Doorgaan naar hoofdcontent

Poetin roept annexatie van vier Oekraïense regio’s officieel uit: “Kiev moet wil van miljoenen mensen respectere...

HLN
Poetin roept annexatie van vier Oekraïense regio's officieel uit: "Kiev moet wil van miljoenen mensen respecteren"
Rusland heeft de annexatie van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja vandaag officieel aangekondigd. Vanmiddag vond er een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin plaats. Daar gaf president Vladimir Poetin eveneens een toespraak waarin hij benadrukte dat de annexatie "de wil van miljoenen mensen is". "Oekraïne moet de keuze van de bevrijde gebieden respecteren, dit is de enige weg naar vrede", klonk het bovendien.
Lees verder

Van Bommel na interlandbreak: "Beginnen waar we geëindigd zijn"
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Guldensporenstadion • Aftrap: 18u30
Lees verder

Krijgt controversieel titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog giftig tintje? "Zijn ons niet bewust van overtredingen"
Een smeuïge zaak in de Italiaanse pers vanochtend, waar 'La Gazzetta dello Sport' bericht over een onderzoek naar drie Formule 1-teams die vorig seizoen de budgetcap zouden hebben overschreden. Twee van die teams zouden Aston Martin en Red Bull Racing zijn, dat met Max Verstappen de titel won en op het punt staat wederom wereldkampioen te worden. Red Bull doet het verhaal intussen af als 'pure speculatie' en zegt onder de limiet te zijn gebleven.
Lees verder

Poetin stuurt (ex-)sporters naar het front, inclusief zijn grootste en zwaarste bokskampioen ooit en een Europees kampioen kunstschaatsen
Ook sporters lijken in Rusland niet buiten schot te blijven sinds president Poetin met een gedeeltelijke militaire mobilisatie is begonnen. Zo kreeg kunstschaatser Dmitri Aliev, in 2020 nog Europees kampioen, een oproepingsbrief in zijn bus. Anderen melden zich dan weer zelf aan, zoals Nikolai Valuev (49). 2m13 groot, 149 kilo zwaar, ooit de grootste en zwaarste wereldkampioen in het boksen.
Lees verder

Controversiële Valérie Lempereur laat weer van zich horen: "Jacky Lafon heeft mijn uitgeverij de nek omgedraaid"
Ooit stond de hele Vlaamse showbizz in de rij bij Valérie Lempereur (59). Met haar uitgeverij Lampedaire bracht ze het ene onthullende boek na het andere uit. Maar bij Jacky Lafon en Jean-Pierre Van Rossem liep het grondig fout. In 'Dag Allemaal' vertelt ze over haar pas verschenen biografie en blikt ze terug op de op- en ondergang van haar uitgeverij en haar eigen moeilijke jeugd. "Ik ben drie jaar lang seksueel misbruikt in een tehuis."
Lees verder

Jury moet bepalen of Ed Sheerans hit 'Thinking Out Loud' plagiaat is of niet
Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat een jury moet bepalen of 'Thinking Out Loud' van Ed Sheeran niet gekopieerd is van het nummer 'Let's Get It On' van Marvin Gaye. Dat meldt de BBC. De Britse zanger had eerder gevraagd om de vermeende plagiaatzaak te verwerpen, maar die moet dus alsnog worden behandeld.
Lees verder

Carl Hoefkens over loodzware zes weken: "Dit is ongezien" - Club nog zonder Mata, Boyata en Sylla
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Blauw-zwart mist nog Mata en Boyata, rust voor Sylla • Club verloor vorige speeldag van Standard, KV Mechelen speelde gelijk tegen OHL
Lees verder

"Uiterlijk vind ik mezelf fantastisch. Behalve mijn borsten." 11 stoute vragen aan 'Battlecat' Cindy Dandois
We zien haar knokken als kooivechtster in de documentaire 'Battlecat' op VTM 2. En ook nu deinst Cindy Dandois (37) voor geen enkele vraag terug. Ze is single mom van zes, leerkracht en OnlyFans-model. Stout? Via dat platform met een erotisch kantje is ze meer gewoon. Ze gaat figuurlijk uit de kleren door deze 11 stoute vragen openhartig te beantwoorden. "In de porno-industrie ben ik maar een platte vijg."
Lees verder

INTERVIEW. Yanina Wickmayer, na haar eerste titel als tennismama: "Er zijn nu belangrijkere dingen in het leven dan een tennismatch"
Vier jaar was het geleden dat Yanina Wickmayer (32) nog eens een (dubbel)titel kon vieren. Enkele dagen geleden bracht de Antwerpse de dubbeltrofee uit Seoel mee naar huis. "Ik ben zo dankbaar dat ik mama en tennisspeelster zijn kan combineren", zegt het huidige nummer 396 van de wereld.
Lees verder

"Je voelt de onverdraagzaamheid": 'Stranger Things'-acteur openhartig over zijn confrontatie met racisme
'Stranger Things'-acteur Caleb McLaughlin (20) heeft zich op de Heroes Comic Con conventie in België uitgelaten over de confrontatie met racisme als jonge acteur. "Tijdens mijn allereerste Comic Con gingen sommige mensen niet in mijn rij staan vanwege mijn huidskleur"
Lees verder

BV 24/7. Metejoor maakt een fietstocht en Sarah Puttemans is te gast bij modeshow
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vanhaezebrouck laat uitspraken over selectiepolitiek Martínez rusten: "Ik heb vraag van collega gewoon beantwoord"
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Ghelamco Arena • Aftrap: 16u
Lees verder

"Geen vooruitgang in dossier geluidshinder rond Brussels Airport sinds aantreden minister Gilkinet"
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet is precies twee jaar in functie en sindsdien is er geen centimeter vooruitgang geboekt in het dossier van de geluidshinder rond de luchthaven van Zaventem. Dat klaagt de Belgische Unie tegen Geluidshinder (UBCNA-BUTV) aan in een mededeling.
Lees verder

John Lelangue wordt algemeen manager bij organisatie Ronde van Polen, Lotto praat met Axel Merckx om sportieve taken over te nemen
Een dag na zijn vertrek bij Lotto heeft John Lelangue (51) zijn nieuwe uitdaging bekendgemaakt. Hij gaat als algemeen manager aan de slag bij het 'Lang Team', de organisatie achter de Ronde van Polen (WorldTour). Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken bij de Lotto-ploeg - volgend jaar Lotto-Dstny - over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
Lees verder

Bikkelharde beelden: Russische reservist laat arm breken om aan mobilisatie te ontsnappen
Een schokkende video van een Russische reservist die zijn arm laat breken om te ontsnappen aan de mobilisatie wordt massaal gedeeld op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een vriend van de man diens arm met een hamer verplettert. Steeds meer jonge Russen zouden zichzelf verwonden in de hoop niet naar het front te worden gestuurd.
Lees verder

Vogelgriepseizoen 2021-2022 was zwaarste ooit in Europa
De vogelgriep sloeg in het seizoen 2021 -2022 keihard toe in Europa. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) gaat het om de zwaarste epidemie die ooit in Europa werd gemeten. Er is sprake van 2.467 uitbraken bij pluimvee waarbij 48 miljoen vogels werden geruimd, 187 detecties bij in gevangenschap levende vogels en 3.573 vaststellingen bij wilde vogels. De epidemie trof 37 Europese landen.
Lees verder

Mbokani start met ambitie op de Freethiel: "Bij al mijn clubs titels gepakt, dus met Beveren wil ik dat ook doen"
SK Beveren realiseerde deze week een stunttransfer door Dieumerci Mbokani aan te trekken. De spits zit al sinds mei stil, maar wil zo snel mogelijk het verschil maken voor zijn nieuwe club. "Dat ik in tweede afdeling ga spelen, stoort mij niet."
Lees verder

'Alfred Hitchcock: Vertigo' is – gelukkig – geen respectloze geldklopperij
Er waren veel redenen om te vrezen voor het eindresultaat van 'Alfred Hitckcock: Vertigo', een niet al te ambitieus opgevatte game gebaseerd op wat objectief gezien de beste film aller tijden is. Maar de aanpak van de makers – een eigen verhaal maken met vormelementen van het originele materiaal – maakt er nog een prima product van. En toont op zijn minst dat de makers respect koesterden voor het originele materiaal.
Lees verder

OH Leuven verrast met Ariël Jacobs als Director Football: "Club heeft duidelijke, sportieve visie"
OH Leuven heeft een nieuwe sportieve structuur op poten gezet. Ariël Jacobs vervoegt de club op 1 oktober als Director Football. Hij zal nauw gaan samenwerken met CEO Peter Willems en coach Marc Brys. Ook Henk Mariman (Director Football Affairs & Academy manager) en Eddy Vanhemel (Director Football Development & U23 coach) behoren tot het sportieve team van de Leuvenaars.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'My darling Vivian': de eerste vrouw van Johnny Cash
Wie Johnny Cash zegt, laat haast in één adem ook die van z'n echtgenote June. Toch was zij niet de eerste vrouw waarmee de Amerikaanse muzikant in het huwelijksbootje stapte. Die eer was weggelegd voor Vivian Liberto, een Amerikaans - Italiaanse schone.
Lees verder