Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Of het ‘lid’ van Bart Cannaerts écht ‘Pluisje’ heet? “Ik bevestig noch ontken dit verhaal”

HLN
Of het 'lid' van Bart Cannaerts écht 'Pluisje' heet? "Ik bevestig noch ontken dit verhaal"
Pech dat tv-uitzendingen al een tijdje in kleur zijn. Toen Erik Van Looy verklapte dat de bijnaam van het 'lid' van Bart Cannaerts 'Pluisje' is, liep de comedian rood aan en raakte hij niet veel verder dan 'ik bevestig noch ontken dit verhaal'. Pluisje of niet, Jelle Cleymans kreeg er wél een te duchten tegenstander bij.
Lees verder

R. Kelly opnieuw schuldig bevonden aan zedenmisdrijven
Zanger R. Kelly is voor een rechtbank in de Amerikaanse stad Chicago schuldig bevonden aan zes aanklachten wegens seksueel misbruik van minderjarigen en het maken van kinderporno. In juni werd hij ook al veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor seksuele misdrijven.
Lees verder

President Zelensky betrokken bij verkeersongeval in Kiev
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is woensdag betrokken geraakt bij een verkeersongeval in Kiev. Zijn woordvoerder Serhii Nykyforov meldt in een Facebookbericht dat Zelensky daarbij niet ernstig gewond is geraakt.
Lees verder

Armste landen eisen fonds om schade door klimaatverandering te dekken
De armste landen ter wereld eisen dat een compensatie voor schade als gevolg van de opwarming van de aarde hoog op de agenda van de VN-Wereldklimaatconferentie (COP27) komt te staan. Dat blijkt woensdagavond uit een gezamenlijke verklaring.
Lees verder

Duitse bondskanselier Scholz: Poetin ziet oorlog niet als vergissing
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die dinsdag voor het eerst in maanden weer eens telefonisch met de Russische president Vladimir Poetin sprak, heeft gisteren aan verslaggevers verteld hoe dat gesprek verliep. "Helaas kan ik jullie niet zeggen dat hij zich realiseerde dat de oorlog een vergissing was", zei Scholz er onder meer over.
Lees verder

Texaanse (29) riskeert doodstraf nadat ze ongeboren kind uit buik zwangere vrouw sneed
In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, staat een 29-jarige vrouw terecht omdat ze een zwangere vrouw heeft vermoord met als doel haar ongeboren kind te stelen. De vrouw riskeert de doodstraf. Taylor Parker had in 2020 haar vriend en familieleden maandenlang doen geloven dat ze zwanger was, terwijl dat medisch niet mogelijk was.
Lees verder

Bosbrand bij Bordeaux "ingesloten" maar nog niet onder controle
De bosbranden die sinds maandag woeden ten westen van Bordeaux, zijn woensdagavond volgens een brandweercommandant 'ingesloten'. Het vuur is echter nog niet onder controle en inmiddels is 3.700 hectare bos en natuur in vlammen opgegaan. Zo'n duizend inwoners zijn woensdag geëvacueerd, waardoor het totale aantal evacués in de afgelopen dagen is opgelopen tot ruim 1.800.
Lees verder

Poetin en Xi hebben eerste persoonlijke ontmoeting in maanden
De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese leider Xi Jinping treffen elkaar in Oezbekistan. Het wordt hun eerste persoonlijke ontmoeting sinds Rusland in februari Oekraïne binnenviel. Het Kremlin zegt dat de twee wereldleiders tijdens hun "langverwachte persoonlijke contact" gaan praten over onder meer Oekraïne, Taiwan en de samenwerking tussen hun landen.
Lees verder

Zuid-Koreaanse opgepakt na vondst botten in koffers Nieuw-Zeeland
De vondst van botten in koffers in Nieuw-Zeeland vorige maand heeft woensdag geleid tot een arrestatie in Zuid-Korea. Een 42-jarige vrouw is er opgepakt op verdenking van moord van twee kinderen. De menselijke resten van de twee werden vorige maand aangetroffen in koffers die op een veiling waren gekocht door een nietsvermoedende familie.
Lees verder

Ursula von der Leyen zet statement met gele blazer en blauwe blouse: "Vrouwen komen hiermee weg, mannen moeten het subtieler doen"
Knalgele blazer, felblauwe blouse. Qua statement kan dat tellen, de outfit waarin Ursula von der Leyen gisterenmorgen voor de dag kwam tijdens haar State of the Union. Een slimme zet? "Had Charles Michel daar met een geel hemd en blauw vest gestaan, hadden we hard gelachen. Vrouwen komen hiermee weg."
Lees verder

Hugo Camps neemt afscheid van de 'rebel met een pochet': "Ik heb niets meer", zei hij na de dood van zijn vrouw
De laatste keer dat we elkaar zagen, bleef hij nog even in het deurgat drentelen. Hij had nog iets te zeggen. "Copain, gij hebt ons moederke ook gekend. Iedere dag lag een propere caleçon klaar. Ze was alleen met mij bezig. Ook toen ze het zelf moeilijk had na dat verschrikkelijk auto-ongeluk. Soms denk ik: ik heb mijn Marie-Louise veel tekortgedaan. Wij mannen geloven wat te makkelijk dat een bankrekening alles oplost." Met de jaren was de 91-jarige Michel Verschueren mild en zacht geworden. Zowel voor zichzelf, zijn naasten als voor de medewerkers van Anderlecht. De legendarische manager van Anderlecht voelde zich buitengesloten. Na de dood van zijn vrouw Marie-Louise zei hij : "Ik heb niets meer."
Lees verder

"Hou ontmanteling Doel 3 tegen", zegt regering. Ze heeft nog 8 dagen
Hoewel de stekker binnen een dikke week definitief uit kernreactor Doel 3 getrokken wordt, probeert de federale regering er nu last minute een stokje voor te steken dat de kernreactor ook onherroepelijk ontmanteld wordt. De tijd is echter in hun nadeel.
Lees verder

"Geen gewone terrorist." Nieuwe onthullingen over Assadollah Assadi, de man die België terug wil sturen naar zijn opdrachtgevers in Iran
Uw krant heeft nieuwe details in handen gekregen over de terrorist die België wil ruilen met Iran. Bijvoorbeeld wie er bij hem in de auto zat toen hij het doelwit van de aanslag die hij plande een jaar voordien al ging verkennen — en wie hem hier in de gevangenis bezocht.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Waarom kwam de vraag van Annelies Verlinden pas gisteren? Anderhalve week voor de kerncentrale sluit?"
Onze kernuitstap? Dat was sowieso al een knap staaltje Belgisch absurdisme. Maar de voorlopig laatste episode is de kers op de taart. Want wat anders te denken van de plotse vraag van Annelies Verlinden (CD&V). Anderhalve week voor de kerncentrale Doel 3 sluit, vraagt ze aan de nucleaire waakhond FANC om te kijken of het veilig is om de centrale toch niet volledig te ontmantelen. Negen dagen voor de centrale stilvalt. Het is pure paniek.
Lees verder

Torenhoge energieprijzen uitzitten, of beter overwinteren aan Spaanse costa's? Wij maakten de rekensom
Het is er veel minder koud dan hier, een pak goedkoper ook. Misschien is het zelfs beter komende winter thuis alle energieverslinders dicht te draaien en een verblijf van drie of vier maanden te boeken in Espagna? Is het voordeliger te overwinteren aan de costa's? Wij maakten de rekening.
Lees verder

Gentse commissaris op laatste werkdag geflitst met 109 km/u in 'eigen' bebouwde kom: "Ik zag m'n hele carrière voor me flitsen"
Eric Naudts (67), de commissaris die in Gent en omstreken bekend staat voor de talloze acties tegen overlast, liep op zijn laatste werkdag zélf tegen de lamp. Na zijn pensioenfeestje reed hij naar huis met 109 kilometer per uur waar hij maar 50 mocht. Het waren zijn eigen collega's die hem aan de kant zetten en zijn rijbewijs introkken. De commissaris heeft een onberispelijke reputatie en werd nog nooit eerder geflitst. "Het was de laatste dag van mijn carrière. Ik hoop dat de rechter verzachtende omstandigheden inroept."
Lees verder

LIVE. Beveiliger valt flauw naast kist Queen Elizabeth, William en Catherine bekijken bloemenzee bij Sandringham
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II vorige week donderdag overleed. Gisterenmiddag is de kist van de overleden koningin van Buckingham Palace overgebracht naar Westminster Hall, waar in aanwezigheid van de royals een herdenkingsdienst plaatsvond. De Queen zal tot de ochtend van haar begrafenis op 19 september op deze plaats blijven, zodat het volk haar kan groeten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Robby uit 'De Klim van je Leven' viel veertig kilo af voor zijn longen: "Fietsen maakt het voor mij iets comfortabeler, zolang ik leef"
Robby Baetens heeft muco, woog tot voor kort bijna veertig kilo meer dan nu en komt toch topfit aan de start van de grote klim. "Eerst rebelleerde ik, toen negeerde ik mijn ziekte. Die omslag moest er komen. Fietsen kan mijn leven verlengen."
Lees verder

VS maakt 756 miljoen humanitaire steun vrij voor Syrië
De Verenigde Staten hebben vandaag voor 756 miljoen dollar aan nieuwe humanitaire hulp aangekondigd voor Syrië. "Na meer dan tien jaar oorlog, blijven de behoeften van ontheemden dringend", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

WEERBERICHT. Zwaarbewolkte maar meestal droge dag met temperaturen tot 19 graden
Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. Het is wel zwaarbewolkt, met temperaturen tot maximum 19 graden, meldt het KMI. Komende avond en nacht wordt het wisselend bewolkt met hier en daar een buitje. De minima schommelen tussen 5 en 17 graden. Aan zee waait een vrij krachtige wind.
Lees verder