Doorgaan naar hoofdcontent

Orkaan Fiona komt aan land in Puerto Rico, “catastrofale” overstromingen dreigen

HLN
Orkaan Fiona komt aan land in Puerto Rico, "catastrofale" overstromingen dreigen
Orkaan Fiona is aan land gekomen in Puerto Rico en dreigt dat Caribische gebied van de Verenigde Staten te teisteren met "catastrofale" overstromingen en modderstromen, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). Het kwetsbare elektriciteitsnet van het Amerikaanse eiland met 3,3 miljoen inwoners is al uitgeschakeld.
Lees verder

LIVE. Het regent plots doelpunten: Vertonghen met de 3-1
• Negende speeldag JPL • Aftrap: 21u • Lotto Park • Anderlecht pakte 1 op 12, Kortrijk heeft zeven punten
Lees verder

Zeker negen doden nadat bus in ravijn belandt in Costa Rica
Zeker negen mensen zijn zaterdag in Costa Rica om het leven gekomen toen de autobus waarin ze zaten in een ravijn belandde, na een aardverschuiving die veroorzaakt werd door hevige regenval. Tientallen anderen, onder wie de bestuurder van de bus, konden gered worden.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere en Saelemaekers naar de kant: kan Milan scheve situatie nog ombuigen?
• 7de speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Beide ploegen hebben 14 punten
Lees verder

Nederlaag voor De Ketelaere & co: Milan gaat met 1-2 onderuit tegen uiterst efficiënt Napoli
AC Milan heeft in het eigen San Siro de topper tegen Napoli met 1-2 verloren. Giovanni Simeone, zoon van Atlético Madrid-coach Diego, bezorgde de bezoekers het delirium. Charles De Ketelaere was met een pre-assist betrokken bij het Milanese doelpunt van Olivier Giroud. Ook Alexis Saelemakers stond aan de aftrap.
Lees verder

Anderlecht eert Michel Verschueren met een ruime overwinning: paars-wit verslaat KV Kortrijk met 4-1
De avond stond natuurlijk in het teken van een eervol adieu aan Mister Michel. Anderlecht won mede dankzij Jan Vertonghen een wedstrijd die het niet mocht verliezen. De negatieve reeks is een halt toegeroepen, maar van een wederopstanding is nog geen sprake.
Lees verder

'Overwatch' is (weldra) dood, leve 'Overwatch 2'!
'Overwatch'-fans trekken de komende twee weken best wat extra tijd uit om nog eventjes in hun favoriete onlineshooter te vertoeven: op 2 oktober trekt Blizzard Entertainment de stekker uit de servers waarop de game draait. Maar er komt op 4 oktober iets anders en – hopelijk - beters voor in de plaats: het gloednieuwe, volledig gratis, hopelijk superieure 'Overwatch 2'.
Lees verder

Real Madrid danst voorbij Atlético: zijn Brazilianen maken statement tegen racisme, Courtois in de fout
Het hoofd van Militão en een langs een hoekschop boksende Thibaut Courtois brachten Real Madrid in het slot nog even in nesten. Voor de rest hoorde een match toe aan een freewheelende kampioen en zijn twee dansende Brazilianen. Hoort er iemand nog racistische spreekkoren?
Lees verder

Real Madrid danst in de derby voorbij Atlético: zijn Brazilianen maken een statement tegen racisme, Courtois zeldzame keer in de fout
Het hoofd van Militão en een langs een hoekschop boksende Thibaut Courtois brachten Real Madrid in het slot nog even in nesten. Voor de rest hoorde een match toe aan een freewheelende kampioen en zijn twee dansende Brazilianen. Hoort er iemand nog racistische spreekkoren?
Lees verder

Akelige beelden: Magnus Sheffield knalt in dranghekken en moet medailledroom opbergen op WK tijdrijden
Wat was Magnus Sheffield bezig aan een voortreffelijke tijdrit. Bij het eerste tussenpunt moest de 20-jarige Amerikaan slechts vier seconden toegeven op Küng. Maar in de tweede ronde sloeg het noodlot toe. Sheffield schatte een bocht verkeerd in, knalde de dranghekken in en ging overkop. Weg medailledroom. Al staat opgeven niet in het woordenboek van de winnaar van de recentste Brabantse Pijl. De Amerikaan reed de tijdrit nog uit en finishte op plek 17 op 1'44" van kersvers wereldkampioen Tobias Foss.
Lees verder

De late winners van Heynen en Boniface en de fraaie goals waarmee Standard Club nekte: de hoogtepunten van de negende speeldag
De negende speeldag in de Jupiler Pro League is ingeblikt, en dé uitslag was toch wel de 3-0-zege van Standard tegen Club Brugge. Hieronder alle hoogtepunten uit onze hoogste klasse!
Lees verder

Beursgang Porsche gepland op 29 september
De Duitse sportwagenbouwer Porsche wil op 29 september naar de beurs gaan. De Volkswagen-dochter wil dan een deel van haar preferente aandelen voor vrije handel aanbieden op de financiële markt. Dat hebben de raad van bestuur en de raad van commissarissen van het VW-concern zondagavond beslist.
Lees verder

LIVE. Koning Charles "diep geraakt" door steunbetuigingen, paleis geeft niet eerder vertoond portret Queen vrij
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II op acht september overleed. Vandaag is de staatsbegrafenis, die door staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld zal worden bijgewoond. Aan de vooravond van het afscheid heeft Buckingham Palace nog een nog niet eerder vertoond portret van de overleden Queen vrijgegeven, terwijl Koning Charles liet weten "diep geraakt" te zijn door de massale steunbetuigingen na het overlijden van zijn moeder. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Wachtrij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth gesloten, paleis geeft niet eerder vertoond portret Queen vrij
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II vorige week donderdag overleed. De wachtrij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth is gisteravond laat door de Britse autoriteiten gesloten. Vandaag is de staatsbegrafenis, die door staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld zal worden bijgewoond. Aan de vooravond van het afscheid van koningin Elizabeth heeft Buckingham Palace nog een nog niet eerder vertoond portret van de overleden vorstin vrijgegeven. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Zelensky kondigt nieuwe aanvallen op bezet gebied aan
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft nieuwe aanvallen aangekondigd op door Russische troepen bezette gebieden in Oekraïne. Dat deed hij in zijn dagelijkse videotoespraak. Zelensky had het over een stilte voor de storm. Er wordt een offensief voorbereid met als doel de herovering van de steden Marioepol, Melitopol en Cherson, aldus de president.
Lees verder

Prins George en prinses Charlotte bij begrafenis Elizabeth
Prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van prins William en prinses Catherine, zijn vandaag aanwezig bij de begrafenis van koningin Elizabeth. Dat heeft Buckingham Palace zondagavond bekendgemaakt.
Lees verder

Biden vaag over kandidatuur 2024: "De intentie is er, maar het zal moeten blijken"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog niet met zekerheid beslist of hij in 2024 opnieuw kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit een interview met de Amerikaanse zender CBS.
Lees verder

Biden: "Amerikaanse troepen beschermen Taiwan bij Chinese invasie"
Mocht China ooit besluiten Taiwan binnen te vallen, dan staan Amerikaanse troepen in voor de veiligheid van de eilandstaat. De Amerikaanse president Joe Biden liet daar in een interview met CBS 60 Minutes zondag geen twijfel over bestaan. Op de vraag of Amerikaanse militairen Taiwan zullen beschermen, zei Biden: "Ja, er was in feite al sprake van een ongekende aanval." Het Witte Huis liet na afloop van het interview echter weten dat dit niet het officiële Amerikaanse beleid is.
Lees verder

Chinese topepidemioloog waarschuwt voor apenpokken: "Raak geen buitenlanders aan"
Een Chinese topepidemioloog heeft mensen geadviseerd om "geen buitenlanders aan te raken" vanwege het apenpokkenvirus dat rondwaart. Vrijdag werd in China de eerste besmetting met het virus gemeld dat de afgelopen maanden in Europa en de Verenigde Staten vooral werd geconstateerd bij mannen die seks hebben met mannen (msm).
Lees verder

Twee op de drie Belgen vrezen energiefactuur niet te kunnen betalen
Liefst 64% van de Belgen ziet de volgende maanden met een bang hart tegemoet en vreest de energierekeningen niet langer te kunnen betalen. Dat is een forse stijging tegenover juni, toen dit aantal nog 'maar' 38% bedroeg. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM Nieuws', RTL en 'Le Soir'.
Lees verder