Doorgaan naar hoofdcontent

Populaire zomerbar Glasfabriek krijgt resem klachten van omwonenden: “Dit is hier vijf maanden Tomorrowland”

HLN
Populaire zomerbar Glasfabriek krijgt resem klachten van omwonenden: "Dit is hier vijf maanden Tomorrowland"
Gaat de Glasfabriek aan de Oude Dokken z'n laatste maand in? Omwonenden dreigen met een proces als de populaire zomerbar ook volgend jaar vergund raakt. "Van eind mei tot begin oktober is het hier quasi elk weekend openluchtfuif", klinkt het. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) bekijkt de situatie.
Lees verder

"Gebruik zout maar gewoon om je eten op smaak te brengen": Tante Kaat legt uit wat wél werkt tegen rodewijnvlekken
Een onstabiele tafel op het terras, een licht stootje ertegen en je glas ligt om... Resultaat: je broek, overhemd of kleedje vormt het eindstation voor je rode wijn. Of tijdens een barbecue wat zotjes doen met de vrienden terwijl je een glas rode wijn vasthoudt? De vlekken bederven meteen de pret van het moment. Hoe krijg je die rodewijnvlekken verwijderd? "Snel handelen is de boodschap", geeft Tante Kaat aan.
Lees verder

IN BEELD. Ruth Beeckmans voor het eerst op première na overlijden man: "Het verdriet is nog steeds immens"
Ruth Beeckmans (40) is zondag voor het eerst in het openbaar verschenen sinds het onverwachte overlijden van haar man Gary in april. De presentatrice en actrice woonde samen met haar jongste dochter Cobey-Mae (bijna 3) de première bij van de gloednieuwe Bumba-show.
Lees verder

Hamas claimt executie van vijf Palestijnen, onder meer voor "collaboratie" met Israël
De islamitische beweging Hamas, die de macht in handen heeft in de Gazastrook, heeft vijf Palestijnen geëxecuteerd. Twee van hen werden "collaboratie" met Israël ten laste gelegd. Dat zegt Hamas in een persbericht.
Lees verder

Premier De Croo: "We kunnen sprong van 20 jaar vooruit doen door ons los te maken van fossiele brandstoffen"
"We staan voor vijf à tien moeilijke winters, maar we kunnen ook een sprong van 20 jaar vooruit zetten door ons los te maken van fossiele brandstoffen, ondanks alle moeilijkheden." Dat verklaarde premier Alexander De Croo (Open Vld) in 'De Zevende Dag' op Eén. Hij waarschuwde ook om de huidige crisis niet te beperken tot de discussie over het openhouden van twee bijkomende centrales.
Lees verder

LIVE. Buikgriepuitbraak bij Anderlecht velt onder anderen Verschaeren en Amuzu, Vertonghen begint op de bank
• Jupiler Pro League • Stadion: Lotto Park • Aftrap: zondag, 13u30 • Ref: Jonathan Lardot
Lees verder

LIVE. Verschaeren en Amuzu zijn niet van de partij door ziekte, Vertonghen begint op de bank
• Jupiler Pro League • Stadion: Lotto Park • Aftrap: zondag, 13u30 • Ref: Jonathan Lardot
Lees verder

EuroBasket 2022. Belgian Lions treffen deze middag (16.15 uur) wereldkampioen Spanje
Daags na het teleurstellend verlies tegen Montenegro wacht de Belgian Lions al een nieuwe opdracht op het EK in Georgië. En niet zomaar één. Wereldkampioen Spanje is de volgende tegenstander. Zaterdag veegde het het gastland Georgië van het parket met zware 90-64 winstcijfers. De wedstrijd start om 16.15 uur.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens over het genot en gevaar van 'spetterseks': "Het is de ideale opstap naar oraal"
Het vraagt overgave en liefdevolle precisie tegelijk. Het zorgt voor een geweldige vrijpartij en valt (letterlijk) in het water als je de hele tijd bang bent voor een dubbele enkelbreuk. Seksuologe Goedele Liekens legt het deze week in haar column in geuren en kleuren uit: waarom elk koppel eens 'spetterseks' zou moeten proberen, en hoe. "Let op, want je bevindt je in een oord van gevaar."
Lees verder

LIVE F1. Oranje-legioen stroomt toe in Zandvoort, pleziert Verstappen de thuisfans straks met een zege?
Na Francorchamps is het dit weekend de beurt aan Zandvoort. Wie houdt Max Verstappen van een nieuwe zege in eigen land? De Nederlander vertrekt alvast vanop de pole. Alle ontwikkelingen rond de Grote Prijs formule 1 van Nederland, volgt u hier LIVE!
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel net voor cruciale rit: "Ik voel me frisser dan gisteren, met mijn dij gaat het ook beter"
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan de rode trui zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim in de Spaanse Sierra Nevada - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht op meer dan 2.000 meter hoogte. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Bedrijven waarschuwen voor "lockdown van de economie"
Bedrijven waarschuwen in VTM NIEUWS voor een "lockdown van de economie". De sector eist steunmaatregelen van de overheid. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

De herfst is de beste periode om hortensia's te planten: "Geef ze nooit leidingwater, dat bevat veel kalk"
Hortensia's zijn zonder twijfel de meest favoriete struiken in onze tuinen. Terecht, want weinig planten bloeien zo uitbundig en lang, in zoveel verschillende kleuren. Hoe houd je ze het jaar rond in topvorm? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft raad. "Pluimhortensia's verdragen meer dan klassieke bolhortensia's."
Lees verder

ROYALTYCHECK. Spaanse Leonor gaat Elisabeth achterna, knipbeurt bij tweeling van Charlene gaat mis
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Erik Van Looy stelt eerste drie kandidaten van 'De allerslimste mens ter wereld' voor: "Als hij niet oppast, ligt hij eruit"
Maandag is het zover, dan schiet 'De allerslimste mens ter wereld' uit de startblokken. In de allereerste aflevering nemen Jeroom, Jonas Geirnaert en Ella Leyers het tegen elkaar op. Erik Van Looy wikt en weegt de kandidaten.
Lees verder

LIVE. Marseille-spits Bamba Dieng staat in de belangstelling van Antwerp - Verstraete gespot op KV Mechelen
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder

Jens Dendoncker en Lauren Versnick uit elkaar
Het sprookje tussen presentator Jens Dendoncker en actrice/producer Lauren Versnick is voorbij. De twee hebben besloten om uit elkaar te gaan, kondigen ze aan op Instagram. "Na vier mooie, en bij momenten ook intense jaren, hebben we besloten om elk onze eigen weg te gaan", klinkt het.
Lees verder

AUTOSNELWEGVERHALEN. Hoe het 'brokkelviaduct' van de E17 pal in Gentbrugge kwam te liggen: "De kostprijs gaf de doorslag"
Een viaduct dat een gemeente recht doormidden snijdt, vandaag is het moeilijk voor te stellen dat iemand het idee ooit zou opperen. En toch zag Gentbrugge de E17 - toen nog de E3 - eind jaren 1960 graag komen. Een verhaal waar het grote geld, de politiek en zelfs de nazi's een rol in speelden. "Met wat malchance woonden we nu in Huckelheim."
Lees verder

LIVE VUELTA. Slag om vlucht van de dag aan de gang - Evenepoel: "Ik voel me frisser dan gisteren, met mijn dij gaat het ook beter"
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan de rode trui zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim in de Spaanse Sierra Nevada - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht op meer dan 2.000 meter hoogte. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Bart De Wever: "Dit land is failliet. We zijn het nieuwe Griekenland"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dat ons land failliet is. "We zijn het nieuwe Griekenland", klinkt het in 'De Zevende Dag' op Eén. "Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt, maar die Europa wel zelf over zich heeft afgeroepen door de eigen primaire energieproductie deze eeuw af te bouwen."
Lees verder