Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terrori...

HLN
LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.
Lees verder

ASSISEN. Campingmoord. Getuigen die lichaam hielpen verbergen hard aangepakt: "Ik moest zwijgen, anders wist Butera ons wel wonen"
Geen makkelijke dag voor wie vandaag op de getuigenstoel passeerde op het proces over de camping-moord. Het duo dat mee het lijk van Mihael Parrent hielp verbergen werd de mantel uitgeveegd. De vrouw van de derde beschuldigde Romuald Verburgh die het op haar manier kwam opnemen voor haar "man met een gouden hart" beleefde evenmin haar makkelijkste uur.
Lees verder

Toegang tot psychologische zorg moeilijker voor vrouwen en mensen in armoede
Vrouwen en mensen in armoede vinden vaak moeilijker hun weg tot psychologische zorg, hoewel zij net een groter risico lopen op psychologische problemen door de discriminatie die ze ondervinden. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe studie van het CM Gezondheidsfonds.
Lees verder

Circa 10 miljoen euro om Remco Evenepoel uit te kopen: de 'match made in heaven' mag iets kosten voor Ineos Grenadiers
Het begrip 'Trust the process' is Brits, maar past niet in het kraam van Ineos Grenadiers. Het wil, moet en zal snel weer aankloppen met winst in grote rondes. Enter Remco Evenepoel, dé enige optie. En het mag iets kosten. Om de wereldkampioen uit te kopen, moeten ze circa tien miljoen euro neerleggen. En Remco zelf is ook wel getriggerd. Een situatieschets.
Lees verder

"Dit gaat over één cursus. Ik ga hier geen boterham minder om eten": Lesley-Ann Poppe reageert voor het eerst op inval
"Choquerend vind ik het, en een groot misverstand." Lesley-Ann Poppe reageert voor het eerst op de inval, intussen meer dan een week geleden, in haar Beauty & Medical Academy in Antwerpen. Het parket viel binnen met een huiszoeking, na een klacht over illegale behandelingen. En dat blijkt niet de eerste te zijn. "Ik werd zelfs beschuldigd van het witwassen van drugsgeld", vertelt Poppe, die ook 'een zwaar vermoeden' heeft van wie de klachten komen.
Lees verder

Lesley-Ann Poppe reageert voor het eerst op inval: "Ik werd zelfs beschuldigd van het witwassen van drugsgeld"
"Ik heb een zwaar vermoeden van wie die klacht komt: niet van een cursist of medewerker, wel van een jaloerse concurrent." Lesley-Ann Poppe reageert voor het eerst op de inval, intussen meer dan een week geleden, in haar Beauty & Medical Academy in Antwerpen. Het parket viel binnen met een huiszoeking, na een klacht over illegale behandelingen. "De eerste dergelijke klacht in 20 jaar, maar ik sta recht in mijn schoenen. Dat zal het onderzoek wel aantonen", verdedigt Poppe zich fel.
Lees verder

Mogelijk zevende moordpoging in rusthuis Oostrozebeke: "Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline"
Het gerecht onderzoekt een zevende moordpoging in het rusthuis in Oostrozebeke. Het gaat om een 91-jarige vrouw die in oktober 2021 twee dagen op rij een overdosis insuline ingespoten kreeg. Ze stierf enkele maanden later. Een familielid van de vrouw meldde de feiten aan de onderzoekscel van 'VTM Nieuws' en 'Het Laatste Nieuws', die het gerecht inlichtte.
Lees verder

Wie zit achter de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen? Dit zijn 4 mogelijke scenario's
Wie heeft pijpleidingen Nord Stream 1 en 2 gesaboteerd en met welk belang? De gasleidingen zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne inzet van een machtsspel tussen Rusland en Europa. Vier scenario's over wat er mogelijk is gebeurd.
Lees verder

Zo transformeert Josje Huisman naar kerstelf voor Netflix-film : "Als acteur word je helemaal gek"
Zo vaak gebeurt het niet meer, maar voor de opnames van 'De Familie Claus 3' was Josje Huisman (ex-K3) nog eens in ons land. Al voor de derde keer kruipt zij in de huid van een minimensje in de Netflix-productie. "Ik doe dit supergraag", vertelt ze terwijl ze door de make-up getransformeerd wordt tot elfje. Of ze ook plannen heeft voor nieuwe muziek, ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

WEERBERICHT. Wisselend bewolkt, maar op meeste plaatsen droog, temperaturen tot 15 graden
De dag start vandaag in het binnenland droog met brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en kan er een bui vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Gloednieuwe biografie onthult Arno's leven naast de rock-'n-roll: "Niet de clown die men in hem zag"
"Er is één ding dat wringt. Dat hij dit boek zelf niet meer kan lezen." Tien jaar geleden besloten muziekjournalist Bart Steenhaut en Arno een boek te schrijven. Maar uiteindelijk was de Oostendse schelm ook zijn eigen biograaf te snel af. Het levensverhaal werd een in memoriam. "Arno was niet de clown die iedereen in hem zag."
Lees verder

"Arno had geheimen, maar die zouden mensen onnodig kwetsen": biografie onthult zijn leven naast de rock-'n-roll
"Er is één ding dat wringt. Dat hij dit boek zelf niet meer kan lezen." Tien jaar geleden besloten muziekjournalist Bart Steenhaut en Arno een boek te schrijven. Maar uiteindelijk was de Oostendse schelm ook zijn eigen biograaf te snel af. Het levensverhaal werd een in memoriam. "Arno was niet de clown die iedereen in hem zag."
Lees verder

"Arno had geheimen, maar die zouden mensen onnodig kwetsen": biografie onthult leven naast de rock-'n-roll
"Er is één ding dat wringt. Dat hij dit boek zelf niet meer kan lezen." Tien jaar geleden besloten muziekjournalist Bart Steenhaut en Arno een boek te schrijven. Maar uiteindelijk was de Oostendse schelm ook zijn eigen biograaf te snel af. Het levensverhaal werd een in memoriam. "Drie maanden voor zijn dood belde hij: 'ik zie u geire'."
Lees verder

Harris komt aan in Zuid-Korea, dag na rakettest Noord-Korea
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris is vandaag gearriveerd in Zuid-Korea. Een dag eerder vuurde Noord-Korea nog twee ballistische korteafstandsraketten af die in de Japanse Zee terechtkwamen.
Lees verder

Tweede seizoen voor 'Restaurant misverstand' en 'De dag van vandaag'
Goed nieuws voor de fans van het erg mooie, vaak ontwapenende soms confronterende 'Restaurant Misverstand'. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels een (tijdelijk) restaurant runde waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft, krijgt een tweede seizoen.
Lees verder

De juiste man op de juiste plaats in de juiste match: de ziekenboeg loopt stilaan leeg bij Club Brugge
Op de fit-o-meter zit het weer bijna helemaal goed bij Club Brugge. Zonder verdere ongelukken/blessures mist Carl Hoefkens enkel Mats Rits in de drukke weken tot aan het WK.
Lees verder

Vrees voor geweld in Brazilië indien Bolsonaro verkiezingen verliest
Op zondag 2 oktober kiezen de Brazilianen een nieuwe president. Volgens de peilingen zou de huidige rechtse president Jair Bolsonaro verliezen van zijn belangrijkste tegenstander, de centrumlinkse ex-president Luiz Ignacio Lula da Silva. De vraag is vooral of Bolsonaro, die al langer hints verspreidt over verkiezingsfraude, de fakkel zo maar zal doorgeven.
Lees verder

Vierde lek ontdekt in Nord Stream-pijpleidingen: "Maandag en dinsdag Russische marineschepen gesignaleerd in de buurt"
De Zweedse kustwacht heeft een vierde lek gevonden in de Nord Stream-pijpleidingen. De ontdekking werd eerder deze week gedaan, zegt een woordvoerder van de Zweedse kustwacht aan de Zweedse krant Svenska Dagbladet. Of het om een lek in Nord Stream 1 of 2 gaat is niet duidelijk. De Amerikaanse zender CNN meldt intussen op basis van bronnen binnen de Europese inlichtingendiensten dat Russische marineschepen maandag en dinsdag in de buurt van de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 zijn gesignaleerd.
Lees verder

Nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem is een man met een missie (en dat hebben er intussen velen geweten)
Sinds eind 2021 is hij de nieuwe president van de Internationale Autosportfederatie. En dat hebben er intussen velen geweten. Mohammed Ben Sulayem laat geregeld zien en voelen dat hij er is. En dat zijn FIA een gezaghebbende partij is. Op een manier die niet door iedereen gesmaakt wordt. Vorige week nog ging zowel Liberty Media als de Formule 1-teams op hun achterste poten staan.
Lees verder

Tom Boonen zou transfer van Remco Evenepoel naar Ineos niet toejuichen: "Het zou dom zijn om de ploeg nú te verlaten"
Remco Evenepoel naar Ineos Grenadiers: onze analist Tom Boonen zou de wereldkampioen de overstap afraden. Volgens onze analist heeft Evenepoel bij Quick.Step-Alpha Vinyl evenveel kans op de gele trui als bij Ineos. "En Patrick Lefevere kan het eigenlijk niet maken om Remco nu te laten gaan."
Lees verder