Doorgaan naar hoofdcontent

Rode Duivels reekshoofd voor kwalificaties EK 2024, maar Engeland en Frankrijk wel mogelijke tegenstanders

Rode Duivels reekshoofd voor kwalificaties EK 2024, maar Engeland en Frankrijk wel mogelijke tegenstanders

Op zondag 9 oktober wordt in Frankfurt geloot voor de kwalificatiecampagne voor het EK 2024 in Duitsland. De indeling van de potten gebeurde op basis van de resultaten van de Nations League. De Rode Duivels deden het daarin goed genoeg om reekshoofd te zijn.

Lees verder

Lichaam vermiste Amerikaanse alpiniste aangetroffen in Nepal

Het lichaam van de Amerikaanse alpiniste Hilaree Nelson is teruggevonden in de Himalaya in Nepal. Nelson was maandag als vermist opgegeven nadat ze de berg Manaslu had beklommen. Dat bevestigt de organisator van de expeditie.

Lees verder

Paralympische tafeltennisser Laurens Devos maakt WK-debuut bij valide atleten

De Belgische mannenploeg in het tafeltennis is aangekomen in het Chinese Chengdu voor het WK tafeltennis voor landenteams. Paralympisch kampioen Laurens Devos (22) zal er zijn WK-debuut maken bij de valide atleten. 'Ik ga vooral genieten en proberen te leren uit deze ervaring', zegt Devos.

Lees verder

Huiszoekingen in zeven gemeenten in Vlaanderen

De politie-operatie was gericht op een groep die verdacht wordt van rechts-extremisme, illegaal wapenbezit en voorbereidingen van een aanslag, ook al was die niet 'imminent'. In en rond Antwerpen, maar ook elders in ons land zoals in Gent, vond een tiental huiszoekingen plaats.

Lees verder

Vergelijking energiecontracten is verwarrend en misleidend

Kost een energiecontract nu 2.099 euro of 5.813 euro per jaar? De energieregulatoren, met onder meer Creg en Vreg, werken aan een gemeenschappelijke methodologie om de verwarring rond de prijsvergelijkingen weg te werken.

Lees verder

Test Aankoop: 'Apothekers krijgen steeds meer weg van verkopers'

Het beroep van apotheker gaat steeds meer op dat van een verkoper lijken, waarschuwt Test Aankoop. Na een onderzoek van de consumentenorganisatie met mysteryshoppers blijkt dat slechts 2 op de 96 bezochte apothekers ­voldoende vragen stellen om na te gaan of een geneesmiddel ­geschikt is voor de patiënt.

Lees verder

Florida zet zich schrap voor orkaan Ian: zo ziet de storm eruit vanuit de ruimte

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, heeft de noodtoestand afgekondigd voor de hele staat, want na een passage boven Cuba, komt orkaan Ian er naar verwachting woensdagavond aan land. Vanuit de ruimte is de storm goed zichtbaar: Nasa deelde maandag indrukwekkende beelden van het ISS. 

Lees verder

Aston Martin van James Bond te koop

007 wordt dit jaar 60. Dat vieren de acteurs achter de James Bond-franchise met een veiling voor het goede doel. Bij het Londense veilinghuis Christie's gaat een brede collectie attributen en kostuums onder de hamer.

Lees verder

Waarom CD&V wisselen voor Vooruit geen optie is voor Jambon

Als minister-president Jan Jambon (N-VA) morgen een septemberverklaring wil afleggen, begint de tijd te dringen. Of wordt er ernstig gedacht aan een regeringsexit van CD&V, in ruil voor Vooruit?

Lees verder

Crypto-ondernemer Do Kwon wordt internationaal gezocht

Programmeur en ondernemer Do Kwon, bekend van cryptomunten terraUSD en luna, staat sinds maandag gesignaleerd bij Interpol. Hij wordt ervan verdacht investeerders te hebben opgelicht.

Lees verder

Crèche in Heverlee dicht, acht andere op de helling

Meer dan honderd gezinnen uit het Leuvense zijn op zoek naar nieuwe opvang, omdat hun crèche wegens wanpraktijken is geschorst. Acht andere crèches van dezelfde private ondernemer staan ook op de helling.

Lees verder

Experimenteel medicijn 'vertraagt alzheimer aanzienlijk'

Een experimenteel medicijn remt het verloop van de ziekte van Alzheimer, melden zijn fabrikanten. Maar genezing ligt nog niet in het verschiet.

Lees verder

De Nord Stream-lekken: wat we nu al weten

De lekken in de Nord Stream-pijpleidingen roepen heel wat vragen op. Vele zijn nog niet te beantwoorden, sommige wel.

Lees verder

Tienjarige 'Picasso' verkoopt al werken voor 240.000 euro

Amper 10 jaar oud en nu al is de Amerikaanse Andres Valencia een sensatie in de kunstwereld. Een van zijn kubistische doeken ging al onder de hamer voor 240.000 euro. Inspiratie zoekt hij naar eigen zeggen bij Dalí en Basquiat, maar evengoed Pokémon.

Lees verder

INEOS Grenadiers polst voorzichtig bij Lefevere: 'Wil je Evenepoel niet verkopen?'

Volgens VeloNews blijft INEOS Grenadiers alle pistes nauwlettend in het oog houden om Remco Evenepoel te kunnen losweken bij Quick Step-Alpha Vinyl, waar hij nog tot 2026 onder contract ligt. Dave Brailsford, Directeur Sport van Ineos, stuurde een Whatsappje naar Lefevere: 'Als je hem ooit wil verkopen, bel me dan.' Dat scenario lijkt onmogelijk, want als Evenepoel weggaat, vervallen de sponsorcontracten van Quick Step-Alpha Vinyl.

Lees verder

Afghaanse wielrensters houden kampioenschap in Zwitserland, omdat Taliban sporten verbiedt

Het Afghaanse wielerkampioenschap op de weg voor vrouwen zal op 23 oktober in Zwitserland plaatsvinden. In eigen land staat de taliban niet toe dat vrouwen op een koersfiets rijden.

Lees verder

Vooruit bereid steun te verlenen aan 'elke maatregel die koopkracht versterkt en facturen verlaagt'

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau roept de Vlaamse regering op om morgen hoe dan ook naar het Vlaams Parlement te komen, akkoord of niet, 'zodat de Vlaming op zijn minst krijgt waar hij recht op heeft'.

Lees verder

De kruistocht van een ecofeministe

Links in Frankrijk verkeert in een crisis. Prominente Franse feministen en activisten die de politiek zijn ingegaan, lijken het vel te willen van hun eigen partijtop en ruimen de rangen op. Boegbeeld Sandrine Rousseau trekt de degen.

Lees verder

Kijk eens in mijn darmen, dokter

Wat volgt, is een hoogstpersoonlijke beleving van een routine-onderzoek: een dikkedarmscreening of colonoscopie. Maar het is niet omdat iets routine is dat het geen existentiële indruk nalaat op de mens die het ondergaat.

Lees verder

Sabam: 'Muziekauteurs worden niet correct vergoed door streamingdiensten'

Het bedrag dat een artiest uitbetaald krijgt per stream, is door de band genomen peanuts. Maar de schrijvers en componisten achter die muziek – niet altijd de uitvoerders – moeten het vaak stellen met de kruimels van die peanuts. Dat klagen auteursrechtenvereniging Sabam en haar Europese grote broer Gesac aan na een studie.

Lees verder

UAntwerpen belooft meer in te zetten op inclusie

Herman Van Goethem, de rector van de UAntwerpen, belooft het inclusiebeleid te versterken. In juni was ophef ontstaan over uitspraken van twee medewerkers. 'Er is werk aan de winkel', schrijft de rector in een interne mail.

Lees verder

Yannick V. was bewapend, 'wakker' en voorbereid op de instorting van het systeem

Tijdens een politieactie op woensdagochtend is een 36-jarige man uit Merksem om het leven gekomen bij een vuurgevecht. Het politieoptreden kadert in een onderzoek naar het voorbereiden van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwetgeving. De omgekomen man zou deel uitgemaakt hebben van een grotere groep verdachten die zich aan het voorbereiden waren op een mogelijke strijd tegen de overheid.

Lees verder

Live | Ook Crevits aanwezig op nieuw overleg na mislukte septemberverklaring

Om 17 uur zitten de topministers van de drie Vlaamse regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V opnieuw samen na de farce met de septemberverklaring maandag. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Lees verder

Europese Commissie stelt extra sancties tegen Rusland voor

De commissie stelt voor de import van extra Russische producten ter waarde van 7 miljard te verbieden. Diamant is daar niet bij.

Lees verder

Niet alleen Sammy Mahdi lijdt gezichtsverlies

Sammy Mahdi, de voorzitter van CD&V, had zich de voorbije dagen in een positie gemanoeuvreerd vanwaaruit hij kon beslissen over leven en dood van de ­Vlaamse regering. Even oogde hij als de bepalende speler op het veld. Een nieuw tijdperk was ingetreden, de 'tsjeven' zouden dit keer niet plooien.

Lees verder

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: 'Wilde chaos vermijden'

Dat de christendemocraten instemden met een Vlaamse begroting die de kinderbijslag niet indexeert, heeft alles te maken met verantwoordelijkheidszin. Dat verklaart CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in Het Journaal.

Lees verder

Wat heeft de Vlaamse regering beslist?

In het begrotingsakkoord van de Vlaamse regering is voor 4 miljard euro aan crisismaatregelen plus 1 miljard euro leningen aan bedrijven voorzien.

Lees verder

Staking afgewend bij Delhaize na akkoord met vakbond

Bij Delhaize is er een akkoord bereikt over de arbeidsorganisatie, zo bevestigt de socialistische bediendebond BBTK woensdag informatie van De Tijd. De bond bergt zo de stakingsplannen voor komende zaterdag op.

Lees verder

Jason Denayer tekent contract bij Shabab Al Ahli

Rode Duivel Jason Denayer (27) heeft een contract voor één jaar getekend bij Shabab Al Ahli in Dubai.

Lees verder

TotalEnergies keert 2,6 miljard uit aan aandeelhouders

Olie- en gasbedrijf TotalEnergies heeft woensdag besloten om een uitzonderlijk dividend van 2,6 miljard euro uit te keren aan zijn aandeelhouders.

Lees verder

Minister Van Quickenborne: 'Hoofdverdachten huiszoekingen stonden op terroristenlijst'

De hoofdverdachten in het onderzoek naar de voorbereidingen van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwetgeving in het extreemrechts milieu, stonden op de terroristenlijst van het Ocad. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) woensdag verklaard in Terzake op Canvas.

Lees verder

Orkaan Ian zet Cuba zonder stroom

Orkaan Ian heeft een stroompanne over het hele eiland Cuba veroorzaakt. In sommige delen van het land is intussen weer elektriciteit. Het noodweer trekt nu richting de Amerikaanse staat Florida.

Lees verder

Sammy Mahdi plooit, Vlaamse regering is gered

Na een tussenkomst van de Vlaamse fractie en viceminister-president Hilde Crevits gaat CD&V dan toch akkoord met een beperkte indexering van de kinderbijslag. De Vlaamse regering is gered.

Lees verder

Doel 3 is dicht: heeft kernenergie nog een toekomst in ons land?

Kernreactor Doel 3 is nu een week dicht, zoals vastgelegd in de wet op de kernuitstap. Maar de sluiting heeft toch weer heel wat voeten in de aarde gehad, met politieke discussies die, achteraf gezien, nergens over gingen. Hoe zit het nu met de sluiting van onze andere kernreactoren? En hoe komt de minister van Energie, Tinne Van der Straeten uit deze moeilijke kwestie?

Lees verder

Rapper Coolio (59) overleden

De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bevestigd aan CNN.

Lees verder

De rare wetten van Australië

Drie jaar Australië niet meer binnen en een boete van duizend euro. Het hotelincident van Mathieu van der Poel kreeg een ­stevige staart. Hoe streng is Australië ­precies? Absurd streng soms, vertellen kenners. Want ook over botermesjes, flessen­openers en modderschoenen zijn er regels.

Lees verder