Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

“Reanimatie kon niet meer baten”: Motorrijder overleden na ongeval in Antwerpse haven

HLN
"Reanimatie kon niet meer baten": Motorrijder overleden na ongeval in Antwerpse haven
In de Antwerpse haven is maandagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt de federale politie, die verantwoordelijk is voor ongevallen in havengebied.
Lees verder

Treinverkeer onderbroken tussen Charleroi en Walcourt door kabeldiefstal
Het treinverkeer op lijn 132 is maandagavond onderbroken tussen Charleroi en Walcourt. Dat komt door een kabeldiefstal, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagavond. Intussen is één van de twee sporen opnieuw vrij.
Lees verder

Geen treinen tussen Charleroi en Walcourt door kabeldiefstal
Het treinverkeer op lijn 132 is maandagavond onderbroken tussen Charleroi en Walcourt. Dat komt door een kabeldiefstal, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagavond.
Lees verder

Prinses Elisabeth draagt (bijna) dezelfde oorbellen als koningin Elizabeth
Prinses Elisabeth (20) heeft eer betuigd aan koningin Elizabeth op de Britse ambassade in Brussel. Ze schreef in een rouwregister dat de overleden vorstin "een inspiratiebron voor jong en oud" was. Maar het was vooral met haar oorbellen dat ze een subtiel eerbetoon bracht aan de Queen.
Lees verder

Belg toont met software hoe het perfecte Instagramplaatje van influencers tot stand komt
De Belgische artiest en ontwikkelaar Dries Depoorter slaagt er met software in om te achterhalen hoe een foto op Instagram tot stand komt. Amper tien dagen geleden begon hij met het signaal van livestreamcamera's op te nemen. Onder meer Times Square in New York werd door Depoorter in de gaten gehouden. Nadien zocht de Belg op Instagram naar foto's die op diezelfde locatie werden gemaakt. Het resultaat van die zoektocht zie je uitgebreid in bovenstaande video.
Lees verder

Familie overleden baby Ter Apel schakelt advocaat in: "Veel vragen, nauwelijks antwoorden"
De familie van de overleden baby in het Nederlandse aanmeldcentrum Ter Apel kan niet leven met de conclusie van het Openbaar Ministerie dat het kindje van drie maanden oud niet door een misdrijf om het leven kwam. De familie heeft een advocaat ingeschakeld om er zeker van te zijn dat het OM de juiste conclusies trekt.
Lees verder

Familie overleden vluchtelingenbaby in Nederland schakelt advocaat in: "Ze krijgt nauwelijks antwoorden"
De familie van de overleden baby in het Nederlandse aanmeldcentrum Ter Apel kan niet leven met de conclusie van het Openbaar Ministerie dat het kindje van drie maanden oud niet door een misdrijf om het leven kwam. De familie heeft een advocaat ingeschakeld om er zeker van te zijn dat het OM de juiste conclusies trekt.
Lees verder

Football Talk. Newcastle werft Karius aan - Valencia en Pacho opgeroepen voor Ecuador
Newcastle heeft de Duitser Loris Karius aangeworven om de onbeschikbaarheid van zijn eerste twee doelmannen Nick Pope en Karl Darlow, allebei geblesseerd, op te vangen. De 29-jarige Karius tekende een contract tot januari, met een optie op verlenging. Zijn contract bij Liverpool liep deze zomer af.
Lees verder

VN-medewerksters tijdelijk vastgehouden door taliban
De taliban hebben drie medewerksters van Unama, de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Afghanistan, enige tijd vastgehouden. De VN hebben de moslimextremistische machthebbers in Kaboel maandag gemaand te stoppen met intimidatie van hun missieleden.
Lees verder

Na oproep van vorige week heeft Delphine Lecompte haar eerste dickpic gekregen: "Helaas een zieltogend exemplaar"
De doorgaans schuchtere Delphine Lecompte kreeg maandagavond in 'De allerslimste mens' wat ze gevraagd had: één échte dickpic. Doorgaans dient een mens daar een klacht voor in, maar de dichteres kreeg er applaus voor. En dan was er nog jurylid Margriet Hermans die toegaf dat ze erotisch geprikkeld wordt als ze haar neus in de schaamstreek van haar partner duwt. Gelukkig werd er ook nog op hoog niveau gequizd in aflevering vijf. Daarbij moest Jonas Geirnaert voor het eerst het onderspit delven.
Lees verder

"Hij heeft een... interessant uiterlijk": de heren vallen als een blok in 'Blind Getrouwd', de dames iets minder
De vier 'Blind Getrouwd'-koppels zijn bekend. Na Brecht & Dziubi en Florence & Jiri vonden nu ook Joren & Lien en Christiaan & Jana elkaar voor het altaar. Voor de vijf heren viel hun partner vanaf seconde één in de smaak, de vrouwen zijn - nochtans overlopend van de goede bedoelingen - een stukje voorzichtiger. Een aflevering met golden retrievers, een "seuteke' en een weigerende mama.
Lees verder

Moet Ecuador alsnog vrezen voor WK-uitsluiting? Rechtsachter Castillo volgens nieuw bewijs wel degelijk in Colombia geboren
Mag Ecuador dan toch niet deelnemen aan het WK voetbal in Qatar? The Daily Mail kwam met nieuw bewijs in de zaak rond de identiteitsfraude van Byron Castillo. De rechtsachter, die meespeelde in acht WK-kwalificatieduels, blijkt wel degelijk geboren te zijn in Colombia.
Lees verder

IAEA: "Stroomvoorziening kerncentrale Zaporizja beter verzekerd"
Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft maandag bekendgemaakt dat de beheerders erin zijn geslaagd een tweede elektriciteitskabel naar de kerncentrale van Zaporizja te herstellen. Dat betekent dat het Oekraïense complex in geval van nood beter is verzekerd van stroomtoevoer voor bijvoorbeeld reactorkoeling en noodzakelijke veiligheidsfuncties.
Lees verder

Europese Commissie werkt aan verplichte stroombesparing op piekmomenten
De Europese Commissie werkt aan een verplichte elektriciteitsbesparing op momenten dat er veel stroom wordt gebruikt. Dat is een van de plannen waarmee de commissie de energiecrisis te lijf wil, zeggen EU-bronnen.
Lees verder

Tsjechië plafonneert gas- en elektriciteitsprijs voor gezinnen en kleine verbruikers
De regering in Tsjechië heeft een prijsplafond voor elektriciteit en gas ingevoerd voor gezinnen en kleine verbruikers. Het liberaal-conservatieve kabinet van premier Petr Fiala heeft maandagavond een wetsvoorstel daarover goedgekeurd. Beide kamers van het parlement moeten er nog wel mee instemmen.
Lees verder

Ook Van Aert onderweg naar Australië: Belgische WK-kopman werkte voor vlucht trainingsrit in Canada af met Stuyven, Van Hooydonck en Dewulf
Wout van Aert, Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck en Stan Dewulf zakken daags na de GP Montréal af naar Australië. Onze vier landgenoten hebben zo ruim de tijd om zich voor te bereiden op het WK in Wollongong - dat op 25 september plaatsvindt. Van Aert en co maalden vandaag nog wat kilometers af in Canada.
Lees verder

Canada opnieuw opgeschrikt door geweld: "Schutter doodt politieagent, drie gewonden"
Een agent is omgekomen bij een schietpartij in de Canadese provincie Ontario, tegen de grens met de Verenigde Staten. Dat meldt de lokale zender CTV News.
Lees verder

Vakbonden dreigen met staking bij Delhaize
Bij de supermarktgroep Delhaize hebben de socialistische en de liberale vakbonden maandagavond een stakingsaanzegging ingediend na mislukt sociaal overleg. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

Trump ziet niets in door Justitie voorgestelde arbiters
Donald Trump heeft maandag bezwaar gemaakt tegen de twee kandidaten die het Amerikaans ministerie van Justitie heeft voorgesteld als arbiter in de zaak rond door de oud-president uit het Witte Huis meegenomen documenten. Deze zogenoemde 'special master' moet de inhoud beoordelen van het vertrouwelijke en mogelijk zeer geheime materiaal dat de FBI vorige maand op Trumps landgoed in Florida in beslag nam.
Lees verder

Justitie VS stemt deels in met voorstel Trump voor arbiter
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft maandag ingestemd met een van de twee door Donald Trump voorgestelde arbiters in de zaak rond door de oud-president uit het Witte Huis meegenomen documenten. Het ministerie gaat akkoord met Raymond Dearie, maar wees Trumps andere keuze, Paul Huck, in het verleden plaatsvervangend minister van Justitie van Florida, af.
Lees verder