Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse regering denkt aan fonds voor mensen die energie niet kunnen betalen

HLN
Nederlandse regering denkt aan fonds voor mensen die energie niet kunnen betalen
De Nederlandse regering werkt aan een fonds dat mensen moet helpen die hun oplopende energierekening niet meer kunnen betalen. Met het geld kan worden voorkomen dat bij betrokkenen de energie wordt afgesloten en ze in de kou komen te zitten. Ingewijden bevestigen dat naar aanleiding van berichtgeving door de openbare omroep NOS.
Lees verder

KOERS KORT. Primoz Roglic mist WK na val in Vuelta
Primoz Roglic doet volgende week niet mee aan het WK wielrennen in het Australische Wollongong. De Sloveense ging dinsdag onderuit in de zestiende etappe van de Vuelta en is niet op tijd hersteld van de verwondingen die hij bij die val opliep. Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar is de kopman van de Sloveense ploeg, die uit slechts zes renners in plaats van acht bestaat. Naast Roglic kunnen ook de geblesseerde Luka Mezgec en de zieke Matej Mohoric niet meedoen.
Lees verder

Vandenhaute spreekt groep toe en wil kalmte bewaren, analisten trekken aan alarmbel: "Iemand moet hen dringend wakker schudden"
Het contrast is groot. Terwijl bij de buitenwereld de alarmbellen afgaan na de 1 op 12, doet Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute er intern alles aan om de situatie niet te dramatiseren. Door welke bril bekijkt ú de paars-witte crisis?
Lees verder

iOS 16-update vanaf nu te installeren: deze iPhones ondersteunen nieuwe software en dit zijn de belangrijkste functies
De jaarlijks grote update voor iPhones is geland. Met iOS 16 krijgt je smartphone een hoop nieuwe functies, waaronder meer mogelijkheden om je vergrendelscherm naar je hand te zetten en accounts van kinderen beter beheren. Ook eigenaars van een Apple Watch kunnen zich vanavond aan een update verwachten: watchOS 9. We sommen de belangrijkste nieuwigheden voor je op.
Lees verder

Pixar-show en Frozen-suite: Disneyland Paris onthult nieuwe details over park en hotel
Goed nieuws voor de fans van Pixar. De personages uit die films, zoals Monsters Inc., zullen volgend jaar te zien zijn in een gloednieuwe show in Disneyland Paris. Dat vertelde Disney Parks, Experiences and Products-voorzitter Josh D'Amaro op het fanevent D23. Ook toonde hij een eerste ontwerp van de Frozen-suite in het Disneyland Hotel en onthulde hij nieuwe details over de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park.
Lees verder

"Reanimatie kon niet meer baten": motorrijder overleden na ongeval in Antwerpse haven
In de Antwerpse haven is maandagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt de federale politie, die verantwoordelijk is voor ongevallen in havengebied.
Lees verder

Werknemer Citribel gaat drie collega's te lijf na negatieve evaluatie: "Eén van hen nog steeds kritiek"
Na een vechtpartij bij citroenzuurfabrikant Citribel in Tienen zijn vrijdagmiddag drie werknemers gewond geraakt. De drie werknemers waren aangevallen door een collega die een negatieve evaluatie had gekregen. Een van de gewonden werd zelfs in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd.
Lees verder

Kans op sociaal akkoord over welvaartsenveloppe van 900 miljoen euro nihil
De kans dat vakbonden en werkgevers het tegen 15 september eens raken over de verdeling van 900 miljoen euro om de laagste uitkeringen op te trekken, is zo goed als nihil. Dat is maandag gebleken na nieuw overleg tussen vakbonden en werkgevers.
Lees verder

Hoeveel beter ben je beschermd? En maakt het uit welk vaccin je vorige keer hebt gekregen? 9 vragen aan Steven Van Gucht over vierde coronaprik
Driemaal is scheepsrecht, behalve in de vaccinatiecampagne tegen corona, waar we al aan prik vier toe zijn. Deze week werd de herfstcampagne afgetrapt. Waarom is het een goed idee om je weer te laten boosteren? Heb je ook als gezonde, jonge mens baat bij een vierde prik? Wat als je nog nooit bent gevaccineerd en nu er plots wel zin in hebt? Negen pertinente vragen aan Steven Van Gucht.
Lees verder

"Zakenbank Goldman Sachs schrapt honderden banen"
De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaat vanaf deze maand honderden banen schrappen. Dat melden bronnen bij Goldman Sachs aan persbureau Bloomberg. De bekende bank op Wall Street zou te kampen hebben met uitdagende marktomstandigheden, met name als het gaat om het adviseren bij fusies, overnames en beursgangen.
Lees verder

Op naar Australië! Remco Evenepoel vliegt (in business class) naar WK: "Ik ga zoveel mogelijk proberen te rusten"
Daags na zijn historische Vueltazege vliegt Remco Evenepoel vanuit Madrid richting het WK in Australië. In businessclass, zoals Wout van Aert. "Ik ga zoveel mogelijk proberen te rusten", klonk het bij onze 22-jarige landgenoot.
Lees verder

Discussie over glazen boxen domineert terreurproces: "Er zal geen proces zijn als boxen behouden blijven"
In het voormalige NAVO-gebouw in Evere vond vandaag de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. De discussie draaide het grootste deel van de dag rond de glazen boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. "Laten we politieagenten plaatsen en de boxen afbreken, zodat er een waardige rechtspraak kan gebeuren", klonk het onder andere bij de verdediging. Pas in de vooravond werd ook de getuigenlijst doorgenomen. HLN bracht live verslag uit vanop de de Justitia-site. Herlees hieronder minuut per minuut het verloop van de zogenoemde preliminaire zitting.
Lees verder

Grootste staking ooit van verpleegkundigen in VS
In het noorden van de Verenigde Staten, in de staten Minnesota en Wisconsin, hebben zo'n 15.000 verpleegkundigen maandag het werk neergelegd voor drie dagen. Ze vragen betere werkomstandigheden. Het gaat om de grootste staking ooit van private verpleegkundigen in de VS, zegt sectororganisatie en organisator MNA.
Lees verder

Na de knappe 24 op 24 mag de Great Old dromen van nóg meer: waarom recordreeks hier niet hoeft te stoppen
Acht overwinningen op een rij. And counting… Antwerp is met een clubrecord aan de competitie begonnen. Het absolute record van Club Brugge – dat in 2000 pas na veertien matchen voor het eerst punten verloor – is nog ver weg, maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom Antwerps zegereeks hier niet hoeft te stoppen.
Lees verder

SpaceX zal dan toch geen 42.000 satellieten nodig hebben voor zijn Starlink
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat toestemming heeft gevraagd om 42.000 satellieten te lanceren voor zijn Starlink-constellatie die bedoeld is om mondiaal breedbandinternet vanuit de ruimte te leveren, zal er waarschijnlijk niet zoveel in een baan om de Aarde hoeven te brengen, zo heeft zijn directeur Operaties Gwynne Shotwell maandag gezegd.
Lees verder

'Nine Noir Lives' bewijst pas écht dat adventuregames terug zijn
Het is één ding als de veteranen achter klassieke point-and-click-adventure 'Monkey Island' na meer dan twintig jaar aan een nieuw vervolg op hun topper bezig zijn. Maar de ware comeback van het ooit zo grootse genre kun je eigenlijk alleen maar uitroepen wanneer ook voldoende jongere gamemakers zich aan zo'n game wagen. Met 'Nine Noir Lives' kruiste er zo eentje ons pad.
Lees verder

Lukas Dhont lost Europese trailer van zijn succesfilm 'Close'
Eén week na de Amerikaanse première lanceert regisseur Lukas Dhont (31) de Europese trailer van 'Close'. Z'n tweede film is na de triomf in Cannes al verkocht aan meer dan 100 landen. Volgende maand gaat de film ook bij ons in première.
Lees verder

LIVE (di, 21u). Hoefkens: "Porto staat onder druk, ze moeten een resultaat halen", Skov Olsen: "Op de toppen van onze tenen spelen"
• Champions League, tweede speeldag groep B • Club won met 1-0 van Leverkusen, Porto ultiem 2-1 boot in bij Atlético • Stadion: Do Dragão • Scheidsrechter: Anastasios Sidiropoulos (Gri)
Lees verder

Moordverdachte ontsnapt uit gevangenis en vlucht met de fiets
Uit de gevangenis van Nijvel is maandag een gedetineerde ontsnapt. Dat schrijft 'La Dernière Heure' en is door politie- en vakbondsbronnen bevestigd aan persagentschap Belga. Tijdens zijn vlucht graaide de man een fiets mee. Een uur na zijn ontsnapping werd hij gevat.
Lees verder

Tegenslag voor miljardair Jeff Bezos: lancering van New Shepard-draagraket mislukt
In Texas is maandag de lancering van een New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Jeff Bezos, mislukt. Dat heeft space.com gemeld.
Lees verder