Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

Modeketens springen op de menopauze: Primark lanceert speciaal ondergoed “tegen opvliegers”

HLN
Modeketens springen op de menopauze: Primark lanceert speciaal ondergoed "tegen opvliegers"
Steeds meer bedrijven spelen in op de noden van vrouwen in hun overgangsfase. Retailer Primark is de nieuwste die mee op de kar springt, ditmaal met nachtkleding en ondergoed specifiek ontworpen om zweten te verminderen. De nieuwe lijn zou twee jaar lang getest en bijgestuurd zijn.
Lees verder

Slechts drie exemplaren ter wereld kan je op de weg tegenkomen, zeldzame Porsche 910 straks voor meerdere miljoenen geveild?
Garage AEcars uit Izegem veilt binnenkort een zeldzame Porsche 910 uit 1967. Van de racewagen rolden er indertijd slechts 29 van de productieband. Deze auto is nog een tikkeltje specialer omdat er wereldwijd slechts drie exemplaren op de weg rijden. "Dit is met voorsprong de meest exclusieve wagen die we ooit in ons bezit hebben gehad", zegt eigenaar Alexander Roelens.
Lees verder

Onze chef voetbal verwacht een sluw Club tegen Porto: "De mooiste van de klas proberen zijn hoeft dezer dagen niet"
Missie nummer twee voor Club Brugge. Vanavond wacht op bezoek bij FC Porto een zware dobber. Onze chef voetbal Niels Poissonnier predikt realistisch voetbal tegen het Portugese vuur. "Wees eveneens sluw, Club. Geslepen. Het codewoord van dit aankomende vierluik."
Lees verder

Onze chef voetbal verwacht een sluw Club tegen Porto: "De mooiste van de klas proberen te zijn hoeft dezer dagen niet"
Missie nummer twee voor Club Brugge. Vanavond wacht op bezoek bij FC Porto een zware dobber. Onze chef voetbal Niels Poissonnier predikt realistisch voetbal tegen het Portugese vuur. "Wees eveneens sluw, Club. Geslepen. Het codewoord van dit aankomende vierluik."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Narco-Saints': Zuid-Korea levert alweer een topserie af
Na het monstersucces van 'Squid Game', 'Hellbound' en 'All Of Us Are Dead' zijn Zuid-Koreaanse series populairder dan ooit. En dus zet Netflix volop in op series uit het Aziatische land. Het laatste nieuwe pareltje in die lijst is 'Narco-Saints', een misdaadreeks die zich afspeelt in Suriname.
Lees verder

PORTRET. Inval bij topman van Jumbo, maar wie is Frits van Eerd?: "Het moet vooruitgaan, maar ook leuk en gezellig blijven"
Vanochtend viel de Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie binnen in de villa van Frits van Eerd. Van Eerd (57) bouwde de voorbije 20 jaar een klein familiebedrijf uit tot een keten van bijna 700 Jumbo-warenhuizen. Portret van de man die ooit als 'Fritske' een hit met een carnavalskraker scoorde. Ook in zijn knalgele racewagen boekte hij al overwinningen, maar in vergelijking met zijn supermarkten stellen die succesjes weinig voor.
Lees verder

Waarop bespaar je het best? "Begin bij de boodschappen: daar hebben we zelf het makkelijkst impact op"
De boodschappen, een warme douche, televisie-abonnementen: door de hoge energieprijzen moet de Vlaming z'n geld ergens anders halen en beknibbelt hij op verschillende fronten. Maar wat levert het meest op: meteen alle reizen schrappen of dat broodje hier en daar toch maar laten? We vroegen het aan budgetcoach Sara Van Wesenbeeck.
Lees verder

Football Talk. Dion Cools ruilt Midtjylland voor Jablonec - Skov Olsen en Nielsen geselecteerd voor Denemarken
Andreas Skov Olsen en Casper Nielsen zijn allebei geselecteerd door de Deense bondscoach, Kasper Hjulmand. Voor Nielsen is het zijn eerste keer bij de EK-revelatie van vorig jaar. De Denen spelen op 22 september tegen Kroatië, op 25 september moet Denemarken tegen Frankrijk de wei in.
Lees verder

Albert en Paola niet naar begrafenis van Elizabeth, Poetin niet welkom
Koning Albert en koningin Paola gaan maandag vooralsnog niet naar de begrafenis van koningin Elizabeth in Londen. Andere afgetreden vorsten, onder wie de Nederlandse oud-koningin Beatrix en de controversiële Spaanse ex-koning Juan Carlos, doen dat wel. De Russische president Vladimir Poetin heeft dan weer te horen gekregen dat hij niet welkom is, net zoals enkele andere staatshoofden.
Lees verder

"Mijn hartslag ging omhoog": Dimitri Van den Bergh voelde zich tijdens kwartfinale German Darts Open onwel
Dimitri Van den Bergh verloor zondag op de German Darts Open de finale van wereldkampioen Peter Wright (8-6). Eerder op de dag tijdens de kwartfinale voelde 'Dancing Dimi' zich niet goed. "Mijn hartslag ging omhoog. Was het een paniekaanval?"
Lees verder

"Ik wilde geen zoon, maar een dochter": An Lemmens openhartig over tweede zwangerschap
Opmerkelijke uitspraken van An Lemmens (42) in Alex Agnews (49) podcast 'Welcome to the AA'. Het tv-gezicht onthult er de naam van haar zoontje en getuigt dat ze tijdens haar zwangerschap helemaal niet tevreden was over zijn geslacht: "Ik was zó ongelukkig toen ik hoorde dat het een jongen was."
Lees verder

VBO roept bedrijven op om thermostaat op 19 graden te zetten
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), de grootste werkgeversorganisatie van het land, heeft samen met andere bedrijfsfederaties maatregelen gelanceerd om het energieverbruik te verminderen. Ze vragen bedrijven onder meer om de verwarming niet hoger dan 19 graden te zetten.
Lees verder

Dilbeekse zakenman Johan Daumerie na twee jaar miserie in Dubai eindelijk herenigd met familie: "Maar we hebben deze strijd nog niet gewonnen"
Na twee jaar onterecht beschuldigd geweest te zijn van oplichting, is de 50-jarige zakenman Johan Daumerie eindelijk weer thuis. Na een gevangenisstraf, uitreisverbod en maanden in Dubai overleefd te hebben als illegaal is de helse rit na de 'administratieve vergissing' voor Johan en zijn familie voorbij.
Lees verder

Diependaele hoopt op gerichte maatregelen tegen hoge energiefactuur, maar wil begroting niet negeren: "In Wallonië krijgen ze financieringsproblemen"
Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele vindt dat Vlaanderen "gerichte maatregelen" moet nemen om gezinnen en bedrijven door de energiecrisis te loodsen. Maar de N-VA-minister wil daarbij de begroting niet uit het oog verliezen. Negeer je die begroting, dan krijg je volgens hem situaties als in Wallonië. "Daar heeft een bank schrik om te lenen aan de overheid. Doet dat geen belletje rinkelen, genaamd Griekenland?"
Lees verder

Nieuw rapport toont ernstige gebreken van aanpak klimaatverandering: "Op weg naar ongekende verwoesting"
De aanpak van de klimaatverandering laat te wensen over, zo luidt de conclusie van een nieuw klimaatrapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Het rapport, 'United in Science', belicht dat de uitstoot van broeikasgassen nog steeds recordhoogtes bereikt. Als niet snel ambitieuzere actie wordt ondernomen, zal de fysieke en sociaal-economische impact van de klimaatverandering verwoestend zijn, klinkt het.
Lees verder

Verlichting van monumenten in Parijs wordt vroeger gedoofd
Het stadhuis van Parijs, de Saint-Jacques-toren, de gemeentelijke musea en de stadhuizen van de arrondissementen zullen vanaf 23 september om 22 uur niet meer verlicht zijn vanwege de energiecrisis. Dat maakte Anne Hildalgo, burgemeester van de Franse hoofdstad, bekend.
Lees verder

Inflatie in VS lag in augustus op 8,3% en is hoger dan verwacht, beurzen verliezen fors terrein
De inflatie in de Verenigde Staten lag in augustus op 8,3%. Dat was nog altijd 0,1 procentpunt meer dan in juli en dus hoger dan verwacht. De beurzen verloren na de publicatie van de cijfers fors terrein.
Lees verder

Regisseur Jean-Luc Godard is overleden
De Frans-Zwitserse regisseur Jean-Luc Godard is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie dinsdag bekendgemaakt. Godard wordt gezien als een van de belangrijkste namen uit de filmstroming 'nouvelle vague'.
Lees verder

België moet achtervolgen in Davis Cup na nederlaag van Zizou Bergs
België kijkt tegen een 1-0-achterstand aan in de eerste groepsmatch tegen Australië op de Davis Cup Finals in het Duitse Hamburg. Zizou Bergs (ATP 134) verloor het openingsduel met 6-4, 1-6 en 6-3 van Jason Kubler (ATP 97).
Lees verder

Hoe gaat het nog met 'Thuis'-acteur Wim Peters? "Ik weeg bijna 100 kilo, daar zou ik iets aan moeten doen"
Wim Peters (43) ken je wellicht nog van 'Thuis', waarin hij vijf jaar krullenbol Joeri Verbist speelde. In 2003 nam Wim echter afscheid van de Eén-soap. Hoe zou het nu, bijna 20 jaar later, met hem gaan? TV Familie zocht hem op en sprak hem over zijn rol van weleer, zijn strijd tegen de kilo's en een eventuele terugkeer naar de soap. "Toen ik uit 'Thuis' stapte, heb ik me kaalgeschoren."
Lees verder