Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 4 september 2022

Meesteroplichter, bekend van Netflixdocureeks, opgepakt in Groot-Bijgaarden na vlucht van acht dagen

Meesteroplichter, bekend van Netflixdocureeks, opgepakt in Groot-Bijgaarden na vlucht van acht dagen

De Britse oplichter Robert Hendy-Freegard, die het onderwerp is van de driedelige Netflix-documentaire The puppet master: hunting the ultimate conman, is opgepakt in Groot-Bijgaarden. Dat meldt VRT Nws. Hij stond internationaal geseind na een incident in Frankrijk.

Lees verder

Tweede keer, goede keer? Nasa wil Artemis I nu echt lanceren

De onbemande Artemis I staat gepland om zaterdagavond naar de maan te vertrekken. De raketlancering stond gepland voor maandag, maar werd door een technisch probleem uitgesteld.

Lees verder

Weerman Frank Deboosere kondigt pensioen aan

Binnen een jaartje verdwijnt weerman Frank Deboosere (64) van de buis, want Vlaanderens bekendste weerman gaat met pensioen. Dat liet hij zaterdag weten in het Radio 2 programma 'Weekwatchers' en wordt bevestigd door de VRT.

Lees verder

Zo geven Russen uitleg in kerncentrale Zaporizja

Enkele leden van het Internationaal Atoomenergieagentschap werden deze week door een Russische delegatie rondgeleid in de kerncentrale van Zaporizja. De Russische Renat Karchaa, in blauw pak en met zonnebril, gaf een opmerkelijke uitleg bij een neergekomen raket. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Afscheid van Gorbatsjov vindt plaats zonder Poetin, maar wel met Orban

In Moskou is zaterdag de begrafenisplechtigheid begonnen voor de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov. Honderden mensen verzamelden zich in het Huis van de Vakbonden, waar zijn lichaam opgebaard is. Blinkt uit in afwezigheid: Vladimir Poetin.

Lees verder

Minstens twintig doden bij aanslag in Somalië

Bij een aanslag door de islamistische terreurgroep al-Shabaab zijn in Somalië minstens twintig mensen om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten.

Lees verder

Silvio Berlusconi (85) maakt debuut op Tiktok: 'Vind Tiktoktak een betere naam'

De voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi, deelt nu ook video's op Tiktok. Italië heeft de leeftijd van de kiezers verlaagd van 25 naar 18 jaar, waardoor vier miljoen jongvolwassenen het recht krijgen om te stemmen. Berlusconi hoopt met zijn video's meer jongere kiezers aan te trekken.

Lees verder

Tientallen doden bij nieuwe overstromingen in zuiden van Pakistan

Tientallen mensen zijn omgekomen bij nieuwe overstromingen in het zuiden van Pakistan. Dat melden de autoriteiten in Islamabad. De dodentol stijgt zo tot 1.265.

Lees verder

Belgische mannen verliezen op EK basketbal

Het Belgische mannenteam heeft zijn tweede wedstrijd op het EK basketbal verloren. Tegen het stugge Montenegro werd het een 76-70-nederlaag.

Lees verder

Max Verstappen vertrekt vanop eerste plek in thuisrace formule 1

De Nederlandse wereldkampioen formule 1 Max Verstappen vertrekt morgen vanuit pole-position voor de Grote Prijs formule 1 in Zandvoort.

Lees verder

Evenepoel krijgt tikje in Vuelta

Remco Evenepoel heeft een tikje gekregen in de Ronde van Spanje. Hij verloor op de slotklim een kleine minuut op zijn rechtstreekse concurrenten.

Lees verder

Spaans nationaal park Coto de Doñana is opgedroogd

Een van de grootste wetlands van Europa, het nationaal park Coto de Doñana in het zuiden van Spanje, is opgedroogd. De laatste zoetwaterlagune Santa Olalla staat volledig droog, melden regionale media en de krant El Pais. Het nationaal park is een belangrijke stopplaats voor trekvogels op weg naar het zuiden.

Lees verder

'Ruimtevaarder' van Kommil Foo op nummer 1 van de Lage Landen-lijst

'Ruimtevaarder' van Kommil Foo prijkt bovenaan De Lage Landenlijst. Dat is de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers volgens de luisteraars van Radio 1. Die werd zaterdag uitgezonden.

Lees verder

Geen winnaar en geen doelpunten in Limburgse derby tussen Genk en STVV

Voor de vierde keer in de geschiedenis eindigde de Limburgse derby op 0-0. Een hard bevochten punt voor de Kanaries, bij wie doelman Schmidt een hoofdrol vertolkte. Paintsil en Munoz misten de beste Genkse kansen, de veelbesproken Bruno zorgde in de slotminuten nog ei zo na voor een explosieve apotheose.

Lees verder

KV Kortrijk wint met het kleinste verschil op het veld van Eupen

Oef! Custovic haalt opgelucht adem en debuurt met een nipte overwinning in de Oostkantons. Eupen domineerde de wedstrijd, maar het vergat zijn kansen af te werken. KV Kortrijk klimt door deze zege uit de degradatiezone.

Lees verder

Seraing smeert KV Mechelen verrassende thuisnederlaag aan, Marius is held van de dag met twee late goals

KV Mechelen liep zaterdag tegen een pijnlijke thuisnederlaag aan tegen Seraing. Malinwa ging na goals van Peyre en Walsh met een 2-1-voorsprong rusten, maar na de pauze ging het van kwaad naar erger voor KV. Gesel van dienst was Marius, die Seraing met twee late doelpunten een onverhoopte en deugddoende zege bezorgde (2-3).

Lees verder

Nirvana wint rechtszaak over baby op albumhoes Nevermind: 'Klager heeft te lang gewacht'

Nirvana heeft gisteren de rechtszaak over de vier maanden oude naakte baby op de cover van het album Nevermind (1991) gewonnen. In de uitspraak zei de Amerikaanse districtsrechter Fernando Olguin in Los Angeles dat aanklager Spencer Elden te lang wachtte om te beweren dat Nirvana hem seksueel had uitgebuit door zijn foto op de albumhoes te plaatsen.

Lees verder

Standard verslaat KV Oostende met kleinste verschil en maakt sprongetje in klassement, Kustboys blijven achter met 0 op 12

Standard klimt stilaan uit het dal, en dat na een erg moeizame zege tegen KV Oostende (1-0). Die waren zowat de hele wedstrijd de evenknie van de Rouches, maar misten peper en zout in de zone van de waarheid. Dragus knalde KVO uiteindelijk richting 0 op 12.

Lees verder

Zonnig en droog bij 28 graden, volgende week onstuimiger weer

Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het zondag vrij zonnig met stapelwolken. Het blijft droog bij temperaturen tussen 23 graden in de Hoge Ardennen en aan zee, en lokaal 28 graden elders bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Trump haalt uit naar Biden: 'Hij is zelf de staatsvijand'

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdagavond in een speech hard uitgehaald naar de huidige president Joe Biden. Ook de FBI-raid in zijn residentie in Mar-a-Lago moest het ontgelden tijdens zijn eerste publieke optreden sinds de inval.

Lees verder

Barack Obama wint Emmy voor beste verteller

Barack Obama, oud-president van de Verenigde Staten, heeft de Emmy voor beste verteller gekregen voor zijn werk in de Netflix-documentaire Our great national parks. Dat heeft de Amerikaanse Televisieacademie bekendgemaakt.

Lees verder

Hoe ongezond is vapen nu eigenlijk?

Uit de rookenquête van Stichting tegen Kanker blijkt dat een op de tien Belgen af en toe tot dagelijks vapet. Die groep groeit elk jaar, en vooral bij jonge mensen winnen e-sigaretten aan populariteit. Dat hoeft geen slechte evolutie te zijn, want e-sigaretten zijn een uitstekend hulpmiddel om te stoppen met roken. Maar vapen is natuurlijk niet onschuldig. In bovenstaande video legt journalist Sofie Hens de gezondheidsrisco's van e-sigaretten uit. 

Lees verder

Honderdduizenden fans komen alleen voor Max Verstappen naar Zandvoort

De organisatie en zijn team proberen de verwachtingen te temperen, maar de fans komen voor één ding naar Zandvoort: een zege van Max Verstappen. Hem in levenden lijve zien blijkt voor supporters een uitdaging.

Lees verder