Doorgaan naar hoofdcontent

Manchester City verspeelt ondanks assist De Bruyne en tiende goal voor Haaland punten tegen Aston Villa

HLN
Manchester City verspeelt ondanks assist De Bruyne en tiende goal voor Haaland punten tegen Aston Villa
• Man City tweede met 13 op 15 achter Arsenal • Aston Villa voorlaatst met slechts 3 op 15 • Steven Gerrard onder vuur bij Villa • Haaland in laatste 2 matchen telkens goed voor hattrick
Lees verder

Manchester City verspeelt ondanks assist De Bruyne en tiende goal voor Haaland punten tegen Aston Villa
Verrassend puntenverlies voor Manchester City in de Premier League. In een stroeve match leken The Citizens op weg naar de zege dankzij de connectie KDB-Haaland. De Bruyne zwiepte voor, de Noorse goalgetter - tien goals al in zes matchen, duwde aan de tweede paal binnen. Het moeilijkste achter de rug in een wedstrijd waar City maar moeilijk de openingen vond. Maar het keek dus toch nog tegen een gelijkspel aan. Het was een oude bekende die Villa Park in vuur en vlam zette. Ook dankzij de kwaliteit van de goal: Leon Bailey - ex-Genk - knalde de bal vanop de rand van de zestien enig mooi voorbij Ederson. Een antwoord had ook een bedrijvige De Bruyne, die op vrije trap ook al eens op de deklat had getrapt, niet meer klaar. Zo heeft City 14 op 18. Leider Arsenal kan morgen tegen Manchester United vier punten uitlopen.
Lees verder

Ouders overleden baby William zamelen geld in voor onderzoek naar syndroom van Menkes
Drie maanden geleden stierf baby William aan een zeldzame ziekte. Het jongetje uit Brugge werd amper 14 maanden oud. Zijn ouders zamelen nu geld in voor onderzoek naar het syndroom van Menkes. Voor het overlijden hadden ze ook al geld ingezameld voor de behandeling, maar moesten ze toch afscheid nemen van William. Ze hopen nu dat andere ouders niet hetzelfde moeten meemaken. "William was een vechter - daarom werd de leeuw ook zijn symbool - en hij heeft ons die vechtlust doorgegeven. Hij was klein, maar hij heeft veel doen bewegen. En dat willen we niet verloren laten gaan."
Lees verder

Ingepakt bovenbeen en trekkebenend aan de streep, maar Evenepoel wil blessure niet gebruiken als excuus: "Ik hoop dat dit mijn slechte dag was"
52 seconden voorsprong kwijt: Remco Evenepoel (22) zit in de Vuelta plots een stuk minder comfortabel in het rood. Wat liep er vandaag mis? Even een minder moment, zoals hij zelf zegt. Of is er meer aan de hand? Zijn dijblessure zou erger kunnen zijn dan hij laat uitschijnen.
Lees verder

Nirvana wint rechtszaak over baby op albumhoes Nevermind
Nirvana heeft gisteren de rechtszaak over de vier maanden oude naakte baby op de cover van het album Nevermind (1991) gewonnen. In de uitspraak zei de Amerikaanse districtsrechter Fernando Olguin in Los Angeles dat aanklager Spencer Elden te lang wachtte om te beweren dat Nirvana hem seksueel had uitgebuit door zijn foto op de albumhoes te plaatsen.
Lees verder

Stoffel Vandoorne groet enthousiaste fans in geboortestad na Formule E-wereldtitel: "Hij bezit de Roeselaarse mentaliteit van 'deuredoen'"
Stoffel Vandoorne (30), wereldkampioen Formule E, is zaterdag voor het eerst in lange tijd nog eens teruggekeerd naar Roeselare. Voor een mooie huldiging in de stad waar hij geboren en getogen is, maar vooral om heel wat trouwe fans nog eens van dichtbij te kunnen begroeten. En die genoten duidelijk van de ontmoeting met hun raceheld.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen pleziert Oranje-legioen, Mercedes baalt van schuiver Pérez: "Hamilton was op weg naar pole"
Na Francorchamps is het komend weekend de beurt aan Zandvoort. Wie houdt Max Verstappen van een nieuwe zege in eigen land? De Nederlander vertrekt alvast vanop de pole. Alle ontwikkelingen rond de Grote Prijs formule 1 van Nederland, volgt u hier LIVE!
Lees verder

Sterfgevallen na "longontsteking met onbekende oorsprong" in Argentinië vrijwel zeker veroorzaakt door legionella
De sterfgevallen door een dubbele longontsteking in de Argentijnse provincie Tucumán zijn vrijwel zeker het gevolg van een legionellabesmetting. De gouverneur van de streek zei in de lokale media dat de eerste monsters die het Malbrán-instituut in Buenos Aires heeft onderzocht een positief resultaat voor deze bacterie hebben opgeleverd. Eerder stond alleen vast dat het niet ging om het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt of het griepvirus.
Lees verder

Sterfgevallen mysterieuze longontsteking Argentinië vrijwel zeker veroorzaakt door legionella
De sterfgevallen door een dubbele longontsteking in de Argentijnse provincie Tucumán zijn vrijwel zeker het gevolg van een legionellabesmetting. De gouverneur van de streek zei in de lokale media dat de eerste monsters die het Malbrán-instituut in Buenos Aires heeft onderzocht een positief resultaat voor deze bacterie hebben opgeleverd. Eerder stond alleen vast dat het niet ging om COVID, griep of het hantavirus.
Lees verder

Beerschot blij dat er geen VAR is in Challenger Pro League: dankzij deze goal wint het van Brugse beloften
Opvallend moment in de Challenger Pro League, of het vroegere 1B. In Club NXT - Beerschot, match gespeeld op Schiervelde in Roeselare, kwamen de bezoekers na een wel erg flagrante buitenspelgoal op een 0-2-voorsprong. Dat de goal telde, was omdat noch ref Tom Stevens noch zijn (nochtans uitstekend gepositioneerde) lijnrechter niet gezien hadden dat Baeten wel een meter offside stond toen de ingevallen Sebaoui de bal doorstak. En ook de videoref kwam niet tussen, om de eenvoudige reden dat er in de Challenger Pro League niet voldoende financiële middelen aanwezig zijn om ook met een vanuit Tubeke gestuurde videoref te werken.
Lees verder

Zelensky: "Rusland wil Europese energiemarkt beslissende klap toebrengen"
Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil Rusland de Europese energiemarkt komende winter een "beslissende klap" toebrengen. Dat zei hij zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap. Zelensky roept Europa op dringend meer eensgezindheid aan de dag te leggen.
Lees verder

Onana reageert cynisch via Instagram op veel te late tackle Van Dijk, Lampard: "Verbaasd dat VAR niet tussenkwam"
Gisteravond in de Jupiler Pro League, vandaag in de Premier League: een tackle los op het scheenbeen, met slechts geel tot gevolg. In de Brugse derby incasseerde Casper Nielsen na een drieste ingreep van Cercle-verdediger Marcelin, in de Liverpool derby was Amadou Onana het slachtoffer en Virgil Van Dijk de agressor. De Nederlandse international kreeg slechts geel van ref Anthony Taylor en de videoref besloot niet tussen te komen. Tot ergernis van onze landgenoot en Everton-coach Lampard.
Lees verder

LIVE (21u). Zulte Waregem en Leye moeten oogsten tegen Union
• Elindus Arena
Lees verder

Franse marine onderschept bijna 190 migranten op Kanaal: ruim 20.000 pogingen tot oversteek eerste helft 2022
De Franse marine heeft zaterdag bijna 190 migranten onderschept die het Kanaal wilden oversteken richting het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur medegedeeld.
Lees verder

Nucleaire waakhond: "Kerncentrale Zaporizja opnieuw los van netwerk"
De door Russische troepen bezette kerncentrale in het Oekraïense Zaporizja heeft "opnieuw de connectie" met het elektriciteitsnetwerk "verloren", aldus de internationale nucleaire waakhond IAEA. De VN-organisatie werd geïnformeerd door de Oekraïense technici die de centrale ondanks de oorlog draaiende proberen te houden. Op 25 augustus vond er al een soortgelijk incident plaats.
Lees verder

Zeker negen migranten verdronken in rivier bij Amerikaans-Mexicaanse grens
Aan beide zijden van de rivier Rio Grande, op de grens tussen de VS en Mexico, is zaterdag door grenswachters gezocht naar mogelijke slachtoffers die de gevaarlijke overtocht door de rivier probeerden te wagen. Van zeker negen migranten zijn de lichamen geborgen. Tientallen migranten werden van de verdrinkingsdood gered.
Lees verder

Ex-president Trump noemt Biden "staatsvijand" tijdens eerste optreden na huiszoeking door FBI
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdagavond hard uitgehaald naar de huidige president Joe Biden. Trump omschreef Biden als "staatsvijand" tijdens een campagnebijeenkomst in de aanloop naar de tussentijdse Congresverkiezingen in november. Ook de FBI-inval bij zijn residentie in Mar-a-Lago moest het ontgelden tijdens Trumps eerste publieke optreden sinds de huiszoeking.
Lees verder

Costa Rica neemt 2,5 ton cocaïne in beslag met bestemming België
De Costa Ricaanse politie heeft in de containerhaven van Moin 2,5 ton cocaïne met bestemming België in beslag genomen. De politie ontdekte de drugs in een container met fruit. Dat heeft het Costa Ricaans ministerie van Openbare Veiligheid zaterdag gemeld in een tweet.
Lees verder

"Een beest, de eerste vier kilometer vermijd ik altijd op training": vandaag klimmen Remco en co naar de Sierra Nevada, het dak van de Vuelta
De naam klinkt als een klok. De hoogte (max. 3.367 meter) is letterlijk duizelingwekkend - hoger vind je geen geasfalteerde weg in Europa. Maar wat moet u nog weten van de Sierra Nevada, het dak van deze Vuelta? "Op maandag kwam Valverde hier toe met een zwarte Porsche, op dinsdag reed hij rond met een rode Porsche. Daar moest ik toch twee keer naar kijken."
Lees verder

Mijlpaal in neoliberaal modelland: Chili stemt vandaag over nieuwe grondwet
Chili staat voor een ingrijpende verandering. Ooit was het Zuid-Amerikaanse land nog een experiment van de neoliberale Chicago Boys, nu kan Chili de meest progressieve, sociale en ecologische grondwet ter wereld aannemen. Een jaar lang broedde een grondwetgevende vergadering over de grondwet. Vandaag stemmen de Chilenen over de 388 artikels van de nieuwe grondwet. Aan interesse in elk geval geen gebrek: een boekuitgave van de tekst werd het meest verkochte non-fictieboek van het land.
Lees verder