Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Oekraïense bevrijders leggen Russische folterkel­der bloot: slachtoffers krasten gebeden op de muur

HLN
Oekraïense bevrijders leggen Russische folterkel­der bloot: slachtoffers krasten gebeden op de muur
Na de bevrijding van meer dan dertig dorpen in de regio Charkiv komt beetje bij beetje aan het licht op welke schaal de Russische troepen dood en vernieling hebben gezaaid. Zo blijkt dat ze een kelder in het politiebureau van Balaklia hadden omgebouwd tot martelgevangenis. Tientallen Oekraïners werden er tijdens de bezetting opgesloten en naar verluidt zwaar mishandeld.
Lees verder

Kremlin geeft voor het eerst een nederlaag toe in Oekraïne en doet er nu alles aan om schuld van Poetin af te wentelen
Het Kremlin heeft voor de allereerste keer sinds de invasie eind februari openlijk toegegeven dat het een nederlaag geleden heeft in Oekraïne. Volgens de Amerikaanse denktank 'Institute for the Study of War' (ISW) doet Moskou er nu alles aan om Poetin vrij te pleiten van enige verantwoordelijkheid en de schuld af te wentelen op anderen.
Lees verder

Kremlin geeft voor het eerst een nederlaag toe in Oekraïne en doet er alles aan om schuld van Poetin af te wentelen
Het Kremlin heeft voor de allereerste keer sinds de invasie eind februari openlijk toegegeven dat het een nederlaag geleden heeft in Oekraïne. Volgens de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) doet Moskou er nu alles aan om Poetin vrij te pleiten van enige verantwoordelijkheid en de schuld af te wentelen op anderen.
Lees verder

Brussels Airlines schrapt dozijn vluchten door staking Franse luchtverkeersleiders
De staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk vrijdag heeft ook gevolgen voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij schrapt in totaal twaalf vluchten, zegt woordvoerster Maaike Andries aan persagentschap Belga.
Lees verder

Politie vindt 40 gestolen grafornamenten terug, maar staat nog voor raadsel over herkomst
De politie van Oostende heeft zo'n veertig (koperen) grafornamenten kunnen terugvinden. Die werden allemaal weggenomen op de begraafplaats in de Stuiverstraat. Waar al die voorwerpen aangetroffen werden, is niet duidelijk. Maar naar verluidt zou dat niet bij iemand thuis geweest zijn. Het onderzoek gaat dan ook verder.
Lees verder

Politie vindt 40 gestolen grafornamenten terug maar staat voorlopig nog voor raadsel over herkomst
De politie van Oostende heeft zo'n 40 (koperen) grafornamenten kunnen terugvinden. Die werden allemaal weggenomen op de begraafplaats in de Stuiverstraat. Waar al die voorwerpen aangetroffen werden, is niet duidelijk. Maar naar verluidt zou dat niet bij iemand thuis geweest zijn. Het onderzoek gaat dan ook verder.
Lees verder

PODCAST. Céleste ontdekt SM met haar leraar Frans. "Bij elke foute vervoeging kreeg ik een zweepslagje"
Céleste (59) werd negen jaar geleden verlaten door haar man voor een jongere vrouw. Ze gaf seks op, tot ze het Tinderprofiel van de charismatische Hans (53) tegenkomt. Hij is leraar Frans en overtuigt haar om een rollenspel te spelen. Een nieuwe wereld gaat voor haar open en ze voelt haar energie weer ontwaken. Hoe dat afloopt, hoor je in deze aflevering van de podcast 'Mijn Superseks'.
Lees verder

Lien uit 'Blind getrouwd' openhartig over haar deelname: "Nee, ik was niet meteen verliefd. En Joren ook niet"
Lien Opdebeeck (30) van 'Blind getrouwd' is een selfmade woman. Ze richtte een koffie- en theezaak op, verbouwde het huis van haar grootouders en trok er in met haar hond Balou. Het enige dat ze nog miste in haar leven was een man. Maar die heeft ze nu: Joren. In TV Familie vertelt ze over de shortcut die ze kon nemen bij haar inschrijving, haar kinderwens en de gevoelens voor haar nieuwe man. "Ik kan je verklappen dat er nog heel wat intense momenten in 'Blind getrouwd' aankomen."
Lees verder

Commissievoorzitter Von der Leyen draagt Oekraïense kleuren tijdens State of the Union
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen geeft haar State of the Union in het Europees Parlement in Straatsburg. Daarin legt ze uit hoe Europa de energieprijzen wil bestrijden. Von der Leyen is opvallend gekleed voor de gelegenheid. Ze draagt geel en blauw, de kleuren van de Oekraïense vlag. En ze is niet alleen. Op die manier willen ze hun steun betuigen aan Oekraïne met de vrouw van de Oekraïense president Zelensky als eregast. "Jullie hebben een hele natie moed gegeven en daarom willen we jullie bedanken."
Lees verder

Is het lichaam van Queen Elizabeth gebalsemd?
Het is ondertussen al bijna een week geleden dat koningin Elizabeth overleden is. Afgelopen donderdag raakte bekend dat de Britse Queen in Balmoral vredig heengegaan is. De begrafenis van de Queen gaat echter pas komende maandag door. Maar hoe wordt het lichaam van koningin Elizabeth gedurende deze periode bewaard?
Lees verder

Club nú al zeker van 27 miljoen, recordopbrengst van bijna 50 miljoen euro wenkt
De kassa rinkelt opnieuw in Brugge, mogelijk doet ze dat straks na de groepsfase harder dan ooit. Club Brugge heeft na twee opeenvolgende overwinningen uitzicht op een historische tweede ronde, wat de Bruggelingen in totaal tot wel bijna 50 miljoen euro zou kunnen opleveren.
Lees verder

Na kritiek rond bodyshaming schiet Britney Spears in de verdediging: "Ik bekritiseer niemand"
Britney Spears (40) gebruikt haar sociale media graag als uitlaatklep, maar kwam recent onder vuur te liggen nadat ze de dansers van zangeres Christina Aguilera (41) bekritiseerde. Op Instagram laat ze nu weten dat dit nooit haar bedoeling was. "Ik heb dat bericht gepost als projectie op mijn eigen onzekerheden", klinkt het.
Lees verder

Gezocht: overwinteraars die naar Spanje trekken om hoge energiekosten te ontlopen
De energieprijzen springen de pan uit. Misschien is het daarom beter komende winter thuis alle energieverslinders dicht te draaien en een vlucht te boeken naar Espagna? Zult u in Spanje overwinteren, eventueel om van daar te telewerken? En kan u ook zeggen wat u daarmee zoal bespaart? Ik verneem het graag via sven.ponsaerts@dpgmedia.be. Vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Weduwe van één van Bataclan-terroristen naar Frankrijk gerepatrieerd, ze dreigde eerder om "ongelovigen af te slachten"
De weduwe van Samy Amimour, één van de drie terroristen die in november 2015 een bloedbad aanrichtten in de Bataclan, is naar Frankrijk gerepatrieerd. Dat gebeurde afgelopen zomer, toen zestien vrouwen uit Syrië naar Frankrijk zijn gehaald, zo vernam het Franse persagentschap AFP van bronnen dicht bij het dossier. Al deze vrouwen werden in Frankrijk aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst.
Lees verder

Weduwe van Bataclan-terrorist naar Frankrijk gerepatrieerd, ze dreigde eerder om "ongelovigen af te slachten"
De weduwe van Samy Amimour, één van de drie terroristen die in november 2015 een bloedbad aanrichtten in de Bataclan, is naar Frankrijk gerepatrieerd. Dat gebeurde afgelopen zomer, toen zestien vrouwen uit Syrië naar Frankrijk zijn gehaald, zo vernam het Franse persagentschap AFP van bronnen dicht bij het dossier. Al deze vrouwen werden in Frankrijk aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst.
Lees verder

Na de Boeva-rel, 'Familie'-acteur met down Jelle Palmaerts: "Ik kijk wel graag naar 'Down the road'"
De Facebook-post van William Boeva zindert nog na: "Mensen met een beperking moeten meer aan bod komen in de media en niet alleen opgevoerd worden voor hun knuffelgehalte", luidde de boodschap. Dat maakt heel wat los in Vlaanderen. Iedereen heeft er wel een mening over. Desna is gaan spreken met Jelle Palmaerts, Emiel in 'Familie'. De acteur met het syndroom van Down heeft intussen een vaste rol in de VTM-soap. Hoe kijkt hij naar de commotie die Boeva in gang zette? Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

IN BEELD. Michel Verschueren, de Zilveren Vos, doorheen de jaren
De sportwereld rouwt om Michel Verschueren (91). De Zilveren Vos laat een grote erfenis na op het Belgische voetbal. In beeld: Verschueren doorheen de jaren.
Lees verder

Baloise Trek Lions stopt samenwerking met Toon Aerts: "Dat de dopingzaak blijft aanslepen, is nefast voor hem en de ploeg"
Baloise Trek Lions heeft de samenwerking met Toon Aerts beëindigd. De veldrijder staat sinds februari op non-actief na een positieve dopingtest. "Dat dit blijft aanslepen, is nefast voor Toon en voor de hele ploeg bij uitbreiding", luidt het bij de ploeg van Sven Nys.
Lees verder

Petitie gestart om jaarlijkse 'Queen Elizabeth Day'-vakantiedag te houden in VK
In Groot-Brittannië heeft een petitie om Queen Elizabeth haar eigen nationale feestdag te geven, al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld. De Britten vinden dat de langst regerende koningin van het land recht heeft op haar eigen hoogdag.
Lees verder

Ervaren belegger Dean (53) over zijn beursavonturen: "84 procent verlies: dat moet je wel eens kunnen verdragen"
Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Dean Verschaeve (53) uit Oudenaarde, voorzitter van een beleggersclub, aan het woord. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.
Lees verder