Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Miserie op E313 richting Hasselt nog niet voorbij: moeilijke doorgang na nieuw ongeval in Geel-Oost

HLN
Miserie op E313 richting Hasselt nog niet voorbij: moeilijke doorgang na nieuw ongeval in Geel-Oost
Na twee eerdere ongevallen in Massenhoven en Ranst is er vrijdagnamiddag opnieuw een ongeval gebeurd op de E313 richting Hasselt, ditmaal ter hoogte van Geel-Oost. Je kan er maar moeilijk passeren.
Lees verder

Eerdere hoofdverdachte opnieuw opgepakt in dossier dubbele moord in Kraainem: "Schakelde Congolees in om ex-vrouw en stiefdochter te doden"
In het dossier rond de dubbele moord in Kraainem zijn twee verdachten opgepakt. Een van hen is Pierre D. (51), die eerder al eens in de cel zat op verdenking van de dubbele moord. Daarnaast werd een 39-jarige Congolees gearresteerd. "Hij wordt ervan verdacht de feiten te hebben gepleegd in opdracht van de partner/stiefvader van de slachtoffers", aldus het parket.
Lees verder

André (67) redt Eddy (52) uit twee meter diepe visvijver: "Pas na een kwartier had hij weer een polsslag"
In het Vianderdomein in Tienen is donderdagnamiddag een 52-jarige man in een van de visvijvers gevallen. Gepensioneerd elektricien André Gysens (67) treft het slachtoffer aan als de man al op de bodem ligt, zo'n twee meter diep. Maar hij twijfelt niet, haalt de man uit het water én start de reanimatie. "Vorig jaar volgde ik nog een opfriscursus reanimeren. Ik dacht nog: 'Je weet maar nooit waar het goed voor is'..."
Lees verder

Bayer wint glyfosaatproces in VS
Het Duitse chemieconcern Bayer heeft in de VS een nieuwe rechtszaak gewonnen over de mogelijke risico's op kanker door het gebruik van Roundup, een onkruidverdelger op basis van glyfosaat.
Lees verder

Batterij Aachen wint Europese erfgoedprijs
De Batterij Aachen, onderdeel van Atlantikwall Raversyde, mocht vandaag de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards in ontvangst nemen. De prijs wordt uitgereikt aan initiatieven op het gebied van erfgoedbehoud. De Batterij Aachen won in de categorie 'Instandhouding en herbestemming'.
Lees verder

Mads Pedersen maakt favorietenrol waar met machtige sprint, Tim Merlier zakt erdoor op hellende aankomststrook
Na een hoop ereplaatsen eindelijk prijs voor Mads Pedersen in de Vuelta. De Deen van Trek-Segafredo was in Montilla de topfavoriet op een hellende aankomststrook en maakte het met verve af. Belgisch kampioen Tim Merlier zakte erdoor in de laatste hectometers, Remco Evenepoel beleefde een rustige dag in zijn rode leiderstrui.
Lees verder

Mensenrechten in het geding in aanmeldcentrum Ter Apel, waarschuwt Raad van Europa
De mensenrechten van asielzoekers zijn in het geding in het Nederlandse aanmeldcentrum in Ter Apel, zo waarschuwt de Raad van Europa. Asielzoekers lijken er een onmenselijke of vernederende behandeling te krijgen, zegt de mensenrechtencommissaris van de verdragsorganisatie.
Lees verder

BEKIJK. Coronapositieve Ayuso blijft in de buurt van ploegmaats, de handschoentjes van Evenepoel en een machtssprint van Pedersen: dé momenten van rit 13
Een vrij geschiedenisloze dertiende etappe in de Vuelta, al was het uiteraard een thema dat de coronapositieve Juan Ayuso mocht starten. De wedstrijd zelf volgde het klassieke scenario van een sprintersrit. Een rustige dag dus voor leider Remco Evenepoel, die zo na de val van gisteren de oppervlakkige schaafwonden aan zijn dijen en handen - Evenepoel reed voor de gelegenheid mét handschoenen - verder kon laten herstellen. En de zege? Die was na een sprint voor Mads Pedersen. Tim Merlier kwam niet in het stuk voor.
Lees verder

330 euro per persoon maar toch is nieuw restaurant Willem Hiele al tot einde van het jaar volgeboekt: "Hij wordt een absolute wereldtopper"
330 euro voor het menu met aangepaste wijnen, terwijl je niet eens weet wat er op je bord komt: wie in het nieuwe restaurant van de West-Vlaamse chef Willem Hiele wil gaan eten, moet goed in de slappe was zitten. En toch zal wie nog geen reservatie heeft, geduld moeten oefenen want tot het einde van dit jaar zit alles al zo goed als vol. "Inderdaad niet goedkoop, maar zijn geld echt wel waard", zegt 'foodie' Flip Dejaeghere die al twee keer mocht gaan 'voorproeven'. "Willem Hiele wordt een wereldtopper."
Lees verder

Treinreizen onder 300 kilometer tot eind dit jaar gratis in Spanje om inflatie mee te counteren
De Spaanse overheid heeft een nieuwe maatregel aangekondigd in de strijd tegen de inflatie en de stijgende kosten van het levensonderhoud. Nog tot het einde van het jaar zijn treinreizen van 300 kilometer of minder gratis in het Zuid-Europese land.
Lees verder

Rolstoelgebruiker kan plots weer stappen als blijkt dat hij 13 kilo cocaïne bij heeft
Een drugshond heeft op de luchthaven van Milaan dertien kilo coke ontdekt in de lederen bekleding van een gemotoriseerde rolstoel. De rolstoelgebruiker had om begeleiding gevraagd van het luchthavenpersoneel. Toen de drugs ontdekt werden, bleek hij plots toch te kunnen stappen.
Lees verder

Debat over aardbevingen wordt opgeschud door... aardbeving
Liechtenstein is opgeschrikt door een lichte aardbeving. Onder meer het parlement werd heel even door elkaar geschud. Op zich niet zo speciaal, maar wel als je weet dat de aarde begon te beven... tijdens een debat over aardbevingsverzekeringen. Het was even schrikken, maar gelukkig raakte niemand gewond.
Lees verder

Aaron Blommaert onthult met wie hij graag in bed zou duiken: "Misschien met iemand die dubbel zo oud is"
Aaron Blommaert (20) zou zijn 'Familie'-personage Raven graag in bed zien duiken met Veronique, gespeeld door Sandrine André (49). Dat vertelt hij tijdens een interview met Kawtar & Keyaert op MNM.
Lees verder

Rechter geeft gedetailleerde lijst vrij van in beslag genomen materiaal Trump: tientallen "geheime" mappen leeg teruggevonden
Een Amerikaanse rechter heeft vandaag een gedetailleerde inventaris vrijgegeven van de documenten die bij de huiszoeking in Trumps resort Mar-a-Lago in beslag werden genomen. Het gaat om een hele rist geheime documenten, alsook krantenknipsels en geschenken.
Lees verder

"Meer dan 2.000 doden." Is het Oekraïense tegenoffensief nu al schromelijk mislukt? Of houdt Kiev iedereen voor de gek?
Als we Rusland mogen geloven, dan is het Oekraïense tegenoffensief dat maandag startte nu al schromelijk mislukt. "Maar de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog leert ons dat de grote slag wellicht nog moet beginnen", oppert oud-kolonel Roger Housen.
Lees verder

Is het Oekraïense tegenoffensief nu al schromelijk mislukt? Of houdt Kiev iedereen voor de gek?
Als we Rusland mogen geloven, dan is het Oekraïense tegenoffensief dat maandag startte nu al schromelijk mislukt. "Maar de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog leert ons dat de grote slag wellicht nog moet beginnen", oppert oud-kolonel Roger Housen.
Lees verder

VIDEO. De weekenddilemma's van Fien Germijns, Berre en Marie Vinck. "Op zondagavond voel ik me ... preparé"
Mijn weekend is pas geslaagd als ... "Ik één keer heb kunnen uitslapen", aldus Marie Vinck. En terecht. Want tegenwoordig gaat het hard voor de actrice. Ook presentatrice Fien Germijns en zanger Berre geven dit najaar plankgas op hun carrièreparcours. Morgen in NINA vertelt het trio over hun ambitieuze plannen, maar ook over de liefde en het pad dat ze al hebben afgelegd. Maar nu beantwoorden ze eerst enkele weekenddilemma's. "In het weekend sta ik op om preparé te eten."
Lees verder

Zorgeloze dag voor Evenepoel die uitval Roglic onder de vod miste: "Ik zag niet wat er voor me gebeurde"
Op een uitval van Primoz Roglic na een zorgeloze dag voor leider Remco Evenepol in de Vuelta. Na zijn val gisteren droeg de rode trui vandaag wel handschoenen om zijn licht geschaafde handpalmen te beschermen. "Maar ze irriteerden me een beetje, morgen zal het weer zonder zijn."
Lees verder

Zorgeloze dag voor Evenepoel die poging Jumbo-Visma onder de vod miste: "Ik zag niet wat er voor me gebeurde"
Een zorgeloze dag voor leider Remco Evenepol in de Vuelta. Na zijn val gisteren droeg de rode trui vandaag wel handschoenen om zijn licht geschaafde handpalmen te beschermen. "Maar ze irriteerden me een beetje, morgen zal het weer zonder zijn."
Lees verder

Hevige heidebrand in Haren: "Haachtsesteenweg afgesloten"
Momenteel woedt een hevige brand in Haren. De Haachtsesteenweg werd afgesloten voor alle verkeer.
Lees verder