Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 september 2022

LIVE. Buckingham Palace deelt verontrustend bericht over de Queen: “Artsen maken zich zorgen, Charles en William on...

HLN
LIVE. Buckingham Palace deelt verontrustend bericht over de Queen: "Artsen maken zich zorgen, Charles en William onderweg"
Een officieel statement van Buckingham Palace doet de bezorgdheid over Queen Elizabeth (96) stijgen. Volgens het paleis gaat het niet goed met de Britse koningin, en werd ze donderdag onder medisch toezicht geplaatst. Haar zoon prins Charles en kleinzoon prins William zouden onderweg zijn naar Balmoral in Schotland, waar de Queen momenteel verblijft.
Lees verder

Vertrouwelijke NAVO-documenten van Portugal belanden op darkweb na cyberaanval
Honderden vertrouwelijke documenten die door de NAVO naar Portugal zijn gestuurd, zijn op het darkweb te koop aangetroffen na een cyberaanval gericht tegen de generale staf van het Portugese leger en de militaire inlichtingendiensten, zo meldt de krant Diario de Noticias donderdag.
Lees verder

Finland moet twee noodcentrales inschakelen voor elektriciteitsproductie
Finland heeft vanochtend twee noodcentrales moeten inschakelen om een stroomtekort te vermijden. Dat meldt hoogspanningsnetbeheerder Fingrid. Het bedrijf had eind vorige maand reeds gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen deze winter door de huidige energiecrisis. Enkele maanden geleden stopte Rusland met de levering van stroom aan buurland Finland.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Anthrax Attacks': geterroriseerd door gevaarlijk wit poeder
Luttele dagen na 9/11 wordt Amerika opnieuw opgeschrikt door een fameuze dreiging. Geen vliegtuigen die zich in torens boren dit keer, maar wel brieven met een dodelijk wit goedje erin. Netflix puzzelt in 'The Anthrax Attacks' nu samen wat er gedurende enkele weken in 2001 écht gebeurde.
Lees verder

Na een 'gezellig gesprek met een bankmedewerker' was Ans 8.000 euro kwijt: "Ik had nog nooit gehoord van dit soort oplichterij"
Ruim 8.000 euro. Dat is het bedrag dat een slinkse oplichter die zich voordeed als ING-medewerker aftroggelde van de 81-jarige Ans de Groot uit Hellevoetsluis. Deels van haar eigen bankrekening, deels van de zakelijke rekening van de volksdansvereniging waarvoor ze actief is. "Die man moet hebben gedacht: die oudjes van de dansvereniging kunnen we wel even oplichten.''
Lees verder

Trump: iedereen wil dat ik meedoe aan de verkiezingen in 2024
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gehint op een nieuwe gooi naar het presidentschap in 2024. In een interview met een Indiase televisiezender zei hij dat hij nog altijd geen beslissing heeft genomen, maar dat "veel mensen er erg blij mee zouden zijn".
Lees verder

Planbureau voorspelt stagnering van economische groei
Het Planbureau ziet de economische groei vanaf oktober twee kwartalen "stagneren". De economische groei zou in heel 2023 maar 0,5 procent bedragen, zo blijkt uit de nieuwe economische vooruitzichten van de instelling.
Lees verder

Inzichten over Abakar Sylla, matchwinnaar van Club Brugge: discipline als codewoord voor de beleefde, vriendelijke jongen, "hij staat realistisch in het leven"
Doelpuntenmaker in de Champions League, publiekslieveling in the making. Maar de schijnwerpers komen ook met valkuilen voor Abakar Sylla (19). Zij die hem kennen, stellen echter gerust: "Hij wil alles goed doen - ook in het dagelijkse leven."
Lees verder

"Nu gaan er mensen komen, ploegen geïnteresseerd zijn. We gaan 'm daarin begeleiden": Club Brugge is beducht voor valkuilen voor matchwinnaar Sylla
Doelpuntenmaker in de Champions League, publiekslieveling in the making. Maar de schijnwerpers komen ook met valkuilen voor Abakar Sylla (19). Zij die hem kennen, stellen echter gerust: "Hij wil alles goed doen - ook in het dagelijkse leven."
Lees verder

Europese Centrale Bank trekt rente met 0,75 procentpunt op: grootste sprong ooit
De Europese Centrale Bank (ECB) trekt de rente met 0,75 procentpunt of 75 basispunten op. Dat is de grootste sprong ooit. De stijging geldt voor alle drie de basisrentetarieven. Daarnaast verlaagt het ook de economische groeiverwachtingen van de eurozone.
Lees verder

BioNTech creëert 2.000 nieuwe banen in Duits hoofdkwartier
Het Duitse farmabedrijf BioNTech, dat samen met Pfizer een succesvol vaccin tegen COVID-19 heeft ontwikkeld, is voor zijn hoofdkantoor in Mainz op zoek naar zo'n 2.000 nieuwe personeelsleden.
Lees verder

'Operatie London Bridge': dit plan treedt in werking wanneer de Queen overlijdt
Het ziet er niet goed uit voor de Britse Queen. Artsen hebben haar onder medisch toezicht geplaatst en haar zoon en kleinzoon zijn onderweg naar Balmoral, waar ze momenteel verblijft. Mocht het ondenkbare gebeuren, treedt 'Operatie London Bridge' in werking: een strak uitgewerkt draaiboek waarin tot op het uur vastgelegd werd wat er moet gebeuren. Maar wat staat er nu precies in die plannen? Dit is de uitgebreide tijdlijn van wat de Britten en de nieuwe koning te wachten staat als de Queen overlijdt.
Lees verder

LIVE. Bergkoning Vine geeft op na vroege valpartij, Mas en Evenepoel sturen pionnen vooruit in ruime kopgroep
Vuelta 2022, hoofdstuk 18. Remco Evenepoel blijft op koers voor een eerste Belgische eindzege in een grote ronde sinds 1978. Met een nieuwe aankomst bergop moet de rode trui vandaag wel weer op de afspraak zijn. Heeft zijn naaste belager Enric Mas een plannetje bekokstoofd? De Spanjaard heeft in elk geval twee man mee in een ruime kopgroep van 41 renners. U volgt uiteraard alles mee in deze liveblog!
Lees verder

LIVE. Bergkoning Vine geeft op na vroege valpartij, Almeida 'on the move' met verre aanval
Vuelta 2022, hoofdstuk 18. Remco Evenepoel blijft op koers voor een eerste Belgische eindzege in een grote ronde sinds 1978. Met een nieuwe aankomst bergop moet de rode trui vandaag wel weer op de afspraak zijn. Heeft zijn naaste belager Enric Mas een plannetje bekokstoofd? De Spanjaard heeft in elk geval twee man mee in een ruime kopgroep van 41 renners. U volgt uiteraard alles mee in deze liveblog!
Lees verder

Advocaat vrouw die op Kiel werd vermoord door ex-partner: "Man had haar twee maanden geleden al eens neergestoken, procureur vond contactverbod niet nodig"
De 52-jarige Khadouj Ouad die woensdagavond door haar ex-partner Alal Z. werd vermoord, was twee maanden geleden al eens door hem neergestoken. De politie pakte de man toen op maar de procureur liet hem na ondervraging weer vrij. Beschermende maatregelen zoals een contactverbod waren niet nodig. "Als slachtoffer van intrafamiliaal geweld kan je geen kant uit als gerecht niet mee wil", zegt advocaat Walter Damen die optreedt voor de familie van Khadouj.
Lees verder

"Nooit geweten dat het over moord ging", zegt Crevits over inspecties Oostrozebeekse rusthuis
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze niet wist dat het parket mogelijke moord onderzocht in het woonzorgcentrum in Oostrozebeke. Ze laat ook horen dat het voor haar van groot belang is dat de richtlijnen rond medicatie strikt worden opgevolgd en dat ze hierover zal overleggen met de sector. Eerder vandaag onthulde een undercoverjournalist van HLN dat hij ongestoord toegang had tot de medicatie in wzc De Rozenberg in Oostrozebeke.
Lees verder

Philippe Geubels duikt na zes jaar weer de theaters én het bad in: "Ik hou geen rekening met de woke-beweging"
Zijn laatste theatershow dateert al van 2016, maar nu is Philippe Geubels (41) klaar om z'n rentree te maken op de planken. Dat vertelde de komiek donderdag in de Antwerpse Stadsschouwburg. Z'n nieuwe show heet 'Geubels gaat in bad' en de première is voorzien voor februari 2023.
Lees verder

"Vanaf het begin zei ik 'ik eerst het mijne'. Ik ga geen orgasme faken": de bedgeheimen van Kelly Pfaff en Sam Gooris
Het vuur tussen Kelly Pfaff (45) en Sam Gooris (49) flakkert nog veelvuldig op. Dat bewijst de passage van het bekende showbizzkoppel bij 'Lotte gaat diep', een podcast van Lotte 'Seksuolotte' Vanwezemael. Een stomende rondleiding in Kelly's ouderlijk huis, rookpauzes tijdens vrijpartijen: Sam en Kelly nemen geen blad voor de mond. "Als we de slappe lach krijgen, roken we een sigaret en beginnen we aan ronde twee."
Lees verder

Drinkwaterbedrijven maken 84 miljoen euro winst, maar willen uw factuur toch nog verhogen
De vier grootste Vlaamse drinkwaterbedrijven - allemaal in handen van de overheid - hebben vorig jaar samen 84,3 miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit een analyse van hun jaarrekeningen. Desondanks willen ze de komende jaren de tarieven verder verhogen. Is dat te verantwoorden?
Lees verder

Spanje wil Duitsland helpen met inzet extra lng-terminal
Spanje verwacht met de ingebruikname van een extra terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) Duitsland te kunnen helpen om de energiecrisis in het land te verlichten. Het Zuid-Europese land heeft al zes lng-terminals in gebruik en is van plan een extra terminal in El Musel, een zeehaven in het noorden van het land, in januari nieuw leven in te blazen.
Lees verder