Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 september 2022

Oostrozebeke, kleine gemeente die met rusthuismoorden grote klap kreeg: “Mij krijgen ze daar met geen stokken nog b...

HLN
Oostrozebeke, kleine gemeente die met rusthuismoorden grote klap kreeg: "Mij krijgen ze daar met geen stokken nog binnen"
Geschrokken, verbouwereerd, geshockeerd: de overtreffende trap waar elke Oostrozebekenaar woensdag op stond. De drie moorden en zes pogingen daartoe in woonzorgcentrum Rozenberg waren uiteraard hét gespreksonderwerp van de dag in het 8.000 zielen tellende dorp. En iedereen is het erover eens: niemand kan het geloven. "Of we bang zijn om zelf naar het rusthuis te verhuizen? Laat ons zeggen dat we... niet echt geneigd zijn om dat nog te overwegen."
Lees verder

Man uit filmpje pedojager vrijgelaten onder voorwaarden
De 46-jarige man uit Langemark-Poelkapelle die te zien is op een filmpje van een Nederlandse pedojager is woensdag door de Ieperse onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.
Lees verder

Plastic flesje in 1863? Deze film-en serieblunders werden tijdens de montage over het hoofd gezien
Deze week ontdekten de fans van 'House of the Dragon' een slordigheidje in de montage van de derde aflevering. Zo werden er enkele groene vingers gespot bij een personage dat normaal deels vingerloos is. Maar de 'Game of Thrones'-prequel is zeker niet de enige productie waar ooit een schoonheidsfoutje is ingeslopen.
Lees verder

Football Talk. Zoon van Marc Overmars scout bij Antwerp - Hoofdtribune Beerschot weer open
Beerschot mag vrijdag tegen Lommel zijn hoofdtribune opnieuw openstellen voor het publiek. In de voorbije maanden moest de tribune gesloten blijven omdat ze niet langer in orde bleek qua brandveiligheid. Beerschot liet enkele aanpassingen aanbrengen – zo werden er onder meer nieuwe evacuatietrappen geïnstalleerd – en kreeg zopas groen licht om tribune 1 te heropenen.
Lees verder

Oproep. Hoe ziet het perfecte Tinder-profiel er volgens jou uit?
Volgende week is het exact tien jaar geleden dat de roze vlam van Tinder haar entree maakte op ons smartphonescherm. Sindsdien swipen velen erop los, op zoek naar onze ultieme 'match made in Tinder heaven'. Maar wat zorgt volgens jou voor succes op de app? En wat heeft een goed profiel volgens jou nodig? NINA is op zoek naar expliciete wensen van Tinder-gebruikers.
Lees verder

LIVE (do, 21u). AA Gent trekt naar Molde in Conference League: "Zware tegenstander, het wordt wennen aan kunstgras"
• Conference League groep F • Aker Stadion (21u) • Kunnen Buffalo's meteen goeie zaak doen? • Ook Shamrock Rovers-Djurgaarden in dezelfde groep
Lees verder

Peilingen Braziliaanse presidentsverkiezingen zijn "leugens", zegt Bolsonaro
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de verkiezingspeilingen in zijn land tijdens een toespraak voor tienduizenden aanhangers als "leugens" omschreven. Naar verwachting zal Bolsonaro bij de presidentsverkiezingen van 2 oktober de duimen moeten leggen voor zijn linkse tegenstrever Lula.
Lees verder

KIJK LIVE. Techgigant stelt tijdens Apple Event iPhone 14 voor: zullen de smartphones duurder zijn?
Tijdens de eerste presentatie in levenden lijve sinds de coronapandemie zal Apple vandaag onder andere de nieuwe iPhone 14-reeks voorstellen. Naast die vier telefoons kunnen we ons verwachten aan tot drie Apple Watches en ook een update aan de AirPods Pro. Het grootste vraagteken van de avond is de prijs van de smartphones. Vanaf 19 uur kan je de persconferentie in dit artikel bekijken en/of volgen in onze liveblog.
Lees verder

KIJK LIVE. Apple stelt iPhone 14, nieuwe Apple Watch en AirPods Pro voor: zullen de smartphones duurder zijn?
Tijdens de eerste presentatie in levenden lijve sinds de coronapandemie zal Apple vandaag onder andere de nieuwe iPhone 14-reeks voorstellen. Naast die vier telefoons kunnen we tot drie Apple Watches en ook een update aan de AirPods Pro verwachten. Het grootste vraagteken van de avond is de prijs van de smartphones. Vanaf 19 uur kan je de persconferentie in dit artikel bekijken en/of volgen in onze liveblog.
Lees verder

KIJK LIVE. Daar is de nieuwe iPhone! Volg hier de voorstelling door Apple
Tijdens de eerste presentatie in levenden lijve sinds de coronapandemie zal Apple vandaag onder andere de nieuwe iPhone 14-reeks voorstellen. Naast die vier telefoons kunnen we tot drie Apple Watches en ook een update aan de AirPods Pro verwachten. Het grootste vraagteken van de avond is de prijs van de smartphones. Je kan de persconferentie live volgen in dit artikel.
Lees verder

Verduisterde voorzitter vzw ex-mijnwerkers 1 miljoen euro aan lidgeld? "Ze vroegen steeds vaker om bijdrages"
De voorzitter van Vzw Vriendenkring Kempische Steenkoolmijnen Michel D. en zijn vrouw zijn opgepakt voor de mogelijke betrokkenheid bij het verduisteren van meer dan 1 miljoen euro. De vzw zamelde honderdduizenden euro's aan middelen in via lidgelden en giften van duizenden ex-mijnwerkers. Daar zou nu mee gesjoemeld zijn. "Ze willen onze actie van 19 september saboteren", klinkt het officieel bij de vzw.
Lees verder

Verpleegster die verhoord werd over rusthuismoorden getuigt anoniem: "Ik begrijp het, maar ik heb er niks mee te maken"
Een 32-jarige verpleegster die ten tijde van de rusthuismoorden in het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke werkte, schreeuwt haar onschuld uit in VTM NIEUWS. De vrouw kwam in het vizier van de speurders na de eerste moordpoging in 2020 en werd verhoord, maar is nooit officieel in verdenking gesteld. Ze snapt dat haar ontslag haar voor sommigen verdacht maakt, maar schreeuwt haar onschuld uit. "Ik begrijp het, maar ik heb er niks mee te maken."
Lees verder

Verpleegkundige die verhoord werd over rusthuismoorden getuigt anoniem: "Ik begrijp het, maar ik heb er niks mee te maken"
Het is onduidelijk wie de rusthuismoorden in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke heeft gepleegd, maar er wordt door heel wat mensen naar één verpleegster gewezen. Haar ontslag in het rusthuis valt dan ook zowat samen met het einde van de moorden. De vrouw werd ook opgepakt, maar is nooit in verdenking gesteld. Ze getuigt anoniem in VTM NIEUWS: volg het hierboven live.
Lees verder

Klanten van BNP Paribas Fortis zien geld tweemaal van rekening gaan door IT-incident
Bij BNP Paribas Fortis heeft zich woensdagvoormiddag een IT-incident voorgedaan. Hierdoor zijn een aantal transacties - zo'n 7 procent van het totale volume - dubbel geboekt, bevestigt woordvoerster Hilde Junius. "We zijn al begonnen met de eerste rechtzettingen. Later vandaag en morgen volgen nog meer rechtzettingen, klanten moeten vooral niets zelf doen."
Lees verder

LIVE. Club Brugge speelde nog maar één keer tegen Leverkusen... en toen scoorde Clement - Dit zijn de verwachte opstellingen
Vanavond opent Club Brugge z'n Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen het Duitse Leverkusen. "Dat ze een minder moment hebben in de competitie, gaat geen invloed hebben", zegt coach Carl Hoefkens. Hoe start blauw-zwart? Volg de aanloop en uiteraard de match zelf hieronder. De wedstrijd is ook te bekijken op VTM2. De uitzending start om 20u35.
Lees verder

PORTRET. Oekraïne valt nu ook in het noorden aan. Wie is de generaal die de Russen helemaal gek maakt?
De Russen weten niet meer waar hun troepen eerst te sturen. Valeriy Zaloezjny maakt hen gek. Hij is de eerste Oekraïense opperbevelhebber die nooit diende onder de Sovjets. En hij is zo populair dat president Zelensky jaloers wordt. Of is dat flauwe propaganda?
Lees verder

Risico op recessie neemt toe, vreest Eurocommissaris: "Mogelijk een van de moeilijkste winters in generaties"
"Het risico op een recessie is aan het toenemen." Dat heeft eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni woensdag erkend. Hij waarschuwt voor wat mogelijk "een van de moeilijkste winters in generaties" kan worden.
Lees verder

Europese gasprijs op laagste niveau in een maand
De Europese gasprijs is woensdag verder gezakt en staat nu op het laagste peil in ongeveer een maand. De Nederlandse TTF-gasfuture, die bepalend is voor de gasprijs in Europa, verloor woensdag op de termijnmarkt ruim 13 procent tot 207,6 euro per megawattuur.
Lees verder

Union-trainer Karel Geraerts aan vooravond van Europese partij tegen naamgenoot Union Berlin: "Van eigen kracht uitgaan"
• Europa League groep D
Lees verder

Union-coach Karel Geraerts wil op Union Berlin fouten van op Rangers vermijden: "Trachten bal meer in eigen rangen te houden"
Voor Union begint morgen het nieuwe Europa League-avontuur, met een verplaatsing op het Duitse buitenbeentje Union Berlin. Coach Karel Geraerts duwt Union in de rol van underdog: "Union speelt de top in de Bundesliga, dat is toch nog een ander niveau dan België."
Lees verder