 272 kilo. De comeback van Brendan Fraser (inmiddels 53) mag er wezen. Na meer dan een decennium in de anonimiteit staat de haast onherkenbare acteur opnieuw in de schijnwerpers. Zijn hoofdrol in 'The Whale', die dit weekend voorgesteld wordt op het filmfestival van Venetië, wordt nu al getipt voor de Oscars. Keert z'n glorietijd na jaren van gezondheidsproblemen, financiële tegenslagen en seksueel misbruik terug?
Lees verder

Vakantiegevoel nog even vasthouden? Deze huizen met zwembad staan te koop: "Dit huis van 475.000 euro is er duidelijk géén van dertien in een dozijn"
Met een zwembad of -vijver in je achtertuin voelt elke dag een beetje als vakantie. Wil je een woning kopen die baadt in zo'n ontspannen sfeer? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont vijf interessante opportuniteiten voor elk budget. "Met een jetstreambad kan je ook zwemmen op een beperkte oppervlakte."
Lees verder

Daan gaat na 40 jaar huwelijk voor het eerst vreemd. "Zij kreeg hem wél hard"
De veertig jaar getrouwde Daan* (62) staat thuis helemaal droog. Plus, zijn jongeheer werkt niet meer mee. Tot hij Diana* (70) ontmoet. Na een regenbui eindigt een wandeling met de flamboyante dame nat en naakt in haar bed. "Laten we 'friends with benefits' zijn, meer niet", zei ze. Na veertig jaar proeft Daan van een nieuwe vrouw, die bovendien de skills bezit om hem weer harder te maken dan ooit. "Ik kende dat gevoel van bij de dokter. Maar nu zij het deed, was het zo geil."
Lees verder

Man belt hulpdiensten en valt hen vervolgens aan in Schaarbeek: ambulancier tot bloedens toe gekrabd
Hulpverleners van de brandweer van Brussel (DBDMH) zijn zaterdagochtend fysiek aangevallen en bedreigd met de dood bij een interventie in Schaarbeek. Ze waren opgeroepen door een man, die hen ter plaatse aanviel en bedreigde. De dienst gaat klacht indienen met burgerlijke partijstelling.
Lees verder

LIVE. Vanhamel niet door bedreigingen, maar door mogelijke transfer naar Anderlecht niet in Beerschot-selectie tegen Club NXT
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder