Doorgaan naar hoofdcontent

Patrick Lefevere zag nieuw exploot van Evenepoel al aankomen: “Geweldig, hoe hij het allemaal doet. Hij rijdt weg w...

HLN
Patrick Lefevere zag nieuw exploot van Evenepoel al aankomen: "Geweldig, hoe hij het allemaal doet. Hij rijdt weg waar hij wil. En zo snel als hij wil"
BAM. Wéér een bonus armer. Toch zal het niet de voornaamste zorg zijn van Quick.Step-Alpha Vinyl-CEO Patrick Lefevere in wat hij een "Grand Cru Classé Exceptionnel-jaar" noemt voor Remco Evenepoel. "De Boonen-gekte dreigt zich te herhalen. Iedereen zal iets van hem willen."
Lees verder

Horecazaak en massagesalon van Alexandra en Kris krijgt nergens brandverzekering, tenzij ze duizenden euro's meer betalen: "Wij willen een brandverzekering zoals elke normale mens"
Een brandverzekering afsluiten in de erotische sector anno 2022, hoe moeilijk kan het zijn? Moeilijk! Zo getuigen Alexandra Moreels - onlangs te zien in de Eén-reeks 'Het oudste beroep' - en haar man, Kris Reekmans. Het koppel baat al enkele jaren een erotisch massagesalon uit in Diest. Recent namen ze een zaak over in Bekkevoort. Die willen ze omtoveren tot een horecazaak, massagesalon en wellness. Maar er is één probleem: ze krijgen nergens een brandverzekering.
Lees verder

Duitsland sluit deal met Verenigde Arabische Emiraten voor diesel en lpg
De Verenigde Arabische Emiraten en Duitsland hebben zondag een overeenkomst ondertekend voor de levering van lpg en diesel in 2022 en 2023. De ondertekening van het contract vond plaats tijdens een bezoek van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aan Aboe Dhabi.
Lees verder

De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? "Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut"
Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.
Lees verder

Deze week in 'Familie': laten Samira en Benny de bruiloftsklokken nog eens luiden?
Een rollercoaster van emoties, spanning, een lach en een traan zijn de ingrediënten voor de nieuwe 'Familie'-week. Dat Niko (Jo Hens) bewust gevechten uitlokt zagen we al in de vorige weken. Nu krijgt hij een mysterieuze uitnodiging van Luna.
Lees verder

Angst voor hoge energiefactuur leidt tot rush op thermisch ondergoed: nu al tot zevenvoudige meerverkoop
Wie koukleumt, shopt slim. De retail constateert nu al - evenredig met de waanzinnige energieprijsstijgingen - een rush op thermisch ondergoed. Damart noteert een zes- tot zevenvoudige meerverkoop van zijn warmste onderlijfjes. Blijft wie nog geen voorraad aan thermische lijfjes insloeg deze winter letterlijk in de kou staan, of zijn er genoeg 'damarrekes' voor iedereen?
Lees verder

IN BEELD. Strijdlustige Ann Van den Broeck op première 'RENT'
Op de industriële site van de Blikfabriek in Hoboken vond vrijdagavond de première plaats van 'RENT', de nieuwe Vlaamse versie van de bekende Broadway-rockmusical in een regie van Stany Crets. Hij werd aangemoedigd door zijn vriendin Ann Van den Broeck die momenteel tegen borstkanker vecht. Ook een heleboel andere BV's waren van de partij om deze energieke en rauwe musical bij te wonen.
Lees verder

LIVE. De Bilde: "Als Debast start, gaat hij wellicht mee naar WK" - Rode Duivels wandelen nog even in Amsterdam
De Rode Duivels hebben iets recht te zetten, vanavond tegen Nederland. Met de leidersplaats in onze Nations League-groep als inzet. Al zullen de Belgen dan wel ferm moeten uithalen: enkel een overwinning met drie doelpunten verschil of meer is genoeg om over Nederland te springen. Volg alles in aanloop naar deze nieuwe Derby der Lage Landen in onderstaande liveblog! De wedstrijd is vanavond live te bekijken op VTM.
Lees verder

LIVE. Massaal aanwezige Belgische fans bouwen feestje in Amsterdam - De Bilde: "Als Debast start, gaat hij wellicht mee naar WK"
De Rode Duivels hebben iets recht te zetten, vanavond tegen Nederland. Met de leidersplaats in onze Nations League-groep als inzet. Al zullen de Belgen dan wel ferm moeten uithalen: enkel een overwinning met drie doelpunten verschil of meer is genoeg om over Nederland te springen. Volg alles in aanloop naar deze nieuwe Derby der Lage Landen in onderstaande liveblog! De wedstrijd is vanavond live te bekijken op VTM.
Lees verder

Yellow Tigers blijven ook foutloos tegen Kenia op WK volleybal
De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 12) hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het WK zonder setverlies afgesloten. Daags na hun 3-0-zege tegen Puerto Rico (FIVB 19) wonnen de Yellow Tigers met dezelfde score van Kenia (FIVB 31).
Lees verder

Vierde verdachte van ontvoeringspoging Van Quickenborne opgepakt in Nederland
In Nederland is een vierde verdachte opgepakt voor de ontvoeringspoging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat heeft Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket, bevestigd aan HLN. Gisteren kwam aan het licht dat de minister is ontsnapt aan een poging van ontvoering vanuit het drugsmilieu. Toen werden al drie mensen opgepakt.
Lees verder

"Vierde verdachte in ontvoeringszaak Van Quickenborne opgepakt in Nederland"
In Nederland is een vierde verdachte opgepakt die verdacht wordt van een ontvoeringspoging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat heeft Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket, bevestigd aan onze redactie. Gisteren kwam aan het licht dat de minister is ontsnapt aan een poging van ontvoering vanuit het drugsmilieu. Toen werden al drie mensen opgepakt.
Lees verder

Oproep: welke vragen over rugklachten wil je voorleggen aan onze expert?
Maar liefst 25 procent boven de 18 jaar heeft last aan de lage rug. Maar wat de oorzaak daarvan is, is vaak een raadsel. Is het erfelijk? Komt het door te lang stil te zitten? En kan je het oplossen? Kortom, over rugpijn kan veel worden gezegd én geschreven. Daarom zijn onze collega's van Goed Gevoel op zoek naar jullie vragen over rugproblemen.
Lees verder

REPORTAGE. "Ik heb een halfuur staan blèten. Zo blij. Zo schoon": zo vieren mama, papa en Oumi Evenepoel de wereldtitel van hun zoon en iedereen danst mee
Tranen vloeiden en brillen besloegen. Dat het ontiegelijk vroeg was om pinten en cava te drinken, vergat iedereen. Muziek knalde uit de boxen en moeder Agna danste de ziel - en de stress - uit haar lijf. "Je ziet je zoon op tv geweldige dingen doen, maar toch: ik heb 'm zo gemist." Want Remco Evenepoel was wereldkampioen, 17.000 kilometer ver weg in Australië, en dat moest worden gevierd. Verslag van een enerverende nacht en een uitbundige dag in Schepdaal.
Lees verder

Boot kapseist in Bangladesh, zeker 23 doden
In het noorden van Bangladesh zijn zondag zeker 23 mensen om het leven gekomen nadat een boot kapseisde in een rivier. Dat meldt de politie. Tot 25 personen zijn nog vermist.
Lees verder

LIVE. Heerlijk één-tweetje tussen Evenepoel en Van Aert als wereldkampioen over dure vliegtickets begint: "Komaan Remco, business class"
Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Dat wordt uiteraard gevierd. Te beginnen met zijn intrede in het hotel. Volg de nasleep van Remco's wereldtitel, met onder meer een live-interview met Evenepoel, de festiviteiten in het Belgische kamp en reacties uit de wielerwereld, in onderstaande liveblog.
Lees verder

De rector van de Antwerpse universiteit verloor drie kinderen en zijn broer tijdens de donkerste periode van zijn leven: "Hoe dráág je dat zelfs?"
Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: rector Herman Van Goethem van de Universiteit Antwerpen.
Lees verder

Xandee kijkt hoopvol naar de toekomst: "Ja, mijn slanke lijntje ben ik kwijt. Maar ik lééf nog"
Eindeloos lijkt hij wel, de medische lijdensweg van Xandee (43). Maar de zangeres krabbelt stilaan weer recht. Met een nieuwe single, en een muzikale show in 't vooruitzicht. "Toen ik het emotioneel eindelijk aankon om het graf van mijn moeder te bezoeken, dát was het kantelpunt", vertelt ze aan Dag Allemaal.
Lees verder

"Dit ideale herexamen vraagt minstens om een voldoende": onze chef voetbal ziet dat we snakken naar referentiematch om geloof weer aan te wakkeren
Minstens een voldoende, voor de Rode Duivels. Liefst zelfs een onderscheiding - los van een ticket voor die Final Four. Dat vraagt onze chef voetbal van de 129ste Derby der lage Landen. De vorige draaide uit op een treurspel (1-4). Dat het leedvermaak in Nederland toen groot was, moet de brandstof vormen. En voorts blijft hij hoop koesteren dat het goedkomt met Hazard. Die éne actie tegen Wales weet u wel...
Lees verder

Tom Boonen weet uit ervaring hoe "zot" het nu wordt voor Remco Evenepoel: "Toen ik wereldkampioen werd, kampeerden meisjes voor huis van mijn ouders"
Tom Boonen werd wereldkampioen in 2005. En dus is onze analist dé ervaringsdeskundige over aan wat Remco Evenepoel zich nu mag verwachten. Wel... "Het wordt zot." En dus heeft Boonen enkele tips. "Ik zou hem aanraden om zo veel mogelijk weg te blijven uit Schepdaal en in zijn vaste stek in Spanje te overwinteren." En moet hij de Tour de France in 2023 rijden volgens Boonen?
Lees verder