Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

LIVE. Charles III vandaag officieel benoemd tot koning: zo ziet zijn dag eruit

HLN
LIVE. Charles III vandaag officieel benoemd tot koning: zo ziet zijn dag eruit
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. Haar zoon Charles zal vandaag formeel uitgeroepen worden tot koning Charles III tijdens een historische ceremonie om 11 uur Belgische tijd in St James's Palace. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

"Breng die rode trui mee naar België!": 44 bekende Belgen duimen voor Evenepoel, één voor elk jaar dat we geen grote ronde wonnen
België kleurt rood. Nog één lastige etappe overleven, en Remco Evenepoel (22) komt als leider aan in Madrid. De eerste Belg in 44 jaar die een grote ronde op z'n naam weet te zetten. Ploegmakkers, politici en ook charmezangers: iedereen leeft mee met de Ket uit Schepdaal. Wij verzamelden een resem originele steunbetuigingen.
Lees verder

Guilian Preud'homme, zoon van en nieuwe CEO van Club NXT en YLA: "Waarom juist Club? Waar moet ik beginnen"
"Voor Club ging het om mij - niet om 'de zoon van'." CEO bij NXT en YLA Guilian Preud'homme (29) over zijn carrièrewending, blauw-zwart en vader Michel: "De sticker Preud'homme, dat is een goeie naam, hé. Je weet dat het werkers zijn."
Lees verder

Hoe Dieter Coppens en 'Down The Road' een match made in heaven werden: "Die allereerste rit, ik krijg er opnieuw kippenvel van"
Hij is nu al de grote winnaar van het nieuwe tv-seizoen. Dieter Coppens (44) komt ondertussen zo'n twintig jaar op uw scherm, maar geen programma staat dichter bij hem dan 'Down The Road'. "Door die mannen kon ik zonder aarzelen mezelf zijn."
Lees verder

BINNENKIJKER. Voor 1,5 miljoen euro baad je in luxe, 40 meter hoog: "Het zwembad bij dit penthouse in Leuven is amper één keer gebruikt"
"Nemen we de lift recht naar het zwembad?", glimlacht vastgoedmakelaar Chris De Ronne. Oog in oog met de Leuvense skyline op een opblaasbare flamingo dobberen: het kan perfect bovenop een pas opgetrokken woontoren in het chicste gedeelte van Leuven. Ook het bijhorende penthouse, dat voor 1,5 miljoen euro te koop staat, baadt in luxe én een zee van licht.
Lees verder

D-day voor Remco Evenepoel: komt Mas nog met een ultieme aanval? Ontdek hier de voorlaatste rit van de Vuelta in detail
Als Enric Mas de Vuelta nog wil winnen, dan moet het vandaag gebeuren. D-Day dus voor Remco Evenepoel, want de voorlaatste rit in de Ronde van Spanje belooft nog een stevige noot om kraken te worden. Zit het venijn nog in de staart? Ontdek alles over het parcours op deze pagina.
Lees verder

Na Louis en Günther wil nu ook Len Neefs zanger worden: "Net als mijn opa en vader wil ik mensen kunnen raken"
"Dit is mijn coming-out als zanger", zegt Len Neefs (22). Sinds kort zet de jongeman het ene filmpje na het andere op TikTok, waarin hij een liedje zingt. En zo kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Na Louis en Günther mag de wereld proeven van de derde generatie Neefs. "Ik heb verschillende passies in het leven, maar muziek is de grootste", vertelt hij in 'Dag Allemaal'.
Lees verder

LIVE VUELTA. "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière": Remco Evenepoel staat voor D-day in Ronde van Spanje
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière."
Lees verder

"Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière": Remco Evenepoel staat voor D-day in Vuelta
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière."
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Bij deze pizzaketen geniet je nu van "1 pizza kopen, 3 meenemen"
Het is Megaweek bij de bekende pizzaketen PizzaHut. Dat betekent dat je er drie pizza's krijgt voor de prijs van één. De leden van Promojagers België zijn fan en maken er hun wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Van een prachtige schouwburg over een oude abdij tot het Antwerpse Steen: ontdek hier 108 plekken om te bezoeken tijdens Open Monumentendag
Verschillende historische gebouwen en erfgoedinstellingen zetten op zondag 11 september de deuren open tijdens Open Monumentendag. Onze redactie doorzocht het uitgebreide aanbod in heel Vlaanderen en selecteerde 108 plekken die je echt moet bezoeken.
Lees verder

LIVE US OPEN. Ruud en Alcaraz treffen elkaar in US Open-finale
Zonder Belgen in het enkelspel dendert de US Open verder. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Eerste 'Princess of Wales' sinds Diana, maar Kate breekt liever los van geschiedenis: "Ik wil mijn eigen invulling geven aan de titel"
Haar Assepoester-sprookje is rond: Kate Middleton, het meisje uit gewone kringen, is sinds gisteren officieel een prinses. Zij is de eerste vrouw sinds wijlen Diana die de titel 'Princess of Wales' op zal nemen. Ze voelt de druk van Diana's nalatenschap op haar schouders, en is vastberaden om daarvan los te breken.
Lees verder

INTERVIEW. Coralie Barbier, vrouw en styliste van Stromae: "Voor mij is hij geen ster"
Coralie Barbier (37) staat al tien jaar aan de zij van Paul Van Haver, in goede en slechte tijden. Maar ze is méér dan mevrouw Stromae: ze is ook zijn styliste, creatief directeur van hun label en ontwerpt met hem een kledinglijn. Plus, ze is de moeder van hun zoontje, een taak die haar naar eigen zeggen feministischer maakte. Het gezin stelt het goed, vertelt ze ons, na een paar moeilijke jaren. "Natuurlijk ben ik altijd een beetje bang dat het Paul weer te veel zou worden."
Lees verder

"Dit maakt hij nooit meer goed": de vreemde sprongen van Harry en Meghan voor overlijden Queen Elizabeth
De hele wereld hield donderdag de adem in. Urenlang was het bang afwachten op nieuws over Queen Elizabeth (96). Ook prins Harry (37) en Meghan Markle (41) zaaiden verwarring, want hoewel zij samen naar de koningin zouden reizen, bracht een plotse "wijziging van de plannen" daar verandering in. Waarom bleef Meghan écht in Londen? En waarom reisde Harry niet mee met prins William, die zich op amper 650 meter afstand bevond? Hoe liefdevol koning Charles Harry en Meghan ook vermeldde in zijn eerste speech, achter de schermen speelde hij een heel andere rol.
Lees verder

"Ook mannen kunnen het krijgen, en op andere manieren": toxicoloog schept duidelijkheid over 'tamponziekte' TSS
"De ziekte komt zelden voor, maar kan de dood tot gevolg hebben als je niet goed oplet." Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) pleit voor alertheid bij symptomen van de zogenaamde tamponziekte, ofwel het Toxic Shock Syndrome (TSS). Hoe herken je TSS? Wat is de oorzaak? En hoe kun je het voorkomen? "Voor alle duidelijkheid: dit kan ook mannen overkomen."
Lees verder

Brussels Airport telde 4,4 miljoen passagiers in zomervakantie
Tussen vrijdag 1 juli en woensdag 31 augustus kozen 4,4 miljoen reizigers voor Brussels Airport, dat is 81 procent van het aantal reizigers in de zomer van 2019. Een sterk resultaat dat de initiële inschattingen overstijgt, zo laat de luchthaven weten. Het aantal vacatures op de luchthaven blijft rond de 600 bedragen, iets meer dan het gemiddelde van voor de coronacrisis.
Lees verder

Koninklijk vervoer: waarom Queen Elizabeth als enige in Engeland mocht rijden zonder rijbewijs
Koningin Elizabeth was vaak te zien in een van haar vele auto's. De officiële staatsieauto's waren haar dierbaar, maar ze waren ook vooral erg Brits.
Lees verder

Bestuurder (24) gewond na frontale crash in Houthulst: tegenligger legt positieve ademtest af
In de Steenstraat in Houthulst gebeurde vrijdagavond een zwaar verkeersongeval met een bestelwagen en personenwagen. Een 24-jarige man moest bevrijd worden door de brandweer en werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelwagen bleek onder invloed van alcohol.
Lees verder

Weten ouders van Ingrid Caeckaert (26) meer over mysterieuze cold case? Auteur Piet Baete stelt openlijk de vraag, nabestaanden ontzet: "Wil hij zo boeken verkopen?"
31 jaar na de brutale moord op Ingrid Caeckaert (26) werpt analist Piet Baete in een boek een nieuw licht op de zaak. De misdaadauteur groeide op in Knokke-Heist en stond op de dag van de moord nieuwsgierig te kijken hoe de speurders de eerste vaststellingen deden. In 'Ontmasker de leugenaar' wijst Baete op de rol van Georges Caeckaert (86) en Marie-Josephe -Vereecke (81), de ouders van het slachtoffer, en meer bepaald op de waarachtigheid van hun verklaringen. Een nieuw spoor? Ingrids ouders reageren onthutst. "We zijn hier kapot van ..."
Lees verder