Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Bijna 25 uur aanschuiven voor laatste groet Queen: overheid vraagt om niet meer aan te sluiten

HLN
LIVE. Bijna 25 uur aanschuiven voor laatste groet Queen: overheid vraagt om niet meer aan te sluiten
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II vorige week donderdag overleed. De kist van de overleden koningin is nog tot de ochtend van haar begrafenis op 19 september in Westminster Hall, zodat het volk haar kan groeten. Momenteel is de wachtrij opgelopen tot zo'n 8 kilometer: wie de koningin wil groeten, zal ongeveer 25 uur in de rij moeten staan. Vanavond houden de kleinkinderen van de Queen, waaronder prinsen William en Harry, nog een wake bij haar kist. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Huurmoordenaar slacht papa in spe Geert (29) af... omdat snookervriend Tom (24) oogje heeft op zijn zwangere vrouw: "Maar zij is de échte opdrachtgeefster"
Maandenlang liet Tom S. zijn snookermaatje Geert Vanarwegen (29) geloven dat ze beste vrienden waren. In werkelijkheid papte hij aan met de zwangere vrouw van Geert én onderhandelde hij met huurmoordenaars om Geert brutaal te keel over te snijden. Zodat hij eindelijk bij zijn grote liefde kon zijn. Even aarzelde de huurmoordenaar, toen hij zag dat Geert een goede vent was. "Maar ik kon niet meer terug. Ik had het voorschot voor de moord er al doorgedraaid." Het onwaarschijnlijke verhaal van de snookermoord in Mol.
Lees verder

Vandaag is het World Cleanup Day: wereldwijd miljoenen mensen in actie tegen zwerfvuil
Vandaag, op 17 september, vindt de vijfde editie van de World Cleanup Day plaats. In 2021 namen meer dan 8,5 miljoen mensen uit 191 landen deel aan die wereldwijde opruimactie. Ook dit jaar engageren miljoenen mensen zich in alle uithoeken van de wereld om afval op te ruimen, klinkt het bij de burgerbeweging. Sinds 2019 heeft de actie al meer dan 46.495 kilogram afval opgehaald.
Lees verder

WEERBERICHT. Buien met donder en rukwinden
Vandaag zijn er afwisselend opklaringen en buien. Die laatste kunnen gepaard gaan met donderslagen en rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en tot 70 km/u aan zee. In de loop van de namiddag wordt het in het westen overwegend droog met meer zon. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Wereldberoemde 'Hollywood'-letters krijgen opknapbeurt
In Hollywood krijgen niet alleen sterren een facelift: ook het wereldberoemde monumentale 'Hollywood Sign' wordt gerenoveerd. Volgend jaar staan de letters er immers honderd jaar.
Lees verder

"Tot twee jaar geleden had ik zelfs nooit getackeld": het gaat hard voor Zeno Debast, kersvers Rode Duivel
Nog maar pas zijn rijbewijs en al Rode Duivel, het gaat hard voor Zeno Debast (18). Nu die eerste selectie een feit is, hoopt hij tegen Wales en Nederland zijn kandidatuur voor Qatar écht kracht bij te zetten. "Ik ga vooral genieten en wat erbij komt, is bonus."
Lees verder

Elk riooldeksel geopend en elke straatlamp losgedraaid: begrafenis Queen Elizabeth wordt 'grootste en moeilijkste' plechtigheid ooit
Afscheid nemen van een grootse koningin kan slechts op één manier: groots. De begrafenis van Queen Elizabeth II wordt er een zoals "u en ik niet meer zullen meemaken", vertelt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter. Het equivalent van 100 staatsbezoeken, met duizenden agenten, militairen en scherpschutters. Een moeilijkere veiligheidsoperatie dan de Olympische Spelen in 2012, met een bijhorend prijskaartje. "Ze maken zich vooral zorgen om lone wolves."
Lees verder

Meer dan 4 miljard kijkers en duizenden agenten: waarom de begrafenis van de Queen 'de grootste en moeilijkste' plechtigheid ooit wordt
Afscheid nemen van een grootse koningin kan slechts op één manier: groots. De begrafenis van Queen Elizabeth II wordt er een zoals "u en ik niet meer zullen meemaken", vertelt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter. Met duizenden agenten, militairen en scherpschutters maken de veiligheidsdiensten zich op voor de grootste bewakingsoperatie in Londen ooit - groter dan tijdens de Olympische Spelen in 2012.
Lees verder

Chinese vicepresident mag dan toch aanwezig zijn bij staatsbegrafenis koningin Elizabeth, ondanks eerder conflict
De Chinese vicepresident Wang Qishan woont maandag de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth bij. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Eerder deze week werd een Chinese delegatie die Wang vergezelt nog de toegang ontzegd tot Westminster Hall, waar de koningin ligt opgebaard.
Lees verder

Toon Aerts spaart haar voor mogelijk extra onderzoek in dopingzaak
Toon Aerts, de man die zijn haar níet kort liet knippen. En al sinds januari rondloopt met een Beatle-kapsel. Bewust. De veldrijder, op non-actief sinds zijn afwijkende dopingtest van 19/1, wil in de bewijsvoering van zijn onschuld niets aan het toeval overlaten en voorbereid zijn op eventueel bijkomend onderzoek mócht de Internationale Wielrenunie (UCI) daar naar vragen.
Lees verder

Operation London Bridge: dit staat dit weekend op het programma
Operation London Bridge, de plannen die in werking traden na het overlijden van de Queen, gaat dit weekend dag 8 en 9 in. De kist van de overleden vorstin blijft nog tot maandagochtend 7.30 u (Belgische tijd) staan in Westminster Hall. Tot dan kan het publiek haar groeten, al zijn de wachtrijen intussen al opgelopen tot 25 u aanschuiven. Verder maakt de Britse hoofdstad zich op voor de 'grootste en moeilijkste' plechtigheid ooit.
Lees verder

Tom De Cock wint literatuurprijs in Nederland: "Als ik schrijf, eet ik enkel junkfood, draag elke dag hetzelfde en scheer me niet"
"Vroeger voelde ik me een radiopresentator die af en toe een boek schreef. Nu voel ik me voor 't eerst auteur." Tom De Cock (38) is euforisch nu hij bij onze noorderburen de prijs voor 'Beste Nederlandstalige jongerenboek' in ontvangst mocht nemen. Intussen zijn er al twee delen van z'n 'Lily'-reeks op de markt, en da's nog maar het begin. In dit interview vertelt de Q-stem over het pittige schrijfproces, homofobie, z'n drukke agenda en het leven met z'n man en dochter. "Toen Jasmijn op haar vierde een racistische opmerking kreeg, voelde ik me gefaald als vader."
Lees verder

Aaron Blommaert moet de leegte van Niels Destadsbader opvangen bij VTM: "Ik voel de druk, de bazen houden mij in de gaten"
Zondag is het nog één keer 'Tien om te Zien' op VTM. Tijdens de opnames in Westende liep onze reporter Jarne enkele uren mee in het spoor van presentator Aaron Blommaert. Zo krijgen we een sneak-peek achter de schermen, in de make-upstoel en in de kleedkamer. "Zelfs een dweil zou hem goed staan", verklapt z'n stylist Jody. En ook z'n collega's van boysbond Bobby klappen uit de biecht: Aaron blijkt de grootste zweter van de vijf. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

'Flandrien de coeur' Philippe Gilbert rijdt met Primus Classic laatste wedstrijd op Vlaamse bodem: "Ik hield van jullie koersen"
Geboren en getogen Waal, maar zijn wielerroots liggen in Vlaanderen. Dat hem altijd na aan het hart heeft gelegen, een paar mooie successen heeft gebaard. En waar hij vandaag koerst, in de Primus Classic. Nog één keer. Daarna nooit meer. Afscheid alvast van de 'Flandrien' in Philippe Gilbert (40). "De Vlaamse parcoursen pasten perfect bij mijn profiel."
Lees verder

24 doden bij gewelddadig conflict tussen ex-Sovjetlanden Tadzjikistan en Kirgizië
Er zijn gevechten uitgebroken aan de betwiste grens tussen Kirgizië en buurland Tadzjikistan. Er vielen al minstens 24 doden tijdens het conflict. Beide verarmde naties hebben elkaar ervan beschuldigd opnieuw te beginnen vechten in een betwist gebied, ondanks een akkoord over een staakt-het-vuren.
Lees verder

Gevel beklad met enkele woorden waaronder 'coke', drie verdachten opgepakt en mogelijk explosieven gevonden in Merksem
Het was vrijdagnacht opnieuw prijs aan de woning van Gianni en Girogi F aan de Rietschoorvelden in Merksem. Nadat er eerder deze week een vuurwerkbom in de voortuin belandde, werd deze keer de verf beklad met rode verf. De boodschap is niet helemaal duidelijk, maar het laatste woord lijkt op 'coke'. In de onmiddellijke omgeving heeft het SRT-team van de politie drie verdachten kunnen arresteren Er zijn mogelijk ook explosieven aangetroffen in een wagen.
Lees verder

'Thuis'-actrice Leah Thys heeft een nieuwe heup nodig: "Ik kan echt niet uit de voeten"
"Leah is er het hart van in, maar is op dit moment niet in topvorm om de hoofdrol in deze zware voorstelling aan te kunnen", klonk het vrijdag bij Bruno Van Heystraeten van Loge 10, het gezelschap waar Leah Thys mee samenwerkte voor haar theatervoorstellingen van 'De dame in het busje'. De 'Thuis'-actrice annuleerde de tournee vanwege mobiliteitsproblemen. Ondertussen raakte bekend dat de 76-jarige actrice wacht op een nieuwe heup.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Albert Heijn strooit met gratis producten: promo's van 1+1 tot 1+5 (!) gratis
Warenhuisketen Albert Heijn pakt uit met "combo promo's". Dat betekent dat je er bij aankoop van een hele reeks producten één tot maar liefst vijf (!) andere producten gratis bij krijgt. De leden van de online community Promojagers België deden al flink hun voordeel en maken er hun wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

3 processies en 3 ceremonies: zo zal de begrafenis van de Queen van minuut tot minuut verlopen
Tien dagen na haar overlijden nemen de Britten maandag definitief afscheid van Queen Elizabeth II. Britse werknemers krijgen die dag vrij om de uitvaart en begraving te kunnen volgen. Wereldwijd zullen miljoenen mensen de eredienst volgen via televisie. De dag eindigt in beperkte kring zonder televisiecamera's in de King George VI- Memorial Chapel, waar Elizabeth zal worden begraven bij haar echtgenoot Philip, die vorig jaar overleed. Een overzicht, uur tot uur, minuut per minuut.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Bondscoach Vanthourenhout op de brommer, Evenepoel en Lampaert op de fiets: Belgische formatie verkent tijdritparcours
Het WK wielrennen in Wollongong komt nu wel akelig dichtbij. Een dag voor de start met de tijdrit bij de mannen gingen Remco Evenepoel en Yves Lampaert het parcours verkennen.
Lees verder