Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

“Na zijn overplaatsing kwam hij zelfs met een enveloppe vol cash af. ‘Nog geld voor in de kluis’”: Collega’...

HLN
"Na zijn overplaatsing kwam hij zelfs met een enveloppe vol cash af. 'Nog geld voor in de kluis'": Collega's doen boekje open over ex-postoverste die 30.000 euro ontvreemdde
Naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek tegen de ex-commissaris van de federale wegpolitie in Wetteren, getuigen vroegere collega's dat de man het niet al te nauw nam met de regels omtrent de kluis waarin de geïnde boetes bewaard werden. Bij één politievakbond is te horen dat die geruchten ook hen indertijd bereikten, maar zij prediken het vermoeden van onschuld zolang het onderzoekt loopt. In verkeerspost in Jabbeke, waar de man nu aan de slag is als commissaris, klinkt vooral ongeloof.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Sorry for Your Loss': wanneer een plots verlies je bijna doet kraken
Geen gebeurtenis zo ingrijpend als de onverwachte dood van een geliefde. De Amerikaanse dramaserie 'Sorry for Your Loss' vertelt het verhaal van Leigh Shaw (Elizabeth Olsen), een weduwe die na de onverwachte dood van haar man haar leven weer op de rails probeert te krijgen.
Lees verder

Italiaanse politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie was opgesloten: "Pure horror"
Een 67-jarige vrouw die naar verluidt 22 jaar door haar broer en schoonzus was opgesloten in het Italiaanse Bojano, in de zuidelijke provincie Campobasso, is door de politie bevrijd, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.
Lees verder

VN-expert waarschuwt voor toenemende mensenrechtencrisis in Afghanistan
Afghanistan moet onder het bewind van de taliban vrezen voor een toenemende mensenrechtencrisis die tot een autoritair bewind kan leiden, zo waarschuwt Richard Bennett, de speciale VN-rapporteur voor de mensenrechtensituatie in Afghanistan. Bennett roept op tot "radicale verandering" in het land.
Lees verder

Kan de plotse opmars van Oekraïne een kantelpunt zijn? Oud-kolonel Roger Housen: "Dit is de aanloop naar de beslissende strijd om de Donbas"
We horen al weken over het sputterende Oekraïense front in het zuiden. Nu verrassen ze iedereen in het noordoosten. In amper zes dagen bevrijdde Oekraïne drieduizend vierkante kilometer van de provincie Charkov. "Voor eerst sinds begin van de Russische invasie herneemt Oekraïne het militair initiatief", zegt oud-kolonel Roger Housen. Is dit een kantelpunt in de oorlog?
Lees verder

Defensie zoekt recordaantal van ruim 4.200 militairen en ander personeel in 2023
Defensie rekruteert 4.210 nieuwe personeelsleden in 2023. Dat is een record. Het merendeel van hen, 2.500, zijn militairen, maar er wordt ook gezocht naar mensen voor een ondersteunende functie of naar reserve militairen. De start van de rekruteringscampagne is maandag in de kazerne van Peutie gegeven in aanwezigheid van federaal minister voor Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Lees verder

Ook tweede verdachte van straatoverval opgepakt: 19-jarig slachtoffer nog steeds kritiek
Er is een tweede verdachte opgepakt van de straatoverval waarbij afgelopen zaterdag een 19-jarige levensgevaarlijk gewond raakte. Hij werd echter niet voorgeleid omdat zijn rol bij de feiten nog niet helemaal duidelijk is. Vermoedelijk keek hij enkel toe.
Lees verder

BV 24/7. Nathalie Meskens kruipt achter haar kindje en William Boeva vermomt zich als champagnefles
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Het WK in Australië staat voor de deur: deze renners verschijnen aan de start
Zondag 25 september vindt het WK wielrennen plaats. In het Australische Wollongong zoeken we een opvolger voor de tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende selecties die de deelnemende landen aan het vertrek brengen.
Lees verder

Francesco Totti scheidt van Ilary Blasi: "Ik stopte met voetbal, verloor mijn vader en raakte in een depressie, maar zij was er niet voor mij"
Francesco Totti (45) heeft al leukere tijden gekend, nadat hij in 2017 het voetbal vaarwel zei. Twee jaar geleden zijn papa Enzo verloren aan de gevolgen van Covid-19, waarna de AS Roma-legende in een depressie sukkelde. Zelf twee weken lang zware corona gehad en in juli van dit jaar uit elkaar met zijn vrouw Ilary Blasi (41), met wie hij drie kinderen heeft. Totti: "Zij was er in die moeilijke periode niet voor mij." Een vechtscheiding wacht.
Lees verder

Bavo (20) en Joran (23) krijgen als kind jaren de schuld van criminele feiten, nu moet rechter oordelen of boze stiefmoeder (41) hen erin luisde: "We hopen dat mensen ons eindelijk geloven"
Het begint met 'onschuldige' papierpropjes met boodschappen als 'ik haat je', 'dikke koe' en 'ik schaam me voor mama'. Later komt daar een lange reeks vernielingen, brandstichting, bekraste auto's en handgeschreven dreigbrieven ten aanzien van de moeder bij. Het werk van de kinderen, toen 8 en 10 jaar, denkt iedereen. Inclusief hun eigen ouders, die de broers 'dumpen' in instellingen. Jaren later blijkt dat niet het geval. Het is de 41-jarige stiefmoeder die zich nu in de rechtbank moet verantwoorden voor foltering, onmenselijke behandeling en schriftvervalsing. Een Assepoesterverhaal, dat al in 2009 start, maar zonder happy end...
Lees verder

An Swartenbroekx woont nu in Spanje: "Ons budget is ontspoord, dus hebben we onze camper moeten verkopen"
An Swartenbroekx (53) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verbouwingen en het leven onder de zon hield An ons regelmatig op de hoogte in haar column in 'Story'. Deze week geeft ze een laatste stand van zaken. "Het is bevrijdend dat niemand hier 'Bieke' kent, hier moet ik de sympathie van de mensen verdienen."
Lees verder

REPORTAGE. Bij de souvenirverkopers in Londen, waar de dood een broodwinning is. "We voelen zeker het Elizabeth-effect, en beertje Paddington ook"
Het Britse koningshuis is ook een commercie. Dat weten de Indiërs en Afghanen die in Londen souvenirs verkopen. Je hoort ze niet klagen. "September is normaal onze kalmste maand, nu belooft het toch nog druk te worden." Haar dood is hun brood. "De Queen als plastic, dansend poppetje... Dat is een bestseller."
Lees verder

CELEB 24/7. Tom Felton heeft een geschenk voor zijn hond en Billie Eilish verkent de Wc's in Tokio
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Condooms kopen, die intense podiumkus en zijn illegale streken: zanger IBE (20) beantwoordt 11 stoute vragen
Je zag hem spelen op Pukkelpop en hij loste nét Sweet Love, zijn debuutalbum. IBE (20) leeft voor zijn nummers. Het bewijs? In bijna elk antwoord op de stoute vragen die we hem stellen, schuilt een vleugje muziek. Zelfs zijn meest filmische kus was er eentje op het podium. "Eentje vol adrenaline. Al zal mijn huidige vriendin dit niet graag lezen."
Lees verder

Stroompanne op Brussels Airport: geen elektriciteit in terminal
De luchthaven van Zaventem is maandag in de late namiddag getroffen door een stroompanne. De oorzaak ervan is nog niet bekend.
Lees verder

Rapport telecomgebruik in België: geen verdere groei voor streamingdiensten - WhatsApp en Messenger steeds minder populair
De opmars van het gebruik van internettelevisie en streamingdiensten voor tv op aanvraag lijkt - al dan niet tijdelijk - een plafond te hebben bereikt in België. Er was het voorbije jaar nog amper groei, zo blijkt uit een jaarlijkste bevraging van de federale telecomregulator BIPT.
Lees verder

Het proces van 12 miljoen. VRT-advocaten wijzen elke fout af: "Maar één schuldige aan alle schade: Bart De Pauw zelf"
Er is er maar één die schuld heeft aan de schade die Bart De Pauw opliep: Bart De Pauw zelf. Dat is in het kort het standpunt van de VRT-advocaten. Volgens hen is het belang van de uitspraak of De Pauw recht heeft op een schadevergoeding niet te onderschatten. "Welke CEO zal nog durven optreden als hij daarvoor een schadeclaim van 12 miljoen euro riskeert? En welke vrouw zal nog naar haar overste durven stappen?"
Lees verder

1.000 euro als je logo internetcriminelen tatoeëert
Een aantal internetgebruikers lopen tegenwoordig rond met een tattoo van LockBit, een beruchte criminele bende achter de ransomware die in mei nog de Belgische zorggroep Vivalia trof. Ze lieten die plaatsen nadat LockBit voor elke tattoo 1.000 euro bood.
Lees verder

Politie massaal aanwezig in Stavele voor man die zich verschanst in woning
De politie is sinds maandagmiddag massaal aanwezig in het centrum van Stavele, deelgemeente van Alveringem. Een man zou er zich in een woning verschanst hebben.
Lees verder